VM på kortbane svømmes onsdag-søndag i Dubai. BetXperts Anders Jensen har skrevet en optakt - og følger op med tips (hvis bookmakerne tør)...

Ørkenstaten Dubai er arrangør af VM i svømning på kortbane som starter denne onsdag d. 15. december og slutter på søndag.

Svømmehallen med det meget lidt mundrette navn Hamdan bin Mohammed bin Rashid Sports Complex, er blevet opført i forbindelse med stævnet til en imponerende pris på 300 mio dollars. Det er ikke beløb man bygger svømmehaller for i Danmark, men faciliteterne skulle efter sigende også være i orden, og med et line up af verdensstjerner er der lagt op til et rigtigt spændende mesterskab


VM stævnet kommer ca. 3 uger efter EM på kortbane som var en blandet affære præget af begrænset deltagelse af stjerner og manglende formtopning. Nu skulle formen være på plads for alle deltagere, og i de fleste discipliner stiller toppen af verdensranglisterne til start.

Tips

Lad os håbe at bookmakerne også er mere oppe på mærkerne denne gang end de var ved EM hvor der faktisk slet ikke var odds - og dermed heller ingen tips.


Det bliver der forhåbentligt denne gang.


BetXperts svømmeekspert er Anders Jensen der har en tilbagebetaling på 135% (efter 62 tips hvoraf 35 er gået hjem).


HVIS bookmakerne kommer med odds, bliver det sandsynligvis et kapløb med tiden for at få skudt tips af til stævnet. Der kommer næppe odds før stævnet er i gang onsdag formiddag, og efter formiddagenes indledende heats, hvor finale-oddsene bliver offentliggjort, er der kun 2-3 timer inden finalerne går i gang.

Bwin* plejer som de eneste at udbyde livespil, og ellers er det NordicBet*, Expekt* og Unibet* som typisk er på banen med spil på svømning.

Hold øje med tips på denne side (og skriv dig evt på mailinglisten - så får du et praj når ny tips er lagt ud). http://betxpert.com/ekspert/anders-jensen


Links

Startlister, resultater og livetiming:


http://omegatiming.com/swimming/racearchives/index.htm

Ranglister:


http://swimnews.com/rank/index

Diverse svømmenyheder:


http://eurosport.yahoo.com/swimming/

http://swimnews.com

Stjernefeltet

Den første jeg vil fremhæve er Ryan Lochte, USA. Lochte var med ved VM på kortbane i både 2006 og 2008 og begge gange leverede han forrygende resultater. USA gør det meget lidt i kortbanesvømning, og ranglisterne er derfor misvisende når Lochte er ikke med i top 25 på 200 meter fri på kortbane, når han er nr. 2 på langbane. Om det bliver til medalje i 200 meter fri må tiden vise, for blandt konkurrenterne er Paul Biedermann (verdensrekordholder) og Daniil Izotov (nr. 1 på ranglisten).

Therese Alshammer, Sverige, beviser konstant at selvom hun har passeret de 30 år kan hun være med helt fremme på internationalt niveau. I år har hun svømmet 0.55.5 på 100 meter fly, og sammen med Dana Vollmer, USA, er Alshammer favorit på denne distance.

100 meter fri herrer bliver interessant fordi det er første gang at et kortbanemesterskab har deltagelse af så stærkt et felt som det er tilfældet. I 2008 vandt Nathan Adrian, USA, i en relativ tyndbenet finale, men i år skal han kæmpe mod Alain Bernard, Fabien Gilot, Daniil Izotov og ikke mindst Cesar Cielo Filho som topper verdensranglisten. 

De danske deltagere

Danmark stiller med et lille men stærkt hold som i flere løb kan blande sig i medaljekampen:


Lotte Friis: 800 meter fri.

Rikke Møller Pedersen: 200 meter brystsvømning

Jeanette Ottesen: 50 meter fly og 100 meter fri

Mads Glæsner: 400 meter fri