I denne weekend går SAS Ligaen i gang med forårsssæsonen – og ih, hvor vi glæder os!

Man skal ikke forklejne SAS Ligaens betydning. Nok er rækken en lille størrelse, der blegner kvalitetsmæssigt ved siden af diverse andre, mere pompøse europæiske ligaer, men der er nu noget dejligt nærværende og omsluttende omkring vor kære danske liga. I kraft af vort lands lidenhed, kan vi ikke konkurrere i tilskuertal og salsabold, til gengæld kan den danske liga levere en vare, som store udenlandske klubber ikke kan give os, nemlig stoltheden ved byens hold, den korte afstand til træning og kamp, konkurrencen mellem øer, byer og dialekt, og inddragelsen i – og muligheden for selv at skabe – kulturen omkring klubben, man er tilhænger af.

BetXpert-succes i efteråret

BetXpers SAS Liga-team havde i første halvdel af sæsonen held til at anbefale bets, der har efterlevet BetXperts rettesnor: evnen til at skabe overskud. Begge eksperter har optjent et solidt overskud, men hvorfor stoppe her? Alle sejl er sat på endnu en god halvsæson, med formålet at tjene brugerne på BetXpert bedst muligt, altså at være leveringsdygtige i overskud og fyldestgørende analyser.

Masser af spænding

SAS Ligaen er ingenlunde afgjort, og både i toppen og bunden, kan vi vente os flere opgør af dén karakter, der bidrager til ”SAS-redaktionens” begejstring over denne sæson. Kun 15 point er der fra 1. til 9. pladsen, og det er altså uhørt få point, al den stund at kun 15 ud af samlet 33 runder resterer.

Vi er trukket i arbejdstøjet for at klæde jer ordentligt på til et forår i fodboldens tegn.
Nedenunder kan ses den nuværende stilling, plus et forsigtigt bud på en slut-tabel, denne efterfølges af en gennemgang af holdenes status, og et gæt på, hvad vi kan vente os af dem i foråret… Velbekomme!

Tip (der er allerede adskillige) findes hér på BetXperts SAS Liga-side: http://www.betxpert.com/ekspert/dan/

Forårsssæsonen indledes denne weekend med følgende kampprogram:

Lørdag
17:00 OB-AaB

Søndag
14:00 AC Horsens-AGF
16:00 Viborg-Esbjerg fB
16:00 Lyngby-FC København
18:00 Brøndby IF-Randers FC

Mandag
19:00 FC Midtjylland-FC Nordsjælland

Nuværende stilling

AaB 36
FC København 34
AC Horsens 30
FC Midtjylland 29
OB 28
Randers FC 26
FC Nordsjælland 25
Esbjerg FB 22
Brøndby IF 21
AGF 18
Viborg 14
Lyngby 10

Vores bud på slutstillingen

FCK
AaB
OB
FCM
Randers
AC Horsens
Brøndby
FCN
Esbjerg
AGF
Viborg
Lyngby

FCK

FCKs ageren på transfermarkedet må betegnes som særdeles fornuftig. Få målrettede indkøb af høj kvalitet har været strategien, der har udgjort forskriften for FCKs indkøb.
Man måtte give afkald på FCKs måske bedste spiller i efteråret, Hangeland, men i Ulrik Laursen har man fundet en fuldgyldig erstatning, af samme type, der, med sin erfaring vil være i stand til at gå direkte ind på holdet, og tilføre holdet den internationale rutine, der hidrører fra hans tid i udlandet.
I Pospech har man fundet den reelle afløser for Lars Jacobsen, der efterlod et tomrum, som i efteråret blev udfyldt af midtbanespiller, William Kvist. En naturlig investering, der både vil styrke FCK i forsvaret, men også frigive den talentfulde William Kvist, der nu er disponibel for Ståle og hans overvejelser omkring midtbanen .
José Junior blev hentet i Malmö, og hans målnæse er ikke at tage fejl af. Juniors uimponerede tilgang til fodbolden kan betyde, at han hverken lader sig skræmme af Parkens imposante kulisser, eller lader sig begrænse af FCKs spillestil. Junior kunne meget vel blive forløseren, der scorer de kasser, som har været FCKs altdominerende problem, og som er eneste grund til FCKs lidt skuffende placering.
Som en mindre bonus skulle den ellers så udskældte Ailton, have fundet sit tråd, og han kan vise sig at blive en af forårets helt store positive overraskelser.

