Lørdag aften kalder Ole Olsen igen danske og udenlandske speedway-fans til København, nærmere bestemt Parken, hvor det danske Speedway Grand Prix skal afholdes for femte gang. Løbet er blevet større og større gennem årene, og der ventes over 30.000 tilskuere, fra hele verden.

Har man ikke muligheden for at være tilstede i Parken, så sender DK4 live fra løbet med optakt fra klokken 1800, mens det bliver vist forskudt på DR1 klokken 23:25 lørdag aften.

Man kan finde tip til løbet på denne side: http://www.betxpert.com/ekspert/speedway/

En liste over bookmakere der typisk har speedway-odds - og kan tænkes at udlægge spil til denne begivenhed (en del af dem har vinder-odds, men ikke andet, lige pt. Udvalget bliver nok større når vi nærmer os weekenden):

Centrebet, Ladbrokes, Unibet*, Expekt*, Sportingbet, Nordicbet*, Scandic, Betfair* og Bwin*.

Favoritter og outsidere

Det store danske håb i løbet bliver Nicki Pedersen , som har vundet i både Italien og Polen denne sæson. Men ved seneste Grand Prix, i Sverige sidst i maj, styrtede Nicki, og han er forsat ikke 100 % på toppen. Han vil dog forsøge at komme på podiet for første gang i Parken, hvorfra han har flere fjerdepladser i samlingen.
Bedste bud på dansk succes og også favorit ved de forskellige bookmakere.

Hans Andersen vandt sidste år i parken, hvor han kørte på et wildcard. I år er han kommet stærkt tilbage efter en skidt start i Italien. Senest i Sverige lå han til at vinde indtil Leigh Adams kørte forbi på sidste runde. Hans Andersen har dog ikke kørt løb tirsdag og onsdag i denne uge pga. influenza og er nok heller ikke helt på toppen, selv om han er med i Parken.

Tredje danske kører i Parken bliver Bjarne Pedersen , som har haft en katastrofal start i Grand Prix, og han ligger nede som nummer 13 samlet. Bjarne gør det altid godt i ligaerne rundt om i Europa, men mangler det sidste i det store løb. Det dårligste danske kort selv om han sidste år blev nummer 3 i Parken.

Det danske wild card er i år gået til Kenneth Bjerre , som også var på plads i Parken i 2004, hvor han kom helt frem til semifinalen. Dette kan Kenneth godt gøre igen. Han var helt fremme i skoene tirsdag aften i et ligaløb i Sverige, hvor det blev til 13 point.

Verdensmester Jason Crump styrtede også i det svenske Grand Prix, og han har generelt haft en skidt sæson. Han var dog tilbage på cyklen i England onsdag aften, hvor han lavede max point. Det har været kendetegnende for Crump i Grand Prix i år, at hans cykler ikke har været hurtige nok. Men en mand man aldrig helt må overse.

Leigh Adams er altid en farlig mand. Han vandt også sidste Grand Prix i Eskildstuna, hvor han flot kørte indenom Hans Andersen på sidste langside. Han vil nok igen være med fremme i semifinalerne, hvorfra alt næsten kan ske.

Greg Hancock kommer til Parken som nybagt amerikansk mester og er om nogen en som altid gør det godt netop i Parken. Han var på podiet i de første tre år, mens han sidste år kiksede i semifinalen efter en god indsats i de første 20 heats. Hancock kan godt blive manden som ødelægger en dansk sejr på hjemmebane.

Polakkerne , herunder Gollob, har det meget svært på den lille bane i Parken og er de seneste tre år gået fra skuffelse til skuffelse. I 2004 blev de 13 og 15. I 2005 7-11-16. Mens de sidste år sluttede på de sidste tre pladser. Så det kan anbefales at finde H2H-dueller mod polakkerne, som er meget stærkere på de store baner i Polen.