SF mener, at der skal strammere regler til, hvis samfundet skal have færre personer med spilleproblemer. 

I et nyt udspil fra SF foreslås det, at man strammer den danske lovgivning. Der skal blandt andet indføres et månedligt tabsloft for den enkelte spiller. Det skriver B.T., der har snakket med SF’s skatteordfører, Carl Valentin, i dag. 

Skatteminister: Det er en balance

Skatteminister Morten Bødskov (S) er klar til at lave strammere regler for spiludbyderne, men påpeger samtidig, at man skal finde det rette niveau, hvis ikke man skal lede spillerne hen på det ulovlige spilmarked.

”I forhold til at fastsætte et loft over tab på spil skal man huske på, at når spilleren rammer loftet, så kan det føre spilleren ud på det ulovlige spilmarked. Det er en balance, og derfor skal vi tænke os grundigt om.”

Skatteministeren får opbakning af Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm.

”Vi er meget optaget af at bekæmpe ludomani, men vi må ikke lave så strikse regler, at vi pludselig fremmer det sorte spilmarked, hvor vi intet kan kontrollere.”

Også Danish Online Gambling Association (DOGA) mener, at det kan være ufordelagtigt at stramme reglerne. Det siger direktør Morten Rønde.

”Hvis SF’s forslag gennemføres, vil det de facto betyde en tilbagerulning af det frie spilmarked.”

Det er desuden under to uger siden, at direktøren var ude at sige, at afgiftsstigningen, der træder i kræft i januar 2021, vil forårsage et større gråt spillemarked i Danmark

Udspillet fra SF kommer i forbindelse med, at der snart skal forhandles om nye og skærpede regler på spillemarkedet. I den anledning mener B.T. at vide, at regeringen agter at indlede forhandlingerne inden sommerferien.  

Ifølge artiklen fra B.T. skal SF's udspil ikke mindst ses i lyset af, at spiludbydernes BSI på betting og online casino er steget med 135 procent til 4,8 milliarder kroner siden liberaliseringen af spilmarkedet tilbage i 2012. Herudover har næsten 50 procent flere danskere fået spilproblemer de seneste ti år.