Både FC Midtjylland og Brøndby har taget fem sejre på stribe og er dermed Superligaens klart mest formstærke hold. Stimerne kan dog få en brat ende, når de to hold i weekenden gæster to af provinsens sværeste udebaner i Superligaens 17. spillerunde.

Danmark kvalificerede sig heldigvis til EM, og efter efterårets sidste landskampspause resterer der nu fire spillerunder, inden spillerne sendes på juleferie. På det tidspunkt mangler der kun seks kampe i grundspillet, så der er meget vigtige point på spil i de kommende runder, hvor FC København og Brøndby skal forsøge at minimere forspringet til det suveræne førerhold, FC Midtjylland. Længere nede i tabellen kæmper seks-syv hold om de sidste tre top 6-pladser, og i bunden skal især Esbjerg og Silkeborg jagte sejre, så man dels undgår den farlige sidsteplads, som pt. ligner en klar nedrykningsplads, og dels skal afstanden til de foranliggende hold reduceres kraftigt, hvis nedrykningen skal være realistisk at undgå.

I toppen af rækken er FC Midtjylland og Brøndby i formidabel pointmæssig form, idet begge har taget fem sejre på stribe. I Brøndbys tilfælde sidder man dog ikke med fornemmelsen af, at holdet sprudler og ligefrem tager overbevisende sejre. Modstanderne har været fra den blødere ende af ligaen, og specielt i hjemmekampene mod Esbjerg og Randers (indtil gæsterne blev ti mand) har spillerne fra Vestegnen haft problemer med boldomgangen og det chanceskabende spil. Nu gælder så en svær udekamp i Aarhus, hvor hjemmeholdet i denne sæson har spillet helt lige opgør mod FC Midtjylland og FC København, og selvom Kamil Wilczek er tilbage fra karantæneboksen, så synes bookmakerne at have set rigtig ved at gøre AGF til favorit i kampen.

FC Midtjylland tog et gigantisk skridt mod mesterskabet, da de før landskampspausen vandt topbraget mod FC København. Der resterer ganske vist stadig 20 kampe, men syv point er et stort forspring, når man har været ligaens bedste hold i denne sæson. I de næste fire opgør møder midtjyderne svære modstandere som OB, Brøndby og AGF, men FC København har et lige så svært program, endda oveni et par sæsondefinerende Europa League-opgør, så FC Midtjylland skal naturligvis gå efter at øge forspringet. Det bliver dog næppe i den kommende weekend, at det sker, for her tager FC København nok en pligtsejr hjemme mod Hobro, mens Brian Priskes tropper skal en tur til Odense for at møde en stærk bronzebejler, som har besejret FC Midtjylland de seneste to gange, holdene har mødt hinanden.

FC Nordsjælland - Randers

Spilles fredag d. 22/11 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter.

Det kører ikke for FC Nordsjælland, der kun har fået ét point i de seneste tre kampe og er dumpet ned på en niendeplads i ligaen. Med tre point op til Randers på den yderste plads i top seks, er der derfor meget på spil i fredagens kamp. Det unge hjemmehold er favoritter i kampen, men spørgsmålet er, om de efterhånden er blevet læst af modstanderne. De har det i hvert fald rigtig svært, når modstanderne stiller sig meget kompakt ned og får lukket rummene i midten af banen. Nordsjælland har således ikke de kantraketter, som de havde tidligere, og de har svært ved at brodere sig igennem til chancer, hvis modstanderne først er på plads. Når det er sagt, så skaber nordsjællænderne normalt masser af chancer mod et fysisk Randers-hold, der nogle gange har problemer med at flytte sig hurtigt nok. I de seneste to hjemmekampe mod Randers har FC Nordsjælland således scoret syv mål i alt.

