Esbjerg hænger med røven i vandskorpen i Superligaen. Nu skal Troels Bech forsøge at agere redningsmand i klubben efter Lars Olsens stop. 

Grundspillet i Superligaen er slut, og nu går ligaen så ind i den afgørende fase. Seks klubber kæmper i mesterskabsspillet, mens otte klubber kæmper om at undgå nedrykning. Blandt disse er Esbjerg. Klubben, der har været nævnt mest i medierne de seneste dage.

Spillertruppen bankede nemlig i mandags på sportschef Jimmi Nagels dør. Der var et problem. Man havde ikke længere tillid til, at Lars Olsen var den træner, der kunne redde klubbens liv i Superligaen.

Spil 10 kr. på Superligaen og vind NFL-rejse til værdi af 25.000 kr. hos ComeOn*

  • Gå til ComeOn.dk og opret konto
  • Tilmeld dig med din ComeOn-email og klik "Deltag"
  • Husk at brug den emailadresse, din ComeOn-konto er registreret på, da du ellers ikke kan vinde
  • Spil 10 kroner på Superligaen for at få et lod i puljen
  • Du får nu et lod til konkurrencen om et NFL-rejsegavekort til Event Travel til en værdi af 25.000 kroner
  • Konkurrencen løber indtil søndag den 14. juni klokken 23.59
  • Tilbuddet gælder kun for danske spillere

Hent tilbud hos ComeOn


Den manglende tillid fik Olsen selv til at sige farvel til den vestjyske klub, men allerede onsdag formiddag stod en ny mand på sidelinjen. Troels Bech, som også stod i spidsen for klubben for godt ti år siden, blev hentet ud af sin podcast-tilværelse, for i stedet at få fingrene tilbage i mulden på træningsbanen. 

Den mest fyrede træner

Troels Bech er en af de mest erfarne trænere i Superligaen, men han er også den mest erfarne udi fyringer. Fire gange tidligere er han blevet fyret fra Superliga-job, men denne gang har han kun fået en kontrakt sæsonen ud, så en femte fyring kommer næppe på tale her og nu.

Selvom Bech har speciale i fyringer, har han også store kvaliteter som træner. Han har rygrad, han har talegaver, han har taktisk snilde og han har først og fremmest en spillertrup, som nu skal vise, at det var Lars Olsen og ikke dem, den har været gal med hidtil i sæsonen.

Omvendt har Bech det handicap, at han ikke har været træner i godt fem år, og hans seneste fodboldjob var som sportsdirektør i Brøndby. En klub af en anden kaliber, og et job med flere dage i jakkesæt end i træningsbukser. 

Lyndebut fredag

Troels Bech kunne nok have ønsket sig lidt længere tid, før han skulle i ilden kampmæssigt, men Esbjerg spiller slutspillets første kamp fredag aften, hvor Randers FC kommer på besøg. Altså en kamp mellem top og bund i nedrykningspulje 1.

Esbjerg har i de kommende seks kampe kun ét mål, og det er at komme væk fra sidstepladsen. Den er den sikre død, mens næstsidstepladsen giver mulighed for overlevelse. Der er pt. fem point op til Hobro, der indtager den vigtige næstsidsteplads.

Randers skal omvendt gå efter gruppesejren, så de kan komme videre i spillet om en europæisk plads. Kronjyderne har dog kun ét point ned til Horsens på andenpladsen, så de kommer til Esbjerg efter fuld gevinst, så østjyderne kan distanceres. 

Trænerfyringer er ofte en svær størrelse, og effekten af disse er til tider svær at se. Men spillerne skal for alvor vise klassen nu, for det var dem, der fik Lars Olsen ud. Det har bookmakerne imidlertid luret, for de knap odds 3,00, man får på et Esbjerg-hold i spillemæssig og pointmæssig krise, er i min bog ikke interessant. 

Omvendt kan der godt være værdi i over odds 2,50 på Randers FC, da jeg er lige over 40 procent chance for kronjysk sejr her, trods en ligedes forholdsvis formsvag åbning efter corona-pausen.

Esbjerg - Randers Højeste odds Bookmaker
Randers vinder kampen 2,50

Odds er senest tjekket fredag den 12. juni klokken 11.30.

Tømmermændsbold i Aalborg

Mens alt er på spil i Esbjerg, er der mindre på spil for AaB i mesterskabsspillet. Nordjyderne indleder som nummer seks, med hele ni point op til bronzepladsen, og ret beset har man næppe kvaliteterne til at avancere ret meget i de kommende ti kampe.

Til gengæld kan de i Aalborg glæde sig over, at man igen skal spille pokalfinale. Pladsen blev sikret med 3-2 over AGF onsdag, og jeg tror, at den sejr kan komme til at give FC Midtjylland lidt lettere spil, når de søndag gæster Aalborg.

For finalepladsen er givetvis blevet fejret, og nu handler mesterskabsspillets kampe for AaB så primært om at forberede sig til finalen, samt begynde at kigge frem mod næste sæson. Slutspillet er for dem forberedelseskampe frem for must-win-kampe.

For FCM er alt derimod på spil, for de har stadig ni point ned til FCK på andenpladsen. FCM viste format og spillede en stor kamp i Farum senest, hvor man med kynisme og solidt spil holdt FCN helt væk og selv havde chancer til at vinde større end de 1-0, det blev til.

FCM vandt lige inden genoptagelsen af ligaen 3-0 i Aalborg i en træningskamp. Så galt går det næppe for AaB her, men mod et nordjysk hold, der givetvis åbnede en øl eller to onsdag aften, bør FCM igen vise format og vinde. Odds 1,69 hos YouBet indeholder marginal værdi.

AaB - FC Midtjylland Højeste odds Bookmaker
FC Midtjylland vinder kampen 1,70

Odds er senest tjekket fredag den 12. juni klokken 11.30.