UEFA Super Cup 2018 bliver et spansk anliggende, da sidste års Champions League-mestre fra Real Madrid møder sidste års Europa League-vindere fra Atletico Madrid - i Estland. BetXpert kigger nærmere på odds og trupinformationer forud for kampen.

UEFA Super Cup 2018 er den årligt tilbagevende kamp mellem sidste sæsons vindere af Champions League og Europa League. I år er det et spansk anliggende, eftersom Real Madrid vandt Champions League, mens Madrid-rivalerne fra Atletico Madrid sejrede i Europa League.

Nu mødes de så i UEFA Super Cup 2018, og det endda en uge før den spanske LaLiga begynder. Det er derfor svært at vide, hvor de to spanske storhold står rent formmæssigt.

Man ved dog, hvad man får ned Diego Simeones Atletico Madrid-hold: Et hold, der står ganske kompakt og lukrerer på et par solide offensive præstationer af Diego Costa og særligt Antoine Griezmann.

Mere usikkert er det, hvad Julen Lopetegui kommer med i denne kamp. Den tidligere spanske landstræner, der satte sig i fokus før VM-slutrunden, hvor han endte med at blive fyret, har en klar filosofi, men har endnu ikke for alvor fået gang i klubkarrieren. Nu står han så med et Real Madrid-hold, der befinder sig i år 0 efter Cristiano Ronaldos exit. Hvad kan han få ud af tropperne?

Vi sætter UEFA Super Cup 2018-kampen under lup i denne artikel.

Læs champions league optakt lige her

UEFA Super Cup 2018 - odds: Real Madrid - Atletico Madrid

Matchenter for Real Madrid - Atlético Madrid.

Real Madrid og Atlético Madrid har spillet ganske jævnbyrdige kampe i de seneste mange år. De umiddelbare odds indikerer også, at kampen i Tallinn kan blive en ganske tæt affære. Bemærk dog, at der fortsat kan ske meget på transfermarkedet før kampen spilles, hvor især Real Madrid er blevet sat i forbindelse med profiler som Eden Hazard, Neymar og Thibaut Courtois.

Real Madrid - Atletico Madrid

Real Madrid - Atletico Madrid: Her er alt du skal vide

  • Atlético Madrids træner, Diego Simeone, tager plads i en bås andetsteds på stadion. Argentineren fik rødt mod Arsenal i sidste sæsons Europa League-semifinaler, og missede både finalen og altså denne kamp.
  • Apropos trænere, så får Julen Lopetegui sin chance for at vinde sit første metal som klubtræner. Han har primært været træner på de spanske U-landshold samt A-landsholdet frem til VM-slutrunden i år, og han vandt da også EM for U19 i 2012 og EM for U21 i 2013. På klubniveau fik han chancen hos Porto i 2014 og frem til 2016, men trods et stort budget vandt han ikke nogen titler.
  • Real Madrid og Atletico Madrid har mødt hinanden i ni tidligere europæiske opgør. Real Madrid har vundet fem af disse, mens Atletico Madrid har sejret to gange. De sidste to kampe er endt uafgjort. De otte af disse ni er blevet spillet siden 2014-15-sæsonen.
  • Det vil være Real Madrids første Madrid-derby siden Cristiano Ronaldo er skiftet væk fra kongeklubben. Cristiano Ronaldo er ellers all-time-topscorer i derbiet med 22 mål- fem flere end Alfredo di Stefano.
  • Atletico Madrid virker til at være færdige på transfermarkedet - i al fald med de større handler - mens Real Madrid i øjeblikket fortsat leder efter Cristiano Ronaldos afløser, ligesom Thibaut Courtois også synes at være på vej til Madrid-holdet.

Champions league odds og mere

Artiklen bliver opdateret med trupinformationer i dagene op til kampen.

UEFA Super Cup - historik: Champions League-mestre med lille overtag

Siden 1998, hvor UEFA Super Cup gik fra at blive afholdt over to kampe til at være én kamp på et neutralt stadion, har Champions League-vinderne haft et lille overtag. Det er måske ikke så underligt igen med tanke på at Champions League-vinderne som regel har et stærkere mandskab.

Det var ellers UEFA Cup-vinderne, der vandt de første fire udgaver efter ændringen, men siden 2002 har Champions League-mestrene vundet 11 gange, mens Europa League-mestrene har vundet fem gange. I samme periode har Real Madrid vundet pokalen fire gange, mens Atletico Madrid har stået for to af de fem Europa League-triumfer, da de sejrede i 2010 og 2012. Atletico Madrid har aldrig tabt en finale, mens Real Madrid tabte i både 1998 og 2000.

I de seneste fem år er det Champions League-mestrene, der har vundet turneringen, og selvom det næppe kan bruges til alverden, når UEFA Super Cup 2018 skal afgøres, så vidner det om, at Champions League-holdene i nyere tid har haft en lille fordel i styrkeforholdet.

Med en Real Madrid-sejr vil de tangere Barcelona og AC Milans fem triumfer som det mest vindende hold af UEFA Super Cup. Atletico Madrid vil derimod skyde sig op på tre triumfer, hvis de skulle vinde UEFA Super Cup 2018, og det vil placere dem på niveau med Liverpool og lige efter Real Madrid.

Se vores champions league TV-guide