Venskabslandskampe præger kampprogrammet denne onsdag, og vi er klar med analyser til et par af kampene...

 

Dansk opvarmning i Skotland

Det er sidste opvarmning for det danske landshold når de i aften går på banen på Hampton Park i Glasgow. Efter kampen mod Skotland er slut gælder det efterårets vigtige kvalifikationskampe mod Norge (hjemme), Cypern (ude) og Portugal (hjemme), i kvalifikationsgruppe H, hvor stillingen i toppen før de afgørende kampe er helt lige med Portugal, Danmark og Norge alle på 10 points for fem kampe og en måldifference på hhv. +4, +3 og +2.

 

Morten Olsen har mange vigtige beslutninger at tage til kampen og det store spørgsmål er som så ofte før om det skal være de rutinerede, men spilletidshungrende, spillere eller de yngre talenter, der mangler noget af rutinen, men har spillet mere og/eller bedre i den seneste tid, der skal på banen.

 

Til denne kamp bliver det nok et mix af begge og den unge venstre back Nicolai Boilesen er blevet garanteret landsholdsdebut forud for kampen, hvor også bl.a. Bashkim Kadrii kan få A-landsholdsdebut, hvis det bliver til spilletid.

 

Mads Andersen har kigget nærmere på kampen mod Skotland og sammenfattet denne infoanalyse.

 

Sambabold i Tyskland

Samtidig med danskernes kamp er der stormøde syd for grænsen når Stuttgarts nye Mercedes-Benz-Arena danner rammen for opgøret mellem Tyskland og Brasilien.

 

Det er to hold med masser at byde på offensivt og visse spørgsmål defensivt, og på den baggrund har Martin K. Andersen fundet værdi i et spil på at der scores mindst tre mål i kampen.

 

Ét kvalifikationsopgør

Onsdagen byder på en lang række opgør foruden disse – men kun ét kvalifikationsopgør. Nordirland tager hjemme imod Færøerne i kvalifkationsgruppe C. På papiret er det et bundopgør mellem nummer 5 og 6 i gruppen, men mens gæsterne er noteret for fire points efter syv kampe har Nordirland kun spillet fem kampe, hvor det er blevet til seks points. Gruppens nuværende nummer to, Slovenien er noteret for 11 points for syv kampe, og vinder nordirerne de to kampe de har til gode vil de altså kunne tage springet op på andenpladsen.

 

Favoritværdigheden er der heller ingen tvivl om i kampen, men en sejr kræver at Nordirland gør noget det ikke er lykkes dem i to hjemmekampe hidtil – at score. To gange 0-0 er det således blevet til på eget græs. Det var til gengæld mod først Italien og siden Slovenien, og nu venter en modstander af en anden kaliber (det omvendte opgør på Færøerne endte dog 1-1).

 

De øvrige venskabskampe

Der er flere interessante på papiret interessante venskabskampe, hvor Danmarks kommende modstander fra Norge skal op mod Tjekkiet, som danskerne som bekendt er endt i gruppe med ved den forestående VM-kvalifikation. Vores svenske naboer skal på besøg i Ukraine, men det helt store europæiske opgør afvikles i Italien.

 

Desværre er det andet store opgør, kampen på Wembley mellem England og Holland, blevet aflyst pga. urolighederne i England.

 

Få det komplette overblik over onsdagens kampe i vores Match Center: http://www.betxpert.com/matchcenter/fodbold/2011-08-10

 

Skulle nogen ligge inde med info om nogle af kampene, eller have gode idéer til spilforslag, så klik ind på kampen i Match Center og start en debat.