Det er tid for årets fjerde og sidste Grand Slam, US Open i New York. Efter Nadals afbud skal der findes en ny vinder hos herrerne - kan rutinerede Federer eller en anden mon overraske favoritten Djokovic? Læs optaktsartiklen der kigger på favoritterne og outsiderne.

Det har på mange måder været en sæson hvor bredden i herretennis er blevet understreget, hvorfor det også bliver interessant at tage et nærmere kig på outright-oddsene på årets US Open. For selvom vi ikke kommer udenom den åbenlyse favorit i form af Novak Djokovic, så har også han vist, at han ikke er urørlig. Samtidig har Nadals afbud åbnet gevaldigt op, og med flere af de højtseedede spillere, der har tabt pusten fuldstændig, giver det mulighed for en særdeles åben turnering.

Nedenfor gennemgår vi de mest interessante outrightspil og kommer med et bud på hvilke spil der kunne være værdi i at kaste sig ud i. Oddsene i optakten er plukket fra Bet365*.


Eksperttips

Følg med her på BetXpert hvor der løbende vil komme US Open-spilforslag fra tenniseksperterne:

Lars Baes

Asger Hess-Olesen

Jakob Thomsen

Favoritten

Novak Djokovic ( seedet 1) – odds 2,37 (CV: 41%)

Serberen kommer ikke overraskende ind til US Open som favorit til at tage titlen. Djokovic havde et forrygende forår med titler i både Indian Wells og Miami samt Rom. Han rundede højsommeren af med en Wimbledon-titel, og derfor havde de fleste også store forventninger til ham da han kom ind til sensommerens klassiske ATP 1000 turneringer i Toronto og Cincinnati. Men hverken i Toronto eller Cincinnati formåede serberen at finde den form han viste under Wimbledon. Nederlag til Tsonga og Robredo har fået spekulationerne i gang om hvorvidt hans form er optimal inden New York. 

Jeg synes personligt, at bredden efterhånden er enorm i professionel herretennis, og derfor tøver jeg også med at tage det oplagte valg. Der hersker ingen tvivl om, at man ikke kan sætte spørgsmålstegn ved favoritværdigheden, men det afspejles også i oddset, som ikke er vanvittig tiltalende i min optik. Det skyldes primært Djokovic´s optakt til turneringen. Selvom man ofte siger, at en skidt generalprøve giver en god premiere, så er jeg ikke sikker på det er tanken bag de svingende præstationer.

Samtidig har Djokovic fået en tricky lodtrækning, hvor han står til John Isner i 4. runde. Selvom amerikaneren også har været svingende, så er Big John på hjemmebane ikke nogen let opgave. Kommer han forbi den venter Murray eller Tsonga formentlig i kvartfinalen, hvor han til sidstnævnte tabte så sent som i Toronto. Dog skal man huske på, at serberen efterhånden har så meget rutine, at han kan hæve sit niveau når det gælder. Samtidig har han misset titlen de sidste to år, og motivationen kan i hvert fald ikke betvivles.

Outsiderne

Roger Federer (2) – odds 3,50 (CV: 29%)

Efter Nadals afbud er schweizeren seedet 2. Mange har tvivlet på om Federer når tilbage på sit gamle niveau, og om han så småt er ved at nå karrierens efterår. Men en finale i Toronto samt en titel i Cincinnati har understreget at han bestemt ikke er færdig med at lege med, og efter tre år i træk uden finaler i US Open må han være motiveret for at tilspille sig muligheden for en ny titel i New York.

Kigger man på lodtrækningen, så ser det til gengæld rigtig fornuftigt ud for Federer. Største udfordring inden en potentiel kvartfinale ligner umiddelbart 15. seedede Fabio Fognini, der har været som dag og nat i år samt Ivo Karlovic, der dog ikke har evnerne til at slå Federer over 5 sæt.

Kvartfinalen står formentlig på Dimitrov, som også har svinget en hel del, og her bør Federer stå med gode chancer, mens en eventuelt semifinale bliver mod en Ferrer eller Berdych. Generelt har Federer fået fornøjelsen af flere spillere der ikke rigtig har fundet stabilitet, og det kunne godt blive schweizerens mulighed for en finale. For mig at se ligner det et mere interessant spil end Djokovic, da jeg vil mene, at alt kan ske i en eventuel finale.


