Der resterer stadig 16 spillerunder af sæsonen, men kampen om guldet har udviklet sig til en hæsblæsende duel mellem de forsvarende mestre FC København og førende FC Midtjylland.

Regner man mesterskabsslutspillet med, har Superligaens tophold kun lige rundet halvvejsmærket i sæsonen, men alligevel står det allerede nu klart, at ingen kommer til at blande sig i FC Midtjylland og FC Københavns guldduel.

De to mandskaber har vist sig så meget bedre end alle andre, og med henholdsvis 14 og ti point ned til AGF på tredjepladsen er der ingen tvivl om, at det bliver et hæsblæsende væddeløb mellem de forsvarende mestre FCK og udfordrerne fra FCM.

FCM har fordelen inden foråret med en føring på fire point. Før efterårets sidste spillerunde var afstanden syv point, men så tabte ”Ulvene” hjemme til AGF, samtidig med at Ståle Solbakkens tropper slog OB, hvilket i den grad åbnede mesterskabsduellen.

ComeOn: Få 100 pct. tilbagebetaling på Superligaen

  • Log-ind på eller opret en ComeOn-konto
  • Spil på 1X2-markederne i Superligaen til ekstra fordelagtige odds

Spil på Superligaen hos ComeOn

FCM - Vi vinder altid med ét mål

Tyve efterårskampe gav 16 sejre, to uafgjorte og to nederlag for holdet fra Herning. Mest bemærkelsesværdigt var det imidlertid, at af de 16 sejre kom de 12 i hus med en margin på blot ét mål. En imponerende kynisme, også med tanke på, at en stribe af sejrene blev hentet i sidste sekund.

Kigger man mere kritisk på det, er det selvfølgelig problematisk, at FCM ofte skulle bruge alle 90 minutter på at knække hold, der på papiret er noget dårligere end dem. Offensiven svigtede for ofte, hvilket blot 32 mål i 20 kampe vidner om, og derfor har netop offensiven da også været et stort fokuspunkt i vinterens opstart.

Lad os tage det negative først. FC Midtjylland har sagt farvel til lejesvenden Emiliano Marcondes, som i efteråret tegnede sig for to mål og to assists. Herudover har man udlejet brasilianske Junior Brumado, men han fortjener ikke mere end en bisætning efter et skuffende efterår.

På tilgangssiden er der til gengæld sket noget. Rutinerede Lasse Vibe er hentet hjem fra IFK Göteborg, Anders Dreyer er kommet til fra Brighton, mens Superligaens vicetopscorer, Ronnie Schwartz, er taget fra Silkeborg til FCM.

En trio, der for alvor kan sætte smæk på den midtjyske offensiv, og med Evander som dirigent i det offensive orkester ser foråret noget mere målrigt ud. Træningskampene, seks af slagsen, bød på 18 midtjyske mål, og især i sidste kamp, 6-0 over Jiangsu Suning, gik alt op i en højere enhed.

Anders Dreyer nettede fire gange i opstarten, Lasse Vibe tre, og de to ligner, sammen med lynhurtige Awer Mabil, en frygtindgydende trio. Så må rekordindkøbet Sory Kaba, der ikke slog til i efteråret, tage til takke med en reservetjans sammen med Ronnie Schwartz, der først sent i transfervinduet kom ind.

Defensiven er solid som altid. I efteråret lukkede midtjyderne blot 13 scoringer ind, hvilket dels skyldtes en solid defensiv og dels skyldtes bundsolide Jesper Hansen, der på stregen ikke begår mange fejl i løbet af en sæson.

Defensiven er sågar styrket en smule, da man har hentet backen Dion Cools i Club Brügge. Han skal give tiltrængt gardering på højre back, FCM’s eneste akilleshæl i defensiven.

Hvordan går det FCM? Højeste odds Bookmaker
Vinder guld 1,85

FCK - Velkendt system skal sikre succes

FC København er vel den Superliga-klub, der længst har svoret til samme system. Ståle Solbakkens 4-4-2, med stor fokus på indlæg fra kanterne, er en velkendt opskrift, som alle kender, men som få formår at dæmme op for, mest af alt på grund af spillernes kvalitet.

