Ifølge en ny rapport fra Bonusfinder.com skyder den svenske regering sig selv i foden ved at overregulere spillemarkedet. Dette forårsager et kæmpe milliontab i svenske skattekroner, vurderes det. 

For mange ivrige læser her på BetXpert er det ingen hemmelighed, at der det seneste års tid er foregået mange ting angående det svenske spillemarked. Én af de mest bemærkelsesværdige og omtalte ændringer er den midlertidige lov, der dikterer, at de svenske spillere maksimalt må indbetale 5.000 svenske kroner, svarende til 3.600 danske kroner, om ugen per kasinoudbyder med svensk spilletilladelse. 

Hertil også, at udbyderne højst må tilbyde 100 svenske kroner i bonustilbud. Det svarer til 73 danske kroner.  

Spillerne søger mod det grå marked – koster statskassen dyrt

Som følge af restriktionerne søger de svenske spillere mere og mere mod det grå marked – det vil sige spiludbydere, som ikke har spilletilladelse i Sverige og derfor heller ikke betaler skat i landet. Det økonomiske tab i statskassen herfor er ikke småting. Det skriver G3 Newswire på baggrund af en undersøgelse fra Bonusfinder.com. 

Et efter sigende konservativt bud er, at ovenstående tendens har kostet den svenske statskasse 46 millioner euro, svarende til 342 millioner danske kroner, i 2020. Disse penge ville man kunne have brugt til at betale for 1.000 ekstra sygeplejersker eller 1.400 politimænd, vurderes det. 

Administrerende direktør hos Bonusfinder.com, Fintan Costello, siger om sagen:

- Overregulering (af et spillemarked, red.) er ikke løsningen. I sidste ende sætter det de sårbare spillere i risikozonen (fordi de søger mod det ikke-licenserede marked, hvor der generelt ikke er et lige så højt fokus på ansvarligt spil).


Gustaf Hoffstedt, generalsekretær i Branschföreningen för Onlinespel (BOS), siger desuden, at rapporten viser, at mange svenskere søger efter de ikke-licenserede spiludbydere på Google. 

- De nye data fra Bonusfinder.com viser os en alarmerende udvikling angående søgeord på Google efter de ikke-licenserede spiludbydere. Dette er noget, som regeringen og spilleindustrien i høj grad bør kigge nærmere på.

BetXpert gør opmærksom på, at det som udgangspunkt ikke er ulovligt at spille hos de ikke-licenserede spiludbydere, hverken i Danmark eller i Sverige. Det kommer dog helt an på, hvordan forholdet mellem kunde og spiludbyder opstår/forholder sig. Se mere herom i faktaboksen. BetXpert - og andre medier - bruger betegnelsen "det grå marked" til at beskrive de ikke-licenserede spiludbydere.