Så ruller hunbolden igen i de danske haller!

Denne lørdag starter den nye sæson i kvindernes håndbold-liga. Det ser ud til at kunne blive den mest spændende i mange år, da der i år er flere hold der vil tale med om de fire slutspilspladser.

Flere hold har oprustet, og andre har solgt ud af arvesølvet.
Top 7 er alle hold der kan blande sig om slutspilpladserne, men sat op mod hinanden er der alligevel 4 der skinner lidt mere end de andre.
Slagelse, Viborg, Ikast og Aalborg ser ud til at være lige den tand stærkere stadig end de andre hold, men Aalborg kan sagtens blive truet af både GOG og Randers, der i år har meget stærke trupper.

Men skader og interne problemer kan hurtigt vende op og ned på dette billede. Både Slagelse og Aalborg kan hurtigt løbe ind i interne problemer, og det kan sagtens få en effekt på deres sæson.

Læs nedenstående nærbilleder af de forskellige hold - køb/salg og muligheder i den kommende sæson.

Tip vil i sæsonens løb forefindes på BetXperts håndbold-side: http://www.betxpert.com/ekspert/hb/

Bud på slutstilling 06/07

1 Ikast-Bording
2 Viborg HK
3 Slagelse DT
4 Ålborg DH
5 GOG-Svendborg
6 Randers HK
7 FCK Haandbold
8 Horsens
9 SK Århus
10 KIF - Vejen (Kolding)
11 Team Esbjerg
12 Team Tvis

Aalborg DH

Holdet sluttede på en 3.-plads sidste efter de tabte semifinalerne mod de senere vindere fra Viborg.
Siden da har dørene svinget livligt i den nordjyske klub. Stærke spillere som Blanco, Lecusano, Rokne og Schmidt med flere har forladt klubben. Rod i regnskabet, ulovlige regnskaber og lidt for fantasifulde kontrakter har været de ting man har hørt om Aalborg. Desuden var flere af spillerne godt trætte af træner Christian Dalmose, men de er ikke mere i klubben, så man kan håbe at denne sæson bliver med lidt mere fokus på håndbolden.
Desværre er de allerede rendt ind i problemer i forhold til deres største scoop i denne sæson, da nyerhvervelsen Tanja Logvin formentlig ikke helt er fri af sin tidligere klub Hypo i Østrig. Umiddelbart ser desværre ud til hun ikke får lov til at spille, men mon ikke købmændene i Aalborg får lavet en aftale, så det falder i hak.
Truppen er en del tyndere i år, og hvis de ikke får lov til at bruge Logvin, ser det ikke for godt ud. Logvin er selvfølgelig ved at være oppe i alderen, men hun er stadig god for en 6-10 mål pr. kamp. Hun har et utroligt godt skud og er også god i andenbølgen i kontraen.
På højrebacken har de fået den meget stærke Ibi Mehlmann fra Ungarn. Hun vil helt sikkert blive en klar forstærkning på højresiden, hvor hun pga. sin skudstyrke vil kunne skabe ekstra plads til Louise Pedersen på fløjen.
Igen i år er Aalborg meget stærke på fløjene, hvor Louise Pedersen og Louise Mortensen med deres hurtighed vil være et farligt våben i kontraen der altid har været en af Aalborgs styrker.
Kristine Lunde bør i denne sæson få en del mere støtte af bagkæden, især med Logvin på holdet, sidste år var Lunde sammen med Lecusano den eneste reelle skudtrussel. Hun vil i år få mere plads, da forsvaret skal passe på hende plus de to backer.
Aalborgs forsvar dækker en 6-0, men går tit op i en 5-1 opstilling, for at skabe mere uro i modstandernes angreb.
I mål har de den stærke norske landsholdsspiller Katrine Lunde. Hun bliver mere og mere markant og vil helt sikkert være et stærkt kort i denne sæson.

Bud på placering
Aalborg har en stærkt startende førstekæde, men har ikke bænken til at gå helt til tops. Top3 og måske endda Top4 bliver svær at nå.

