Alle stemmer er endnu ikke talt op efter gårsdagens Super Tuesday, men meget tyder på, at Joe Biden bliver den store vinder af dagen. 

Natten til i dag har der atter været gang i primærvalgene i USA. Denne gang var der tale om den længeventede Super Tuesday.

Som BetXperts politikekspert, Asser, fortalte i en artikel her på siden den 17. februar, så er Super Tuesday af stor betydning for, hvem der får præsidentnomineringerne hos Republikanerne og Demokraterne. 

Joe Biden ligner den store vinder

Ikke alle stemmer er talt op endnu, men rigtig meget tyder på, at Joe Biden har god grund til at have det største smil på læben hos Demokraterne. Det ser nemlig ud til, at den 77-årige mand fra Pennsylvania foreløbigt kan kalde sig for vinder af ni ud af 12 stater

Han har helt sikkert vundet i South Dakota, Oklahoma, Arkansas, Tennessee, Alabama, North Carolina, Virginia og Massachusetts. Texas er endnu ikke officielt gået til Joe Biden, men tv-stationen NBC mener at vide, at han også vinder her. Det gør de på grundlag af, at Biden skulle have fået 32,7 procent af stemmerne mod Bernie Sanders’ 29,2 procent. Dette efter at 90 procent af stemmerne var talt op. 

De bedste odds på Demokraternes præsidentkandidat

Deltager Højeste odds Bookmaker
Joe Biden 1,30
Bernie Sanders 4,50
Hillary Clinton 26,00
Michael Bloomberg 51,00
Elizabeth Warren 81,00
Michelle Obama 151,00
Tuisi Gabbard 201,00

Spil på USA's valg hos Betfair Sportsbook

Bookmakernes odds taler også deres tydelige sprog: En hel del skal gå galt, hvis ikke Joe Biden ender med at blive Demokraternes præsidentkandidat. Odds 4,5 på Bernie Sanders indikerer dog samtidig, at intet er afgjort endnu. 

Odds på USA’s næste præsident: Trump er fortsat favorit

Joe Biden ligger som nævnt lunt i svinget til at få nomineringen hos Demokraterne. Hvad der ser endnu mere sikkert ud er, at Donald Trump får nomineringen hos Republikanerne. Den siddende præsident har scoret alle tilgængelige delegerede. Lige på nær én, som Bill Weld, Massachusetts’ tidligere guvernør, har taget sig af. 

Dermed er præsidenten oppe på 859 delegerede ud af de 1.276, som man skal have hos Republikanerne for at vinde nomineringen. Det ligner dermed en formsag for Donald Trump at køre den hjem.

Men genvinder han også sit præsidentembede? Hvis man spørger bookmakerne, er svaret ja. 

Deltager Højeste odds Bookmaker
Donald Trump genvinder sit præsidentembede 1,62
Joe Biden bliver USA’s næste præsident 2,75
Bernie Sanders bliver USA’s næste præsident 9,50
Michael Bloomberg bliver USA’s næste præsident 67,00
Vindende parti: Republikanerne 1,57
Vindende parti: Demokraterne 2,35

Spil på USA's valg hos bet365 lige her

Bookmakernes tro på den karismatiske Donald Trump er ikke bare taget ud af det blå. Han har faktisk gjort det godt på nogle områder, siden han trådte til for snart fire år siden. Det sagde Asser, BetXperts politikekspert, i den tidligere nævnte BetXpert-artikel tilbage i februar.

”Jeg tror umiddelbart, at Donald Trump bliver genvalgt. Det gør han først og fremmest, fordi historien har vist, at den siddende præsident nærmest altid bliver genvalgt. Den seneste, som ikke blev dette, var George H. W. Bush i 1993.” 

”Man må heller ikke glemme eller undervurdere, at det faktisk kører rigtig godt i USA, især når man kigger på økonomien. Arbejdsløsheden er lav, Trump har skabt mange nye jobs, landet har oplevet fin vækst, og så har han faktisk leveret på mange af sine valgløfter.”