Premier League 2022/23 lakker mod enden. Inden spillerne kan tage på sommerferie mangler dog lige endnu en uges drama i verdens bedste liga. Vi har taget et kig på, hvad der er på spil.

Så gælder det sidste spillerunde søndag den 28. maj kl. 17.30. Her spilles alle kampe traditionen tro på samme tidspunkt.

Manchester City sikrede sig som bekendt mesterskabet i weekenden, da Arsenal tabte til Nottingham Forest. Brighton ligger på sjettepladsen og kan i bedste fald nå femtepladsen, der også giver Europa League. Der bør ikke være de store chancer for, at de sætter Europa League-pladsen over styr, da deres målscorer er langt bedre end Aston Villas.

Se odds og stillingen i Premier League 22/23

Sidste spilledag

Det ligger efter torsdagens kamp fast, at Manchester United tager den sidste Champions League-plads. Dermed har hverken de eller Liverpool noget at spille for i sidste spillerunde. Det har tilgengæld Aston Villa, Tottenham og Brentford, som alle kæmper om en plads i Conference League. Det ligger også fast, at to af Everton, Leicester og Leeds rykker ned.

Odds på nedrykningskampen

Deltager Højeste odds Bookmaker
Leeds 1,03
Leicester 1,16
Everton 4,00

Leeds i problemer

Ser vi på nedrykkerne, så ligger det allerede fast, at Southampton efter 11 sæsoner i Premier League må en tur ned i the Championship.

Det bliver også et par store klubber, der kommer til at gøre dem selskab. Everton, Leicester og Leeds er nemlig alle i spil til placeringerne som nummer 18 og 19.

Everton er har aldrig prøvet at rykke ned i Premier League-tiden og er den klub med flest sæsoner i den bedste række. De står umiddelbart også med de bedste kort på hånden. De er nemlig to point foran konkurrenterne og har en hjemmekamp mod Bournemouth, som intet har at spille for i sidste runde.

Evertons målscore er dog betydeligt dårlige end Leicesters. Det vil sige, at de med uafgjort mod Bournemouth og en Leicester-sejr mod West Ham vil rykke ned.

Leeds er umiddelbart i størst problemer. Det står klart, at de SKAL slå Tottenham på Elland Road.

Odds på Leeds - Tottenham

Der er kickoff i opgøret mellem Leeds og Tottenham på søndag den 28. maj kl. 17:30.

Leeds - Tottenham

Derudover skal Leeds håbe, at Leicester ikke vinder mod West Ham, samt at Everton taber til Bournemouth. Skulle Everton hente et point mod Bournemouth, så skal Leeds vinde med tre mål for at kunne overhale the Toffees på flest scorede mål.

Kronen på værket for Frank og Brentford?

Vi skal også have fordelt syvendepladsen, der som nævnt giver Conference League. Her er Aston Villa i førersædet forud for sidste spilledag. The Villans er et point foran Tottenham og to foran Brentford.

Villa har Brighton hjemme på Villa Park i sidste runde, hvor de med en sejr altså kan kvalificere sig til europæisk fodbold for første gang siden 2010/11-sæsonen.

Odds på Aston Villa - Brighton

Aston Villa - Brighton

Hvis Tottenham skal fange Villa, så kræver det altså noget hjælp fra Brighton. En Brighton-sejr på Villa Park og et point til Tottenham i Leeds vil sende Spurs forbi Villa. Det samme gælder naturligvis et uafgjort resultat i Birmingham og en Spurs-sejr.

Thomas Frank og Brentford ligger dog og lurer, hvis Villa og Spurs begge fejler. Brenford have Brighton til at tage point mod Villa. Hvis Spurs spiller uafgjort, så vil Brentford også kunne overhale dem med en sejr mod Manchester City. Brentford skal med andre ord vinde og derefter håbe på hjælp fra Brighton og Leeds.

Odds på Brentford - Manchester City

Brentford - Manchester City

Foto: SUSANA VERA / POOL / AFP

Det bliver ikke let at slå Manchester City. Brentford har dog den fordel, at de er på hjemmebane, og at City ikke har det store at spille for. Guardiola ventes at sparer sine nøglespillere frem mod FA Cup- og Champions League-finalerne.

Manchester Citys B og endda C-kæde er dog stadig stærk nok til at give de fleste Premier League-hold kamp til stregen.

Få SuperBoost hos ComeOn til Manchester United-Chelsea

Kampprogram for sidste spillerunder i Premier League 22/23

Sidste spillerunde i Premier League-sæsonen afvikles søndag den 28. maj kl. 17.30

Arsenal - Wolverhampton (Se MatchCenter)
Aston Villa - Brighton (Se MatchCenter)
Brentford - Manchester City (Se MatchCenter)
Chelsea - Newcastle (Se MatchCenter)
Crystal Palace - Nottingham Forest (Se MatchCenter)
Everton - Bournemouth (Se MatchCenter)
Leeds - Tottenham (Se MatchCenter)
Leicester - West Ham (Se MatchCenter)
Manchester United - Fulham (Se MatchCenter)
Southampton - Liverpool (Se MatchCenter)