Den spanske liga gik i gang lørdag aften med Madrid- dysten mellem Real og Atlético samt mødet mellem Christian Poulsens Sevilla og Michael Laudrups Getafe. Her er en artikel der gennemgår klubbernes sommertransfers og chancer.

Almeria

Transfers ind
Felipe Melo (Racing Santander)
Dimas (Barcelona B)
Aitor Lopez Rekarte (Real Sociedad)
Juanma Ortiz (Poli Ejido)
Natalio (Castellon)
Corona (Real Zaragoza)
Juanito (Real Sociedad)
David Cobeño (Sevilla)
Alvaro Negredo (Real Madrid)
Ruben Pulido (Getafe)
Diego Alves (Atlético Mineiro)
Julio Dos Santos (Bayern München)
Matias Vidangossy (Villarreal)

Transfer ud
Laurent De Palmas (Elche)
Rodri (Deportivo La Coruña)
Mena (Alaves)
Gorka Larrea (Real Sociedad)
Sander Westerveld (Fri transfer)
Valerio (Fri transfer)
Molo (Villarreal)
Mario Bermejo (Poli Ejido)
Pedro Mairata
Francisco (Ciudad de Murcia)

Almeria er lidt af en Askepot-historie i spansk fodbold. Fire oprykninger på syv år er meget imponerende, og nu skal klubben så op lege med de allerstørste i Spanien. Almerias chancer for overlevelse i La Primera ligner hjemmebanen Estadio del Mediterranio. I La Segunda var holdet det suverænt bedste hjemmehold med hele 54 point. Klubben har forstærket sig fornuftigt med en god blanding af rutinerede spillere med Primera-erfaring, og unge talenter, der skal ud og vise deres værd på højeste niveau. Holdets problembarn er dog de bagerste rækker. På trods af en andenplads sidste sæson, så lukkede holdet hele 49 mål ind, hvilket bestemt bør give et par bekymrende miner hos fansene forud for denne sæson. Almeria er kendt for en offensiv spillestil, og holder de fast i den, kan de blive et spændende bekendtskab i La Primera, om end holdet sandsynligvis får mere end svært ved klare sig over nedrykningsstregen.

Forventet placering: 18-20.

Athletic Bilbao

Transfers ind
Joaquin Caparrós, træner (Deportivo)
David López (Osasuna)
Aitor Ocio (Sevilla)
Iñaki Muñoz (Osasuna)
David Cuéllar (Nástic)
Gorka Iraizoz (Espanyol)
Susaeta (Athletic B)
Jon Velez (Barrikaldo)

Transfers ud
Sarriegi (Panathinaikos)
Urzaiz (Ajax)
Iturriaga (Salamanca)
Javi González (Hércules)
Tarantino (Alavés)
Unai Alba (Hércules)
Lafuente (Espanyol)

Efter nogle usædvanligt magre år, er det faktisk en spændende sæson som Athletic Bilbao går ind til. I år har man erhvervet træner Joaquin Caparros, som er mest kendt for at have skabt fundamentet for det nuværende Sevilla-hold, en dygtig træner. Endvidere har man forstærket forsvaret med Aitor Ocio og midtbanen med den teknisk dygtige David Lopez. Ikke spillere som skaber eufori, men det er utvivlsomt forstærkninger. I forhold til sidste sæsons startopstilling, så er den gamle traver Urzaiz taget til Holland, men på ingen måde en svækkelse i mine øjne, da det kan give den unge og talentfulde angriber Llorente lidt mere snor. En spiller, som kan få det helt store gennembrud, er unge Javi Martinez, 19, som er en af de varmeste talenter i spansk fodbold. En løbestærk energisk slider, som fordeler boldene godt! Holdet mangler dog lidt en naturlig venstreback. Athletic får givet vis en bedre sæson i år, hvor en midterplacering virker som det mest sandsynlige. For at komme til at ligge i den bedre del af tabellen kræver det en stabil og skadesfri Yeste, og at de to frontløbere får det til at fungere.