Alt andet end førstepladsen ville læne sig op ad en katastrofe for FCK, der på alle områder er længder foran de resterende hold i SAS-ligaen.

Tilgang:
Zdenech Pospech-Sparta Prag
Jose Junior-Malmö FF
Ulrik Laursen – OB

Afgang:
Morten Bertolt - Viborg – Lejeaftale
Benny Gall-B 93
Brede Hangeland - Fulham

Randers

Tanken: storhedsvanvid, strejfer uundgåeligt een, når man hører om Randers’ visioner for fremtiden, der ikke ligefrem lader sig skæmme af jantelovens ellers så faste greb i DK. Om fem til ti år har Randers en målsætning om at være på ”FCK-niveau”, hvilket indtil nu har kastet en tysk vindmøllepark af sig. Kaster man et blik på transferne, virker det nu alligevel også gevaldigt ambitiøst. Indkøbene til forårssæsonen hviler på simpel logik fra ledelsen i Randers: Der bliver ikke scoret mål på os, altså har vi ikke brug for defensiv forstærkning; vi kan ikke score mål, derfor har vi brug for offensiv forstærkning.
Ikke helt dumt, og selvom vi alle ved, at verden ikke er så simpelt skruet sammen, virker det alligevel besnærende, når man henter to tidligere landsholdsspillere, og et par spændende offensive kort, som alle går direkte ind på de offensive pladser på Randers-mandskabet. I pokalkampen mod Brøndby stillede man således op med en sprit ny offensiv, bestående af: Søren Berg, Marc Nygaard, Lee Nguyen og Alain Behi. Marc Nygaard og Søren Berg er nok begge bedst som centerforward (omend Berg nok er lidt mere fleksibel), hvilket godt kan blive problematisk, til gengæld har man den teknisk funderede, Lee Nguyen, på fløjen, der i flere træningskampe har gjort en rigtig god figur, og lader til at være en god investering for Randers, der gang på gang har markeret sin evne til at scoute talenter.

Randers vil sandsynligvis være at finde i feltet bag de af SAS-ligaens hold, der kæmper om mesterskabet og har kvaliteterne til at vinde denne strid, men flere spørgsmål ligger ubesvaret hen, og for Randers kan det gå begge veje, afhængigt af den noget uprøvede offensiv, der har Randers’ fremtid i hænderne.

Tilgang:
Søren Berg - Viking - Fri transfer
Robert Arzumanyan – Pyunik
Marc Nygaard - Queens Park Rangers
Alain Behi – Giannina
Will John - Kansas City Wizards
Lee Nguyen - PSV Eindhoven

Afgang:
Stig Tøfting Karrierestop
Jesper Christiansen - Kolding FC
Floribert N’Galula - Opsagt samarbejde
Peter Christiansen - Karrierestop
Thomas Dalgaard – Manisaspor
Alex da Silva – Viborg
Søren Ulrik Vestergaard - Viborg – Lejeaftale
Lars Larsen - Skive – Lejeaftale

FC Nordsjælland

FC Nordsjælland må finde sig i mærkatet: Den bløde mellemvare. FCN ligger solidt på SAS-ligaens 7.plads, uden reel fare for at rykke ned, men også med et godt stykke op til de europæiske pladser, som for mange hold er guleroden, der sigtes efter.
FCN er ligaens unge, legesyge, ustyrlige knægt, med ild i røven og blod på tanden. Projektet, som Morten Wieghorst praktiserer, sætter krydderi på SAS-ligaen, og er vel det tætteste vi kommer på sambabold nord for Åbenrå.

