Venstre vil privatisere en del af Danske Spil - nemlig Oddset og Tips - og støttes af de andre borgerlige partier. Regeringen er skeptisk.


Dansen om Finansloven er i fuld gang, og i den forbindelse lufter Venstre nu en idé om at sælge en del af det statsejede Danske Spil, nemlig Oddset og Tips. Det vurderes til at ville indbringe staten omkring 4 milliarder kroner.

 

"Vi mener grundlæggende, at et statsligt selskab, der fungerer fuldstændig på kommercielle vilkår, skal operere på et frit marked, og Danske Spil Licens er nu klar til at blive solgt"

- Mads Rørvig, Venstre til Børsen

Socialdemokraterne er dog umiddelbart skeptisk over for forslaget, og vil først have undersøgt fordele og ulemper, som et salg i givet fald ville indebære.

 

Forslaget om privatiseringen støttes af de øvrige borgerlige partier og altså muligvis også af De Radikale, der sidder i regering med Socialdemokraterne.

De Radikale synes dog noget splittede. Skatteordfører Nadeem Farooq ”kan godt følge tankegangen” bag forslaget, hvorimod kulturordfører Malene Borst Hansen mener at forslaget svarer til at tisse i bukserne for at holde sig varm.

 

Danske Spil kunne præsentere et resultat efter skat på 1.655 mio. kr. i deres Årsrapport 2013. Det er dog vigtig i den forbindelse at understrege, at der i Venstres forslag ikke er lagt op til et salg af Lotto, der fortsat skal være ejet af staten.