Forventet placering: 9-14

Atlético Madrid

Transfers ind
Raúl García (Osasuna)
Cleber Santana (Santos)
Diego Costa (Braga)
Christian Abbiati (Milan)
Diego Forlán (Villarreal)
Luis García (Liverpool)
Simão Sabrosa (Benfica)
Jose Antonio Reyes (Arsenal)

Transfers ud
Gabi (Real Zaragoza)
Fernando Azcarate (AEK Athen)
Luciano Martín Galletti (Olympiakos)
Fernando Torres (Liverpool)
Francisco Molinero (Mallorca)
Toché (Numancia)
Martin Petrov (Manchester City)
Ivan Cuellar (Eibar)
Mario Suárez (Celta Vigo)

Før de sidste mange sæsoner har man siddet med fornemmelsen af det dette bliver sæsonen, hvor hovedstads-holdet endeligt lever op til forventningerne, og spiller sig ind i top 4. Holdet har altid haft en kæmpe fanskare, en god økonomi og en trup af høj klasse. Denne sæson står vi her så igen. Truppen ser stærkere ud end nogensinde, og med tilgangen af spillere som Simão, Garcia, Reyes og ikke mindst Forlan, mener jeg faktisk for en gangs skyld at det ikke er helt blåøjet at mene, at ”lillebror” fra hovedstaden denne gang ligner en seriøs bejler til top 4. En ubekendt faktor er dog, at det er lykkedes Atletico Madrid at kvalificere sig til UEFA-cuppen. Holdet skal altså vise, at de også kan præstere i to sideløbende turneringer. Derudover er det år 1 efter Fernando Torres. Mange Atletico-fans var grædefærdige da deres anfører skiftede til Liverpool. Transfersummer for Torres ser dog ud til at være spenderet omtrent perfekt, og tårerne bør efterhånden været tørret ud.

Forventet placering: 1-4.

Barcelona

Transfers ind
Thierry Henry (Arsenal)
Eric Abidal (Lyon)
Yaya Toure (Mónaco)
Gabriel Milito (Real Zaragoza)

Transfers ud
Javier Saviola (Real Madrid)
Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord)
Ludovic Giuly (Roma)
Maxi Lopez (FC Moskva)
Juliano Belletti (Chelsea)

Sidste sæson sluttede helt uden trofæer for den traditionsrige storklub, og det har utvivlsomt gjort ondt at se mesterskabet glide af hænde i sidste runde. Med det i mente har klubben valgt at forstærke sig væsentligt op til denne sæson. I stedet for at hente en masse trup-spillere, så har Rijkaard hentet fire klassespillere der alle forstærker holdet på hver deres plads. Spørgsmålet er så om det kan lade sig gøre at holde alle de offensive spillere tilfredse, når de ikke alle kan spille på én gang. Der er dog ingen tvivl om at det er et revanche-tørstigt Barcelona-mandskab vi kommer til at se denne sæson. Der skal igen trofæer på kaminhylden på Camp Nou, og kan spillerne få spillet til at fungere, så ligner holdet da også en storfavorit til titlen denne sæson. Skal man finde lidt negativt at skrive om Barcelona, så må det være at man før har set at ”for mange kokke kan fordærve maden”. Med to klassespillere på hver position, skal Rijkaard gøre sit bedste for at holde humøret oppe i truppen.

Forventet placering: 1-4

Betis

Transfers ind
Leandro Somoza (Villarreal)
Ricardo (Sporting Lisboa)
Mariano Pavone (Estudiantes)
Mark González (Liverpool)
Marko Babic (Bayer Leverkusen)
Lima (Atlético Mineiro)

Transfers ud
Marcos Assuncao
Alejandro Lembo (Danubio de Montevideo)
Maldonado (Gimnástic Tarragona)
Enrique Romero
Benjamín (Xerez)
Óscar López (Gimnástic Tarragona)
Dani (Cadiz)
Pedro Contreras (Cádiz)
Fabrice Pancraté

Real Betis har de seneste par sæsoner haft det mere end svært i La Primera. Holdet har kun med nød og næppe undgået nedrykning, og specielt i de bagerste rækker har holdet haft det svært. På målmandsposten har man i et par sæsoner manglet en sikkert sidste skanse, hvilket man nu endelig har valgt at gøre noget ved. Ricardo er hentet i Sporting, og den portugisiske landsholdsmålmand skal bringe en smule stabilitet ind i holdet der lukkede 49 mål ind sidste sæson. Klubben fylder 100 år denne sæson, og det vil man næppe fejre med en nedrykning. Hector Cuper ser da også ud til at have handlet fornuftigt ind i sommerpausen. Holdet har spillerne til at spille tempo-rigt fodbold, og bredden i truppen ser ud til at være god nok til en midterplacering i ligaen.