Trup
Katrine Lunde
Tanja Logvin
Ibi Mehlmann
Kristine Lunde
Johanna Wiberg
Louise Pedersen
Natasja Deriougina
Matilda Boson
Louise Mortensen
Lærke Møller
Maria Nørgaard
Nanna Jensen
Sandra Kjær

Træningskampe
Aalborg DH - Sydkorea 30-29
Aalborg DH – Randers HK 34-31
Aalborg DH – Kina A-landshold 37-31
Pokalkamp Viborg – Aalborg DH 32-22
Aalborg DH – Kina A-landshold 29-25
Horsens – Aalborg DH 35-23
Aalborg DH - Leipzig 31-38

Tilgang: Tanja Logvin (Hypo), Ibolja Mehlmann (Budapest), Johanne Wiberg (Frederikshavn Fox), Maria Nørgaard (Tilbage fra lejekontrakt i Frederikshavn Fox), Lærke Møller (Oprykket), Sandra Kjær (Oprykket)

Afgang: Rikke Nielsen (Leipzig), Rikke Schmidt (Ikast Bording), Isabel Blanco (Ikast Bording), Narcisa Lecusano (Oltchim Valcea), Natasja Burgers (Randers HK), Bettina Nielsen (Team Sindal Taars), Marianne Rokne (Forsat uvist)

FCK Håndbold

FCK har som Aalborg skiftet meget ud, og jeg tror at året i år bliver et mellemår for klubben med de store ambitioner.
Mette Sjøberg er kommet til klubben og skal agere FCK´s skudstyrke fra bagkæden.
Hun fik et gennembrud på det danske landshold sidste år, men hun har næppe helt styrken til at være samlingspunktet endnu.
Fra Horsens har FCK også fået den stærke streg Sara Holmgren. Hun er utrolig alsidig og kan bruges på flere pladser. Hun kan blive et rigtigt godt køb. Hun er en stor og stærk spiller, der er svær at holde for modstanderen.
På fløjene har FCK stadig den stærke Josephine Touray der som regel er god for en 4-5 mål pr. kamp. Hun er utrolig hurtig og har et fantastisk langt svæv, der gør at hun har lang tid til at se målmandens udspil.
Holdet har også fået Anna Anbryushchenko fra spanske Elda, det er spændende hvad hun har at tilbyde.
Holdet har et stærkt forsvar, men træningskampene tyder på at angrebet ikke helt fungerer endnu.

Bud på placering
Jeg tror FCK får det svært i år. De har mistet hele bagkæden og har i mine øjne kun fået Mette Sjøberg der kan matche dem der har forladt klubben.
Jeg tror de vil kæmpe med Randers og Aalborg om pladserne fra nr. 5-7. Her vil de nok trække det korteste strå og ende omkring en syvendeplads.

Trup
Christina Pedersen
Sara Eriksson
Michelle Skovgaard
Tine Mikkelsen
Mia Falk
Suzana Cubela
Sofie Bloch-Sørensen
Sara Holmgren
Mette Sjøberg
Melanie Smith
Christina Andersson
Josephine Touray
Ida Olesen
Signe Pedersen
Madeleine Grundström
Anna Anbryushchenko
Louise Caspersen
Stine Yde
Anita Bulath
Mia Djuraas

Træningskampe
FCK – Kolding

Tilgang: Mia Falk (Horsens HK), Mette Sjøberg (Horsens HK), Madeleine Grundström (Skövde), Sara Eriksson (Gjerpen), Tine Mikkelsen (SønderjyskE), Christina Andersson (Oprykket), Ida Olesen (Oprykket), Anna Andrushenko (Elda), Mia Djuraas (Roar), Anita Bulath (Dunaferr)

Afgang: Eszter Siti (Krim), Katalin Palinger (Krim), Christina Krogshede (Slagelse), Stela Luca (Olchim Valcea), Mette Vestergaard (Stoppet), Elly An der Boer (Uvist)

