De forhadte limits er uden tvivl betterens største fjende. Nu giver den tidligere oddssætter Jens Juul - som har limiteret tusindvis af kunder gennem tiden - et unikt indblik i maskinrummet hos bookmakeren og forklarer, hvordan du flyver under radaren.

Du har endelig fået styr på din spilstrategi og er begyndt at lave overskud, men én efter én bliver dine bookmaker-konti enten lukkede eller kraftig limiterede, og du føler dig slået tilbage til nul. Lyder det bekendt?

Det er desværre hverdagen for mange dygtige sportsbettere.

De senere år er bookmakerne kun blevet mere og mere aggressive i deres limitering af kunder, og det er ikke sjældent man hører om limits efter ganske få spil.

Det skaber store udfordringer som spiller, og ofte kan det føles som om, at man bruger mere tid på at sætte sine spil end på ens analyser. Derfor er det også vigtigt at vide, hvordan du kan forlænge din levetid hos en bookmaker bedst muligt.

Jeg har arbejdet som oddssætter i mange år for flere forskellige bookmakere og har i den forbindelse limiteret tusindvis af kunder. I denne artikel vil jeg komme omkring metoderne og forsøge at give nogle råd til, hvordan du kan minimere limits.

Spillemønstret er afgørende

Alle bookmakere har forskellige fremgangsmåder, men det er mit indtryk, at de fleste bookmakere benytter sig af automatisk genererede lister og derefter en manuel gennemgang.

Det vil sige, at en manager hiver en liste med kunder ud fra systemet og giver den derefter til en oddssætter, som gennemgår kunderne enkeltvis.

I gennemgangen lægges der ikke så meget vægt på kundens overskud, men derimod på spillemønstret. Først og fremmest kigges der på, om kunden spiller singler eller kombinationer, da man hurtigt kan gå videre til næste kunde, såfremt alle kuponer indeholder 8 forskellige kampe.

Hvis kunden spiller singler, kigges der på hvilken type spil og fra hvilke ligaer. Der er selvfølgelig større risiko, hvis en kunde udelukkende spiller på dansk Serie 2, end hvis det primært er spil fra Bundesligaen.

Dernæst sammenlignes de spillede odds med lukkeodds. Hvis kunden konsekvent har sat spil, som er langt over lukkeodds, er det en ganske god indikator for, at personen er skarp.

"Når man har fået dannet sig et overblik, kan man til sidst sætte kunden i en kategori og uddele den nye limitering. Den kan både være højere og lavere, men er altid baseret på en procentsats af de oprindelige limits. Det er også derfor, man nogle gange kan være limiteret til at spille så skævt et beløb som 3,87 kr.

Den typiske oddssætter skal gå gennemgå en del kunder på ugentlig basis, og det kan ofte gå lidt trægt. Det kan kunderne udnytte, så her er de bedste tips til, hvordan du kan minimere limits.

Undgå deciderede fejl-odds

At udnytte fejlodds er den hurtigste vej til limitering. Her snakker jeg ikke om værdispil, hvor du er uenig med bookmakeren, men om udnyttelse af deciderede fejl.

For eksempel kan bookmakeren ved en fejl have byttet om på odds, sat et forkert handicap eller have forkert starttidspunkt for en kamp. Hvis resten af markedet har 2,5 i linje for Manchester United – Chelsea, og din bookmaker har 3,5 i linje med de samme odds, er der tale om et decideret fejl odds.

Det er vigtigt at bruge sin sunde fornuft her, for grænsen mellem udnyttelse af et fejlodds og et regulært værdispil, kan ofte være snæver.

Hvis du alligevel vælger at udnytte et fejlodds hos en bookmaker, er det vigtigt, du venter til kort før kickoff. Dermed er der mindre risiko for, at bookmakeren opdager sin fejl.

Spil kombinationer og systemspil

Skarpe kunder gør sig sædvanligvis i singler og derfor går man disse kunder langt mere i sømmene end de kunder, der spiller kombinationer og systemspil.

Derfor er det vigtigt, at du kombinerer dine kampe så ofte som muligt. Det kan selvfølgelig være svært at finde to værdispil hos samme bookmaker samtidigt, men når muligheden opstår bør du tage den - fremfor at spille dem som singler.