Forventet placering: 13-16

Deportivo La Coruna

Transfers ind
Lafita (Zaragoza)
Aythami (Las Palmas)
Guardado (Atlas)
Rodri (Almería)
Rubén Castro (Gimnástic)
Momo (Racing)
Xisco (Vecindario)
Iván Carril (Palencia)
Pablo Amo (Recreativo)
Manu (Sporting)
Jairo Álvarez (Sporting)

Transfers ud
Iago Iglesias (Elche)
Andrade (Juventus)
Capdevila (Villarreal)
Arizmendi (Valencia)
Juanma (Tenerife)
Duscher (Racing)
Estoyanoff (Valladolid)

Det er i sandhed noget af en (negativ) forvandling, som ”Super-depor”. Hvis sidste år var ”semi-Depor”, så må 2007/2008 nærmere være ”Baby-Depor”. De bærende kræfter fra sidste års hold Arizmendi, Andrade, Capdevilla osv. er alle smuttet, og i år står man med en flok uprøvede spillere kombineret med dygtige spillere som Coloccini, keeper Aouate og Riki. Det tegner igen til en rigtig svær sæson for Depor, og Miguel Angél Lotina, som sidste år rykkede Sociedad ned, kan ganske givet komme til at opleve endnu en hård sæson. Der er dog usikkerhedsmomenter, da mange spillere som sagt er uprøvet, bl.a. har man hentet Lafita på lån i Zaragoza, en rigtig dygtig spiller med potentiale, og I Atlas hentet Andres Guardado, som man forventer sig enormt af, en hurtig og teknisk venstremidt, med et fremragende spark. Sådan spillere skal træde i karakter, hvis Depor ikke skal hives ind i en nedrykningskamp.

Forventet placering: 15-18

Espanyol

Transfers ind
Smiljanic (Partizan)
Valdo (Osasuna)
Clemente Rodríguez (Spartak Moscú)
Casilla, Sergio Sánchez (RM Castilla)
Plata (Málaga)
Jonathan (Poli)
Lafuente (Athletic)

Transfers ud
Sergio Sánchez (Racing)
Ito (Córdoba)
Pandiani (Osasuna)
Robusté (Levante)
Edu Costa (Gremio)
Fede (Nástic)
Biel, Velasco, Julián (Sevilla Atlético)
Gorka (Athletic)

Espanyol har været ganske anonyme op til sæsonstart. Man har ikke handlet de store spillere. Jovist er Smiljanic og Valdo dygtige midtbanespillere, men det er absolut ikke sværvægtere. Til gengæld har man måske vigtigst af alt beholdt grundstammen på holdet De la Peña, Tamudo, Kameni, Riera, Jarque, Luis Garcia og Rufete. Holdet blive i år ikke belastet af Uefa Cup-kampe, og bør dermed kunne klare sig pænt i ligaen. Der er ingen tvivl om, at kvaliteten er i truppen til en top 10 placering, og chancerne bliver ikke mindre med den dygtige træner Valverde ved roret. Det kræver dog at man bliver stærkere hjemmebane, som haltede gevaldigt sidste år. Talentet Coro, f. 1983, kan få et mindre gennembrud i år. Med en ofte skadet Tamudo i angrebet har holdet brug for bredde, og Coro besidder både hurtighed og farlighed til at supplere. Sidste år blev det til 4 mål fra Coro, i år kan det blive til flere…

Forventet placering: 5-9

Getafe

Transfers ind
Signorino (Nantes)
Ustari (Independiente)
Kepa (Sevilla)
´Cata´ Díaz (Boca Juniors)
Uche og Mario (Recre)
Pablo Hernández (Cádiz)
Pallardó (Valencia)
Javi Garcia (RM Castilla)

Transfers ud
Güiza (Mallorca)
Vivar Dorado (Valladolid)
Paredes (Zaragoza)
Alexis (Valencia)
Verpakovskis (Dinamo de Kiev)
Pulido (Almería)

