Bookmakerne peger på to klare favoritter i US Open, men BetXperts Asger Hess-Olesen finder værdien andetsteds forud for sæsonens sidste Grand Slam...

Årets sidste Grand Slam står for døren, og oven på en indtil videre interessant sæson, skal det blive spændende at se, om nogen kan stille sig i vejen for den dans for to, der er lagt op til i Flushing Meadows, hvor Djokovic og Murray - ifølge bookmakerne - er suveræne favoritter til at nå finalen.

Men den store charme ved Grand Slams er selvsagt også, at det ikke altid er tilfældet, og som jeg har skrevet tidligere i år, så ligner det bl.a. en Djokovic, der ved flere lejligheder har været til at tale med. Senest med exit i OL til Del Potro.

Feltet bliver, ligesom til OL, uden Federer, der stadig ikke er 100% oven på, og dermed er seedet 1-4 Djokovic, Murray, Wawrinka og Nadal.

Vi kigger her på de topseedede samt de navne, der kan komme til at spille en rolle i New York. Men først et kig på turneringsoddsene.

Odds & Tips - US Open 2016

Hold øje med tips fra BetXperts tenniseksperter:

Asger Hess-Olesen
Morten Rytter
Lars Baes

Udvalgte vinderodds - US Open 2016

Bedste odds Bookmaker
Novak Djokovic 2,30
Sportingbet
Andy Murray 3,00
Betfair Sportsbook
Milos Raonic 21,00
Betfair Sportsbook
Juan Martin del Potro 23,00
Betfair Sportsbook
Marin Cilic 26,00
Bet365

Bookmakernes to favoritter

Novak Djokovic (1)

Serberen er forsvarende mester, og Djokovic må være særdeles sulten efter at genvinde titlen og komme op på hesten efter en, i Djokovic-optik, skuffende sommer.

Wimbledon bød på exit allerede i 3. runde mod Sam Querrey, mens Del Potro stak en kæp i hjulet på Djokovic´s OL-drømme allerede i 1. runde i Rio.

Selvom der ind imellem var en titel i Toronto, så ændrer det ikke på, at det er noget usædvanligt, når man sammenholder det med de sidste par sæsoner.

Djokovic ser dog ud til at få en blid start på turneringen mod Janowicz, hvorefter det formentlig bliver Vesely – en mand som tidligere i år besejrede Djokovic i Monte Carlo i en af sæsonens største overraskelser. Det sker dog næppe igen.

Første rigtige test venter i 4. runde, hvor det bliver enten Gasquet eller Isner. Franskmanden har døjet med fysikken på det sidste, mens Isner kommer med en særdeles blandet sæson, hvor han ofte har lignet en mand der har manglet troen på egne evner.

Går alt vel, så bliver en eventuel kvartfinale for Djokovic formentlig mod Cilic, og det kan til gengæld gå hen og blive en rigtig interessant kamp mellem vinderne af de seneste to US Opens. Overlever Djokovic her, så bliver det formentlig en semifinale mod enten Raonic eller Nadal.

Alt i alt ligner det som udgangspunkt en overskuelig vej mod i hvert fald kvartfinalen, men som 2016 har formet sig indtil nu skal jeg blankt erkende, at 2,20-2,30 på en Djokovic-titel i New York ikke frister mig.

Oddset frister ikke på Djokovic

Det har ikke kørt helt gnidningsfrit for Djokovic på det seneste, og oddsene skal være højere end 2,20-2,30, før de interesserer mig. Heller ikke selvom det ligner en overskuelig vej mod kvartfinalen.

Andy Murray (2)

Skotten er den anden storfavorit til en finale i Flushing Meadows, og om nogen kommer han fyldt med selvtillid. Selvom han tabte finalen i Cincinnati til Marin Cilic, så kommer han altså med 33 sejre og bare 2 nederlag siden Rom i midten af maj, inklusiv titler ved både Wimbledon og OL i Rio.

Jeg vil nok endda gå så langt som at sige, at stabilitetsmæssigt, der ligger Murray over Djokovic og som den absolut bedste i indeværende sæson, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at han vil sætte alle sejl ind for at vinde endnu en Grand Slam samme sted, som han vandt sin første.

Netop grundet den store stabilitet, så har jeg svært ved at se hvem der skulle presse Murray i de første mange kampe. Rosol venter i 1. runde, mens det bliver Monaco eller Granollers i næste runde.

