Det bliver et åbent US Open for kvinderne, hvor der er dansk deltagelse, hvilket gør det ekstra interessant. Igen ved denne Grand Slam er der mange bejlere til titlen. Klaus F prøver at finde et spændende spilforslag med værdi i et effektivt marked.

Kvindernes turnering er et lidt tveægget sværd. På den ene side er bredden med til at gøre det åbent og spændende. Omvendt så mangler vi rivaliseringer og en absolut top, der præsterer kontinuerligt. Desværre har Serena Williams meldt afbud, hvilket er et stort tab for turneringen.


Den forsvarende mester Naomi Osaka har fyldt meget af mediebilledet på det seneste. Ironisk nok, selvom hun gerne vil slippe for omtalen. Senest brød hun sammen til et pressemøde. Det er en sårbar japaner, der ankommer til New York.

Spil på US Open og få et 50-kroners freebet hos Cashpoint* 

  • Gå til Cashpoint.dk og log ind eller opret en konto - det tager under 5 minutter
  • Spil ét spil a 50 kroner på US Open
  • Alle væddemålstyper er tilladte: pre-match, live, single, kombination, system og multiway
  • Modtag herefter et freebet på 50 kroner, som du kan bruge på lige den sportsbegivenhed, du vil
  • Freebettet skal omsættes én gang og kan bruges på et single- eller kombinationsvæddemål
  • Der er intet krav om minimumsodds
  • Freebettet skal bruges indenfor ti dage, herefter bliver det ugyldigt
  • Eventuel gevinst fra freebettet inkluderer ikke indsatsen
  • Tilbuddet gælder nye såvel som eksisterende Cashpoint-kunder

Spil på US Open og få dit freebet

US Open

Årets sidste Grand Slam bliver et åbent slagsmål hos kvinderne, hvor der er mange ubesvarede spørgsmål. Bredden lige nu i kvindetennis er ekstrem, og det er bedst illustreret ved, at der har været 16 forskellige spillere i semifinalerne ved de tre Grand Slams i år og OL. Det er en nærmest uhyggelig statistik.

Mesteren fra 2020 Naomi Osaka virker ikke i balance, men kan hun finde sit topniveau, hvis hun får nogle kampe i benene? Kan Ashley Barty ignorere sin dårlige historik i New York og præstere sit ypperligste? Skal Cori Gauff endelig få sit gennembrud og gå hele vejen i en Grand Slam?

Med danske øjne er det unge Clara Tauson, vi har fokus på. Kan danskeren komme igennem sin første kamp, kan der vente kamp på en af de største baner i verden mod verdensetteren Barty i 2. runde.

Australien vs Japan

Skal det være kvinden fra Down Under, der præsterer kontinuerligt, men mangler titlen fra New York, eller det japanske ikon, der har det højeste topniveau i verden på hard court, men mangler den mentale balance?

Jeg hælder kraftigt til Ashley Barty, men jeg har samtidig svært ved at spille relativt lave odds i en turnering, hvor så mange spillere kan vinde. Det er bare svært at ignorere en spiller, der har et niveau over alle andre for øjeblikket. Barty var skræmmende i Cincinnati. 

Jeg vil fuldstændig udelukke et spil på Naomi Osaka, der intet har vist på det seneste og ikke virker fokuseret på tennis. Markedet har dog stadig respekten for Osaka, hvilket er naturligt nok, da hun har det højeste topniveau af alle. Det er bare trist at se, hvor let Osaka bliver bragt ud af balance. Der er ikke nok soliditet på det mentale område til, at hun præsterer over 14 dage i nuværende tilstand. 

Begge spillere har fået en ganske fin lodtrækning og bør gå igennem de første runder relativt ubesværet. Jeg overvejer den australske værdi, men udelukker med sikkerhed Osaka. 

De sultne løvinder

Cori Gauff bliver en mere komplet spiller hurtigere, end mange havde forestillet sig. Den unge amerikaner har fået styr på sin serv, og hun bør kunne blive relevant i dette års US Open. Lodtrækningen har dog ikke været gunstig ved Gauff, der allerede i 2. runde møder Madison Keys eller Sloane Stephens. Jeg mener dog, at Gauff stadig mangler et par Grand Slams i kroppen før, hun er værdi nok til et spilforslag. 