Så kom Michael Laudrup endelig til Spanien. Det har han faktisk gjort godt, for ”jævne” Getafe har et ganske glimrende hold, Michael har købt klogt ind, og der er også den fordel at der ikke SKAL leveres resultater fra første kamp! Til forskel fra sidste år har man mistet Alexis, Paredes og Guiza af spillere i startopstillingen, men man har købt godt ind mht. Cata Diaz, Signorino og Uche. Uche vil være en fuldgod erstatning for holdets topscore i sidste sæson, Guiza. Uche er både fysisk stærk, hurtig og afslutter godt! Endvidere ligner det, at Michael har tænkt sig at satse på den 22-årige Pablo Hernandez på højrekanten, som har imponeret i træningskampene. Getafe har generelt haft en god opstartsfase til sæsonen, så der burde være potentiale for en god sæson. På den anden side vil det være svært for holdet virkelig at overraske, top 6 er virkelig intens, så en placering lige uden for er det mest realistiske.

Forventet placering: 6-9

Levante

Transfers ind
Cristian Rigano (Mesina)
Marco Storari (Milan)
Javi Fuego (Sporting de Gijón)
Pedro León (Murcia)
Arveladze (AZ Alkmaar)
Cirillo (AEK)
Viqueira (Recre)
Savio (Real Sociedad)
David Castedo (Sevilla)
Kujovic (Roda)
Geijo (Xerez)
Robusté (Poli Ejido)

Transfers ud
Alexis (Valladolid)
Nino (Tenerife)
Reggi (Levante)
Dehu, Zé María
Molina (Malaga)
Salva (Málaga)
Kapo (Birmingham City)
N´Diaye (Tenerife)
Javi Rodríguz (Ferrol)
Diego Camacho (Valladolid)

Rigtige mange nye navne i Levante, og ligeså mange har forladt klubben. Af de væsentligste navne som er hentet er de to kreative midtbanespillere Savio og Viqueira, Arveladze til angrebet og venstrebacken David fra Sevilla. Umiddelbart kan Levante komme i problemer, da man ikke har de bedste angribere. Til gengæld har man dygtige midtbanespillere, som fx de ovennævnte, og den lynhurtige højremidtbanespiller Felix Ettien. Arveladze kan overraske, og ydermere kræver et godt angreb, at Meyong Ze, som blev hentet til sidste sæson slår igennem. Meyong Ze var inden skiftet til Levante sidste år, topscorer i den portugisiske liga for Belenenses, til trods for holdet rykkede ned – ikke helt dårligt! Holdet vil nok ligge i den tunge ende, og hvis angrebet ikke leverer, er det ikke umuligt at holdet kan komme i nedrykningsproblemer. Det mest sandsynlige er dog nederste halvdel!

Forventet placering: 15-18

Mallorca

Transfers ind
Güiza (Getafe)
Puga (Universidad LP)
Molinero (Atlético)
Webó (Osasuna)
Borja Valero (RM Castilla)
Germán Lux (River)
´Chori´ Castro (Nacional de Montevideo)

Transfers ud
Martí Crespi (Granada 74)
Rafita (Castellón)
Prats, Maxi López (Barcelona)
Tristán (Livorno)
Jankovic (Palermo)
Delibasic (Real Sociedad)

Mallorca sluttede lige uden for den bedste halvdel af ligaen i sidste sæson, og havde gode perioder i løbet af sæsonen, og viste i glimt evner til mere. Klubben har mistet den målfarlige midtbanespiller Bosko Jankovic til Palermo, men til gengæld lavet lidt af et scoop ved at hente angriberen Guiza i Getafe og den målfarlige midtbane ”Chori” i Sydamerika. Voldsmanden David Navarro fra Valencia vil kunne tilføre yderligere bredde til holdets bagerste led. Succes for Mallorca afhænger af offensiven. Sidste år var holdet decideret ufarligt, men en Guiza kan give forventninger om en bedre offensiv. Mallorca ligner et rigtig midterhold.

