Nu går det endelig løs i New York. Årets sidste Grand Slam skal traditionen tro afvikles på Flushing Meadows. Den store historie bliver Novak Djokovics jagt på sin 21. Grand Slam-titel. Klaus F kigger på chancerne for dette og leder efter odds, der kan retfærdiggøre et spilforslag.

For første gang siden siden 1997 er hverken Serena Williams, Rafael Nadal eller Roger Federer med ved en Grand Slam. Det ændrer dog ikke på, at vi har spændende 14 dage foran os med rekordjagt og potentielle gennembrud. 

Den forsvarende mester er desværre heller ikke i New York, da Dominic Thiem er ude med skade. Til gengæld har vi fremadstormende Alexander Zverev og andre stærke bejlere til titlen med ved US Open. 

Spil på US Open og få et 50-kroners freebet hos Cashpoint* 

  • Gå til Cashpoint.dk og log ind eller opret en konto - det tager under 5 minutter
  • Spil ét spil a 50 kroner på US Open
  • Alle væddemålstyper er tilladte: pre-match, live, single, kombination, system og multiway
  • Modtag herefter et freebet på 50 kroner, som du kan bruge på lige den sportsbegivenhed, du vil
  • Freebettet skal omsættes én gang og kan bruges på et single- eller kombinationsvæddemål
  • Der er intet krav om minimumsodds
  • Freebettet skal bruges indenfor ti dage, herefter bliver det ugyldigt
  • Eventuel gevinst fra freebettet inkluderer ikke indsatsen
  • Tilbuddet gælder nye såvel som eksisterende Cashpoint-kunder

Spil på US Open og få dit freebet

US Open 2021

Sidste år blev denne turnering afviklet uden tilskuere, hvorfor det er opløftende, at der igen er tilskuere i New York i år. Novak Djokovic blev diskvalificeret ved sidste års US Open, da han ramte en linjedommer med en bold. Dette sammenlagt med de manglende tilskuere gjorde turneringen til en dystopisk oplevelse.

I år vil mændenes turnering handle om Novak Djokovic, der med en titel ved US Open vil gå over i historien som den mest vindende spiller. Derfor vil alt fokus være rettet mod serberen, der vil sætte alt ind for at ramme den historiske milepæl. Lodtrækningen har ikke været god ved verdensetteren, og den kan betyde, at Djokovic både skal slå Zverev og Medvedev for at stå med trofæet om et par uger. 

Novak Djokovic versus Alexander Zverev og Daniil Medvedev

Dette trekløver bliver for mig nøglen ved denne Grand Slam.

Djokovic behøver ikke den store introduktion. Han har vundet alle tre Grand Slams i år. Han løfter sit niveau de ekstra procent i Grand Slams og virker mentalt langt foran sine konkurrenter. Men mistede han noget momentum ved at tage til OL og tabe? I min optik gjorde han. Han havde i forvejen haft et hårdt år - både mentalt og fysisk. Derfor lå det på vippen, om han skulle deltage i Tokyo. Der skete det værst tænkelige i Tokyo: han gik langt og tabte alligevel. Djokovic mistede en del af sit momentum ved OL, og han brugte en del kræfter ved i turneringen.

Oveni det fik han Zverev i stedet for Tsitsipas i sin halvdel her ved US Open. Det er vitalt på alle måder efter min mening. Han kan risikere at skulle besejre Matteo Berrettini, Zverev og Medvedev i sine tre sidste kampe for at nå titlen. Derfor er hans odds alt for lavt i min optik, og det grænser til værdispil på, at han ikke vinder.

Alexander Zverev kommer med alt  det momentum, der stort set er muligt at komme med. Han har en olympisk guldmedalje og har lige vundet Masters 1000 i Cincinnati. Han slog Novak Djokovic ved OL. Eneste minus er de historier, der florerer i pressen om hans forhold til en tidligere kæreste, hvor han bliver anklaget for vold. Det er bekymrende og hårde anklager, men tyskeren har før vist, at han er iskold omkring dette, når han træder ind på banen. 

