Guldkampen er for alvor åben efter FCMs sejr i Brøndby, men de blå-gule er stadig store favoritter til titlen. Der er ikke meget tiltro til Silkeborg i kampen i Helsingør, mens det kan ligne en afventende start i nedrykningskampen. Læs denne uges Superliga-klumme.

Endnu en Superliga-runde er færdigspillet, og det betyder en ny Superliga-klumme om, hvad vi har lært, mens vi ser frem mod weekendens runde. I klummen vil vi udvælge nogle pointer og tendenser fra seneste og den kommende runde - ikke nødvendigvis fra alle rundernes kampe - og se, om det kan føre til mulige spilidéer.

Vi vil ligeledes gerne høre jeres input. Har I gjort jer nogle tanker igennem ugen om ting, som slog jer i forhold til weekendens kampe, så byd gerne ind, så vi kan få en god debat op at køre som optakt til den kommende runde.

I denne uge sættes der først fokus på kampen om mesterskabet, som i den grad er åben efter FCMs sejr på Brøndby Stadion. Derudover så er det gode øje fortsat ikke med Silkeborg, men kigger derimod i Helsingør-retningen. Afslutningsvis så synes der at være god værdi at hente i en stille start i nedrykningskampene.

Brøndby er stadig store guldfavoritter – interessant oddsudvikling i FCK - FCM

Puha. Det var lidt af en mavepuster, som Brøndby-fansene fik mandag aften, da FCM på mål efter en af deres velkendte dødbolde formåede at vinde på Brøndby Stadion. Holdene er nu helt lige pointmæssigt, mens Brøndby dog stadig har en 7 mål bedre målscore.

Ser man på Danske Spils odds på, hvem som bliver mestre, så er det dog stadig Brøndby, som er store favoritter til at nuppe guldet. De har trods alt også en udekamp mod Horsens og en hjemmekamp mod AaB, mens FCM skal en tur til Parken. Ser man på bookmakerens chancevurdering så er den 71-29 i Brøndbys favør.

Lige nu giver Brøndby odds 1,33 for at vinde mesterskabet, mens FC Midtjylland giver odds 3,25. 

Ser man frem mod næste runde, så synes jeg ikke, at oddset på et, må man formode, ellers super motiveret Brøndby-mandskab, er interessante. Objektivt set så synes jeg ikke, at Brøndbys præstationer har været af samme styrke, som lidt tidligere i sæsonen. Derudover så ved alle, at Horsens er et svært sted at spille, hvor man heller ikke får verdens bedste bane at kombinere på.

Derudover vil Horsens altid være farlige på deres dødbolde, hvor jeg synes, at Brøndby har en lille svaghed.  Det vil også undre mig meget, hvis Bo Henriksen ikke vil elske at forsøge at drille et Brøndby-hold, som kæmper med om guldet.

Der er dog ingen tvivl om, at Brøndby skal være store favoritter i Horsens. Det skal også med, at der officielt er solgt 5000 billetter til Brøndby-fans, mens det nok ikke vil overraske, hvis nogle af de neutrale pladser er købt af Brøndby- fans. Jeg synes dog ikke, at de nuværende 1,40-1,45 er interessant nok til, at jeg vil kigge mod Brøndby, selvom der er en motivationsforskel.

Markant udvikling i oddsene efter FCM’s sejr i Brøndby – nu små favoritter i Parken

FC Midtjylland leverede ikke nogen fremragende spillemæssig præstation i Brøndby, men man var solide bagude, hvor Bubacarr Sanneh og Erik Sviatchenko leverede klasse-præstationer

Noget, jeg dog synes var interessant, var, at FCK gik fra at være 2,20-2,25-favoritter hos diverse licenserede bookmakere til at være en lille underdog. FCK stod mandag aften i 2,60-2,65, mens FCM er gået fra ligge i omkring odds 3,20 til at være små favoritter i omkring odds 2,50-2,60.

Det betyder altså, at bookmakerne vurderer FCM, som det bedste hold af de to efter sejren i Brøndby. Her kan der selvfølgelig spille noget motivation ind. FCM kæmper om guldet, mens FCK ”kun” kæmper om bronzen. Måske var det inkorporeret i oddset, at der var omkring 50 % chance for, at FCM tabte i Brøndby, og at guldet dermed nærmest kunne være afgjort.

Der er også folk, bl.a. på Twitter, som har sat spørgsmålstegn ved FCKs motivation i denne kamp. Der er mange FCK-fans, som kan huske en kamp mellem Brøndby og FCN på Brøndby Stadion, hvor Brøndby-fansene jublede, da FCN scorede og vandt 0-1. Kan man fortænke FCK i ikke at præstere på bedst mulige niveau. Jeg kender FCK-fans, som gerne ser, at FCK taber denne kamp på fredag.

Jeg tror personligt ikke, at det er en indstilling, som spillerne går ind med, da de trods alt stadig har en bronzemedalje og sikker Europa-plads at spille om. De ved også, at de skal til Farum i sidste kamp, hvor de normalt har det svært på kunstgræsset.

Det her er typisk en kamp, som jeg vil se an live, da der trods alt er denne her lidt ubekendte faktor.

Helt lige kamp i Helsingør – Silkeborg virker igen overvurderede

Det er for alvor ved at spidse til i kampen om nedrykning i Superligaen, og vi ved nu, at enten FC Helsingør eller Silkeborg kommer til at tage turen ned i 1. Division gennem den direkte nedrykningsplads. Helsingør havde 1-1 med fra hjemmekampen mod Randers, men tabte med 2-1 i Kronjylland. Silkeborg var ellers pæne favoritter over to kampe mod Lyngby, men trods en 2-0-føring i returkampen, så vandt Lyngby alligevel samlet, da kampen sluttede 2-2.

