Lars Løkke Rasmussens første selvstændige regering er stadig ung, men allerede nu tegner der sig et billede af hvilke ministre, der næppe kommer til at sidde perioden ud.

Unibets oddssættere har især tre ministre i skudlinien, når talen falder på de politikere der ikke kommer til at holde tuden ud.

”Vi har svært ved at komme udenom, at der ikke kommer minimum én udskiftning i ministerierne,” siger pressechef Per Marxen fra Unibet*. ”Flere ministre – herunder Birthe Rønn Hornbech og Lars Barfoed – har et anstrengt forhold til regeringens støtteparti, og især integrationsministeren må føle sig presset. Især efter det seneste forlig, hvor hun måtte vedtage nye stramninger af den slags, som hun modsatte sig inden hun blev minister.”

”Men også Benedike Kiær sidder på en særdeles udsat post - og vi tror ikke at der skal forfærdeligt meget til, før navnet Henriette Kjær dukker op som mulig afløser. Endelig er den sidste ”favorit” til hurtig ministerexit Søren Pind; en karismatisk og humoristisk politiker, men – som Politiken skrev i sidste uge – måske for meget af det gode? Han er sin egens største trussel.”

Vil en minister træde tilbage i løbet af 2010?
Ja 1,60
Nej 2,20

Hvilken minister træder først tilbage?
Birthe Rønn Hornbech 3,00
Benedikte Kiær 4,00
Søren Pind 5,00
Gitte Lillelund Bech 7,50
Claus Hjort Frederiksen 10,00
Lars Barfoed 12,00
Per Stig Møller 20,00
Lene Espersen 25,00