Første runde i Superligaen er overstået, og der kom flere overraskelser. Vi har set tilbage på premierekampene i første runde og giver overblik over oddsene for næste spillerunde...

Er man bekymret for det danske fodbold-niveau efter landsholdets armenske ydmygelse, så har starten på 2013/14-klubsæsonen ikke ligefrem hjulpet. Først tabte AaB 0-3 hos georgiske Dila Gori (der også slog AGF sidste sommer) i Europa League-kvalifikationen, og så slog selvsamme nordjyder minsandten sidste sæsons mesterhold fra FCK i første Superliga-runde. Skøre resultater...

AGF 0-2 FCM

De midtjyske ulve tog alle tre point med fra Aarhus i et knap så velspillet opgør foran næsten 10.000 fodboldfans på NRGi Park. Den store angriber Morten Duncan kunne noget overraskende lykkes med at afdrible AGF-forsvarskæden, og så kunne keeper Steffen Rasmussen ikke gøre meget, da Kirkeskov skubbede bolden i eget net efter Duncans "tryllerier".

Den unge Pione Sisto satte lige lidt fart i støvlerne og scorede fikst til 2-0 allerede efter den halve time. AGF havde intet at svare igen med og selv ikke to desperate udskiftninger i første halvleg (Søren Larsen og Akharraz blev hevet ud) hjalp.

Frans Putros fik fuldt fortjent sæsonens første røde kort, og AGF var reelt aldrig i nærheden af at få point.

VIBORG 2-2 RANDERS

Randers-sheriffen Ronnie Schwartz skyder på det hele, og han stjal mål-showet i Viborg med to flotte fuldtræffere. Oprykkerne Viborg skulle lige bruge første halvleg til at komme i omdrejning, men de gik optimistisk til opgaven og forsøgte fra første fløjt at sætte sig på kampen.

Randers fik dog ofte bremse Viborgs opspil og udnyttede kynismen, da Ronnie Schwartz smækkede kuglen i netmaskerne på et indlæg fra Tamboura.

Vi skulle hen til sidste kvarter af kampen før Viborg fik udlignet til 1-1 på mål af den makedonske angriber Alexandre Stankov. Men Viborg-fansene nåede ikke at juble længe, da Ronnie Schwartz igen bragede Randers foran på et pragtmål.

Det blev til en pointdeling, da den tidligere Randers-spiller Ousmane Sarr scorede til 2-2 i slutminutterne.

OB 1-1 SønderjyskE

Troels Bech og hans OB mandskab fik lov til at åbne en solrig Superliga-søndag mod SønderjyskE, og de fynske fans på TRE-FOR Park fik en hurtig scoring fra Kristian Vadocz til at glemme de skuffende resultater i sidste sæson.

OB slap dog initiativet i kampen og det lykkes for SønderjyskE at kæmpe sig tilbage i opgøret. Ny sæson, men samme problemer for OB´erne, der ikke fik lukket kampen og så kunne SønderjyskE hente et enkelt point efter udligningen til 1-1 fra Nikolaj Madsen.

Brøndby 1-1 FC Vestsjælland

Knap 19.000 tilskuere var på lægterne på Brøndby Stadion, hvor Thomas Franks nye Brøndby-mandskab skulle teste vingerne mod den erfarne Ove Pedersen.

Og Brøndby var bedst i første halvleg, hvor den unge Andrew Hjulsager fik en drømmedebut og sendte Brøndby Stadion i ekstase med en kæk 1-0 scoring.

FCV gik dog ikke i panik, og selvom Brøndby sad på spillet, så var BIF-defensiven til at tale med, og med 20 minutter tilbage på kampuret måtte Lukas Hradecky hente bolden i netmaskerne, da Dennis Sørensen udlignede til 1-1.

Thomas Frank sendte Martin Bernburg på grønsværen, men alligevel kunne Ove Pedersen og den ikke vildt populære Jan Kristiansen forlade Vestegnen med det ene point.

AaB 2-1 FCK

Den noget triste første halvleg sender vi hurtigt i glemmebogen, men FCK keeper Johan Wiland satte gang i løjerne på Nordjyske Arena med et kæmpe-drop, der gav Jeppe Curth et let mål allerede i første minut af anden halvleg.

FCK ville dog også gerne være med, og den hurtige Vetokele fik tilkæmpet sig et frispark, som Pierre Bengtson noget heldigt sparkede forbi Nikolai Larsen efter AaB-muren rettede bolden i netmaskerne.

AaB viste god moral efter 0-3 nederlaget til Dila Gori, og med udgangspunkt i en stærk defensiv fik AaBs Søren Frederiksen scoret et flot sejrsmål lige efter Kent Nielsens kontra-filosofi.

FCK forsøgte med Marvin Pourié i stedet for en uoplagt Cesar Santin, men Lasse Nielsen dirigerede AaB til en fornem premiere-sejr.

Esbjerg 4-0 FCN

Rundens største overraskelse kom i mandagskampen, hvor vicemestrene fra Nordsjælland fik en lussing af Esbjerg, der ganske enkelt udspillede et afbudsramt FCN-mandskab.

Vi skulle ikke vente længe på første sæsonmål fra Martin Braithwaite, der åbnede ballet efter 8 minutter. Herefter overtog den nye angriber Mick van Buren kampen og indtog Superliga-scenen med to scoringer.

I anden halvleg kunne Braithwaite så slå sejren fast med scoringen til 4-0, og den nye træner Niels Frederiksen sendte dermed Esbjerg på førstepladsen.

Ekspertpanelets resultater:

Viborg-Randers: "Under 1 mål i 1. halvleg" odds 1,80 (void)

Brøndby-FC Vestsjælland: "Under 2,5 mål" odds 1,87 (vundet)

AaB-FCK: "Under 2,5 mål" odds 2,15 (tabt)

AaB-FCK: "ciffertip 0-1" odds 8,00 (tabt)

Esbjerg-FCN: "Esbjerg DNB" odds 2,14 (vundet)

Samlet: 0,01 units

Superliga - 2. Spillerunde

1 X 2
Fredag 26/7 kl.18:30 FC Nordsjælland-Viborg

odds 1,72

Odds 4,00

Betsafe
odds 6,40
Lørdag 27/7 kl.17:00 FC Vestsjælland-AGF odds 2,95 odds 3,40
MermaidBet
odds 2,60Betsafe
Søndag 28/7 kl.14:00 Randers FC-OB odds 2,24Betsafe odds 3,55MermaidBet odds 3,65MermaidBet
Søndag 28/7 kl.17:00 SønderjyskE-Brøndby IF odds 2,65Betsafe odds 3,50MermaidBet odds 2,90
Søndag 28/7 kl.19:00 FC Midtjylland-FC København  odds 3,50 odds 3,60MermaidBet odds 2,27
Mandag 29/7 kl.19:00 Esbjerg fB-AaB odds 2,10 odds 3,60MermaidBet odds 3,85MermaidBet