Nicklas Bendtner forlader nok Wolfsburg til sommer og Danske Spil* har den næstbedste engelske række, Championship som mest sandsynlige destination. Se transfer-odds for den kontroversielle angriber.


Nicklas Bendtners ophold i Wolfsburg synger på sidste vers og heller ikke Bundesligaen blev en succes. Tålmodigheden hos træner Dieter Hecking ser nu omsider ud til at være sluppet op og efter adskillige disciplinære problemer må den 28-årige danske angriber se langt efter spilletid.

Bendtner må endda finde sig i at skulle træne for sig selv, efter han er blevet sendt helt udenfor Wolfsburg-truppen.

Det står derfor klart, at karrieren skal tilbage på rette kurs med et sommerskifte, og Bendtner skal virkelig stramme sig an, hvis han vil overbevise landsholdstræner Aage Hareide om et comeback i den røde/hvide trøje.

Efter kun ganske få pletskud på grønsværen, men masser af skandalesager udenfor kridtstregerne, så står storklubberne næppe i kø med kontrakt-tilbud. Og det til trods for Wolfsburg sandsynligvis ikke vil kræve en transfersum for at slippe Bendtner, der ellers først har kontraktudløb sommeren ´17.


Next stop: Championship

Hvilken klub kunne så finde på at satse på at få Bendtner til at genfinde spillelysten. Hos Danske Spil* er der mest fidus til, at Wolfsburg sender Nicklas Bendtner til en klub fra den engelske Championship.

Bendtner fik faktisk prøvet kræfter med Championship-bolden, da han tilbage i 06/07-sæsonen var udlejet fra Arsenal til Birmingham.

Spillestilen i Championship vil sikkert passe Bendtner noget bedre end både Bundesligaen og den italienske Serie A. Det kan desuden benyttes som et springbræt til en større klub i Premier League, og endelig lader det også til, at Bendtner har lettere ved at indordne sig under den britiske træningsmentalitet.

Odds på Bendtners næste klub efter Wolfsburg:

Danske Spil
Championship, England 5,00
Premier League, England 7,00
Danmark 7,00
Kina 7,00
USA 10,00
Rusland 10,00
Holland 10,00
Spanien 12,00
Italien 14,00
Tyskland 14,00
Frankrig 14,00
Belgien 14,00

Note: Tilbagebetaling, hvis Bendtner stadig spiller i Wolfsburg pr 1.sep.2017 eller har indstillet sin karriere.

Brentford en mulighed

Blandt de interesserede Championship-klubber kunne man f.eks forestille sig, at Brentford ville forsøge at skabe en dansk frontduo med Bendtner som makker til Lasse Vibe. Eller også kan de kommende PL-nedrykkere Aston Villa med Jores Okore i truppen måske bruge Nicklas Bendtner til at kæmpe sig tilbage til Premier League.

Det kan dog også blive til helt nye fodboldeventyr. Wolfsburg har tidligere bekræftet, at der var bud fra kinesiske klubber i januar-vinduet, og det kan bestemt sagtens være, at der igen til sommer kommer tilbud fra de pengestærke kinesiske klubber.

Fodbold-kommentator Mikkel Bischoff har følgende vurdering om Bendtners transfer-muligheder:

"- Det virker svært, men mon ikke Kina stadig vil være en mulighed. Steve Bruce i Hull kan give Bendtner chancen igen, som han gjorde i Birmingham og Sunderland. Der vil være muligheder i Championship og i den nedre halvdel af Premier League. Når en spiller som Adebayor kan få en chance til, så kan Bendtner også, og der er så mange penge i engelsk fodbold, at man har råd til at give Bendtner muligheden igen," udtaler han til Berlingske.

Det lader dog til, at de fleste engelske fodboldfans mest vurderer Nicklas Bendtner som en udbrændt joke. Det kan blive svært for klubberne at overbevise dem om, at den selvsikre dansker er den rette striker, der kan score mål på samlebånd.

FC København er jokeren

Vedvarende rygter har sendt Niklas Bendtner i forbindelse med FC København, og efter en række mislykkede klubophold i de seneste sæsoner, så kan Nicklas Bendtner være fristet til at vende snuden mod den trygge, danske Superliga.

Mon ikke FCK-manager Ståle Solbakken vil holde døren på klem, hvis Bendtner nu virkelig skulle få lyst til at skulle skrive FC København-spiller på visitkortet.


Vi har set f.eks Brian Laudrup og Jesper Grønkjær vælge at trække i FCK-trøjen, mens det lykkes for Brøndby at hente Daniel Agger tilbage fra Liverpool. Det er vel ikke helt urealistisk, at FCK kan strikke et økonomisk fristende tilbud sammen. 

Spørgsmålet er så om Bendtner vil kunne finde sportslige udfordringer i Superligaen, eller om det københavnske natteliv lokker mere end træningerne med Ståle Solbakken. 

Fodboldkommentator Mikkel Bischoff ser da heller ikke umiddelbart FCK og Bendtner som et ideelt match.

"Hvis Bendtner ikke kan levere, når han spiller på et stort stadion i Tyskland, hvordan skal han så kunne motivere sig til at spille på et mindre stadion i Haderslev eller Viborg. Og han skal have hjertet med, hvis det skal blive en succes," siger han til Berlingske. 

Det ville være et for stort skridt ned af rangstigen for Bendtner, og det kan blive svært at finde den nødvendige motivation i kampene.