Allerede i august blev det aftalt, at den 23-årige Andreas Dahl fra årsskiftet skulle tørne ud for FCN. Andreas Dahl bør kunne bibringe FCN noget styrke på midtbanen, hvor han har gjort det godt for Helsingborg, og som konsekvens heraf ligefrem har været på træningstur med det svenske landshold.
Mindst ligeså spændende bliver det at følge Mads Thomsen, der som en Nordstrand #2, træder et skridt op af stigen, og erstatter den blå-hvide Lyngby-trøje med den rød-gule FCN-trøje. Allerede i træningskampene har Thomsen betonet sit ubestridelige talent og nettet adskillige gange.
FCN har altså foretaget et par fornuftige investeringer, som dog lugter lidt af et lavt budget.

FC Nordsjælland råder over en utroligt stor talentmasse, men de rutinerede kræfter er en nødvendighed, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at lege med, hvor det virkelig er sjovt, og her er FCN simpelthen for svagt besat.
Blandt midterholdene hører FC Nordsjælland til blandt de svagere, og de skal overpræstere for at indfri sæsonens målsætning om at slutte i top-seks.

Tilgang:
Andreas Dahl - Helsingborg - Fri transfer
Mads Thomsen – Lyngby

Afgang:
Anders Qvist - Fremad Amager - Lejeaftale forlænget
Nicklas Granzow - Værløse BK – Lejeaftale
Ercan Demirbas - Værløse BK – Lejeaftale
Philip Rasmussen - Værløse BK – Lejeaftale
Tobias Toftesgaard - Værløse BK – Lejeaftale
Thomas Lindrup - Hvidovre - Fri transfer

Esbjerg

Der var lagt i kakkelovnen til et særdeles aktivt Esbjerg på transfermarkedet, idet Esbjergs to store profiler, Demba Nyrén og Niki Zimlings afgang allerede inden transfervinduets åbning simrede på rygtebørsen. Dette gav Esbjerg mulighed for i god tid at sætte kræfterne ind på at finde erstatninger for tabet af disse – Esbjergs rygrad. Men til alles overraskelse (og irritation for Esbjerg (da Zimlings kontrakt udløber til sommer), var Zimling ikke interesseret i de ellers rundhåndede tilbud, der indløb fra store klubber i DK, og valgte at udskyde sit skifte til sommerpausen. Demba Nyrén smuttede, men Esbjerg er sådan set dækket helt godt ind i angrebet, hvor Jesper Bech, Lange og Rajko Lekic alle står til rådighed. Værre ser det ud på midtbanen, hvor savnet af Jesper Mikkelsen nok vil kunne mærkes, og selvom Esbjerg tidligt kunne sætte jagten ind på en afløser udeblev altså de markante indkøb i det vestjyske.
Hvem der skal danne makkerpar med Zimling er forårets helt store spørgsmål: Jesper Jørgensen, der er blevet brugt en del i forsvaret er, i kraft af Fredrik Björck, frigivet fra forsvarspladsen og kunne overtage den frie plads på midtbanen, Martin Vingaard er også en mulighed, men bruges han, tvinges Zimling ned på en defensiv position.

Esbjerg er kommet mildt svækket ud på den anden side af januar, og kommer man dårligt fra land, er der risiko for at man involveres i bundstriden.

Tilgang:
Emmanuel Ukpai - Ølstykke
Samuel Agba - AB
Fredrik Björck - Elfsborg
Andrew Ornoch – Lombard

Afgang:
Jesper Mikkelsen – Troyes
Philip Younghusband - Chelsea - Lejeaftale slut
Njogu Demba-Nyrén - Brann
Igors Stepanovs - FC Shinnik Jaroslavi

Viborg

Med 18 udskiftninger, har Viborg været den suverænt mest aktive spiller på transferarenaen. Med motivet: at forblive i SAS-ligaen; står Viborg med et ganske anderledes hold, end det, der sluttede en noget skuffende efterårssæson af.
På SAS redaktionen er vi klar over, at antallet af tilføjede spillere ikke er proportionelt bestemmende for holdets kvalitet. Men overordnet virker Viborgs indkøb/lejemål snusfornuftige, og på forhånd at stemple Viborg som sikre nedrykkere ville være en stor fejl. Viborg har mistet et af efterårets få lyspunkter i Furuseth, men har til gengæld hentet flere talentfulde spillere, der, trods reservestatus i tidligere klubber, vil kunne bidrage med bredde, sult og kvalitet.