Vinder, outright: Roger Federer, odds 3,50 hos Bet365*

Jeg synes Federer er et skud værd. Efter Nadals afbud er hans muligheder ikke blevet mindre, og jeg kan godt finde de procenter der skal til for at give ham værdi. Trods nye prioriteter i livet er han stadig sulten, og jeg synes optakten til US Open har understreget, at han stadig har det niveau der skal til for at snuppe en Grand Slam-titel.

Andy Murray (8) – odds 7,00 (CV: 10%)

Selvom han kun er seedet 8, så er han en af de større favoritter hos bookmakerne – helt forståeligt. Briten skuffede fælt ved Wimbledon efter sidste års triumf, og leverede heller ikke specielt overbevisende i hverken Toronto eller Cincinnati.

Murray har dog gode minder fra New York, hvor han hentede sin første Grand Slam titel i 2012, og det er i sig selv en stor motivation for ham, også selvom han kun nåede kvartfinalen sidste år.

Murrays vej mod 4. runde ser umiddelbart overkommelig ud, men herfra bliver det også tricky, da Tsonga kan vente. Ham tabte han til i optakten til US Open, og på dagen har franskmanden et højt topniveau, og ser ud til at ramme noget form inden årets sidste Grand Slam.

Meget kommer til at afhænge af om Murray starter godt ud og får vist stabilitet og får bygget selvtilliden op. Men lodtrækningen taler ikke for briten i dette tilfælde, og ovenpå sine skadesproblemer, kan der også være fysik der spiller ind.

Stanislas Wawrinka (3) – odds 13,00 (CV: 4%)

Den 3. seedede schweizer Stanislas Wawrinka er bookmakernes fjerdestørste favorit til titlen. Wawrinka har ikke været sig selv siden han vandt sin første Grand Slam-titel i Melbourne i starten af året, og resultaterne har langt fra været en Grand Sla-vinder værdig. På hardcourt har han ikke leveret det store efter Australian open. I foråret blev han således slået ud i 4. runde i både Indian Wells og Miami mens han i Toronto og Cincinnati måtte takke af i henholdsvis 3. runde og kvartfinalen.

Med andre ord har det ikke været en imponerende optakt til US Open, og med en fjerdedel der tæller både Milos Raonic og Kei Nishikori, så kan han få nok at se til.. Skal man vende den rundt, er han dog også den type spiller der kan finde et enormt højt topniveau når det for alvor gælder. Jeg synes dog ikke Wawrinka post-Australian Open har imponeret mig nok til at smide mine outright penge efter ham.

Grigor Dimitrov (7) – odds 15,00 (CV: 3%)

Dimitrov fortsætter med at være en af de helt store håb for fremtiden. Han er så småt ved at have etableret sig som en fast del af top 10, men det er som om bulgareren lige mangler det sidste før han bliver en kandidat til en Grand Slam. Stabiliteten har til tider manglet, og gør det stadig, hvilket han også lider under. Han er endt i en tricky 1/8 med Monfils og Gasquet, mens fjerdedelen byder på Federer, der, som tidligere skrevet i optakten, ligner et godt bud på en mand der vil gå hele vejen.

Jeg har svært ved at se Dimitrov som en kandidat til titlen som tingene er nu, men som det også er tilfældet med flere andre, så er stabilitet afgørende, og rammer Dimitrov sit topniveau gennem turneringen, så er han naturligvis en farlig kandidat.

Milos Raonic (5) – odds 21,00 (4%)

Milos Raonic er også en af de lovende unge spiller. Selvom han efterhånden er etableret, så mangler han, lidt som Dimitrov, at komme i betragtning som en af favoritterne til en Grand Slam. Jeg synes han mangler noget attitude, men man kan ikke tage fra ham, at han har haft en fin optakt til US Open med titlen i Washington samt en semifinale i Cincinnati.