Daniil Medvedev har niveauet, historikken i New York og formen til at gå hele vejen. Men der er nogle sprækker i facaden. I Tokyo tabte han højst uventet til Pablo Carreno-Busta, hvor han var dybt frustreret. I Cincinnati smed han en sikker føring mod Rublev. Blandt andet fordi han blev så rystet og frustreret over at løbe ind i et TV-kamera. Dette sparkede han efterfølgende til.

Det er nogle mentale sprækker, der gør mig skeptisk, i forhold til om russeren kan gå hele vejen. Han fik en drømmelodtrækning, hvilket trækker i retning af et spilforslag på ham. 

De kan slukke den serbiske drøm

Ser man på de indledende kampe, så er det svært at se Novak Djokovic løbe ind i problemer. Dertil er modstanden for svag. Men når vi rammer 4. runde, så kan der komme noget grus i maskineriet. 

Aslan Karatsev er en spændende type, der kan få æren af den serbiske verdensetter i 4. runde. Karatsev viste et helt absurd topniveau tidligere på året, hvor han nåede semifinalen ved Australian Open. Han vandt derefter titlen i Dubai.

Rammer vi en meget varm dag, hvor Djokovic er sårbar, og Karatsev rammer sit topniveau, så er det ikke en utopisk tanke, at vi får en overraskelse. Karatsev har slået Djokovic i Beograd tidligere i år - ikke at jeg vil lægge mange procents betydning i det, men det kan give russeren lidt tro på det. 

I en kvartfinale kan Matteo Berrettini vente. Berrettini har været ekstremt imponerende i forhold til stabilitet i år. Han har været i kvartfinalen ved French Open og finalen i Wimbledon. Han er dog blevet stoppet begge gange af Novak Djokovic, hvilket må reducere hans tro på succes mod serberen. 

Hubert Hurkacz er en spændende spiller. Han vandt en Masters 1000 i Miami tidligere i år. Han burde have slået Medvedev i Toronto, hvor han smed en føring og kun tabte marginalt. Derfra til at slå Djokovic i en Grand Slam, er der naturligvis langt. Hvis han rammer niveauet fra Miami, og Djokovic er under par, så kan chancen være der. 

Holger Rune skal levere den største sensation i tennishistorien

Det må overgå alle sensationer i den moderne æra, hvis Holger Rune slår Novak Djokovic ud i 1. runde. Selvom danskeren har været flot spillende i kvalifikationen, er vi på en anden planet med Djokovic. Rune har vel omkring 20 procent chance for at tage sæt, hvilket bestemt ikke bliver helt umuligt. Jack Draper gjorde det ved Wimbledon. Men jeg spår alligevel en sikker 3-0-sejr til serberen. 

Spilforslag til US Open

Min konklusion på ovenstående er, at jeg skal imod Novak Djokovic. Det skal enten være via et spil direkte imod ham på Betfair* Børsen eller ved at vælge en af hans største konkurrenter. Det bliver sidstnævnte:

Daniil Medvedev til at vinde US Open til odds 5,25 hos Mr Green**

De åbenlyse plusser: 

Medvedev har været i en finale før i New York. Han har ramt sit topniveau i så mange hard court-turneringer, der leder op til US Open i både 2019 og 2021, at der ikke er tvivl om, at han finder sit højeste niveau på dette tidspunkt af sæsonen.

Han viste storform i Toronto, hvor han bortset fra en svipser mod Hurkacz spillede suverænt. I Cincinnati var han igen overbevisende, indtil han løb ind i et TV-kamera i kampen mod Rublev.

Lodtrækningen er den største gave, han kunne få. Han har undgået Zverev og har ikke nogen rigtig farlige navne i sin halvdel. 

Zverev er i storform, men hvis han påvirkes af problemerne uden for banen, kan han blive sårbar. Djokovic har måske mistet sit momentum ved OL. 

Det store minus:

Medvedev har ikke været i 100 procent mental balance. Han bliver åbenlyst frustreret og viser det også på banen. Det skader hans ro og fokus. Det så man både ved OL og i Cincinnati. 

Regnskab:
Spil i alt: 65
Vundne spil: 14
Tabte spil: 51
Profit: 25,98
Tilbagebetalingsprocent: 140