I Thomas Thomasberg har Randers en træner, som er taktisk skarp, og det er næppe gået hans næse forbi, at FC Nordsjælland har problemer med at skabe chancer mod kompakte forsvar for tiden. Randers er kendt for at have en meget stram 442-opstilling, der ikke er den nemmeste at skabe chancer imod, så de skal ikke lave de store rokeringer her. Randers-defensiven har dog den svaghed, at de har det svært, når modstanderne spiller hurtigt langs jorden, og her er FC Nordsjælland som bekendt nogle af de bedste i rækken til den disciplin. Tre spillere kommer tilbage fra karantæneboksen, så holdet er styrket i forhold til den seneste kamp, men offensivt må man nok stadig undvære profilen Saba Lobjanidze, der har været væk i et godt stykke tid efterhånden.

Randers +0,5 til odds 2,03 hos bet365

Randers har siden 1. september lavet glimrende resultater, hvor de også har spillet glimrende på udebane. Udover sikre sejre mod Esbjerg og AaB, så spillede man lige op med FC Midtjylland i et knebent nederlag og førte 2-1 i Brøndby, inden en udvisning ødelagde den kamp for dem. Det er svært at se, at FC Nordsjælland skal være et meget bedre hold end Randers lige nu, og formår de at flytte holdet hurtigt på kunstgræsset, så skal de have fine chancer for point her.

Sønderjyske - Lyngby

Spilles søndag d. 24/11 kl. 12.00. Se mere info i vores matchcenter.

Fire nederlag i træk med en score på 4-14 har sendt Sønderjyske noget tættere på nedrykning end den top 6-placering, som de håbede på. Kigger man lidt nærmere på expected goals-tallene fra Tap in Fodboldanalyse, så ser man dog også, at modstanderne har været særdeles effektive, da målscoren siger her 5,51-8,55 på de fire opgør. Spillemæssigt har man i perioder faktisk spillet udmærket de seneste par måneder, men resultaterne er altså ikke fulgt med. Med et relativt nemt slutprogram i år, der byder på Lyngby, Randers, Esbjerg og Horsens, så skal der nogle sejre på kontoen, og muligheden for det blev ikke ringere af, at midtbaneprofilen Mads Albæk vendte tilbage fra skadespause i den seneste kamp mod AGF. Med Banggaard tilbage i forsvaret efter overstået karantæne bør der også kunne lukkes bedre af i defensiven, når de skal forsøge at gentage den ret sikre sejr, som sønderjyderne tog mod Lyngby på udebane i starten af sæsonen.

Lyngby kommer modsat hjemmeholdet til kampen med fine succesoplevelser på det seneste. Fire sejre i de seneste syv kampe er stærkt af en oprykker, og at tre af sejrene er kommet mod andre nedrykningskandidater skal ikke undervurderes. Med kun ti kampe tilbage af grundspillet, så kommer Lyngby tættere og tættere på sæsonmålet om at undgå nedrykning, for lige nu er der hele 12 point ned til en direkte nedrykningsplads. Senest blev det til en overraskende og meget sen sejr mod OB, og det endda på trods af en håndfuld skader, der svækkede holdet en del. Skal de undvære spillere som Gytkjær, Jesper Christjansen og Emil Nielsen oveni Ørnskov, der med sikkerhed er ude, så kan det blive svært at forbedre den i forvejen dårlige udebanestatistik, der siger sølle fire point i syv kampe i denne sæson.

1-tal til odds 1,80 hos Danske Spil

Sønderjyske har ikke fået point som fortjent på det seneste, hvor Lyngby modsat har haft marginalerne med sig. Hjemmeholdet havde ikke de store problemer med at sejre 3-0 på udebane mod Lyngby, og i en situation, hvor de desperat mangler sejre, så bør de kunne overvinde et skadesramt Lyngby-hold, der er klart bedst hjemme

Silkeborg - Esbjerg

Spilles søndag d. 24/11 kl. 14.00. Se mere info i vores matchcenter.

Ægte bundopgør, hvor både Silkeborg og Esbjerg bør gå hårdt efter sejren. Man kan således begynde at ane, hvor det bærer hen ad for begge hold, hvis der ikke snart kommer flere sejre i hus. Holdene har tilsammen således kun vundet tre kampe i 30 forsøg mod de andre Superliga-hold, og den indbyrdes kamp i august endte naturligvis uden sejrherre. Skulle nedrykningspuljerne starte i dag, så ville Silkeborg have 11 point til bare en playoff-plads, mens Esbjerg ville have mere spiselige fire point.

