Spiludbyderne med licens i Sverige er ikke tilfredse med, at flere og flere spillere tilsyneladende søger hen mod de ikke-licenserede spiludbydere. Spiludbyderne skyder skylden på et restriktivt marked. 

Det svenske spillemarked er for tiden centrum for en række forslag om ændringer. Det har for eksempel været på tale at indføre en midlertidig lov, der siger, at spillere højst må indbetale 5.000 svenske kroner, svarende til 3.400 danske kroner, om ugen. 

Endnu et forslag går ud på, at man i Sverige kun må udbyde spil på de fire øverste fodboldrækker, både i Sverige såvel som i internationale turneringer.  

Nu har spiludbyderne med spilletilladelse i Sverige fået nok. Det skriver CalvinAyre.

Spiludbyderne er ikke tilfredse

Ovenstående forslag om restriktioner og begrænsninger er en potentiel trussel mod omsætningen hos de spiludbydere, der har en spilletilladelse i Sverige. Og det kan samtidig medvirke til, at de svenske spillere i højere grad vil søge mod de ikke-licenserede spiludbydere.

Det mener i hvert fald Branschföreningen för Onlinespel (BOS), som er den svenske pendant til DOGA (Danish Online Gambling Association).  

I et åbent brev, underskrevet af direktørerne for Betsson*, Kindred Group, LeoVegas*, NetEnt og William Hill, til den svenske socialminister, Ardalan Shekarabi, har BOS derfor advaret om følgerne af sådanne restriktioner. Man advarer også om, at "hvis spillerne forlader markedet, så gør spiludbyderne det også."

Det lyder videre i brevet, at hele formålet med licensmarkedet er at holde flest mulige spillere hos spiludbyderne med spilletilladelse, så man på den måde kan holde øje med potentielle problemspillere. 

Et stykke fra målet om de 90 procent

Fra den svenske regerings side har man et mål om, at 90 procent af al spil skal foregå hos spiludbyderne med spilletilladelse. Da man lancerede licensmarkedet i januar 2019, kunne man kort efter berette om, at man var oppe på 91 procent. I løbet af efteråret røg andelen dog ned i 85-87 procent. 

En nyligt udgivet rapport fra BOS viser, at tallet nu kan være nede i 81-85 procent. Særskilt for kasino endda helt nede i 72 procent.