I sidste uge bekendtgjorde en række spiludbydere med svensk spilletilladelse, at de var utilfredse med de betingelser, de arbejder under. Nu har flere spillevirksomheder meldt sig i koret. 

I sidste uge bragte vi her på BetXpert en artikel om, at spiludbydere med spilletilladelse i Sverige var utilfredse med konditionerne på det svenske marked

Det skyldes, at spillemarkedet på det seneste har været omdrejningspunkt for en række forslag om ændringer. Det har for eksempel været på tale at indføre en midlertidig lov, der siger, at spillere højst må indbetale 5.000 svenske kroner, svarende til 3.400 danske kroner, om ugen. 

Endnu et forslag går ud på, at man i Sverige kun må udbyde spil på de fire øverste fodboldrækker, både i Sverige såvel som i internationale turneringer.  

Flere utilfredse spiludbydere

Utilfredsheden fik direktørerne fra Kindred Group, Betsson*, LeoVegas*, NetEnt og WilliamHill til at skrive et åbent brev til landets socialminister, Ardalan Shekarabi. Heri proklamerede de, at tiltagene, restriktionerne, blandt andet ville forårsage, at flere svenske spillere ville søge mod de ikke-licenserede spiludbydere. Og dermed kan man hverken holde øje med eller beskytte problemspillerne, lød det. 

Nu har yderligere syv direktører fra spillevirksomheder sat deres underskrift på det offentlige brev. Det drejer sig om ComeOn* Group, Suprnation, Hero Gaming, Video Slots Ltd., Quickspin, Casumo og Betway. Det skriver CalvinAyre.

Direktør opfordrer alle til at underskrive

Gustaf Hoffstedt, direktør for Branschföreningen för Onlinespel (BOS), tilskynder alle Sveriges spiludbydere til at underskrive brevet. Han siger endvidere, at de 12 nuværende underskrifter repræsenterer ”omkring halvdelen” af Sveriges lovlige onlinespil. 

Med det mener direktøren formentlig rent omsætningsmæssigt, for der er p.t. registreret 70 virksomheder med spilletilladelse i Sverige.