Forventet placering: 9-14

Murcia

Transfers ind
Curro Torres (Valencia)
Íñigo (Eibar)
Regueiro (Valencia)
Gallardo (Sevilla)
Arzo (Villarreal)
De Lucas (Alavés)
Matías (Celta B)
Pablo García (Real Madrd)
Madrigal (Deportivo B)
Goitom (Ciudad de Murcia)
Carini (Inter de Milán)
Mejía (Real Madrid)
Baiano (Celta)

Transfers ud
Juanmi (Murcia)
Noel Williams (Elche)
Acciari (Córdoba)
Capi (Las Palmas)
Juanmi, Emerson, Lledó, Aranda (Granada 74)
Adrián Martín, Antoñito, Juanma, Samuel, Ramón, Pablo Ruiz, (Xerez)
Nacho Garro (Alavés)

Det utvivlsomt mest spændende hold af de nyoprykkede. Murcia har nylig erfaring fra den bedste liga fra 2003/2004 (hvor Daniel Jensen spillede). De har købt rigtig interessant ind. Bl.a. Baiano, som normalt er god for 12-15 mål, den hurtige venstrewing Regueiro, Pablo Garcia og Mejia (Real Madrid) m.fl. Udover det har man også en angriber som Ivan Alonso, som lavede 14 mål i Segunda sidste år. Det ligner et fundament, som burde få det til at bære, ikke mindst pga. en god hjemmebane med 22.000 årskortholdere ud af stadion Nuevo Condominas 30.000 pladser. Endvidere er deres spillestil på ingen måde overilet, men forholdsvis kompakt og defensiv, hvilket kun er positivt for en nyoprykker.

Forventet placering: 9-14

Osasuna

Transfers ind
Javier Portillo (Gimnástic Tarragona)
Xabier Margairaz (Zurich)
Walter Pandiani (Espanyol)
Hugo Viana (Valencia)
Carlos Vela (Arsenal)
Dady (Belenenses)

Transfers ud
Roberto Soldado (Real Madrid)
Raúl García (Atlético Madrid)
Inaki Muñoz (Athletic Bilbao)
Pierre Webo (Mallorca)
Valdo (Espanyol)
Juanlu (Real Betis)
Savo Milosevic (Fri transfer)
David López (Ahtletic Bilbao)
Fran Moreno (Albacete)
Carlos Cuellar (Glasgow Rangers)
Bernardo Romeo (San Lorenzo)
Nicolas Medina (Universidad Catolica)

Osasuna blev sidste sæson kendt som lidt af et ”enten/eller-hold”. Holdet gik gerne fra et fantastisk resultat den ene uge til et horribelt i den næste. Osasunas flotte resultater i UEFA cuppen, hvor man nåede finalen, havde utvivlsomt indflydelse på holdets præstationer i ligaen. Det skal nu blive spændende at se om holdet kan overraske nu hvor det kun handler om ligaen. Der er sket en større udrensning på holdet siden sidste sæson, og det skal blive utroligt spændende at følge talenter som Carlos Vela og Javier Portillo. Alt andet lige, så vil holdet dog stadig nok have det svært med at følge med de allerbedste, og en placering i midten af ligaen – måske krydret med lidt succes i pokalturneringen – ligner opskriften for Osasuna i denne sæson.

Forventet placering: 12-15

Racing Santander

Transfers ind
Sergio Sánchez (Espanyol)
Sarmiento (Estudiantes)
Jordi López (Mallorca)
Ayoze (Ciudad)
Jonathan Valle (Málaga)
Samuel (Sporting)
Duscher (Deportivo)
Jorge López (Valencia)

Transfers ud
Vitolo (Celta)
Zigic (Valencia)
Rubén (Celta)
Felipe Melo (Almería)
Scaloni (Lazio)
Pablo Alfaro (retirado)
Matabuena, Balboa (Real Madrid)
Neru (Sporting)
Cristian Álvarez (Córdoba)
Juanjo (Sevilla Atlético)

Racing Santander har igennem de senere år haft et overlevelsesinstinkt uden lige i La liga. Og sidste år formåede man endda at slutte på en 10. plads, og var et vældigt frisk pust igennem sæsonen. Til denne sæson satser man dog på en rigtig smal trup, og har mistet vigtige navne, som Zigic (angriber), Scaloni (højremidt) og Ruben (midterforsvar). Til gengæld har man hentet Jorge Lopez fra Valencias bænk, og selvom han nok går i startopstillingen, så er det ikke reel forstærkning. Man har stadig dygtige spillere som Garay, Colsa og Mr. Racing: Pedro Munitis. Endvidere har man efter min mening en af La Ligas mest undervurderede venstrekanter, nemlig Oscar Serrano, som er både hurtig og udfordrende). Spørgsmålet er om det er nok, specielt offensivt kommer man til at mangle Zigic, og meget tyder at man får en hård kamp i nedre del af tabellen.

