Det lover godt for fremtiden for dansk fodbold, og lodtrækningen viste, at U21-stjernerne nu skal møde Island i to afgørende EM-playoff kampe.

Der er stor selvtillid i den danske U21-lejr efter de seneste par testkampe. Det lykkedes først at hive en 4-2 sejr over Rusland i land, mens Bulgarien blev besejret med hele 7-1 i midtugekampen i Aalborg. Her fik vi offensive profiler som Lucas Andersen, Uffe Bech og Kenneth Zohore på måltavlen og mon ikke jublebrølet kunne høres helt i Hobro, da Emil Berggren sendte bolden i netmaskerne.

"Det er en god lodtræning for os, men dermed ikke sagt, at det bliver nemt. Alle de 14 hold, som er tilbage er rigtig stærke hold, men vi havde en fordel med seedningen, så vi undgik de største hold. Det er svært at sige, hvem vi helst ville møde, men min første reaktion er, at Island er en fin lodtrækning for os."

U21-landstræner Jess Thorup

Det er et stærkt og meget spændende landshold som Jess Thorup sender ind til play-off kampene mod Island. Og det selvom Morten Olsen allerede har hentet et par af de unge spillere på A-landholdet, hvor Pierre Højbjerg og Andreas Cornelius er ved at etablere sig.

Nu skal der kæmpes om en billet til U21 EM-slutrunden i Tjekkiet næste år, hvor de danske talenter skal op imod Island i EM-play-off.

Der er kun 8 deltagere med til U21 EM, så det er langt fra en nem bedrift at kvalificere sig.

Det danske landshold var dog blevet seedet i lodtrækningen, så det stod på forhånd klart, at der ikke var risiko for at trække hold fra øverste hylde.

Og blandt de mulige modstandere havde det nok været meget interessant at møde de svenske naboer, men der er bestemt også gode chancer for kvalifikation mod Island, der bliver betegnet som en overkommelig modstander.

Lodtrækning til EM playoff-kampene

Danmark - Island

Spanien - Serbien
Italien - Slovakiet
England - Kroatien
Frankrig - Sverige 
Tyskland - Ukraine
Portugal - Holland

Danmark starter på hjemmebane den 8. oktober, mens der er returkamp på Island den 14. oktober.

EM bliver spillet i Tjekkiet 15.-30. juni næste år.