Den mørkeste tid i Viborgs efterår blev nået, da Viborgkaptajn, Jakob Glerup, blev skadet, og fra sidelinien kunne se Viborg tabe syv kampe i træk. Hukommelsen i fodbold siges at være dårlig, og jeg er overbevist om, at flere har udsvedt effekten Glerups fravær havde på Viborg; men lad mig for en god ordens skyld slå fast, at Viborg, hvis man ser bort fra de 7 opgør, i hvilke Glerup var skadet, havde en gennemsnitlig pointscore på 1,27 pr. kamp, – højere end Esbjerg. Pointen er, at man ikke skal undervurdere Jakob Glerups betydning for Viborg, der med en fit Glerup, og tilgangene in mente, ser meget stærke ud, og bør kunne bide fra sig i den voldsomt spændende strid om overlevelse i Suppen.

Tilgang:
Christian Olsen-FC Midtjylland – Lejeaftale
Niclas Tüchsen-Hvidovre
Morten Bertolt-FC København – Lejeaftale
Elvis Johnny Correa-Parana Clube
Suni Olsenn - AaB - Fri transfer
Simeon Bulgaru- Tiraspol
Alex da Silva-Randers FC
Søren Ulrik Vestergaard-Randers FC – Lejeaftale
Robert Veselovsky-Östers IF

Afgang:
Petter Furuseth - FC Midtjylland
Thomas Andie – Karrierestop
Anders Rasmussen - FC Midtjylland - Lejeaftale slut
Martin Åslund - Ingen info
Steffen Højer – Karrierestop
Srdjan Radonjic - OB - Lejeaftale slut
Luiz Carlos - Ingen info
Christian Overby - Hobro – Lejeaftale

OB

OB er et af de hold, som har oprustet rigtig fornuftigt I vinterpausen, dog har man mistet sin anfører og forsvarsstyrmand i Ulrik Laursen, som blev solgt til rivalerne fra FC København for en rekordstor overgangssum. Ulrik Laursen må siges at være et stort tab for fynboerne, da han var lederen på holdet. I Jonas Troest har man dog et ungt forsvarstalent, som på sigt kan vil kunne overtage pladsen. Ellers har man også hentet en erstatning i form af norske Atle Roar Håland i Start Kristiansand. Han er et ubeskrevet blad i dansk fodbold, men han har eftersigende gjort en fin figur i træningskampe for OB. Ydermere skulle han ifølge Martin Borre (tidligere OB spiller) være en spiller, som havde klassen til at erstatte Ulrik Laursen i det centrale forsvar. Hvor meget man skal lægge i det er svært at sige, da Martin Borre nok næppe vil tillade sig andet end at rose sin tidligere holdkammerat. Håland skulle være en anden type end Laursen og have hurtighed og forudsigelse af spillet som nogle af sine kompetencer.

Forsvaret var i efteråret ikke OB’s svage punkt, nej det var til gengæld angrebet, som ikke formåede at lave det fornødne antal mål. Det har resulteret i et alt for stort antal uafgjorte kampe, som nu er skyld i, at OB hænger noget efter de førende klubber. Med OB’s visioner om en top-3 placering, så har man selvfølgelig set sig nødsaget til at forstærke sig offensivt. Man har givet slip på norske Bengt Sæternes, som langt fra var en succes. I stedet har man hentet Djiby Fall hos De Forenede Arabiske Emirater. Djiby Fall er kendt fra sin tid i Randers, hvor han scorede rigtig mange mål. I angrebet er Radonjic også vendt tilbage fra endt lejemål Viborg. Radonjic er ikke så populær i Lars Olsens øjne, på trods af, at han tidligere har vist målfarlighed. Rygterne har gået på, at Radonjic skulle være dårlig til at træne. Kan dette ændres, så er det ikke umuligt, at vi får at se en Radonjic med succes for ”Striwerne”. Sidste mand som er hentet til Ådalen er en gammel kending, nemlig midtbanemand Esben Hansen, som er vendt tilbage efter kun et halvt år i Kaiserslautern. Esben Hansen var en meget vigtig mand for OB i sidste sæson. Han ligner en klar forstærkning og en spiller, som kan løfte holdet yderligere.