Forventet placering: 15-18

Real Madrid

Transfers ind
Robben (Chelsea)
Heinze (Manchester United)
Sneijder (Ajax)
Dudek (Liverpool)
Pepe (Oporto)
Saviola (Barcelona)
Metzelder (Borussia)
Soldado (Osasuna)
Baptista (Arsenal)
Balboa (Racing)
Drenthe (Feyenoord)

Transfers ud
Emerson (Milan)
Cassano (Sampdoria)
Mejía (Murcia)
Pavón (Zaragoza)
Raúl Bravo (Olympiakos)
Pablo García (Murcia)
Cassano, Diego López (Villarreal)
Roberto Carlos (Fenerbahçe)
Beckham (Galaxy)
Miñambres, Reyes (Atlético)
Iván Helguera (Valencia)

Los Merengues’ svingdør har for alvor været I gang igen op til den nye sæson. Med det nylige indkøb af Arjen Robben og Gabriel Heinze for sammenlagt 48 mill. € har Real Madrid i denne sæson indtil videre købt spillere for 119 mill. €. Dermed er Real Madrid tæt på at nå beløbet, som Florentino Pérez brugte i sæsonen 2000/01, hvor Galáctico-æraen blev indledt med indkøbet af bl.a. Luis Figo. De sidste køb er dog klart de bedste, og kan udgøre forskellen mellem succes og fiasko på sigt i ligaen for Real Madrid, som har ALT andet end imponeret op til sæsonstart. Bernd Schusters længe ventede ankomst er en realitet, men indtil videre er længslen efter Schuster erstattet af uro om holdets formåen. Det er et stærkt hold i år, uden tvivl, spørgsmålet er om man bliver for afhængig af Ruud Van Nistelrooy. Hvis han bliver skadet, er klassereserven der ikke. Endvidere vil man givet vis også mangle Beckhams frispark-assist, som gjorde udfaldet af mange kampe sidste år. Real hører til i toppen, men ligner klart det mest skrøbelige hold i optakten af Top 4 fra sidste år, og den manglende bredde i front kan betyde Real Madrid kan blive sat af i mesterskabskampen.
Forventet placering: 2-4

Recreativo Huelva

Transfers ind
Barbosa (Villarreal)
´Pampa´ Calvo (Boca)
Cáceres, Marcos, Quique Álvarez (Villarreal)
Sorrentino (AEK Atenas)
Camuñas (Xerez)
Beto (Girondins)
Silvestre Varela, Martins (Sp. Lisboa)

Transfers ud
Arzo (Murcia)
López Vallejo, Cazorla (Villarreal)
Uche, Mario (Getafe)
Viqueira (Levante)
Cheli (Málaga)

En fremragende sæson sidste år for ”Recre”, men efter succestræner Marcelinhos afsked og flere vigtige spillere har forladt klubben, kan det nemt blive en vanskelig sæson i år for den nye træner, Victor Muñoz. Flere bærende kræfter er smuttet: Michael Laudrup spottede den lynhurtige og stærke angriber Uche og hentede ham til Getafe, og teknisk stærke spillere såsom Cazorla og Viqueira er også smuttet. Alle vigtige spillere for offensiven, ikke mindst de to sidste. Dertil skal en lejet spiller som Marcos, venstrekant, fra Villarreal løfte opgaven – og selvom han er et stort talent, driblestærk og hurtig, så vil han givetvis ikke kunne opveje tabene. Til forsvaret har man hentet erfarne Quique Alvarez fra Villarreal, og til trods for tidligere højt niveau er han faldet markant i niveau de seneste to sæsoner – ikke en markant forstærkning. Recre sikrede sig i slutningen af sidste sæson Sinema-Pongolle permanent fra Liverpool, og han skal igen i år have en super-sæson, hvis man skal gøre sig håb om en sikker midterplacering.