GOG-Svendborg

Der har været stor tilgang til Jan Pytlicks fynske tropper det sidste halve år. En markant afhændelse er russeren Anna Kareeva, hvilket selvfølgelig er et stort tab, da hun stod for hovedparten af GOG´s mål. Men erstatningerne er næsten fuldt på højde med hende.
Især den sidst tilkomne, Marianne Rokne, er et stort plus med sin erfaring og selvfølgelig sit stærke spil.
Det ser også ud til at Ditte Andersen får lov til at spille angreb i år. Hun var tidligere en farlig skytte, men blev i sin tidligere klub kun brugt i forsvaret. Hun vil være et stærkt supplement. Hun scorede bl.a 7 mål i pokalkampen mod Ajax.
På højre back har GOG landsholdsspilleren Lise Knudsen, der var hurtig til at følge efter Pytlick, da han startede i GOG. Hun er venstrehåndet hvilket altid er et stort plus. Hun har også et godt skud, men har en tendens til at skyde sig træt. Hun står også utroligt dårligt i forsvaret og man må håbe at de ikke behøver hende dér i denne sæson.
Desværre blev Trine Jensen skadet i en træningskamp og er endnu engang ukampdygtig op til en sæsonstart. Men man håber at hun ikke skal være for lang tid ude. Man havde håbet at hun endelig ville have en sæson uden skader, for uden skader er hun en klar forstærkning for de fleste hold.
Holdet veksler mellem det traditionelle 6-0 forsvar og et mere offensivt forsvar, lidt i stil med det der tidligere blev praktiseret på landsholdet.

Bud på placering
GOG ser ud til at have et rigtigt stærkt hold i år. Desværre er klubben plaget af skader her i opstarten. Men man har en god bredde, hvilket gør at jeg tror fynboerne snupper den sidste slutspilsplads.

Trup
Anette Hovind Johansen
Stine Jakobsen
Pearl van der Wissel
Winnie Mølgaard
Lise Knudsen
Malene Dalgaard
Monique Feijen
Tina Flognman
Annette Knudsen
Mathilde Jensen
Mette Iversen
Laila Schmidt
Trine Jensen
Maibritt Kviesgaard
Joyce Hilster
Ditte Andersen
Karina Jørgensen
Marianne Rokne
Inna Suslina

Træningskampe
GOG – Horsens uafgjort
GOG – Ikast 20-21
GOG – Viborg 22-26
GOG- Gjerpen 31-34
GOG- FCK 23-17
GOG-Ajax 29-11

Tilgang: Lise Knudsen (Ikast Bording), Joyce Hilster (Bayer Leverkusen), Karina Jørgensen (Randers HK), Maibrit Kviesgaard (Kolding IF)

Afgang: Stine Frank (Silkeborg-Voel), Thea Roesberg (SønderjyskE), Stine Bossen (Stoppet), Anna Kareeva (Uvist), Aiko Hayafune (Team Tvis)

Horsens HK

Horsens har haft en stor åreladning af spillere det sidste års tid. Træneren smuttede og med sig tog han flere af de bærende kræfter.
Man har fra Ikast fået en stærk stregspiller Ana Brustuen, men hun er stadig en ung spiller.
På fløjen har de den rutinerede Jane Wangsøe. Hun vil være den spiller der skal samle det unge og urutinerede Horsens-hold. Hun har i flere omgange været med det danske landshold.
Katarina Dubajova ser ud til at blive en god forstærkning for Horsens. Hun har i træningskampene scoret en del mål. Hun spillede sidste sæson i Frederikshavn, men skiftede da de rykkede ned.
Men det bliver en lang og svær sæson for et Horsens hold, der ikke er på samme niveau som de sidste par år.
Desværre er ungdomslandsholdmålmanden Isabella Thomsen blevet skadet og bliver ikke klar til sæsonstart, og derfor har Horsens lejet Marie Staun i Viborg. Ærgeligt for Isabella, der i år endelig skulle få en del mere spilletid i forhold til sin tid i Slagelse.

Bud på placering
Jeg tror de kommer til at ligge og kæmpe med Kolding og Team Esbjerg i den forkerte ende af rækken. Men holdet er alligevel for stærkt til at rykke ned, jeg tror på en placering omkring de 9-10 stykker.

