I stedet for at lægge restriktioner på spillebranchen mener repræsentant fra Svenska Spel, at man bør kigge på mulighederne for at optage kviklån. 

BetXpert har på det seneste dækket, hvad der sker i det svenske spillemarked. Her har den svenske socialminister, Ardalan Shekarabi, blandt andet foreslået, at at indføre en midlertidig lov, der siger, at spillere højst må indbetale 5.000 svenske kroner, svarende til 3.400 danske kroner, om ugen. Herudover også, at spiludbyderne maksimalt må tilbyde en bonus på 100 svenske kroner. 

Herudover har det været på tale, at man i Sverige kun må udbyde odds på de fire øverste fodboldrækker, både i svenske såvel som i internationale turneringer. Lignende tiltag kan endda blive aktuelle i andre sportsgrene. 

Alle forslagene er blevet til med den begrundelse, at man vil beskytte de svenske spillere. 

Spiludbyderne med spilletilladelse i Sverige betaler i forvejen en en høj skat på 18 procent. Derfor mener de, at disse nye tiltag er med til at gøre et i forvejen dyrt produkt mindre attraktivt. Derfor valgte ComeOn* Group i sidste uge at lukke to af deres svenske spillesider ned

”Kig på kviklånene”

Patrik Hofbauer, direktør for Sveriges statsspiludbyder, Svenska Spel, mener, at man bør kigge andre steder hen for at beskytte de svenske onlinespillere. Han pointerer, at man for eksempel kunne tvinge firmaer, der tilbyder kviklån, til at tjekke en låneansøgers fulde gæld igennem, inden et lån bliver godkendt. Dette for at mindske antallet af folk, der kan optage kviklån. ”Ingen hurtige lån, ingen hurtige spil,” lyder vurderingen fra direktøren ifølge CalvinAyre.

Patrik Hofbauer advokerer også for, at man kan lave betalingsblokeringer til spiludbydere, der ikke har svensk spilletilladelse. Svenska Spel-repræsentanten mener endvidere, at det eksempelvis ville være en god idé med advarselsbannere i forbindelse med de ikke-licenserede spillesteder.

”Får siciliansk mafiaboss til at rødme af skam”

Michael Bay Jørsel, centerleder for Center for Ludomani, udtalte tidligere i år til BetXpert, at han også ser kviklån som en stor del af de spilleafhængiges problem. 

”Spilreklamer og kviklån (er store problemer i forbindelse med spilleafhængighed, red.), ja. Kviklån, hvor man ikke behøver at stille nogen sikkerhedsgaranti, og hvor du kan låne 15.000-30.000 indenfor få minutter. Og det med renter så skyhøje, at selv en siciliansk mafiaboss ville rødme af skam. Disse kviklånstyper bliver stoppet nu med virkning fra sommeren i år. Det er i den grad tiltrængt.”