Canadierens serv er ikke overraskende det der skal få ham langt i turneringen. Selvom han selvfølgelig er mere end kompetent fra baglinjen, så er han afhængig af at han holder niveau i serven. Kan han det, så kan jeg godt se ham gå dybt i turneringen, og hans fordel kan være, at hverken Nishikori eller Wawrinka, der begge er i hans fjerdedel, kommer til turneringen i storform.

Jo-Wilfred Tsonga (9) – odds 23,00 (2%)

Tsonga har ikke rigtig bidt fra sig i et stykke tid, og i den grad manglet stabilitet. Men i optakten til US Open har franskmanden pludselig vist fordums styrke, da han snuppede titlen i Toronto efter en ekstremt velspillet turnering. At han så røg til Youzhny i første kamp i Cicninnati skyldes i ligeså høj grad træthed og at han vil være 100% klar til US Open.

Han kunne være et rigtig spændende bud på en outsider til titlen, netop fordi han er en type der kan få publikum med sig, og han har en udstråling og attitude, der også kan hive ham selv op på et niveau spillemæssigt, hvor de færreste kan være med. På dagen kan han slå alle spillere, hvilket gør ham både farlig og utilregnelig – for det er svært at vide hvor man har ham, og det er både positivt og negativt. Jeg vil dog mene, at Tsonga ikke er uinteressant som et bud på en outsider.

Tomas Berdych (6) – odds 41,00 (2%)

Kigger man på tjekkens sæson fra starten af maj måned og frem, ja så er der ikke meget der taler for at han skulle kunne levere i New York. Dog er det ikke altid sådan det hænger sammen, hvorfor jeg også har en mavefornemmelse der siger, at Berdych kunne lave ravage i New York.

Tjekken har et meget højt topniveau og på sine bedste dage er han bedre end de fleste. Det har han dog ikke rigtig formået at gøre i denne sæson, og hans optakt på hardcourt har været horribel, hvis man kigger på resultaterne. Han virker dog ganske fortrøstningsfuld, og derfor tror jeg også der er grund til ikke at afskrive ham fuldstændig. Han er stadig en af de absolut bedste spillere i verden, og jeg tror i høj grad at det høje odds skyldes hans dårlige optakt på hardcourt.

Det kan også være vi får en skidt kørende Berdych at se, men til odds 41 synes jeg det er værd at have ham i baghovedet.

Vinder af 3. fjerdedel: Tomas Berdych, odds 3,50 hos Bet365*

Tjekken er ikke uden muligheder her. Selvom der er flere potentielt farlige spillere i fjerdedelen, så bør han have gode muligheder. Lopez og Anderson kan godt drille, men holder Berdych et nogenlunde niveau skal han være bedre end dem. Derudover er der Gulbis og Cilic, som begge svinger meget. Begge spillere kan han få store problemer mod, hvis de rammer et højt niveau, men begge kan Berdych også slå på en god dag.

Dem skal du spille

De ”fornuftige”:

Vinder, outright: Roger Federer, odds 3,50 (CV: 29%)

Vinder af 3. fjerdedel: Tomas Berdych, odds 3,50 (CV: 30%)

 

De ”frække”:

Vinder, outright: John Isner, odds 101 hos Bet365* (CV: 1%)

Det virker måske utopisk at tro at han skulle have nogen som helst chancer for at vinde US Open, specielt taget i betragtning at han kun er nået 3. runde de sidste to år. Men Isner på hjemmebane er altid farlig, og får han først tur i den, så har han et spil, der kan true de fleste. Det kommer meget an på hvilken Tsonga han møder i 4. runde. Er det en Tsonga under niveau, så vinder Isner, og så er der linet op til et interessant kvartfinaleopgør mod Djokovic. Der er slet ingen tvivl om at det bliver mere end vanskeligt, men jeg kan godt give amerikaneren en enkelt procents chance for at vinde turneringen.

Vinder af 2. fjerdedel: Kei Nishikori, odds 7,00 hos Bet365* (CV: 15%)

Japaneren har været meget plaget af skader, men når han er på toppen, så er han rigtig farlig. I en fjerdedel med Raonic, der kan svinge meget, og en Wawrinka, der stadig mangler at vise den side af sig selv, der vandt Australian Open, så er det ikke umuligt at Nishikori kan gøre sig gældende.