Alternativt kan du starte dagen med at finde 1-3 spil, som cirka har 0-værdi – eller endda hvor du mister en procent eller to. Disse kan du bruge til at kombinere dine spil med i løbet af dagen, og selvom du sælger en procent eller to i værdi, forlænger det levetiden af din bookmaker-konto, hvilket er mere værd i længden.

Vælg spil med omhu

Eftersom en stor del af klassificeringen af kunder er baseret på lukkeodds, kan du med fordel vælge spil, som bookmakeren har svært ved at finde lukkeodds på.

Det er utrolig nemt for bookmakeren at spotte, om du er skarp eller ej, hvis du altid sætter spil på 1X2 og O/U. Det tager ganske få sekunder at slå kampen op og tjekke lukkeodds.

Hvis du derimod vælger de alternative spilleformer, kan det være svært for bookmakeren at bruge dette parameter i vurderingen. Det kunne f.eks. være ”1. hold til at score”, ”double chance” eller ”antal mål af hjemmeholdet”. Da disse spilleformer er automatisk genereret ud fra 1X2 og O/U, indeholder de ofte også værdi, såfremt hovedspillet indeholder værdi.

Det samme gælder også LIVE-spil. Det er ikke muligt for bookmakeren at vide, hvad oddset burde have været på spilletidspunktet, medmindre det er en erfaren trader, og det kan du udnytte.

Pas på indsatserne

Hvis du spiller for høje beløb, er der langt større risiko for, at du bliver tjekket grundigt. Hvis du derimod holder dig til beløb, som kan forveksles med en typisk fritidsspiller (500-1.000 kroner), kan du ofte flyve under radaren i længere tid.

Det er også bedst at holde sig fra flatbetting. Hvis en kunde spiller for det samme beløb hver gang, er det ofte fordi, at personen har læst op på money management, og det kan derfor anbefales at variere sine indsatser.

Undgå manuel godkendelse

Det er en selvfølgelighed for mange, men alligevel er jeg ofte overrasket over hvor mange, som sender beløb til manual godkendelse.

Manual godkendelse er, når du forsøger at spille over det maksimalt tilladte, og restbeløbet bliver sendt til godkendelse.

Der sidder en oddssætter i den anden ende og tjekker spillet, før det bliver godkendt/afvist, og såfremt dit spil ser skarpt ud (oddsmoves, syndikat-spil eller lignende.), bliver dit brugernavn noteret og tjekket ved første lejlighed.

Derudover gør du jo også bookmakeren opmærksom på værdispillet og ødelægger det for andre, som gerne ville have placeret et spil. Det er ofte et problem her på BetXpert, hvor en enkelt bruger sender sit spil til godkendelse, og oddset derfor er væk i løbet af ganske få minutter.

 
Nogle bookmakere får også en notifikation, såfremt en bruger spiller for det maksimalt tilladte, og det kan derfor anbefales, at du spiller 100 kr. under max-beløbet for ikke at vække opsigt.

Der er altid en vej

Afskaffelse af limits har lange udsigter, og man kan lige så godt indstille sig på, at en stor del af ens betting indebærer problemer med at få placeret sine spil.

Når det så er sagt, er der altid en vej. Nu om dage er der heldigvis et væld af kiosker i Danmark (Danske Spil*, Tipico, Cashpoint*, Stanleybet, Bet25), hvor man kan få placeret sine spil "offline" uden problemer - her er man i sagens natur anonym. Det samme gælder i England (Ladbrokes, Paddy Power, William Hill, Coral etc), hvis man skulle være så heldig at have en kontakt.

Desuden kommer der hvert år nye bookmakere på markedet, hvilket giver en lind strøm af muligheder for at placere spil. For nyligt hørte vi bl.a., at Bwin kommer tilbage.

Og hvis man i mellemtiden skulle være blevet så skarp på sin betting, at man kan klare sig hos Betfair*, Pinnacle eller de asiatiske bookmakere, kan man slippe for alt denne bøvl omkring limits og igen fokusere på at finde spil.