Trup
Isabella Thomsen
Annika Wiel Fredén
Jane Wangsøe Knudsen
Pernille Holst Larsen
Ane Brustuen
Olaug Iren Lode
Lisette Pedersen
Sabina Rasmussen
Mette Bager Jensen
Marie Staun
Katarina Dubajova
Marianne Bonde
Jeanette Nilsen
Christina Kørup Pedersen
Christina Kristensen

Træningskampe
Horsens – Odense
GOG – Horsens
Horsens – Kolding 22-21
Horsens – TTH
Pokalkamp Horsens – SilkeborgVoel 22-15
Horsens – Aalborg DH
Randers HK – Horsens
Leipzig – Horsens

Tilgang: Katarina Dubajova (Frederikshavn Fox), Olaug Iren Lode (Sola HK), Sabina K. Rasmussen (Oprykket), Isabella Thomsen (Slagelse), Ane Brustuen (Ikast)

Afgang: Mia Falk (FCK Håndbold), Mette Sjøberg (FCK Håndbold), Birgitte Nielsen (Silkeborg- Voel), Camilla Andersen (Frederikshavn Fox)

Ikast Bording

Holdet har haft en del skader i sæsonopstarten, men det ser ud til at de endelig er ved at være over de værste problemer. Desværre er Blanco og Camilla Thorsen langtidskadede og vil ikke kunne spille på denne side af nytår.
Men ellers ser holdet uhyre stærkt ud.
8 norske spillere har holdet denne sæson, og det er lutter klassespillere.
Ved købet af Katja Nyberg har Ikast fået en verdensklassespiller, der sidste år desværre var ude med en længerevarende skade. Men det gør forhåbentlig at hun har en stor spilleglæde i år. Hun vil sammen med Gro Hammerseng og Milanovic danne nok den stærkeste bagsæde i ligaen i år.
Hammerseng er stille og roligt på vej tilbage og har fået mere og mere spilletid i træningskampene. Hun har døjet med lidt betændelse i knæet, men det ser ud til at hun bliver klar til sæsonstarten.
På fløjene har Ikast fået den tidligere GOG’er Ragnhild Aamodt og Camilla Thorsen. Desværre er Thorsen langtidsskadet. Men Aamodt er en god tilføjelse til Ikast, der er kendt for deres gode kontrafase. Desværre for Ikast er Line Daugaard højgravid og kommer ikke i spil denne sæson.
På stregen var Ikast godt dækket ind, lige indtil Blanco blev langtidsskadet og gjorde at Karen Brødsgaard lige pludselig var ene streg. Ikast har dog ledt efter en erstatning og regner med at have en klar til sæsonstart.
I målet har de fået Rikke Schmidt, der endelig har fundet en klub hvor hun er førstevalg.
Hun har spillet rigtigt godt i optakten og har haft en høj redningsprocent i træningskampene. Hun betyder at Ikast ikke kommer til at lide under savnet af Karin Mortensen.

Bud på placering
Jeg ser Ikast som en mulig finalekandidat hvis de kan holde sig skadefri. De har en frygtindgydende bagsæde, en stærk streg og gode fløje. På målmandsposten er de også dækket godt ind.
Bænken ser også god ud, med flere spillere der kan gå ind og supplere startformationen.

Trup
Camilla Eriksen
Kari-AnneHenriksen
Ragnhild Aamodt
Sara Hansen
Line Daugaard(gravid)
Gro Hammerseng
Karen Brødsgaard
Karen Schmøkel
Maria Sørensen
Tanja Milanovic
Hanne Halén
Camilla Thorsen
Ditte Avngaard
Isabel Blanco
Katja Nyberg
Mette Jensen
Monica Rørmark
Rikke Schmidt

Træningskampe
Ikast – SK Aarhus
TTH – Ikast 25-29
SilkeborgVoel – Ikast
Ikast – Kina A 33-30
GOG – Ikast 20-21
Pokalkamp Randers – Ikast 34-36
Ikast – Leipzig 25-31
Ikast – GOG 21-20
Larvik(N) – Ikast
Ikast – SPR Lublin 22-24
Ikast- Horsens 17-16

Tilgang: Camilla Thorsen (Leipzig), Mette Jensen (Silkeborg-Voel), Katja Nyberg (Krim), Isabel Blanco (Aalborg DH), Rikke Schmidt (Aalborg DH), Monica Rørmark (Stavanger)

Afgang: Karin Mortensen (SK Aarhus), Ane Brustuen (Horsens), Fanny Lagerström (Team Eslöv), Bettina Andersen (Randers HK), Lise Knudsen (GOG-Svendborg), Line Daugaard (Barsel)

KIF-Vejen

Der har ikke været den store udskiftning på Koldings hold op til denne sæson.
De råder over et ok mandskab, der på gode dage kan spille lige op med de næstbedste.
Stærkeste kort er Louise Svalastog, der igen i år sammen med Jelena Eric skal trække læsset i Koldings kampe.

