Vi er nået til den sidste runde i gruppespillet. Den første gruppe, der skal afgøres, er gruppe A, hvor blandt andre Frankrig og Schweiz befinder sig...

Gruppespillet er for alvor kommet ind i sin afgørende fase - søndag aften klokken 21:00 spilles de to sidste kampe i gruppe A.

Frankrig er allerede sikre på at gå videre, og det ligner umiddelbart at Schweiz tager turen med dem. Men hvem vinder gruppen, og hvem nupper tredjepladsen, der måske også giver en billet videre i turneringen? Alt er stadig på spil i denne gruppe.

Vi har analyser ude på begge opgør, og forventer du at målene flyver ind i nettet, så bliver du måske skuffet; begge analyser går i al fald på et par målfattige halvlege.

Kl. 21:00: Schweiz - Frankrig (TV2)

Schweiz og Frankrig ligner umiddelbart de to hold, der går videre fra puljen, og dermed er denne kamp en kamp om førstepladsen. Schweiz kan nemlig tage førstepladsen, hvis de slår Frankrig, der ventes at spare nogle profiler. Jens Bøye har en analyse ude på kampen, hvor han spår få mål ved halvleg. Argumenterne kan du læse i analysen, men enkelte af dem lyder:

• Frankrig er sikre på førstepladsen, hvis bare de får uafgjort med mod Schweiz. Der er intet behov for at satse efter sejren.
  • Dårlige afslutninger og ringe offensivt spil har kendetegnet EM - også disse to hold, særligt i første halvleg. Frankrig er først blevet farlige i anden halvleg.

Kl. 21:00: Rumænien - Albanien (TV2 Sport)

I den anden gruppekamp, mødes Rumænien og Albanien. De to hold er blandt turneringens mindst farlige hold, og selvom begge hold skal bruge en sejr, hvis de vil videre i turneringen, så er chancen for en offensiv kamp med masser af mål ikke voldsomt stor. Jens Bøye har igen kig på en målfattig første halvleg, og nogle af argumenterne lyder:

• Begge hold virker bedst i kontraspillet, og ingen af dem vil for alvor gå ind og diktere og styre kampen.
  • Begge hold plejer i det hele taget at vælge en forsigtig spillestil, og det ventes at de først for alvor går i offensiven i anden halvleg, når avancementsdrømmene er ved at forsvinde.