Pierre Bengtsson løftede sig gevaldigt i efteråret, hvor han til slut udgjorde en reel indlægstrussel fra venstre back, mens Guillermo Varela til slut satte sig på højre back, hvorfra indlægsfoden efterhånden også fik indstillet sigtekornet mod Dame N’Doye.

Mens FCM har haft gang i en større offensiv oprustning i januar, har københavnerne holdt sig til ét indløb, men også et dyrt et af slagsen. AaB-topscorer Mikkel Kaufmann er hentet ind, men selvom han var en dyr herre, ventes han først for alvor at få sat sit aftryk i FCK fra sommerpausen.

Kaufmann skal bruge foråret på at lære FCK’s system at kende, så må han i stedet se Dame N’Doye, Pieros Sotiriou og Michael Santos løbe med spilleminutterne helt fremme. Der kommer dog givetvis en del udskiftning, da N’Doyes fysik ikke er til at spille hver eneste kamp.

FC København har bag angriberne Viktor Fischer, der fra venstresiden skal støbe kuglerne, men 2019 var ikke hans år. Han er stadig en hamrende dygtig spiller, men tænker man tilbage på, hvordan han brændte banerne af i Superligaen i efteråret 2018, kan man tillade sig at forvente mere.

Fischer åbner foråret på skadeslisten, og derfor vil det i højere grad være unge Mohamed Daramy og spanske Pep Biel, der havde et svært efterår, som skal udgøre truslerne på kanten. Måske endda krydret med Nicolaj Thomsen, der aldrig rigtig er slået til i hovedstaden.

Defensivt er de forsvarende mestre en solid maskine, især såfremt Andreas Bjellands fysik kan holde. Bjelland giver defensiven en anden ro, men hans bentøj kan næppe klare alle kampe, og derfor har FCK også hentet rutinerede Ragnar Sigurdsson tilbage.

Islændingen er en publikumsyndling i Parken, og han kender Solbakkens system ud og ind. Han er næppe udset som fast starter, men hans vilje og kampiver gør, at han næppe bare stiller sig tilfreds med en bænkplads hele foråret.

FCK har i opstarten spillet forholdsvis få kampe. Fire af slagsen er det blevet til med en samlet målscore på 3-1. Man tabte sidste test, som var mod AGF i Atlantic Cup, med 0-1.

Hvordan går det FCK? Højeste odds Bookmaker
Vinder guld 2,05

Duellen

Der resterer seks spillerunder i grundspillet, og her har ingen af holdene et vanvittigt svært program. FCM’s sværeste kampe er deres besøg i Randers og Farum, mens FCK vel står til at få største problemer hjemme mod AaB og Randers FC.

Faktoren, der er vigtig at regne med her, er, at FCK også stadig er med i Europa League, hvor man møder Celtic over to opgør. Programmet er dog godt for ”Løverne”, der mellem de to Celtic-kampe gæster bundproppen Silkeborg, mens man efter kampene har en hjemmekamp mod AaB.

Hovedstadsholdet er ligeledes med i pokalturneringen, hvor FCM er slået ud, så travlheden kan måske slide lidt på FCK’erne i starten af foråret.

Indbyrdes har holdene haft deres to kampe i grundspillet, og her har FCM fordelen. I november tævede FCM ganske enkelt FCK, da det blev 4-1 på MCH Arena. I september spillede holdene 0-0. Generelt har FCM vundet seks af de seneste ti indbyrdes opgør.

Danske Spil* er bedst på FCM-mesterskab med odds 1,85, mens ComeOn* har 2,05 på FCK-mesterskab. Skulle jeg sætte penge her, ville jeg gå på FCM ud fra flere faktorer. ”Ulvene” har fire points forspring og har et noget lettere forår uden Europa League og pokal at tænke på.

Derudover har FCM for alvor rustet op, hvor de havde brug for det, nemlig i offensiven, så de skal have omkring 56-57 procents chance for mesterskabet i min bog.