I denne uge fortsættes tennisturneringen under De Olympiske Lege i Rio, hvor Djokovic højst overraskende allerede er ude. Der spilles også ATP-tennis i Mexico, hvor Los Cabos debuterer som værtssted med en ATP 250-turnering. Lars Baes har flere bud på spillere, som kan gå dybt.

De Olympiske Lege har vist sig som lidt af en farce, hvad mændenes turnering angår.

Det ene afbud efter det andet er væltet ind over turneringen, og efterhånden fremstår det som en turnering, hvor vi bare skal vente på en finale mellem Novak Djokovic og Andy Murray, som så godt nok også har potentiale til at blive en fantastisk oplevelse.

Indtil i nat altså, for her blev Djokovic mere eller mindre sensationalt slået ud af Juan Martin del Potro.

Den havde man ikke lige set komme, og nu ligger det unægteligt til Andy Murray, som tydeligvis har prioriteret OL stort.

OL-turneringen er lidt speciel, for der er ingen ranglistepoint at hente i turneringen. Det er kun medaljer, der tæller... Jeg synes allerede, vi har set nogle lidt underlige resultater i de første kampe. Dimitrov leverede ingenting, Berankis tabte 60 60 til Millman på tre kvarter og Sock tabte til Taro Daniel.

For mig er der ingen tvivl om, at flere af spillerne her i Rio præsterer under niveau, ligesom jeg også er sikker på, at flere af spillerne ser det her som en meget stor oplevelse. Det er altså en turnering, som det er lidt vanskeligt at kloge sig på.

Djokovic manglede medaljen til sin samling. En medalje som både Federer (double), Murray og Nadal har. Murray og Djokovic foran et larmende brasiliansk publikum i finalen kunne være blevet stort. Nu åbner turneringen i den grad op for andre spillere.

Langtfra mediernes bevågenhed debuterer mexicanske Los Cabos som turneringsarrangør på touren. Flere af de spillere, som af den ene eller anden grund ikke spiller i Rio, er at finde i Los Cabos næste uge, og jeg synes egentlig, det er et ganske stærkt felt, turneringen kan mønstre. Lopez, Tomic, Karlovic, Verdasco, Querrey og Dolgopolov er de største favoritter til at vinde i Mexico.

De Olympiske Lege 2016 Rio

Sted: Rio de Janeiro, Brasilien

Status: OL
Underlag: Hard court udendørs
Antal spillere i hovedrunden: 64
Forsvarende mester: Andy Murray
De fire topseedede: Novak Djokovic (1), Andy Murray (2), Rafael Nadal (3), Kei Nishikori (4)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Andy Murray 2,00
Bet365
Rafal Nadal 8,00
Sportingbet
Juan Martin del Potro 10,00
Bet365
Kei Nishikori 10,00
Danske Spil
Gael Monfilis 17,00
Bet365
Marin Cilic 19,00
Sportingbet
David Goffin 26,00
Sportingbet
Roberto Bautista-Agut 26,00
Bet365
David Ferrer 41,00
Sportingbet
Gilles Simon 51,00
Bet365

 Opdateret: 9/8 - 12:00 

Juan Martin del Potro vandt bronze i London for fire år siden, og efter sejren over Djokovic har han gode muligheder for at gå dybt i turneringen. I en eventuelt kvartfinale venter Tsonga formentlig, hvis franskmanden vel at mærke løfter sit niveau fra sin førsterundekamp, hvor han burde have tabt til Jaziri, som kunne serve kampen hjem i to sæt.


I næstøverste fjerdedel gemmer der sig en del jævnbyrdighed. Nadal er tilbage og seedet til at gå igennem fjerdedelen, men han kommer nok op mod hård modstand fra blandt andre Goffin, Cuevas og Simon, men også hjemmebanehåbet, Bellucci, som i første runde lukrerede på en forvredet ankel fra Dustin Brown, kan foran et begejstret og partisk hjemmepublikum true alle de nævnte.

Jeg tvivler på, Nadal er fit til at gå hele vejen igennem denne fjerdedel, og da han allerede har en guldmedalje fra Beijing, kan hans motivation for at presse sig selv til det maksimale måske også betvivles.

I næstnederste fjerdedel kunne det ligne Nishikori at gå all in på national stolthed i form af en toppræstation for Japan. Han er en fremragende Davis Cup-spiller, som altid er til rådighed for Japan og altid leverer 100%.

