Tre af turneringens største favoritter - Frankrig, Tyskland og Belgien - skal alle begynde deres knockout-fase denne søndag. Vi serverer overblikket... 

Man kan for alvor mærke, at turneringen er ved at gå ind i sin helt afgørende fase. I søndagens kampe skal vi have Frankrig, Tyskland og Belgien i spil. Det er tre af turneringens store favoritter, hvis man kigger på oddsene. 

Alle tre hold er således også tunge favoritter til at gå videre i deres respektive opgør. Vi har analyser ude til alle tre opgør, som du kan læse ved at klikke på diverse links nedenunder. 

Kl. 15:00: Frankrig - Irland (TV2)
Værtsnationen fra Frankrig er store favoritter i opgøret mod Irland, der i de døende minutter mod Italien spillede sig videre på bekostning af Tyrkiet. Jens Bøye har kig på et spil, der peger i retningnen af en komfortabel sejr til franskmændende. Fra hans analyse fremhæves følgende punkter:

  • Frankrig har hjemmebanefordelen, og de har fået meget mere hvile end irerne. Franskmændene spillede i søndags, mens Irland var på banen i onsdags. 
  • Frankrig har en række individualister i offensiven, der kan afgøre kampen på få momenter. 

Kl. 18:00: Tyskland - Slovakiet (TV2)
En af de helt tunge turneringsfavoritter, verdensmestrene fra Tyskland, skal i dette opgør kæmpe mod Slovakiet om en plads i kvartfinalen. Tyskerne havde et roligt gruppespil, hvor de dog havde lidt besvær med at score målene. Slovakiet slog faktisk Tyskland (om end det var et reservespækket tysk hold) kort før EM-slutrunden med 3-1, så det er tyskerne, der skal revanchere sig. Vi har et spilforslag ude, der tror på en tysk sejr.

  • Tyskland har nogle offensive profiler, der kan flå et forsvar i stumper og stykker, men deres falske nier har ikke været helt imponerende. I seneste kamp kom Mario Gomez ind og leverede en stærk indsats.
  • Slovakiet har ikke imponeret stort ved denne slutrunde, og især deres forsvar har været til at danse mod. Modsat har tyskerne lignet turneringens stærkeste defensive hold.

Kl. 21:00: Ungarn - Belgien (TV2)

I den sene kamp er det Ungarn - der overraskede stort ved at vinde deres gruppe - der skal op mod Belgien, der før turneringen var blandt de mest hypede hold i hele turneringen. Det kunne snildt ligne en målfattig første halvleg, og det er såmænd også vores tip til opgøret. Et par af argumenterne lyder: 

  • Ungarn står kompakt og velorganiseret, mens de ikke sprudler specielt meget offensivt.
  • Belgien har indtil videre hold målet rent i deres seneste to kampe, og de har endnu ikke prøvet at score i første halvleg i turneringen.