Der er trukket lod til tredje kvalifikationsrunde i Champions League, hvor FCK skal på ukrainsk visit, mens AaB skal møde kroatiske Dinamo Zabreb.

Der er en lang og besværlig vej til det forjættede Champions League-land, når de danske mestre fra AaB og vicemestrene FC København skal prøve lykken og vise sig frem på den store internationale scene.

Der var i dag stor spænding i både AaB og FCK-lejren, da UEFA skulle trække lod til den trejde kvalifikationsrunde. En dansk deltagelse i det indbringende og prestigefyldte gruppespil afhænger sandsynligvis af en god portion held i lodtrækningen.

Da nordjyske AaB blev fisket op af bowlen stod det klart, at de skal møde Dinamo Zagreb, da den kroatiske klub besejrede Zalgiris fra Litauen med samlet 0-4.

"Det er et kvalitetsmandskab. Det var det hold, jeg mindst ville møde. For det første er det en lang rejse, og så er det et rigtigt godt hold, men heldigvis slutter vi hjemme"

- Ståle Solbakken til BT

Svær modstander til Løverne

Lodtrækningen viste også, at FC København skal starte deres jagt på CL-drømmen mod Dnipro Dnipropetrovsk fra Ukraine.

Men grundet den ustabile situation i Ukraine er første opgør flyttet til i hovedstaden Kiev. Dnipro endte på andenpladsen i den ukrainske liga i sidste sæson, hvor storholdet Shakhtar Donetsk som ventet tog mesterskabet.

Første kvalifikationskamp bliver spillet den 30. juli, mens returkampen i Telia Parken bliver afviklet den 6. august.

Får Kent Nielsen og Ståle Solbakken ført deres tropper igennem disse 3.runde kvalifikationskampe, så venter der yderligere en play-off runde, inden der bliver uddelt de gyldne billetter til Champions League-gruppespillet.

Tredje kvalifikationsrunde i Champions League

AaB - Dinamo Zagreb
Dnipro Dnipropetrovsk - FC København
Qarabac - Red Bull Salzburg
Debrecen - BATE Borisov
Slovan Bratislava - Sheriff
Legia Warszawa - Celtic
Aktobe - Steaua Bukarest
Maribor - Maccabi Tel-Aviv
Helsinki - APOEL Nicosia
Sparta Prag - Malmö FF
Ludogorets Razgrad - Partizan
Zenit Skt. Petersborg - AEL Limassol
Feyenoord - Besiktas
Grasshoppers - Lille
Standard Liège - Panathinaikos

Lodtrækning til Europa League

Derudover blev der også trukket lod til trejde runde Europa League-kvalifikationen, hvor vi finder Esbjerg og Brøndby.

Esbjerg skal dog først fokusere på Kairat Almaty efter det blev 1-1 i det første opgør. Lodtrækningen afgjorde, at hvis Esbjerg går videre mod Kairat Almaty, så skal Niels Frederiksens mandsskab møde enten Ruch Chorzów fra Polen eller FC Vaduz fra Liechtenstein.

Hos Brøndby kan Thomas Frank nu se frem til at skulle op imod Club Brügge fra Belgien. Brøndby har udebane i første kamp den 31. juli, mens belgierne skal besøge Vestegnen den 7. august til returkampen.

Sidste danske Europa League-deltager FC Midtjylland træder først ind i næste runde, der er sidste skridt inden det går løs i gruppespillet.