Bud på placering
Holdet har ikke fået meget nyt blod. Jeg tror derfor at de igen i år vil ligge lige over stregen og kæmpe om at undgå nedrykningen.
Holdet er ikke stærkt nok til at gøre sig gældende længere oppe i rækken.

Trup
Louise Svalastog
Anette Bonde Christensen
Christine Lindemann
Young Sook- Huh
Klara Boeva
Jelena Eric
Bente Højmark Andersen
Susanne Kastrup
Pernille Knudsen
Carina Jessen
Lise Binger
Stine Svangård
Louise Føns
Anne T Hansen

Træningskampe
Kolding – Odense
Team Esbjerg – Kolding
GOG-Kolding/TTH
Kolding – SK Aarhus
Horsens Træningskamp Horsens – Kolding
TTH – Kolding
Træningslejr Bl.a. kamp mod Kina
FCK – Kolding

Tilgang: Åsa Könsberg (SønderjyskE), Jenny Gustafsson (Skuru IK)

Afgang: Maibritt Kviesgaard (GOG), Thea Hougesen (Stoppet)

Randers HK

Randers bliver et spændende hold at følge i år. De har fået mange nye spillere, mange af dem utroligt rutinerede spillere, der forhåbentlig kan tilføre holdet lidt stabilitet
Største indkøb er selvfølgelig Fruelund, der igen er i Danmark og som for ethvert hold ville være en klar forstærkning. Hun kan skyde udefra og er samtidig utrolig farlig på gennembrud.
Begge Randers backer, Fruelund og Burgers, sætter et utroligt tempo og vil kunne skabe overtag overfor lidt langsommere forsvar.
Det spændende er bare om Burgers svage knæ holder til en hel sæson, men man kan formentlig regne med at hun bliver sparet en del.
På fløjene har Randers også et par spændende spillere. Laura Danielsen og Ann Grete Nørgaard er begge farlige og skaber meget på kontraen. Især Nørgaard viste sidste år flere gange i Viborg at hun er en talentfuld spiller.
På trænersiden er Randers også dækket godt ind med duoen Fruelund og Kiærskou.
På målet har Randers fået den tidligere landsholdsmålmand Terese Pedersen, der endelig vender hjem fra norsk håndbold. Hun vil supplere målet godt sammen med Hoffmann.

Bud på placering
Holdet kommer nok til at ligge omkring de 6-7 stykker i denne sæson. De har ikke helt det der skal til for at true de 4-5 største, men kan sagtens overraske i enkelte af kampe.
Truppen er dog ikke så bred, og meget af ansvaret ligger hos de rutinerede spillere.

Trup
Terese Pedersen 
Stine Bonde Jensen 
Olga Hoffmann 
Heidi Johansen 
Natasja Burgers 
Tatsiana Silich 
Helle Dam 
Kathrine Munch 
Bettina Andersen 
Berit Kristensen 
Helene G. Andersen 
Mie Augustesen 
Laura Danielsen 
Nina Wörz 
Katrine Fruelund 
Ann Grete Nørgaard

Træningskampe
Randers HK - Korea
Aalborg DH – Randers HK
Pokalkamp Randers – Ikast
Randers HK – Leipzig
Randers HK – Horsens
Randers HK – Aalborg DH

Tilgang: Natasja Burgers (Aalborg DH), Bettina Andersen (Ikast Bording), Terese Pedersen (Tertnes), Ann Grete Nørgaard (Viborg HK), Katrine Fruelund (Leipzig), Nina Wörz (Leipzig), Martin Albertsen (Træner), Lotte Kiærskou (Assistenttræner)