Sejren mod AGF, den eneste i sæsonen, blev aldrig den katalysator for flere positive oplevelser, som Silkeborg havde håbet på. Siden er det blevet til ét point i tre kampe, og det eneste positive at tage med fra de opgør er en forbedret defensiv, der kun har indkasseret fire mål i de tre opgør. Til gengæld har det så kostet en del offensivt, for man har skabt alt for få chancer til at kunne vinde kampene. Det er Silkeborgs sidste kamp mod bund 4-hold i grundspillet, så der skal satses 100 % på sejren her.

Esbjerg burde baseret på expected goals ligge foran Randers i tabellen, og så er det naturligvis en mavepuster for vestjyderne at være 14 point og syv pladser bag kronjyderne. Nye trænere i kriseramte klubber satser normalt på at få tætnet defensiven, da det umiddelbart er det nemmeste sted at starte, men Lars Olsen har nok set rigtigt, når han angiveligt har trænet mest angrebsfodbold med truppen i landsholdspausen. Forsvaret står således ganske skarpt, og kun tre hold har givet flere og større chancer væk end Esbjerg i denne sæson. Offensivt skaber man ikke nok, og de chancer, der er blevet skabt, er ikke blevet sparket i kassen. Derfor tyder meget på, at Esbjerg i de resterende 2019-kampe spiller med to angribere. Programmet er ikke det sværeste, og de har simpelthen bare brug for sejre og succesoplevelser. Derfor ligner det også en underholdende kamp mod Silkeborg, der har indkasseret klart flest mål i denne sæson.

Over 2,5 mål til odds 1,82 hos Unibet

De to bundhold har desperat brug for point og bør jagte sejren hårdt her. Esbjerg scorer for lidt, og Silkeborg er blevet lidt forsigtige, men Esbjerg går nok i offensiven, Silkeborg har spillet masser af målrige kampe og kampen spilles på kunstgræs. 
Læs spilforslaget her.

AaB - Horsens

Spilles søndag d. 24/11 kl. 14.00. Se mere info i vores matchcenter.

AaB har brugt stort set hele egenkapitalen de seneste år, og med en ret dyr nuværende trup, så er der pres på i det nordjyske for en top 6-placering i denne sæson. Efter Lucas Andersens tilbagekomst fra en skade har de hentet ti point i fem kampe, hvilket er ganske godkendt, og her kommer så en af de kampe, som bare skal vindes, hvis man vil spille om medaljer til foråret. AaB har vundet fire af fem hjemmekampe som favoritter, og det fysisk stærke, men også tunge Horsens-mandskab har været det rene guf for Lucas Andersen & Co. i denne sæson, hvor de først vandt 4-0 i en træningskamp i Horsens og i slutningen af august fulgte op med 5-0 i Superligaen på samme bane. Angriber Kaufmann er skadet, men van Weert, der har været ude i nogle måneder, skulle være klar nu. 

På trods af kun 14 scorede mål i 16 kampe, så har Horsens fået skrabet 18 point sammen. Som det ser ud nu, så bør de ikke komme i fare til de direkte nedrykningspladser, men skal de undgå playoff-kampe, så er alle point vigtige for Bo Henriksens tropper. Træneren kan i øvrigt allerede være fortid i klubben om fire kampe, hvis rygterne om ham som kommende landstræner for Færøerne bliver til virkelighed. Horsens har været stærke til at tage point mod de svageste modstandere, men kigger man på kampene mod top seks målt på expected goals (fra Tap In Fodboldanalyse), så har de tabt samtlige seks kampe med en samlet score på 0-17! Det er voldsomt og er et udtryk for, at Horsens simpelthen har manglet kvalitet mod de bedste hold i denne sæsonen. AaB er placeret på fjerdepladsen på listen, og det gavner ikke Horsens´ sejrschancer, at hverken Hallur Hansson eller Nicolai Brock-Madsen næppe er klar til en startplads i opgøret.