OB er samlet set helt klart blevet forstærket. Midtbanestyrmanden Esben Hansen er vendt hjem og i angrebet har man hentet en yderst kompetent skarpretter, som sagtens vil kunne blive forårets topscorer i SAS Ligaen. Det er svært at spå om hvorvidt forsvaret er meget svækket. Laursen er helt sikkert en hård mand at miste, og kun tiden kan vise hvor stort et tab det er for OB.

At OB er et forstærket mandskab viser resultaterne fra vinterens testkampe også helt tydeligt. Fynboerne har spillet 9 kampe, hvoraf man har vundet 8 og spillet en enkelt uafgjort. Flere af modstanderne har været kompetente, såsom norske og svenske medaljetagere. Især nyindkøbte Djiby Fall har imponeret med 6 scoringer i 9 kampe. Dette viser virkelig klasse, når man har in mente, at han er gået direkte ind på et helt nyt hold. OB ligner et mandskab, som kan gå et flot forår i møde. OB har kun SAS Ligaen at koncentrere sig om.

Tilgang:
Djiby Fall - De Forenede Arabiske Emirater
Esben Hansen - Kaiserslautern
Radonjic- Viborg
Atle Roar Håland - Start

Afgang:
Sæternes - Vålerenga
Ulrik Laursen (FCK)

FCM

Midtjyderne har i vinterpausen hentet flere ukendte ansigter til ”Heden”. Ibrahim Gnanou er hentet for at forstærke forsvaret. Han kan spille stort set alle pladser og skulle eftersigende være en lidt uortodoks forsvarsspiller. Et helt ubeskrevet blad i dansk og europæisk fodbold. I angrebet har man hentet det unge svenske stortalent Ken Fagerberg. Forventninger til ham er store, og flere storklubber har jagtet ham. I pokalkampen mod Vejle viste han ikke sine kvaliteter, men han skal jo også spilles ind. Endnu et ukendt ansigt som er hentet til heden er George Florescu. Han skulle være en hurtig og driblestærk kantspiller, som ligeledes evner at score mål. Rapporter fra træningskampe lyder på at Florescu skulle være et godt køb, men det er endnu svært at kommentere på. Af kendte spillere har man hentet Petter Furuseth i naboklubben Viborg. Furuseth var uden sammenligning Viborgs, i hvert fald offensivt. Han er hurtig driblestærk og god til at udfordre og ligner en klar forstærkning. FCM har måttet give slip på Dadu, som aldrig blev den store succes helt i front. Det samme gælder for Christian ”Speedy” Olsen, som har taget den modsatte tur af Petter Furuseth. Det helt store tab må være Simon Poulsen, som blev solgt til hollandske AZ for 27 mio. kr. Florescu vil næppe kunne erstatte ham på venstrekanten.

Det er svært at sige på nuværende tidspunkt om FCM har handlet korrekt, da de nyindkøbte spillere er ukendte. I Forsvaret virker man til at være rigtig stærkt besat med stortalenterne Winston Reid, Simon Kjær og Magnus Troest, samt nyinkøbet Gnanou og rutinerede Klimpl. Midtbanen er ligeledes meget bred hvor kanterne er godt besat med flere muligheder, mens Femi og Thygesen er to klassespillere som styrer den centrale midtbane. Angrebet virker efter min mening tyndt. Både Baba Collins og Frank Kristensen er meget skadede, og så ligger presset altså på en nyindkøbt 19-årig angriber. I mine øjne virker dette en smule uholdbart og det kan godt komme til at koste for midtjyderne i denne afgørende fase af SAS Ligaen, hvor man givetvis skal slås med OB om det sidste sæt medaljer. FCM har også pokalturneringen at se til, hvor man møder BIF i semifinalen.

