Damen buldrer fortsat lystig derudaf, Milanklubberne bliver ved at skuffe - og så ser agterlanternen Parma ud til at spjætte lidt på trods af en uundgåelig død. Mark Mameli har taget en rundtur i det italienske inden de afgørende runder. Læs hans gennemgang og se, hvor han mener, der er værdi at hente.

Den Gamle Dame igen suveræn

Juventus - også kendt som Den Gamle Dame fra Torino - vinder scudettoet for fjerde sæson i træk. Mandskaber som Roma, Napoli og ikke mindst de to Milano-klubber må endnu kigge på fra sidelinjen og erkende, at Juventus i øjeblikket er det bedste hold i Italien. Juventus har været suværene gennem hele sæsonen, og samtidig er man ved at spille sig i semifinalerne i Champions League.

Afgørelsen omkring de sidste to Champions League pladser er ikke faldet på plads endnu, men både Roma og Lazio står med rigtige gode kort på hånden inden de sidste syv spillerunder.

Roma var tippet til at slutte i top 3 inden sæsonen startede, mens Lazio har overrasket alt og alle med en god omgang fodbold og mere stabilitet end de seneste sæsoner, hvor man har haft en lille tendens til at gå ned i foråret. I år har de gjort det fantastisk og også er i Coppa Italia finalen mod Juventus. 

Napoli har fem point op til de romerske klubber og er derfor forsat med i kampen om Champions League. Napoli har i  sidste spillerunde netop Lazio, og det kan blive en finale, hvis ikke tingene er afgjort inden.

Se den aktuelle stilling i Serie A her

De sidste Europa Cup-pladser går til...

Sampdoria, Fiorentina og Torino ligner de tre mandskaber, som skal kæmpe om de to sidste Europa League-pladser. Sampdoria har gjort det overraskende godt igennem hele sæsonen, og siden man hentede Eto´o og Muriel i januar har mandskabet fået endnu bedre kvalitet i det offensive. 

Fiorentina har været en smule svingende i denne sæson, men man har også været ude at spille europæisk, hvor man er tæt på semifinalerne i Europa League. Det trækker normalt tænder ud over en hel sæson plis, at man har haft en del skader i truppen gennem sæsonen.

Torino har også været ude at spille europæisk, hvor man gjorde det ganske fint, og med syv spillerunder tilbage kan de forsat drømme om at komme ud at spille europæisk i den kommende sæson. De fleste havde forventet, at mandskabet vil ligge længere nede i tabellen.

Kom med på maillisten og få alle Mark Mamelis tips fra Serie A

De største skuffelser er...

Inter og Milan har været årets to største skuffelser, og begge klubber ser ikke ud til at have samme styrker som tidligere. Dog tror jeg, at Inter i næste sæson med Roberto Mancini som træner - og med et formentligt godt transfermarked - vil være at finde i toppen af tabellen igen.

Situationen i og omkring Milan er lidt anderledes. Klubben er i øjeblikket sat til salg, og en køber fra Thailand skulle være klar til at overtage Rossoneri - det kan vende op og ned på mange ting både i truppen og ikke mindst i ledelsen.

Genoa har haft en godkendt sæson, og har forsat en lille spinkel chance for at spille europæisk. Sassuolo kom ikke i problemer med at redde sig i denne sæson, men spørgsmålet er, hvor mange af spillerne som bliver solgt hen over sommeren.

Verona fik ligeledes reddet sig efter en lidt skuffende sæson i forhold til sidste år. Naboerne fra Chievo reddede sig endnu en gang, skønt de bliver dømt nede sæson efter sæson. Udinese har ikke haft den bedste sæson, og havde mandskaberne i bunden været en smule bedre, så kunne Udinese godt være kommet i problemer med at overleve.

Atalanta er ikke reddet endnu, men holdet er begyndt at få point igen, og det skal gå meget galt, hvis de rykker ned i denne sæson.

Palermo og Empoli - to af oprykkerne som har gjort det super godt - sicilianerne startede dårligt ud i sæsonen, men kom siden hen stærkt tilbage især med Dybala og Vazquez i angrebet og ikke mindst træner Giuseppe Iachini. 

Empoli var en af de største favoritter til at rykke ned, men træner Maurizio Sarri har imponeret hele landet, og den lille toscanske klub har spillet undeholdende, ligesom flere nye italienske talenter har gjort det godt for klubben. Det er spillere, som man kommer til at høre mere til de kommende sæsoner.

Nedrykningskampen

Nedrykningen er næsten afgjor. Oprykkerne fra Cesena bider dog stadig fra sig, men syv point op til Atalanta er umiddelbart for meget, og det ligner en tur tilbage til Serie B.

Cagliaris projekt med en blanding af unge talenter, og lidt aldrende spillere gik ikke, og det sardinske mandskab må en tur ned i Serie B efter elleve sæsoner i træk i den italienske Serie A.

Kaos, konkurs, manglende lønninger til spillerne og fratrækkelse af point har været Parmas sæson i år - trist da klubben op igennem 90erne blev en lille darling hos mange fodbold elskere både i Italien, men også udenfor støvlelandet. Det store spørgsmål lige nu er, om klubben spiller i Serie B eller Serie D i næste sæson. Den afgørelse falder inden 30. april.

Her kan der findes værdi

I de sidste spillerunder har man de tidligere sæsoner set mange uafgjorte resultater, men i år ser det lidt anderledes ud, da det i øjeblikket kun er i toppen af tabellen, at tingene ikke helt er faldet på plads. Alt er selvfølgelig afhængig af oddset, men her er, hvor jeg mener, der skal kigges hen.

I bunden overrasker Parma en del, selvom de er rykket ned og slog blandt andet Juventus hjemme (!). Derfor kan der muligvis være god værdi i at smide en skilling på dem - hvorimod et hold som Cagliari umiddelbart ikke henter mange point længere, og derfor vil værdien ligge på de modstandere, som de møder. 

Mandskaberne som er reddet kan spille frit, og derfor kan der gå sommerbold i den. Man skal derfor ikke udelukke at disse kampe kan have god værdi på over 2,5 mål, da man sikkert ikke vil have så stor fokus på det defensive, men mere på at underholde samt også at give reserverne noget spilletid.