AaB -0,75 til odds 1,85 hos bet365

AaB´s offensive spillere er i stand til at spille hurtigt pasningsspil, og det passer normalt ikke den lidt langsomme bagkæde hos Horsens. Derfor ligner det også en kamp med AaB i teten, hvor Horsens vil forsøge at skabe chancer på omstillinger og dødbolde. Som beskrevet, så har Horsens haft det svært mod de bedre hold i denne sæson, og da AaB samtidig har vundet samtlige fire kampe mod bund 4 med samlet 14-1 i score, så ligner det også en hjemmesejr her.

FC København - Hobro

Spilles søndag d. 24/11 kl. 16.00. Se mere info i vores matchcenter.

Syv point op til FC Midtjylland her næsten halvvejs gennem sæsonen var ikke lige, hvad man havde drømt om i FC København, og Ståle Solbakkens håb om ikke at være for langt bagefter de jyske rivaler ved vinterpausen begynder efterhånden at smuldre. Efter denne kamp mod Hobro venter tre svære opgør mod Brøndby, FC Nordsjælland og OB, så alt andet end tre point på hjemmebane mod et hold, der kun har fået tre point i de seneste syv kampe, er naturligvis ikke brugbart. FC København vinder normalt disse kampe uden de store problemer, men det skal dog med i ligningen denne gang, at de har vigtig Europa League-kamp fire dage efter, at de stadig slås med en del skader og så kan det være en lidt rystet trup efter rundbarberingen i Herning. De skal dog være professionelle nok til at rejse sig og vise klasseforskellen mellem dem og et lettere kriseramt Hobro-hold.

Hobro har ikke vundet en kamp siden midten af september, og to sejre i 16 kampe er ikke nok til at redde sig, hvis den tendens fortsætter. At ingen hold uden for top tre så har tabt flere kampe end Hobro er jo ganske fornemt, og efter en ret svag periode fra midt september til midt oktober, så har udtrykket også set bedre ud i de seneste tre kampe. Sejrene har dog manglet, og det er ikke nok for offensiven, at Sabbi glimter for tiden. De skal helst også have Kirkevold og Babayan i gang, når de i første omgang skal forsøge at gentage den overraskende sejr over FC København fra september, og på længere sigt, når nedrykningen skal undgås. Desværre for Hobro, så må de til denne kamp undvære den stærke midterforsvarer Ahmedhodzic, der har været meget stærk for dem i denne sæson.

FC København -1,5 til odds 1,97 hos Unibet

FCK har vundet 21 af de seneste 25 Superliga-hjemmekampe og dækker normalt handicappet mod de svagere hold. De kan risikere at mangle en del spillere, men Hobro er også svækket i defensiven og har spillet dårligt igennem længere tid.
​​​​​​​Læs spilforslaget her.

AGF - Brøndby

Spilles søndag d. 24/11 kl. 18.00. Se mere info i vores matchcenter.

Det er egentlig lidt underligt, at AGF's ledelse endnu ikke har forlænget kontrakten med David Nielsen, der udløber efter denne sæson. Måske er de stadig bange for de negative stimer, som holdet har oplevet i denne sæson, men at pointene er gået i klumper kan ikke overskygge det faktum, at AGF har spillet den mest stabile halvsæson meget længe. Det commitment og sammenhold, som man håbede at få med David Nielsen som træner er uden tvivl blivet opbygget, og oveni har man så også fået et uhyre solidt hold, der selv i perioder med skader har spillet friskt offensivt spil og i langt højere grad end tidligere formår at tage temperaturen på kampene og tage kontrol, når det er nødvendigt. Nu kommer en af de kampe, som træneren og holdet bliver bedømt på, for nu skal de bevise, at de rent faktisk kan leve op til favoritrollen på hjemmebane mod Brøndby, som aarhusianerne elsker at besejre. Amini er tilbage som motor på midtbanen, og det øger uden tvivl sejrschancerne.