Han startede godt ud med en sikker sejr over Ramos-Vinolas, men der gemmer sig gode hard court-spillere i fjerdedelen, hvor både Cilic, Monfils og Kohlschreiber er at finde. Både Cilic og Monfils er i god form, så en kvartfinale mellem én af dem og Nishikori har umiddelbart meget spænding indeholdt.

I den sidste halvdel er Murray storfavorit til at komme igennem, og han har efterhånden gjort det til en vane at modtage relativt lette lodtrækninger.

Steve Johnson er umiddelbart eneste spiller, som både er farlig på niveau samt i form, der er at finde i fjerdedelen. Paire og Ferrer har ikke rigtigt formen pt., og skulle Ferrer komme igennem Johnson, så virker det ikke sandsynligt, at den lille spanier har meget at gøre mod en topmotiveret forsvarende mester, Murray.

ATP Los Cabos 2016

Sted: Los Cabos, Mexico
Status: ATP 250
Underlag: Hard court udendørs
Antal spillere i hovedrunden: 28
Forsvarende mester: Spilles første gang
De fire topseedede: Feliciano Lopez (1), Bernard Tomic (2), Ivo Karlovic (3), Sam Querrey (4)

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Bernard Tomic 5,00
Bet365
Feliciano Lopez 5,50
Bet365
Sam Querrey 5,50
Bet365
Ivo Karlovic 6,00
Bet365
Fernando Verdasco 7,00
Bet365
Alexandr Dolgopolov 13,00
Bet365

 En meget svær turnering at spå om, for jævnbyrdigheden i feltet er stor. Ligesom Bet365* har jeg også Tomic som favorit, da jeg synes, han har fået den bedste lodtrækning af favoritterne, og da det godt kunne ligne ham at smide en god turnering ind her som bevis på, han valgte rigtigt, da han valgte OL fra. 

Men én ting er at gå 100% efter en titel. En anden ting er rent faktisk at vinde titlen, og Tomic er ikke så stor en klassespiller, at han bare selv kan vælge, om han vil vinde denne turnering.

Lopez, Karlovic, Querrey og Verdasco er alle i rigtig fin form, og Dolgopolov kan, hvis han rammer sit niveau, slå alle i feltet. Derudover har vi spillere som Mannarino, Chardy, Almagro, Garcia-Lopez, Carreno-Busta og det nye amerikanske stjerneskud, Opelka. Med andre ord; der er mange om buddet her i Los Cabos.

Skal vi se lidt på lodtrækningen, så synes jeg umiddelbart, Tomic har været mest heldig. Han har, ligesom de tre øvrige topseedede spillere, bye i første runde, hvorefter vinderen af Monteiro-Lajovic venter. Det betyder, at Tomic relativt let kan stå i kvartfinalen, og så bør motivationen som minimum være sikret.

Querrey har også en på papiret let modstander i sin første kamp i anden runde, hvor Giraldo formentlig venter, mens Karlovic står til Mannarino og Lopez til Stakhovsky i deres første kampe. Det er ikke lette opgaver for hverken Karlovic eller Lopez, og det er bestemt ikke usandsynligt, at én af de to ryger ud inden kvartfinalerne.

Carreno-Busta med på wild card

Spanske Carreno-Busta fik forleden sin Davis Cup-debut, og i det hele taget er han bare med rigtig fin pil op i sin karriere i år. To ATP-finaler har han spillet sig frem til i denne sæson, og tilmed er det tydeligt, at han hele tiden bliver bedre tilvænnet de hurtigere underlag også.

Banerne og forholdene generelt her i Mexico kunne bekomme ham vel, og han har en "let" lodtrækning, skulle han komme forbi Chardy i første runde. Jeg forventer bestemt ikke, han vinder turneringen, men odds 41,00 hos Bet365* er et interessant spilobjekt - evt. med blik for trading i løbet af turneringen.

ATP Challengers denne uge

Gatineau, Canada
Turneringen spilles på hard court. Turneringen blev ikke afviklet i 2015.

Fano, Italien
Turneringen spilles på grus. Turneringen blev ikke afviklet i 2015.

Aptos, USA
Turneringen spilles på hard court. John Millman vandt turneringen i 2015.

Portoroz, Slovenien
Turneringen spilles på hard court. Luca Vanni vandt turneringen i 2015.

Trnava, Slovakiet
Turneringen spilles på grus. Robin Haase vandt turneringen i 2015.

Qingdao, Kina

Turneringen spilles på grus. Turneringen blev ikke afviklet i 2015.

WTA-karavanen gør denne uge stop i...

Der spilles kun kvindetennis ved De Olympiske Lege i Rio denne uge. Serena Williams vandt guld ved de seneste Lege i London i 2012.