Hold øje med Zabel, Boonen og co, når målstregen nærmer sig! Ud over Milano-San Remo er der nemlig ingen klassiker med større chancer for en massespurt end Paris-Tours, årets næstsidste pro-tour cykelløb – der finder sted denne søndag.

Vel er der faktorer der taler for, at et udbrud kan holde hjem. Ruten er lang (cirka 255 km), og der vil være skiftende vind, hvilket kan skabe uro. Derudover betyder tidspunktet - sidst på sæsonen - at mange ryttere er trætte og delvist umotiverede, hvilket gør at farten i feltet ikke altid helt er nok til at holde et udbrud i kort snor.

Mad for sprinterkanoner

Men i år har mange af de store sprinterkanoner valgt Paris-Tours som et sæsonmål, hvilket gør at det kræver et meget stærkt udbrud for at holde hjem, da der vil være ca. 3-4 hold til at køre eventuelle vovehalse ind. Og så er ruten jo pandekageflad, så løbet ER lige mad for sprinterholdene, vind og mange kilometer til trods.

Af de ryttere som decideret har løbet som sæsonmål kan nævnes: Boonen, O’Grady, Zabel og Bennati. Herudover kommer sprintere som Hushovd, Clerc, Cooke samt Paolini og måske en Bettini.

Sidste års løb

Sidste år endte løbet med en sejr til Zabel foran Bennati, men det var på et hængende hår at feltet fik indhentet en sprudlende Gilbert, som på dagen havde været den helt store animator af løbet. Devolder, som sad sammen med Gilbert på de sidste kilometer af løbet, fik af sin sportsdirektør ordre om ikke at tage føringer, derfor var det desværre umuligt for Gilbert at holde ind til mål, og ca. 200 meter før stregen blev de spist af et massespurtende felt.

Af tidligere vindere af løbet kan bl.a. nævnes, Richard Virenque, Jakob Piil og Erik Dekker, alle efter udbrud.

Zabel og Boonen favoritter; hvad med Backstädt?

Zabel har vundet løbet 3 gange og må være løbets største favorit sammen med Boonen. Outsiderne tæller bl.a. O’Grady, Bennatti og Hushovd. Spændende bliver det også at se om Liquigas for en gang skyld giver chancen til den store svensker Magnus Backstädt, da ruten ligger rigtig godt for ham med en lang lige opløbsstrækning.

BetXperts tip

Se BetXperts tip til Paris-Tours (spilstop søndag kl. 10:30):
http://www.betxpert.com/ekspert/cykling/