Resultaterne i træningskampene har været svingende. Dette skyldes dels, at man har rigtig mange unge talenter, som har fået chancen samtidig med, at man også har forsøgt at indøve et nyt 4-5-1 system med meget offensive kanter. Det bliver spændende at følge FCM’s nyindkøb.

Endelig skal det med at træner Erik Rasmussen har sagt stop – dog først med udgangen af sæsonen.

Tilgang:
Furuseth – Viborg
Florescu
Ken Fagerberg
Gnanou

Afgang:
Simon Poulsen - AZ Alk
Christian Olsen - Viborg
Serghei Dadu - Alania Vladikavkaz, Lejeaftale

BIF

Brøndby har i det overståede efterår ikke oplevet meget andet end nedture. Pokalturneringen har været et lille stød i den rigtige retning, men en 8.plads i SAS Ligaen lugter langt væk af krise. Alligevel har man ikke valgt at forstærke sig væsentligt på Vestegnen, og det undrer mange. Eneste nyindkøb er Max Von Schlebrügge som man hentede i Belgien. Han skulle være en klar forstærkning af et BIF-forsvar som i de seneste halvsæsoner har haltet, og hvor Per Nielsen er begyndt at ligne en mand, der nærmer sig pensionen. Samtidig er man ofte ramt af skader på netop denne position. Schlebrügge spillede stabilt i pokalkampen mod Randers og netop stabilitet skulle kendetegne ham som spiller. Han ligner en forstærkning for de blå/gule. Ud af døren er kun gået Mads Jørgensen, som tager til AGF. Ikke nogen svækkelse af Brøndby-mandskabet.

BIF’s klare mål må være at komme ud af krisen. Dette kan ske via en pokaltitel og en top-6 placering. Med så få forstærkninger kan det dog være svært at se hvordan det helt store skulle kunne ændre sig. Men man spillede fornuftigt mod Randers i pokalopgøret og kan man holde det niveau, så begynder man at nærme sig det gamle Brøndby mandskab som vi tidligere kendte. Skal man helt frem i ligaen så skal der dog nok forstærkninger til, da det nuværende mandskab bare ikke har kvaliteter til at spille med om guldet. Den store akilleshæl for Vestegnens drenge kan blive det mentale. Møder man en smule modgang, så får man svært ved at rejse sig - som man flere gange har kæmpet med. BIF vil nok også koncentrere sig mest om pokalturneringen, da man næppe vil blive truet af nedrykning og næppe har mulighed for medaljer. Pokalsejr er derfor den eneste måde at sikre sig succes på.

Tilgang:
Max Von Schlebrügge - Anderlecht

Afgang:
Mads Jørgensen – AGF

AaB

SAS Ligaens duks har gjort sig nogle markante køb og salg i vinterpausen. Man har været nødsaget til at give slip på holdets helt store stjerne, Rade Prica. Sammen med Prica er Lindström også smuttet. Prica er blevet erstattet af den løntunge svensker Lars Nilsson, som er lejet i St. Etienne, og som erstatning for Lindström på kanten har man hentet Anders Due hjem fra det hollandske. AaB spillede i efteråret flot offensiv fodbold, hvor Curth og prica bombede løs. Nu er Prica væk og Nilsson skal i foråret løfte arven. Det kan blive mere end svært og jeg er meget i tvivl om, hvorvidt AaB kan holde deres føring uden Prica i front. Han har i de seneste sæsoner været den klart vigtigste spiller og man slipper sjældent en sådan spiller uden spillemæssige konsekvenser.

