På nettet spilles der generelt 5 forskellige varianter af poker: Texas Hold’em, Omaha, Seven Card Stud, Five Card Stud og Draw Poker.

Texas Hold’em er det altoverskyggende spil, som spilles af langt de fleste. Reglerne til både dette spil og de øvrige kan du se andetsteds i denne sektion.

Når du spiller poker, skal du ikke blive skræmt over de mange engelske termer. De er almindelige for ikke at skabe forvirring med dårlige oversættelser.

Hvis man er ny, er det smartest at starte ud med Texas Hold’em, af den simple årsag, at her er tilstrømningen af nye spillere størst. Det bevirker at niveauet også er lavest ved denne variant, og du vil ikke føle at du bliver flået af hajerne fra første færd.

Texas Hold’em poker er et såkaldt Flop game hvor der gøres brug af Community Cards. Det betyder at der vendes et antal kort på bordet med billedsiden opad (Face-up), og at disse kort kan anvendes af alle spillere til at sammensætte den bedste hånd.

Kunsten ved alle poker-spil er at man skal lære at fold´e de dårlige hænder i tide, dvs. "melde pas" inden det begynder at blive alvor med indsatser. Dette omtales ved at man fold´er pre-flop, dvs. inden flop og dermed community cards lægges ud på bordet. Gør man ikke det, er risikoen at man let lokkes ud i dyre spil med halvdårlige kort.

Lærer man ikke at folde i tide, bliver poker med stor sandsynlighed en dyr hobby! Vi foreslår, at man kigger nærmere på de redskaber der er tilgængelige her i denne sektion, f.eks. vores pokerchart. Dette chart er tiltænkt de såkaldte Fixed Limit spil, hvor der er en øvre grænse for hvad man kan spille pr. runde. Dette kan f.eks. være $1/$2.

Spillets gang i et typisk spil poker kan I få mere indblik i ved at kigge på vores Trin for trin-guide.

Selvom der er ca. 1.000.000.000 udfald pr. spil i Texas Hold’em, er dette spil umiddelbart det letteste at starte med, og således dét vi råder folk til at starte ud med at spille.