SBS Discovery og C More har indgået en aftale om, at SBS Discovery kan købe CANAL8 Sport og CANAL9 af C More i 2015.

CANAL9 blev lanceret i 2009, mens CANAL 8 Sport gik i luften i 2012. Begge kanaler retter sig mod mænd og sender hver uge to kampe fra den danske Superliga. Herudover sender kanalerne kampe fra bl.a. den spanske og italienske liga samt fra Europa League.

Aftalen kommer i forlængelse af, at SBS Discovery netop har indgået en seks årig aftale om rettighederne til to ugentlige kampe fra Superligaen. De to kampe som SBS Discovery har købt er 2. og 5. kampvalget fra hver spillerunde og aftalen træder i kraft fra sæsonen 2015/16 og løber i seks år.

“CANAL8 Sport og CANAL9 er med til at styrke vores position på det danske TV-marked. Samtidig hænger aftalen godt sammen med købet af rettigheder til to ugentlige kampe fra Superligaen. Vi vil gerne leve op til vores målsætning om at levere topfodbold til de danske seere. Vi forventer fortsat at Superliga-kampene vil ligge på CANAL8 Sport og CANAL9,” siger Christian Kemp, adm. dir. for SBS Discovery Media.


Udover kampe fra Superligaen har SBS Discovery også rettighederne til alle kvalifikationskampe til EM 2016 og VM 2018 inklusive alle kampe med det danske landshold, der vil blive sendt på Kanal 5. På 6'eren viser SBS Discovery Europa League og engelsk og spansk topfodbold.

Aftalen med C More betyder endvidere, at SBS Discovery den 1. august overtager salget af TV-reklame på de to kanaler.

- “Ved at SBS Discovery køber en option på at overtage CANAL 8 Sport og CANAL9 og overtage reklamesalget, er vi kommet langt med at finde en langsigtet løsning for denne del af C Mores danske virksomhed, siger Johan Kleberg,” CEO for C More.


SBS Discovery Media kan med CANAL8 Sport og CANAL 9 i kanalporteføljen give annoncørerne en øget reklamedækning.

“At vi får CANAL8 Sport og CANAL9 med i vores kanalportefølje styrker vores position i markedet og er med til at give annoncørerne bedre mulighed for at nå så mange danskere som muligt. Vi glæder os over, at det for annoncører i endnu højere grad vil kunne betale sig at reklamere på SBS Discoverys kanaler,” siger Kasper Kryger, kommerciel direktør i SBS Discovery Media.

Kilde: digitalt.tv / SBS Discovery