Ser man over de to kampe, så synes jeg egentlig, at det var to meget tætte opgør, hvor det ikke ligefrem kan kaldes ufortjent at Lyngby trak sig ud som vindere. Som jeg tidligere har nævnt, så har Silkeborg i mine øjne offensive problemer, og i første kamp i Lyngby skabte man næsten ingenting. Her blev man i høj grad reddet af et straffespark. Ser man på holdets mål i returkampen, så ser Oscar Snorre/Thomas Sørensen virkelig ikke særlig heldige ud på det første mål, mens Oscar Snorre taber bolden på det andet.

Udover målene så synes jeg, at det trods alt var begrænset, hvad Silkeborg egentlig skabte. Man mangler i høj grad selvtillid og kvalitet på den sidste tredjedel i mine øjne. Alt for meget er bundet op på, Vladimir Rodic og Jens Martin Gammelby rammer nogle gode aktioner, så man kan blive farlige i højresiden.

Nu skal man så en tur op til Helsingør, hvor Jens Martin Gammelby afsoner hans sidste karantænedag. Derudover var Simon Jakobsen ude med en ankelskade i søndagens kamp. Kan han blive klar til en kamp fire dage efter? På den positive side for Silkeborg så bør Sammy Skytte og Casper Sloth dog være tilbage fra sygdom.

Ser man på holdenes fire tidligere møder i denne sæson, så har Helsingør ikke tabt hjemme til Silkeborg i denne sæson, mens de også hentede en sejr i Silkeborg, så det er bestemt ikke et hold, som Silkeborg har haft gode oplevelser imod i denne sæson. Nu skal man samtidig op på en bane, som ikke er super god - dog er den blevet bedre - og som samtidig ikke bliver vandet, hvis det ikke regner. Det er ikke ting, som harmonerer godt med Silkeborgs spil, mens Helsingør er vant til underlaget.

Samtidig så synes jeg egentlig, at Helsingør spillede helt lige op med Randers over to kampe, og måske var man endda lidt uheldig med ikke at slå dem over to kampe, hvor det var marginaler, som afgjorde, at det var Randers, der trak det længste strå.

Måske kan der også ligge noget mentalt i, at Helsingør har været indstillet på, at de skulle kæmpe om ikke at rykke ned i denne sæson, og chancen for, at man endte i de her drabelige kampe var forholdsvis stor. Det, tror jeg bestemt ikke, er noget, som Silkeborg havde indstillet sig på.

Odds har allerede været på vej ned hos de licenserede bookmaker, som er åbnet, men hold øje, når de toneangivende bookmakere uden licens åbner op. Det her skal være en helt lige kamp i mine øjne.

Kig mod Helsingør i dramaet mod Silkeborg

Silkeborg har store offensive problemer og mangler endnu engang holdets måske bedste spiller i Jens Martin Gammelby. FC Helsingør er vant til banen på hjemmebane, som ikke er alt for god, og holdet spillede op med Randers. Jeg synes, at kampen skal være helt lige her, så hold øje med oddsudviklingen. CV 35-30-35

Ingen vil blotte sig i de vigtige kampe

Vi fortsætter lidt i sporet omkring de vigtige nedrykningskampe. Her tager Helsingør imod Silkeborg, som vi allerede har behandlet, i kampen om den direkte nedrykningsplads, mens Lyngby tager imod Randers i kampen om ikke at skulle møde nr. 2 i 1. Division.

I kampene mellem Randers og Helsingør samt Silkeborg og Lyngby havde alle fire kampe én ting til fælles. Det var meget begrænset, hvad der blev skabt af chancer i 1. halvleg. Her sluttede tre af kampene 0-0, mens det kun var i Helsingørs hjemmekamp mod Randers, hvor der blev scoret et enkelt mål af værterne i en første halvleg, som ikke bød på det store.

Der er ingen tvivl om, at disse kampe har en kæmpe betydning for klubberne, og kampene nu her er næsten endnu mere vigtige end de førnævnte, da det er kampen om den direkte nedrykning og muligheden for overlevelse.

Det har været tydeligt at se, at ingen vil ud og blotte sig i de her kampe, hvor så meget står på spil. Vi har set, hvor tætte begge opgør har været i både Silkeborg – Lyngby og Randers – Helsingør. Derfor vil man som hjemmehold for alt i verden gerne undgå at lukke et hurtigt mål ind til udeholdet, som kan få stor betydning, hvilket kan give en mere påpasselig tilgang,

Når alt kommer til alt, så er det heller ikke de mest sprudlende offensive, som vi får på banen i de her kampe.

Derfor så synes jeg, at man med fordel kan kigge efter spil på målfattige første halvlege i begge kampe på torsdag. Det kan både være 0-0 til pausen eller lidt mindre aggressive linjer i under 0,75 eller 1,0 mål.

Målfattig start i nedrykningskampene

Tendensen har været klar i de her vigtige kampe om nedrykning. 1. halvleg har været chancefattig, og holdene har haft en forsigtig tilgang. Holdene har ikke lyst til at blotte sig tidligt i kampen, og derfor kand der godt ligge et godt spil på nogle stille starter i Helsingør - Silkeborg og Lyngby - Randers. 

Pga. det pressede kampprogram vil der ikke udkomme en Superliga-klumme mellem de næste to runder. Man skal være velkommen til at fortsætte debatten under denne artikel, hvor jeg nok skal byde ind. Hold ellers øje med mulige eksperttips.