Lørdag er en stor dansk sportsdag. Heldigvis er der garanti for rød-hvid succes – uanset om fodboldlandsholdet for 117. gang snubler mod Spanien. Man skal blot tune fjernsynet ind på DK4, så kan man se Nicki Pedersen blive officielt kåret som verdensmester i speedway efter dagens grand prix i Gelsenkirchen i Tyskland.

Årets sidste grand prix køres på fodboldklubben Schalkes normale hjemmebane. Det er grand prix nummer 100 i rækken, så vinderen af løbet får 100.000 euro i førstepræmie.

Gevinst kan der også være til BetXperts brugere. Det kan i hvert fald anbefales at tjekke tippet på denne side: http://www.betxpert.com/ekspert/speedway/#62792

Guld og sølv snuppet, men hvad med bronze?

Nicki Pedersen har allerede sikret sig VM-guld, og Leigh Adams sølv. De kan ikke nås af de andre kørere. Men der er fortsat bronzen i spil. Jason Crump med 109 point, Tomasz Gollob med 101 point og Hans Andersen med 98 point kæmper om den. På forhånd står Crump med de bedste muligheder. Han er solidt i front og stærkt kørende i øjeblikket.

Hans Andersen er nok den største trussel til Crump, da Andersen er stærk på den slags stadionbane, der anlægges til lejligheden, og som ofte er mindre end de traditionelle baner, hvor Gollob har sin styrke.

En anden ting som er på spil i det sidste grand prix er indholdet af top 8 sammenlagt. Dette giver nemlig adgang til næste års serie. Nicki Pedersen, Leigh Adams, Jason Crump, Tomasz Gollob og Hans Andersen er alle sikre på top 8.

De øvrige:
6 Greg Hancock 90
7 Chris Harris 87
8 Scott Nicholls 83
9 Rune Holta 81
10 Wieslaw Jagus 75
11 Andreas Jonsson 70

Greg Hancock er så godt som sikker på deltagelse næste år, da man max kan hente 24 point på en aften. Chris Harris og Scott Nicholls ligger lige nu på den rigtige side af stregen. Skulle de kikse top 8 i årets serie, så står de med rigtige gode kort for at få 2 af de 5 wildcards til næste års serie, da et grand prix uden englændere er utænkelig.

Rune Holta og Wieslaw Jagus skal begge i top 8, hvis de vil forsætte i grand prix, da der står andre polakker på spring til at overtage et evt. wildcard. Rune Holta har efter en svær start kørt sig flot op igennem stillingen.

Svenske Andreas Jonsson skal næsten vinde dette grand prix for at komme i top 8. Skulle han kikse har han rimelige chancer for et wildcard. Han kan komme til at kæmpe med landsmand Fredrik Lindgren om det.

Bud på vinderen i Gelsenkirchen

Nicki Pedersen er efter en flot sæson den naturlige favorit, og det til trods for han har holdt 14 dages pause pga. et voldsomt styrt. Skulle han ikke være helt på toppen på dagen, så virker Jason Crump og Hans Andersen som oplagte bud; begge er i fin form her sidst på sæsonen.