Lørdag aften køres det syvende løb ud af 11 i årets grand prix-serie (VM). Det foregår i Målilla hvor Nicki Pedersen går efter sin første gp-sejr på svensk grund.

DK4 sender direkte (fra klokken 1900) fra den svenske by hvor der er lagt op til et spændende løb. Den forsvarende danske verdensmester og nuværende grand prix-etter skal forsøge at holde afstanden ned til Jason Crump, som nok er den eneste der kan nå at tage titlen fra Nicki. Der er desuden hård kamp om den sidste medaljeplads samt om at slutte i grand prix-seriens top 8, hvilket giver en plads i feltet i 2009.

Hold øje med tip på BetXperts speedway-side. Eksperten er Nicolai Kristensen der i denne sæson noterer sig for en speedway-tilbagebetaling på 112% (169% for de seneste 30 dage).

Og læs Nicolais nedenstående optaksartikel hvor han gennemgår den øjeblikkelige form for kørerne i Målilla.

I grand prix-løbet i Målilla vil 16 kørere, inklusive en wildcard-deltager fra den arrangerende nation, indledningsvist køre i alt 20 heats hvor alle møder alle een gang. De otte bedste går videre til to semifinaler, hvorfra de to bedste i hvert heat går i finalen.


Status på kørerne

Nicki Pedersen (102 point) fører den samlede stilling efter 6 løb med 15 point ned til Crump. Han har været i finalen i alle løb indtil nu, og fik sin første sejr i det seneste grand prix i Prag. Han døjer med noget galdesten, men det er ikke til at se på hans kørsel. Han laver mange point i alle ligamatcher uanset. Han vil med stor sandsynlighed også være med helt fremme i Målilla.

Jason Crump (87 point) er efter en svag sæsonstart kommet op på en samlet andenplads. Specielt sejren i Cardiff gav Crump ny liv i serien. Han er 15 point efter Nicki Pedersen, men har ikke samme stabilitet. Han styrtede i hold VM og slog hånden. Crump er altid farlig, dog ser det svært ud for ham imod Nicki Pedersen. Crump kommer nok også i semifinalen i Målilla.

Greg Hancock (77 point) har fået sin anden ungdom denne sæson, hvor han ligesom Nicki Pedersen har valgt den engelske liga fra. Han har hentet to grand prix-andenpladser i Cardiff og Leszno denne sæson, og er med i kampen om medaljerne. Han kender banen i Målilla fra den svenske liga, men er ikke blandt de største favoritter i løbet.

Tomasz Gollob (74 point) har som den eneste vundet to grand prix løb denne sæson. Han startede ud med en sejr i Krsko og det blev fulgt op med en sejr i København. Gollob var helt væk i Cardiff, hvor ingenting ville lykkes. Han blev nummer 2 sidste år i Målilla, og banen ligger godt til Gollob, som også kender banen rigtig godt fra den svenske liga.

Hans Andersen (64 point) blev nummer 2 i seneste grand prix, og det virker til at Hans er tilbage på rette spor. Han skiftede motor midt på sæsonen, men det er først nu det ser ud til at fungere. Han kører til dagligt for Dackarna i den svenske liga. De har hjemmebane i netop Målilla, hvor Hans Andersen har været i grand prix-finalen de seneste to sæsoner.

Leigh Adams (59 point) har været en skuffelse i år selv om han vandt i Leszno. Sidste sæson blev Adams nummer 2 og var sammen med Crump første-udfordrer til Nicki Pedersen. Det har Adams slet ikke kunne leve op til denne sæson. Det vil være en overraskelse hvis vi ser Adams øverst på podiet lørdag aften.

Andreas Jonsson (55 point) var der store forventninger til før denne sæson, men han har kun været i én finale. Han styrtede søndag i Polen, og har ikke kørt løb siden. Han har dog meldt sig klar til grand prixet på hjemmebane. Han vandt løbet i 2006, men det vil være en overraskelse hvis vi ser Jonsson som vinder i år.

Rune Holta (48 point) fik sin første grand prix-sejr i denne sæson. Det var sidste gang feltet var i Sverige. Holta styrtede ved de polske mesterskaber i sidste weekend, og selvom han slog sig gul og blå, vil Holta være at finde i feltet lørdag aften. Det kunne godt ligne en svær aften for den norske polak.

Fredrik Lindgren (45 point) har kørt et godt løb i denne sæson, hvor han blev nummer 2 i Göteborg. Ellers har han haft en meget svær debutsæson i serien. Han har til dagligt hjemme i Målilla og har naturligvis fordel af kendskab til banen. Han er nok manden Sverige skal håbe på, hvis det skal lykkes at hente en sejr på hjemmebane.

Scott Nicholls (41 point) var i finalen i Cardiff på hjemmebane, men han kunne ikke stå for presset og kørte i startsnoren. Ellers har han været lige udenfor semifinalen i de øvrige afdelinger. Han er ved at være presset med hensyn til top 8, som giver adgang til næste sæson. Det ligner dog igen en plads udenfor semifinalen i Målilla

Niels Kristian Iversen (39 point) startede sæsonen flot med en semifinale i Krsko, og han gjorde det godt indtil styrtet i Göteborg, som satte ham ud af spillet i et par uger. Han har ikke leveret gode resultater i ligaerne rundt om i Europa på det seneste. Det ser ud til at blive svært for Iversen at kvalificere sig direkte igennem top 8 til næste sæson.

Chris Harris (37 point) vandt sidste år det engelske grand prix i Cardiff. Dette har han ikke kunne leve op til siden. Han er kun med i serien fordi England af politiske årsager skal være repræsenteret med et par mand. Det ser svært ud for Harris, som kun har været i én semifinale denne sæson.

Bjarne Pedersen (32 point) mistede 2 grand prix løb tidligere på sæsonen pga. en brækket hånd. Det kan være det som koster ham top 8 i denne sæson. Bjarne er rigtig godt kørende i øjeblikket og blev bortdømt i Cardiff, hvor han var bedste mand på aftenen. Ligeledes kostede et styrt i seneste grand prix semifinalepladsen. Bjarne ved at det er nu der skal point på kontoen, og han er et godt bud på en semifinale.

Krzystof Kasprzak (22 point) har været den store skuffelse i denne sæson. Han blev nummer 2 sidste år på et wildcard i Polen. Dette har han slet ikke levet op til denne sæson. Han har bare hentet 22 point i de 30 heat han har kørt i grand prix serien i år. Det ligner et hurtigt exit for Kasprzak, da der står andre polakker på spring.

Lukas Dryml (20 point) var i semifinalen i første grand prix i Krsko, men siden det løb har Dryml næsten været fast mand på sidstepladsen. Selvom han til dagligt kører i netop Målilla, så ser det meget svært ud for Dryml. Han kommer ikke med i næste års serie, da han er slået ud af kvalificeringen, som kører sideløbende med grand prix-serien.

Det svenske wildcard er gået til Peter Ljung, som var med til at vinde hold VM tilbage i 2003. Siden da har det været meget stille omkring Ljung. Det er mærkeligt at Sverige ikke giver deres bedste mand Jonas Davidsson chancen. Han havde en rimelig mulighed for at komme i semifinalen. Den mulighed er minimal for Ljung.