Første test kan vente i 3. runde mod enten Simon eller Stepanek, sidstnævnte var jo i øvrigt manden der gav Murray kamp til stregen i French Open tidligere i år. Skal nogen for alvor presse ham inden en eventuel kvartfinale mod Nishikori, så skal det være Dimitrov, men jeg tvivler stærkt på at bulgaren er stabil nok, og før han kan spekulere i det, skal han først gennem tre kampe, hvor der, på baggrund af indeværende sæson, også er risiko for exit.

En semifinalemodstander bliver svær at spå om, idet fjerdedelen rummer både Thiem, Wawrinka og Del Potro, der er med på wildcard.

Murray har sneget sig op i odds 3 flere steder, og skal jeg vælge mellem ham og Djokovic, så ville jeg nok tage skotten, men jeg synes ikke rigtig der er værdi til stede.

Murray frister mere end Djokovic - men værdien er der ikke

Odds 3 på Murray frister mere end Djokovics odds, men jeg synes ikke, at værdien er til stede. Så det bliver heller ikke til et spil på bookmakernes anden store favorit, Andy Murray.

De øvrige seedede

Stanislas Wawrinka (3)

Schweizeren har absolut ikke leveret i år, og han har vel været en af de største skuffelser i denne sæson. Hans topniveau kan ingen kimse af, men det er desværre sjældent det dukker op i år, og specielt siden French Open har han slet ikke fundet melodien.

Selvtilliden ser ikke ud til at være i top, men til gengæld ved man aldrig hvornår den gode udgave af Wawrinka dukker op, hvorfor han også er farlig helt at afskrive.

Der venter en tricky 1. runde mod Verdasco, der sendte ham ud af Queens tidligere i år, hvorefter der eventuelt kan vente en Alexander Zverev allerede i 3. runde.

Generelt er det ikke nogen let fjerdedel, som også tæller Steve Johnson, Del Potro, David Ferrer, Sam Querrey, Thiem og Nick Kyrgios, og taget det i betragtning, så er det efter min mening også langt den sværeste fjerdedel at regne ud. Og det er for Wawrinka ikke nogen let fjerdedel, som 3. seedet.

Wawrinka kan hos licensmarkedet rammes til omkring odds 23 (Betfair Sportsbook* med odds 26), og selvom det er højt på en 3. seedet, så tør jeg ikke kaste mine penge efter schweizeren her.

Rafael Nadal (4)

Spanierens håndled har været det helt store samtaleemne det sidste stykke tid, men skal man tro ham selv, så skulle der ikke være nogle problemer med lige netop det.

Er det tilfældet, så synes jeg lige pludselig Nadal ligner et interessant navn i lodtrækningen.

Han viste i Rio, at han stadig har et ekstremt højt topniveau, og kunne lige så godt have været manden der stod i OL-finalen.

Hans evindelige fighterånd kan være guld værd, og samtidig synes jeg hans lodtrækning ser interessant ud. Holder han sig fit, så har jeg svært ved at se ham få problemer før en kvartfinale mod Raonic eller måske Monfils, afhængig af hvilken udgave af franskmanden der dukker op i New York.

Dog kan fysikken dog stadig spille ind, og spørgsmålet er om Nadal helt generelt er ved at være slidt. Han fik store stryg af Coric i Cincinnati, og selvom det kom ovenpå et langt OL, så er det alligevel bemærkelsesværdigt at Nadal var så hårdt ramt, hvis man sammenligner med Nadal for en 3-4 år siden.

Når det er sagt, så er han i stand til at spille sig op, også selvom han måske ikke er 200%, og jeg tror vi kommer til at se en sulten Rafa, hvis exit i Cincinnati, nok heller ikke har været helt upåvirket af en Grand Slam rundt om hjørnet.

Odds 28 kan jeg godt være fristet af her, og et sted mellem 3 og 4% på spanieren er ganske fair i min optik, og bliver nok mit outright spil i New York, selvom det er et longshot.

Det ligner spansk værdi

Jeg hælder til at have et sted mellem 3 og 4 % på Rafal Nadal, hvorfor odds 28 Unibet* i den grad frister. Det kunne meget vel blive mit outright-spil.

Milos Raonic (5)

Raonic har allerede to Grand Slam finaler på cv´et for i år, og canadieren må være hungrende efter at konvertere den til en titel.

