Landsholdets venskabskampe har svært ved at tiltrække opmærksomhed, så nu har UEFA vedtaget en ny turnering for landshold med EM-billetter på spil.

Der har længe været en dalende interesse for de traditionelle venskabskampe, hvor landsholdene ikke har kunnet tiltrække nok opmærksomhed eller opbakning fra fodboldfolket.

"This is a very important decision for the future of football at the level of national teams. The friendlies really don't interest anybody, neither the audience at large, neither the journalists nor the players"

UEFA præsident Michel Platini

Klubholdene har både Europa League og Champions League, og nu får landsholdene så deres egen turnering med op- og nedrykning mellem divisionerne. UEFA har vedtaget denne Nations League, hvor der er chance for at kvalificere sig til EM2020, da der er 4 ekstra pladser ved slutrunden.

Selve formatet for Nations League ligger ikke fast, men det menes, at hver division består af 12 hold som mødes i 4 grupper med tre hold. Gruppevinderne går hermed videre til et 'final four' -slutspil.

Gruppespillet skulle foregå september-november 2018 med final four-kampe i juni 2019.

For de bedst placerede hold, der ikke er kvalificeret til EM-slutrunden vl der, udfra resultaterne i Nations League, så yderligere blive oprettet et EM2020 playoff i marts 2020, hvor der skal kæmpes om de sidste 4 EM-pladser.

Der vil selvfølgelig stadig være den almindelige kvalifikation til EM2020 slutrunden, som for første gang ikke har en værtsnation, men bliver afviklet i 13 byer rundt om i Europa.

DBU vil ansøge om, at Parken i København bliver udvalgt af UEFA til at afvikle enkelte slutrunde-kampe til EM2020.