Afgang: Karina Jørgensen (GOG), Tina Bjerke (Frederiksstad), Kathrine Rothausen (stoppet), Kristin Børseth (Rocasa Remuda), Lene Tønnesen (Gjerpen), Pernille Fisker (Gjerpen)

SK Aarhus

De rykkede nemt op fra 1. division sidste år, uden nogen væsentlig modstand. De kaldte sig bl.a. verdens bedste førstedivisonshold nogensinde!
Nu skal de så prøve kræfter med Ligaen igen, og holdet ser ok ud, men jeg tror de får en hård sæson, da holdet ikke er bredt nok. De har dog haft gode trænings resultater, men det er svært at læse noget ud af de resultater.
På mål har de fået landsholdsmålmand Karin Mortensen, der hvis hun er helt skadefri er en klar forstærkning. Hun havde dog mange problemer med ryggen sidste år og det er spændende om det er overstået.
Ellers har holdet et par islandske spillere, derefter min mening ikke helt kan måle sig med tilsvarende danske talenter, men alligevel har en ret stor stjerne i Aarhus.
Det er spændende hvad nyindkøbte Turnhout fra spanske Elda kan tilføre holdet.

Bud på placering
Holdet kommer nok til at ligge og kæmpe i bunden. De var muligvis ”verdens bedste” i 1. division, men det er svært at komme op i ligaen, selvom de har prøvet det før.
De har ikke helt holdet til at true hverken de bedste eller næstbedste, men vil sikkert også være tilfredse med en plads på den rigtige side af stregen.

Trup
Berglind Hansdottir
Gitte Brøgger Led
Camilla Transel
Jeanette Carlsen
Mette Lindberg
Tove Seest
Julie Transel
Lene Thorvaldsen
Trine Larsen
Karina Bjørn
Karin Mortensen
Hrafnhildur Skuladottir
Barbara Spreiter
Anne Munk
Maria Toth
Maaike Turnhout

Træningskampe
Ikast – SK Aarhus
SK Aarhus – Buxtehude(D)
Kolding – Sk Aarhus
SK Aarhus – Fox Team Nord
SK Aarhus – Odense
SK Aarhus – Kina A-landshold
SK Aarhus – SilkeborgVoel

Tilgang: Berglunn Hansdottir (Valur), Mette Lindbjerg (Silkeborg-Voel), Karin Mortensen (Ikast Bording), Berglunn Hansdottir (Valur), Maiike Turnhout (Elda Prestigio), Louise Bundgaard (Prøvetræning)

Afgang: Lene Aggerholm (Stoppet)

Slagelse Dream Team

Anja eller Kaos!
Det bliver spændende at se om Slagelse kan holde fokus på spillet i denne sæson med den komne rykning til Roskilde i mente.
Jeg tror dog spillere og træner formår at give sig fuldt ud i kampene, det der vil kunne forstyrre er spillet i kulissen, hvor det sagtens kan trække op til uvejr.
Men Slagelse har igen verdens bedste spiller Popovic på holdet, og hun kommer igen i år til at tegne et spændende Slagelse hold.
Hun er i år skadefri op til sæsonstart og vil sandsynligvis score sin normale kvote af mål - (7-12 pr. kamp.
Savic havde ikke den bedste sæson sidste år, men jeg tror at hun i år vil være tilbage i sit sædvanlige skudsikre hjørne. Hun er en vigtig brik både offensivt og defensivt.
Turey kunne det være rart at se på hendes normale plads i venstre side, men hun kommer sikkert til igen i år at spille højre fløj, da Slagelse endnu engang ikke har en decideret venstrehåndet fløj.
På højre back har Slagelse fået hele to nye erstatninger for Lungu, der desværre er smuttet hjem p.g.a. hjemve. De skulle begge to være utroligt skudstærke og det bliver spændende at følge deres sæson.
På stregen har Slagelse stadig rutinerede Mette Melgaard, hvor hun vil blive suppleret af Kamilla Kristensen, der her over sommeren har været med det danske landshold. Det er spændende om Kristensen kan snuppe mere og mere spilletid fra Melgaard, da hun efter min mening er inde i en rivende udvikling.
Slagelses forsvar bliver formentlig igen utroligt stærkt og vil med Leganger i målet gøre det meget svært for de fleste hold at runde de 25 mål.
Christina Krogshede er kommet til fra FCK og jeg håber at hun vil få en del spilletid, da hun med sin fart er en utrolig spændende spiller.