Om det bliver her er svært at sige, men umiddelbart er hans fjerdedel ikke frygtindgydende, og han kan godt nå at spille sig varm til at levere når det virkelig gælder.

Selvom han har udviklet sig meget, så er han dog stadig afhængig af at hans serv følger med ham gennem hele turneringen, og det kommer utvivlsomt til at spille en afgørende rolle for hans succes i New York.

Raonic står til en tricky 4. runde mod Monfils eller Cuevas, men han bør dog have niveau til at komme forbi der.

Jeg synes dog ikke odds 18 (Betfair Sportsbook* stikker som de eneste ud med odds 21), som er det højeste man kan finde hos licensmarkedet, er interessant nok, da jeg stadig synes han har nogle mangler, der kan blive udstillet af de aller bedste.

Kei Nishikori (6)

Japaneren har døjet en del med fysikken, men når han er på toppen er han en rigtig farlig herre. Han kommer med fornyet selvtillid efter en finale i Toronto og en bronzemedalje i Rio, dog efterfulgt af et tidligt nederlag i Cincinnati, som måske var relativt forventet.

Han har en spøjs historik i US Open med 1. runde exit i både 2015 og 2013, men en finale i 2014. Hans topniveau er højt nok til at kunne blande sig helt fremme, men til gengæld kan fysikken komme på prøve.

Hans fjerdedel har lagt op til et kvartfinaleopgør mod Murray, men inden da ser det overkommeligt ud, hvor det nok er Goffin, Kohlschreiber og Karlovic, der er den hårdeste modstand, der eventuelt kan vente.

Odds 29 virker måske en anelse højt på Nishikori, men en kvartfinale mod Murray er selvfølgelig ikke med til at gøre tingene lettere, og det kunne meget vel blive endestationen for japaneren.

Marin Cilic (7)

Kroaten vandt turneringen i 2014, og har et topniveau der kan slå de fleste. Det har han vist ved flere lejligheder, og finder han det frem, så kan der vente Djokovic en hård opgave i øverste fjerdedel.

Han kommer med masser af selvtillid og kampform efter titlen i Cincinnati, hvor han slog Murray i finalen, hvilket også understreger hans evner til at være med mod de bedste.

Han kunne godt ligne et interessant bud på farlig outsider. Det helt store spørgsmål er så om han kan ramme samme niveau, men generelt har det set solidt ud ved US Open, hvor han også var i semifinalen sidste år.

Odds 26 er højest her, og jeg er tilbøjelig til at sige, at jeg godt kan give kroaten 4% chance for en titel i New York, og kunne blive et supplerende spil til Nadal outright.

Cilic er slet ikke uden chancer

4 % kan jeg være tilbøjelig til at give Marin Cilic, og da man kan få odds 26 på kroaten, så ligner det også et værdispil. Sammen med Nadal-spillet, der nævnes tidligere i optakten, kunne disse to  høje odds meget vel ende med at blive mine outright-spil til denne turnering. 

Langskud

Udover de første 7 seedede er der selvfølgelig en række øvrige spillere at holde øje med.

Grunden til jeg ikke tager Thiem separat (seedet 8) er, at jeg ikke helt tror på at østrigeren er fit. Den første halvdel af sæsonen har taget hårdt på ham, og jeg tror ikke helt kroppen har kunnet følge med.

OL-finalisten Juan Martin Del Potro skal også nævnes, men jeg synes til gengæld markedet er gået lidt i selvsving med ham. Så lang tid har han ikke været i gang, og han kan stadig mangle noget – dermed ikke sagt at han ikke kan levere noget her, hvor han tidligere har lavet store ting. Han er dog i en hård fjerdedel, og lige så vel som hans modstandere i fjerdedelen, så venter der også argentineren nogle potentielt hårde kampe.

Derudover er der spillere som Kyrgios, Berdych, Isner og Tsonga, alle med højt topniveau og potentiale til at gå langt, men ofte også de typer vi ser skuffe og lige mangle det sidste for at være helt alvorlige kandidater til at lege med om titlen.

Personligt har jeg en fidus til Murray, men kigger man rent value-mæssigt, så er det efter min mening Nadal og Cilic der ser mest interessant ud, i et US Open, der forhåbentlig bliver mere interessant, end bookmakerne lægger op til.