Forventet placering: 15-18

Sevilla

Transfers ind
Mosquera (Pachuca)
Keita (Lens)
De Mol (Ajax)
Boulahrouz (Chelsea)
De Sanctis (Udinese)
Jesuli (Real Sociedad)

Transfers ud
Aitor Ocio (Athletic)
Cobeño (Almería)
Kepa (Getafe)
David (Levante)
Gallardo (Murcia)

Intet mindre end en fremragende sæson havde Sevilla I 2006/2007. Dette giver selvfølgelig blod på tanden for mere, og man har endda beholdt de alle vigtige spillere fra sidste sæson. Endvidere har man suppleret forsvaret med Mosquera, som lige blev kåret til Sydamerikas bedste forsvarsspiller og Bouhlarouz fra Chelsea. På højremidt hvor man ikke havde meget bredde er De Mol hentet, og tidl. Lens-anfører Keita hentet til midtbanen, således der reelt er 5 spillere til de to centrale midtbanepladser. Sevilla har en enorm bredde, og netop derfor er det også svært at forestille sig, at deres Liga-præstation vil påvirkes kraftig af CL. De kender ”the drill” efter to år med Uefa-Cup sejre. Et utrolig spændende hold med stor vægt på det kollektive, og hvis udebaneresultaterne kan forbedres fra sidste sæson så er der intet til hindre for at de kan gå hele vejen! Holdet har muligvis La Ligas bedste træner, Juande Ramos, og han har indtil videre ført Sevilla et skridt fremad hver sæson. Sevilla er træt af Uefa Cup, træt af Copa Del Rey: Nu hedder den ligaen og/eller CL. To nye talenter som man skal holde øje: Den ene er den 195 cm forsvarer Fazio, som spillede rigtig godt imod AEK i CL kvalen, og den anden er Capel, venstrefløj, som er rigtig driblestærk. Begge kan få gennembrud i år!

Forventet placering: 1-4

Valencia

Transfers ind
Alexis (Getafe)
Arizmendi (Deportivo)
Mata (Castilla)
Hildebrand (Stuttgart)
Stephen ”Sunny” Sunday (Poli Ejido)
Caneira (Sporting)
Zigic (Racing)
Helguera (Real Madrid)

Transfers ud
Regueiro (Murcia)
Tavano (Livorno)
Ayala (Zaragoza)
Pallardó (Getafe)
Jorge López (Racing)
Butelle, Sisi, Fiore (Mantova)

Efter en utrolig skadesplaget sidste sæson, hvor specielt spillere såsom Vicente og Baraja var ude i lang tid, bliver det spændende at se om et skadesfrit Valencia-hold kan gøre sig gældende i mesterskabskampene! Hvis skadesfri, så er det realistisk. Efter Zigic er ankommet, har de fået den bredde i angrebet, som kan give mere konstanthed! Zigic kan om nogen blive værdifuld, når man spiller med så stærke wings. Det kræver dog, at Vicente holder sig fit, Joaquin ikke får formnedgang (som sidste efterår) og at den talentfulde centerforsvar Alexis (og Helguera) kan overtage arven fra Ayala. Der kan være spørgsmålstegn ved om en af de to kan udvise samme autoritet og niveau som Ayala. Derudover er det også spændende navne som Mata, den unge ex-Madrid angriber, og den centrale midtbanespiller Sunny (kun 18 år), som minder rigtig meget om Sissoko – både udseende og spillestil – som kan få et gennembrud! Endvidere skal det heller ikke undervurderes, at til tider svingende Canizares endelig får noget konkurrence fra Hildebrandt! Personligt forventer jeg mig enormt af Vicente og Joaquin og i træningskampene + CL kvalen imod Elfsborg var begge i super-form.

Forventet placering: 1-4

Valladolid

Transfers ind
Alexis (Levante)
Bartholomew Ogbeche (Alavés)
Estoyanoff (Deportivo)
Vivar Dorado (Getafe)
Diego Camacho (Levante)
Sesma og De La Cuesta (Cádiz)
Butelle og Sisi (Valencia)
Alberto (Real Sociedad)
Cifuentes (Real Sociedad)

Transfers ud
Manchev (Levante)
Iván Hernández (Sporting)
Jacobo (Numancia)
Chema, Alberto, Gonzalo Vicente, Mario Suárez (Atlético B)

Endnu et oprykkehold med potentiale for at overleve i La Primera. Valladolid er et traditionelt Primera hold. Den vigtigste spiller er uden tvivl angriber Joseba Llorente, som nettede 17 mål i Segunda i sidste sæson. Holdet spillede fantastisk bold på udebane, og tabte kun tre gange væk fra José Zorilla. Valladolid har meget klogt valgt ikke at udskifte hele holdet, men satser på kontinuitet og forstærkninger. Vigtigst er det at nævne forstærkninger som Estoyanoff, som er en meget dygtig højremidt og, den smarte teknisk offensiv midtbane Sesma. Holdet har endvidere en rigtig solid spiller i kaptajnen Oscar Sanchez. Et godt og stabilt hold, som vil kunne overleve, hvis man kan fortsætte de gode resultater på udebane, hvor det ofte er svært for oprykkerne! Det ligner en hård nedrykningskamp, men chancer for at overleve.