Bud på placering
Jeg kan ikke rigtig blive klog på om jeg tror på Slagelse som mestre eller om de går efter CL trofæet i stedet for. Jeg tror ikke de vil satse på begge, da den danske turnering i år ser utrolig svær ud at vinde uden at give afkald på andet.
Hvis de går helhjertet efter det, har de helt sikkert muligheden for en finaleplads, da de har et rutineret hold med flere talentfulde supplementer. Og så har de på mål verdens bedste.
Mit umiddelbare tip er at de ikke når finalen, da jeg tror de går efter CL i år.

Trup
Carina Friis
Line Pedersen
Cecilie Leganger
Mette Melgaard
Christina Krogshede
Anne Loft
Helle Svensson
Sofie Steffensen
Liza Olsen
Maja Savic
Anja Obradovic
Bojana Popovic
Kamilla Kristensen
Katarina Bulatovic
Emiliya Turey
Tatiana Bennedsen
Line Pedersen
Louise Hviid

Træningskampe
Ingen

Tilgang: Louise Hviid (Roskilde), Christina Krogshede (FCK), Carina Friis (Ydun), Line Pedersen (Roskilde), Katerina Bulatovic (Lasta), Anja Obradovic (Lasta)

Afgang: Andrijana Budimir (Astroc Sagunto), Rugile Kliukaite (Krim Ljubljana), Marie Møller (Roskilde), Isabella Thomsen (Horsens), Rikke Hørlykke (Stoppet), Carmen Lungu (Rumetul Bresov), Irina Poltoratskaya (Uvist)

Team Esbjerg

Holdet går en svær sæson i møde. De har mistet deres klart bedste spiller, Lotte Haandbæk, der er gået på barsel.
Desuden har de mistet den lange bagspiller Benyats, der er rykket til ungarsk håndbold.
De har dog fået nye spillere til klubben, men det er ikke navne der klinger i den danske hukommelse.
Sidste år svingede holdet meget, fik flere meget store nederlag og havde i flere kampe en tendens til at blive sat i starten af kampen for så, ind i mellem, at komme tilbage til slut.
De er også uden deres træner fra sidste år, Jan Leslie der nu er i Aalborg.
Men ved ikke helt hvad holdet står for, men det kommer der formentlig hurtigt svar på i de første kampe.
Holdet har dog skrevet kontrakt med U21 spilleren Trine Fjelde Olsen, der af flere regnes for en ny norsk guldfugl. Hun kan forhåbentlig hæve niveauet på et lidt tamt Esbjerg hold.

Bud på placering
Jeg tror desværre at holdet rykker ud i år. Sidste år var det meget tæt på, og kun 2 kvalkampe mod TMS fra 1. Division reddede dem.

Trup
Ane Hansen
Carin Larsen
Trine Fjelde Olsen
Lotte Haandbæk
Anna B. Sørensen
Dorthe Rask
Louise Simonsen
Rikke Zachariassen
Line Thorius
Sølvi Hylleseth
Therese Brorsson

Træningskampe
TTH – Team Esbjerg 21-21
Team Esbjerg – Kolding 31-25

Tilgang: Sølvi Hylleseth (Tertnes), Therese Brorsson (Gjerpen), Trine Fjelde Olsen (Sola), Louise Simonsen (Frankfurt)

Afgang: Beatrix Benyats (Debreschen), Lotte Haandbæk (Barsel), Karin Lund (Barsel)

Team Tvis Holstebro

Endnu et hold der går en meget svær sæson i møde. De rykkede op sidste år efter kvalkampe.
De har ikke de store stjerner, de eneste navne der klinger lidt er den tidligere GOG’er Havfune, der efter min mening ikke er dens store forstærkning. Også Andrea Grott der tidligere spillede Liga bold med TMS i deres ene sæson i Ligaen.
Det bliver spændende at se om de har noget at tilbyde ligaen, jeg tror det ikke.