AaB har lavet nogle fine resultater i vinterens testkampe. Det endegyldige mål er klart at holde 1.pladsen sæsonen ud og for første gang siden 1999 hente guldet til det nordjyske. Kan Lars Nilsson og Curth få samarbejdet til at køre og få samme succes som Curth og Prica havde sammen, så er det ikke umuligt, at AaB kan gå hele vejen. Men dette skal også være et kriterium for at AaB får succes. Uanset hvad er de den største udfordrer til de forsvarende mestre fra København.

Tilgang:
Anders Due - Vitesse
Lars Nilsson - lejeaftale, St. Etienne

Afgang:
Prica - Sunderland
Mattias Lindström - FC Wacker Tirol

AGF

De hvide fra ”Smilets by” har været blandt de mindre aktive på markedet i løbet af vinteren. Man har hentet Mads Jørgensen i Brøndby, som vil forstærke truppen en smule og give den lidt mere rutine og erfaring. Peter Sand har valgt at stoppe karrieren, og udover hans farvel, så har der ikke været andre spillere som har forladt oprykkerne.

AGF er altså blevet minimalt forstærket. I efteråret var man i stand til at vinde de meget vigtige bundkampe og det har altså resulteret i, at man nu ligger over nedrykningsstregen. Målet er at undgå nedrykning i denne sæson, og dette vil lykkes, hvis holdet kan vise skarphed i de afgørende bundkampe, som de gjorde det i efteråret. Vigtigt er det at ligatopscorer Peter Graulund holder sit scoringssnit, da han er den klart vigtigste spiller.

AGF har vist fint spil i testkampene og har også vundet en del kampe. Dog har testkampene været mod svagere modstandere, som skal slås, hvilket man så også har gjort og det viser da også en vis form for klasse.

Tilgang:
Mads Jørgensen – BIF, lejeaftale

Afgang:
Peter Sand - Karrierestop

Lyngby

Lyngby er ligaens bundprop, og alt ser ud til at klubben beholder denne status sæsonen ud. Meget overraskende har Lyngby valgt ikke at købe ind og har samtidig givet slip på Mads Thomsen, som var deres største talent med flere scoringer i efteråret. Det virker som en umulig opgave for Lyngby, som uden forstærkninger skal kæmpe sig op over stregen. Der har, på nær Viborg, været klasseforskel på Lyngby og de øvrige hold i efterårssæsonen og jeg tror chancen for Lyngby overlevelse er lig 0.

Testkampene har også vist at Lyngby næppe rykker det store niveaumæssigt ift. efterårssæsonen. I testkampene har man således formået kun at spille uafgjort, samt tabe til mindre rangerede klubber. Lyngby ligner en nedrykker.

Tilgang:
Ingen

Afgang:
Mads Thomsen – FCN

AC Horsens

Horsens har også været temmelig passive på transfermarkedet. Venstreback Elanga på lejeaftale er eneste tilgang. Martin Halle og Bosun Ayeni er begge taget til SønderjyskE. Begge spiller var med til at skabe bredde i truppen. Elanga er svær at blive klog på, og han har været svingende i Brøndby. Udover Elanga har man slet ikke forstærket sig, men med Horsens overraskende placering som nr. 3 er det vel heller ikke en umiddelbar nødvendighed. Horsens er blevet mere offensivt orienterede end tidligere, og trioen med Macena, lawan og Hansen har gjort det fremragende i front. Der er en god balance imellem kæderne og Horsens har holdt et niveau igennem de første 18 kampe, som fortjent nok betyder, at de ligger i toppen af rækken. Tvivlsomt er det dog om de kan holde denne stabilitet, og de færreste tror på at de kan holde sig i top 5.

Noget der kunne tyde på at Horsens’ niveau vil dale, er testkampene, hvori Horsens ikke har formået at levere. Her er det bl.a. blevet til nederlag til både SønderjyskE, Lübeck og FC Fyn. Start-11’eren er af udmærket kvalitet, men truppen er ikke bred, og reserverne får niveauet til at dale. Derfor tror jeg ikke på, at de kan holde deres medaljeplacering sæsonen ud.

Tilgang:
Joseph Elanga - lejeaftale, BIF

Afgang:
Bosun Ayeni - Sønderjyske
Martin Halle - Sønderjyske