Forventet placering: 15-18.

Villarreal

Transfers ind
Diego Lopez (Real Madrid)
Joan Capdevila (Deportivo La Coruña)
Santiago Cazorla (Recreativo Huelva)
Tomané (Sporting Lisboa)
Rio Mavuba (Bordeaux)
Jon Dahl Tomasson (Stuttgart)
Kiko (Malaga)
Molo (Almeria)
Giuseppe Rossi (Manchester United)
Diego Godin (Defensor)

Transfers ud
Quique Alvarez (Recreativo Huelva)
Rodolfo Arruabarrena (AEK Athen)
Juan Manuel Peña (Celta Vigo)
Alessio Tacchinardi (Juventus)
Juan Román Riquelme (Skifter med stor sandsynlighed til Atl. Madrid eller Boca)
Diego Forlán (Atlético Madrid)
Cesar Arzo (Real Murcia)
Marcos Garcia (Recreativo Huelva)
Jonathan Pereira (Racing Ferrol)
Martin Caceres (Recreativo Huelva)
Javier Lopez Vallejo (Real Zaragoza)
Jose Enrique (Newcastle)
Leandro Somoza (Real Betis)
Matias Vidangossy (Almeria)
Mariano Barbosa (Recreativo Huelva)

Med Forlan og (med stor sandsynlighed) Riquelme ude af truppen, kunne man umiddelbart godt undre sig over hvem der skal score målene for Villarreal. Dog ligner en angrebsduo med Tomasson og Rossi bestemt et potent udgangspunkt. Villarreal er da også det hold af alle i La Primera, der har scoret flest mål i træningskampene. Holdet har siden succes-sæsonen for tre år siden haft svært ved at følge op på det flotte resultat. Sidste sæson lykkedes det dog holdet – efter et flot forår – at spille sig op på en 5. plads i La Primera. I denne sæson skal Villarreal igen ud og spille europæisk, og hvis alt flasker sig, så kan holdet sagtens gå en flot sæson i møde. Truppen er dog ikke så bred, hvorfor forventningerne herfra er en smule tempererede.

Forventet placering: 6-9

Zaragoza

Tranfers ind
Gabi (Atlético Madrid)
David Generelo (Gimnástic Tarragona)
Javier Paredes (Getafe)
Ricardo Oliviera (Milan)
Roberto Ayala (Villarreal)
Francisco Pavon (Real Madrid)
Matuzalem (Shakhtar Donetsk)
Javier Lopez Vallejo (Villarreal)

Transfers ud
Agustin Aranzabal (lagt opp) –
Gerard Pique (Manchester United)
Angel Lafita (Deportivo La Coruña)
Gabriel Milito (Barcelona)
Corona (Almeria)
Ewerthon (Stuttgart)
Antonio Longas (Tenerife)

Holdet har gennemgået en stor forandring de seneste par sæsoner. Både på og udenfor banen med nyt træningsanlæg, og en renovering af deres stadion. Sidste sæson lykkedes det så endeligt holdet at blande sig mellem de største i La Primera. På et tidspunkt så holdet faktisk ud til at være urørlige hjemme på La Romareda. Dog gik luften lidt af ballonen til sidst, og hvad der lignede en CL-plads blev til sidst til en 6. plads – hvilket dog stadig må betragtes som en flot placering for Zaragoza. Holdet har hentet et par interessante spiller ind i sommerpausen, men alligevel må transfer-fokus være på at forsvarsgeneralen Milito er røget til Barcelona. Ayala er den naturlige erstatning, men spørgsmålet er om han kan fylde hullet ud. Umiddelbart er der dog ikke noget i vejen for at Zaragoza kan følge op på sidste sæsons flotte sæson, men det kræver nok at man kan undgå for mange skader. Start 11’eren ser fin ud, men bredden i truppen er lidt tynd, og reserverne har næppe niveauet til at klare sig.

Forventet placering: 5-8.