Aryna Sabalenka, der nærmest er mest kendt for at underpræstere i Grand Slams, fik styr på dette format, da hun nåede semifinalen ved Wimbledon. Hviderusseren er brutal fra baglinjen og kan slå igennem alle spillere på en god dag. Det kræver dog, at hun også bruger det taktiske element, da hun nogle gange mister hovedet under kampene. Lidt mere strategi og tænkning i spillet, så indeholder Sabalenka værdi nok til et spilforslag.

Danielle Collins er en stærkt interessant spiller. Hun spiller med følelserne uden på tøjet og elsker at have publikum med sig. Det viste hun blandt andet i San José, hvor hun vandt titlen denne sommer. Jeg mangler dog en mere komplet spiller med mere potentiale på bundlinjen før, at jeg finder værdi på Collins. Amerikaneren døjer også med en skade, så det er lidt af en lottokupon, hvis man kaster sig ud i et spilforslag på hende.

Dansk deltagelse

Clara Tauson har fået en spændende lodtrækning. Hun har gode chancer i sin første kamp, hvor hun er pæn favorit. Tauson møder Clara Burel. Burel er i bedste fald en middelmådig spiller, som Tauson har slået to gange i 2020. Danskeren bør have omkring 70 procent chance for avancement. 

I den anden kamp venter Ashley Barty højst sandsynligt. Jeg mener ikke, at denne kombination er nogen decideret dårlig lodtrækning. Sandsynligheden for, at hun ville løbe ind i en kamp som ret stor underdog i de to første runder ved US Open som useedet var stor i forvejen.

Hvorfor ikke få en kæmpe oplevelse mod Barty, hvor hun har alt at vinde. Kender man Tausons approach til kampe og hendes ydmyghed eller mangel på samme, så kommer hun til den kamp med oprejst pande og tro på tingene. 

De har haft succes i New York

Victoria Azarenka har stået i finalen tre gange i New York. Spilleren, der besejrede Azarenka i to af dem, er ikke med, da Serena Williams har meldt afbud. Azarenka var i finalen sidste år, hvor hun tabte en tæt kamp mod Osaka. Japaneren virker som tidligere nævnt ved siden af sig selv. Det kan give chancen til Azarenka for endelig at vinde en finale. Men så man hendes kamp mod Ashley Barty i Cincinnati, vil man nok afskrive hende. Der fik hun to partier og blev fuldstændig udspillet. 

Angelique Kerber har fundet sin anden ungdom med sin gamle træner Torben Beltz. Kerber begyndte langsomt at vise storformen på græs i Tyskland, hvorefter hun tog til Wimbledon og nåede semifinalen. Hun har vundet US Open før, men jeg vil stadigvæk mene, at der mangler nogle procenter hos tyskeren, for at hun kan gå hele vejen. Derfor ikke noget spilforslag af tysk karakter. 

Spilforslag til US Open

Jeg går med verdensetterens suverænitet og stabilitet til mit spilforslag ved US Open. 

Ashley Barty til at vinde US Open til odds 4,5 hos Betfair Sportsbook*

WTA-touren har i lang tid manglet en spiller, der kunne konsolidere sin 1.-plads på verdensranglisten med kontinuerligt højt niveau. Det har de fået nu, hvor Ashley Barty udviser uhyggeligt højt bundniveau. Det er sjældent, at australieren falder helt sammen.

Hun skulle bruge noget tid på at fordøje titlen ved Wimbledon, hvorfor hun ikke spillede sit bedste spil ved OL. Hun kom dog stærkt igen og vandt Cincinnati i absurd overbevisende stil. 

Lodtrækningen er god. Barty bør ikke blive testet for alvor før længere inde i turneringen. Stærke navne som Osaka, Halep, Krejcikova og Sabalenka er i den modsatte halvdel.

Minus ved spillet er det relativt lave odds og det faktum, at Barty ikke har nogen synderlig stærk historik i New York. Hun er ikke begejstret for larmen og uroen, der omfavner denne turnering. 

Regnskab:
Spil i alt: 65
Vundne spil: 14
Tabte spil: 51
Profit: 25,98
Tilbagebetalingsprocent: 140