Efter nederlaget i slutningen af september i Haderslev lå Brøndby kun på sjettepladsen med ni point op til lokalrivalerne fra FC København. Fem kampe og 15 point senere er de avanceret til tredjepladsen, har skabt et solidt hul til AGF på fjerdepladsen og puster nu FC København i nakken. Sådan en stime betyder både noget i tabellen, men også internt i truppen, hvor stemningen må være forbedret en hel del over de seneste uger. Sejrene har som nævnt i indledningen ikke været klokkeklare og skabt på fanastisk flydende spil, men der synes dog at være sket en positiv forandring siden systemskiftet til 352, og nu får man oven i købet topscorer Wilczek tilbage fra karantæne, ligesom midtbanespillerne Tibbling og Vigen også efterhånden bør være i form til startpladser efter skadespause. Det plejer at være underholdende, når de to hold mødes, og med to selvtillidsfulde hold, så bør dette ikke blive en undtagelse.

Over 2,5 mål mål til odds 1,68 hos NordicBet

Brøndby har sammen med Silkeborg spillet flest kampe over 2,5 mål (13 af 16 kampe) i denne sæson, og med Wilczek tilbage på holdet, så bør han sammen med Hedlund og Mukhtar i offensiven kunne skabe chancer. AGF får Amini tilbage, der er god til at sætte tempo i bolden, og de seneste fem AGF-hjemmekampe har været voldsomt underholdende og alle gået over 2,5 mål med en samlet score på 15-9. I snit 4,80 mål pr. kamp

OB - FC Midtjylland

Spilles mandag d. 25/11 kl. 19.00. Se mere info i vores matchcenter.

OB var udsat for noget af en rutsjebanetur i kampen mod Lyngby, som slutteligt blev tabt på et mål sekunder før slutfløjtet. Sådan et unødvendigt nederlag gør ondt, og dem har OB haft nogle stykker af i dette efterår, men med fire sejre i de seneste seks kampe, så er de nu ganske godt kørende for tiden. I kampene mod de andre tophold har de været ganske godt med, og som det eneste hold har de været i stand til at besejre topholdet og mandagens modstandere fra FC Midtjylland. OB har således både teknik, fysik og fart til at følge med i et højt tempo, og i de to seneste sæsoner har midtjyderne også tabt og spillet uafgjort i Odense. Troels Kløve er klar igen efter en skadespause, og det betyder, at man efterhånden kun savner wingbacken Johnson Laursen fra den skadesliste, som var en del længere for bare tre-fire uger siden.

FC Midtjylland spillede sæsonens bedste kamp og blæste henover titeludfordrerne fra FC København, da de med 4-1 for to uger siden øgede forspringet i toppen af rækken til hele syv point. Det var dermed den femte sejr i træk, og mange vil sikkert spørge sig selv, om midtjyderne er helt uovervindelige i Superligaen. Ud fra pointsnittet at dømme, så kunne det godt se sådan ud, men oddsmarkedet synes at kigge live lovligt meget på stilling og den seneste kamp, når oddset nu er presset helt ned omkring 2,00 på så svær en udebane som den i Odense. FC Midtjylland har ganske vist set stærkere ud, siden Brian Priske overtog roret i august, men de har også vundet en del kampe, hvor de har været heldige at trække det længste strå. Potentialet i holdet er fint, men at begynde at sammenligne holdet med nogle af de helt store FC København-mandskaber synes at være alt alt for tidligt.

OB +0,5 til odds 1,89 hos Unibet

Formstærke OB er stort set skadesfri og har evnerne til at true topholdene. FCM vinder det meste for tiden og har tidligere haft godt tag på fynboerne, men OB har vundet de seneste to indbyrdes kampe, og FCM overbeviser ikke på udebane for tiden.
Læs spilforslaget her.

Regnskab efter spillerunde 16

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakterne: 63
  • Status: -2,86 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 95,46 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For Superliga-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 51
  • Status: -8,63 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 83,08 %