Bud på placering
Jeg tror at vi her har den anden nedrykker, da holdet ganske enkelt ikke har klassen til Ligaen. De kan formentlig overraske lidt her i starten, hvor de andre ikke er i topform endnu, men senere hen vil de helt sikkert løbe ind i flere store nederlag.

Trup
Rikke Poulsen
Debbie Klijn
Randi Kristoffersen
Henriette Dahl
Mie Sejer Hansen
Betina Kjær
Henriette Ahle
Signe Grummedal
Natascha Bertelsen
Rikke Hjortlund
Birgit Van Os
Pernille Olesen
Karina Pedersen
Kit Pilgaard
Dagny Skuladottir
Heidi Klitgaard Brander
Andrea Groot

Træningskampe
TTH – Team Esbjerg 21-21
TTH - Ikast 25-29
Skjern – TTH
TTH/GOG/Kolding mini
Tønsberglegene Bl.a. møde Byåsen og Larvik
Pokalkamp TTH – Kolding
Horsens – TTH

Tilgang: Dagny Skuladottir (Issy Les Moulinex.), Nycke Groot (Zeemanvastgoed SEW), Debbie Kleijn (Frankfurt-Oder), Aiko Hayafune (GOG-Svendborg)

Afgang: Ingen

Viborg HK

Holdet ser igen stærkt ud i år, og de har en del de skal forsvarer.
Holdet har ikke haft den store udskiftning, hvilket helt sikkert vil være en fordel.
Anne Grete Nørgaard er flyttet til Randers og den stærke streg Olga Assink er desværre stoppet p.g.a. sine mange skadesproblemer.
På mål er Viborg rigtig godt dækket ind med to landsholdsmålmænd.
Det gode ved disse to spillere er at de har hver deres forcer og det betyder at de har mulighed for at sætte målmand efter modstanderen.
Viborgs bagsæde er også utrolig stærk. Rikke Skov er med igen og bliver forhåbentlig ikke skadet denne sæson. Hun er en vigtig brik både i forsvaret og angrebsmæssigt.

Bud på placering
Holdet kommer til at ligge og kæmpe med Ikast om mesterskabet i år tror jeg. På nuværende tidspunkt vil jeg sige at Viborg bliver danske mestre, men når sæsonen starter kan det se helt anderledes ud. Viborg skal formentlig også ud og kæmpe om CL-trofæet i år, og det vil måske koste i den danske turnering.
Grit Jurack havde efter min mening ikke en fantatisk sæson sidste år, da man så at flere hold havde fundet ud af måden at dække hende op på. Men jeg tror at hun i denne sæson vil være tilbage på fuld styrke.
Lene Lund bliver førstevalg på stregen i år, men vil blive suppleret af Højfeldt.
Henriette Mikkelsen er efter min mening den næstbedste venstrefløj i den danske liga, kun overgået af Savic. Da hun kom tilbage sidste år, kunne man tydeligt se, at hun betyder utroligt meget for Viborg. Hun er utrolig hurtig og skaber mange kontramål. Hun er dog samtidig sikker afslutter når muligheden er der.
Heidi Astrup tror jeg er i gang med sin sidste sæson. Hun var utrolig vigtig i den første del af sæsonen, men jeg synes også hun tabte en del tempo i midten af sæsonen.
Hun vil nok dele tiden sammen med Trine Troelsen, der forhåbentlig får en del mere spilletid i år, og Chao Zai.
Men Viborg har en stærk startformation, men har samtidig også spillerne på bænken der sagtens kan gå ind uden at svække holdet væsentligt.
Det er utroligt vigtigt i en lang sæson.

Trup
Louise Bager Due
Valerie Nicolas
Rikke Erhardsen Skov
Grit Jurack
Isabel Ortuño Torrico
Chao Zhai
Trine Troelsen
Heidi Astrup
Lene Thomsen
Henriette Rønde Mikkelsen
Kristina Bille Hansen
Christina Varzaru
Gitte Aaen
Charlotte Højfeldt
Lene Lund Nielsen

Træningskampe
Pokalkamp Viborg – Aalborg DH 32-22
GOG – Viborg 22-26

Tilgang: Gitte Aaen (Frederikshavn Fox)

Afgang: Ann Grete Nørgaard (Randers), Olga Assink (Stoppet)