Så lyder startskuddet til sæsonpremieren i den spanske liga, og i hele Europa sidder der forventningsfulde fodboldfanatikere, som glæder sig til at se og føle verdensklasse-fodbold leveret af navne som Beckham, Ronaldinho, Torres, Larsson, Raul, Deco, Ronaldo, Zidane ... ja, man kunne blive ved. To af disse fanatikere befinder sig i Aalborg, hvor undertegnede Xperter håber endnu engang at kunne genere et overskud på den uforudsigelige, men charmerende, spanske Primera Division.

Storklubberne har ikke ligget på den lade side i sommerferien. Mange har forstærket sig væsentligt op til den nye sæson, hvor Real Madrid og Barcelona utvivsomt vil være blandt udfordrerne til de forsvarende mestre fra Valencia.

Los Galacticos fra Madrid har fået de tiltrængte forstærkninger til den bagerste kæde, hvor Samuel og Woodgate kan blive guld værd for holdet der skuffede fælt sidste sæson med en skuffende 4. plads. I front har man igen Morientes til rådighed, og har desuden investeret i Michael Owen fra Liverpool. Der bliver hård kamp om pladserne oppe foran, hvor Ronaldo, Morientes og Owen ser ud til at skulle kæmpe om pladsen ved siden af Raul. I sidste ende er det dog op til den nye træner Camacho at sætte det hold der skal hente mesterskabet tilbage til kongeklubben.

Valencia og Barcelona har også været på indkøb. Navne som Henrik Larsson, Deco, Giuly og Eto’o hos Barca, samt Fiori og Di Vaio i Valencia kan få mundvandet til at løbe hos enhver fodboldelsker. Valencia måtte slippe deres succes-træner Rafael Benitez, der takkede ja til Liverpool. Til gengæld hentede man Chelsea´s Claudio Ranieri, der altså som første opgave får et mesterskab at forsvare.

Barcelona var forårets absolut bedste hold i Spanien, og kunne med lidt held have gået hele vejen. Denne sæson er målet klart: Mesterskabet skal til Camp Nou igen efter fem år uden titler! Der er blevet ryddet op i truppen, mens nye prominente navne står klar. Lykkes det Los Culés at lukke hullet efter Davids, som af mange blev set som frelseren i foråret, står klubben med mesterskabet inden for rækkevidde.

Det bliver højst sandsynligt disse tre klubber som skal kæmpe om mesterskabet i Spanien denne sæson, med Deportivo som en mulig outsider. I bunden bliver det som altid tæt, når oprykkerne fra Getafe, Levante og Numancia skal forsøge at forlænge eksistensen i La Primera.

Dog er der kun én ting der er sikkert i spansk fodbold - og det er at intet er afgjort på forhånd. Alt tegner til en spændende sæson, både i toppen og i bunden af ligaen. Jeres spanske Xperter har selvfølgelig et bud på både top 3 og nedrykkerne, men vi vælger at holde dem for os selv. Men til maj skal vi nok fortælle om vi havde ret...

Rigtig god sæson til alle brugere på BetXpert.com!

Mange hilsener fra de spanske Xperter:
Daniel Svendsen & Martin Verwohlt

http://www.betxpert.com/ekspert/spa1/