Efter at vi de seneste uger er blevet forkælet med verdensklassedart i VM og The Masters, er det nu tid til Premier League, hvor de seneste to års vinder, Michael van Gerwen, ikke overraskende er favorit. Kan stjerneskuddet Rob Cross overraske igen? Se odds og favoritter her i Johnny Kirks Premier League of Darts optakt.
 
Når de første pile sættes torsdag den 1. februar i årets Premier League of Darts, er det en af årets store, prestigefyldte turneringer, der skydes i gang. Turneringen løber over de 16 følgende torsdage, og allerede på dag ét tørner den forsvarende Premier League mester, Michael van Gerwen, ind i den nykårede verdensmester Rob Cross. Der er lagt op til dart på allerhøjeste niveau i propfyldte arenaer, hvor Premier League-karavanen for første gang også kommer til Tyskland, hvilket sker på dag fire i den store Mercedes- Benz Arena i Berlin. 
 
Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross og Gary Anderson er selvskrevne til at deltage i Premier League, eftersom de topper PDC Order of Merit. De øvrige seks deltagere har gjort sig fortjent til deltagelsen og wild-card til turneringen primært ud fra deres præstationer i løbet af turneringerne i 2017. 
 
Den første Premier League-turnering blev afholdt i 2005. Fra 2005-2008 havde Phil Taylor en periode med 44 kampe i Premier League, hvor han var ubesejret. Han vandt turneringen i alt seks gange. Han er som bekendt nu stoppet med turneringsdart, men der er spændende nye navne med - hele fire debutanter. Nemlig, Rob Cross, Daryl Gurney, Mensur 
Suljovic og Gerwyn Price. Til gengæld har vinderen fra 2009, James Wade, vist så dårlig form i 2017, at der ikke blev plads til ham i år.
 

Premier League of Darts Odds

Endnu en gang er Michael van Gerwen favorit i en turnering, han stiller op i. Bookmakerne har således også gjort ham til stor oddsfavorit til at vinde 2018-sæsonen i Premier League of Darts. Ser man på de bedste Premier League of Darts odds, så er førsteudfordreren Rob Cross, der netop slog MvG i semifinalen ved VM i Dart. Han har dog kun spillet et år som professionel, så det bliver interessant at se, om han kan holde niveauet. 

Odds på vinderen af Premier League of Darts 2018

Bedste odds Bookmaker
Michael van Gerwen 1,91
NordicBet
Rob Cross 5,00
Bwin
Gary Anderson 8,50
LeoVegas
Peter Wright 11,00
888sport
Raymond van Barneveld 41,00
NordicBet
Daryl Gurney 41,00
Betfair
Mensur Suljovic 81,00
Unibet
Michael Smith 81,00
NordicBet
Gerwyn Price 126,00
NordicBet
Simon Whitlock 251,00
NordicBet

Format

De første ni uger møder alle 10 spillere hinanden en gang. Herefter elimineres de to spillere i bunden af tabellen, og i løbet af de efterfølgende seks uger mødes de resterende otte spillere en gang mere. Top 4 i tabellen spiller herefter semifinaler og finale ved playoff den 17. maj i O2 Arena i London.

 
Uafgjort er muligt i alle kampe indtil playoff, hvor der spilles maksimalt 12 legs. Der gives to point for en sejr og et point for uafgjort (6-6)
 
Semifinalerne i O2 Arena i London den 17. maj vil være bedst af 19 legs og finalen bedst af 21 legs

Spillerne

Michael van Gerwen "Mighty Mike"

Tre ting er sikre her i livet. Døden, skatterne, og at MvG vinder The Masters. Det gjorde han i hvert fald for fjerde gang i træk her i weekenden. Nu vil han jagte sin tredje Premier League-titel i træk. Med odds 1,91 er han selvfølgelig bookmakernes favorit, men det evige spørgsmål er, om der er værdi? Der skal i hvert fald ske mærkelige ting, hvis ikke han kommer i playoff, og så må det vise sig, om han har formen.
 
Peter Wright "Snakebite"
Nr. 2 på Order of Merit. Han tabte finalen sidste år til MvG. En kamp, han faktisk burde have vundet, hvor han kiksede nogle matchpile. Derudover havde han et fantastisk 2017 med hele 11 turneringssejre. Op til VM blev han syg, ramt af galdesten, men han insisterer på igen at være frisk og fit for fight. Hans mål er at tage 20 turneringssejre i år. Det tror jeg ikke er realistisk. Jeg er sågar en smule i tvivl, om han kan komme i top 4 , men han har rutinen til det, og han lider ikke af sceneskræk. Vi ved ikke, hvordan de fire debutanter reagerer, og hvis de falder igennem, så skal det jo nærmest blive til en plads i top 4 til Snakebite.
 
Rob Cross "Voltage"
Debutant og nyt ansigt i dart. Han er i princippet ude og skal lære at spille på de store scener. Samtidig er han verdensmester. Helt fantastisk i sit første år som professionel. En dygtig spiller med en super fremtoning, uanset om han vinder eller taber. Han virker kølig nok til at komme i top 4, og det indikerer odds også. Man skal måske alligevel passe på med at overvurdere ham. Han var som bekendt ikke langt fra at tabe i 2. runde ved VM til Michael Smith, som havde matchpile mod ham. Havde han tabt dér, ville han ikke ligge så højt på ranglisten, og havde den VM-kamp været i legs-format og ikke sæt-format, så ville Michael Smith have vundet den. Med andre ord spillede de velkendte marginaler ind i Rob Cross' vej til titlen, og ikke meget skulle have været anderledes, før han blot havde været en parentes ved verdensmesterskaberne. Vi mangler altså endnu at se ham levere kontinuerligt på højt niveau. Det skal dog ikke tage noget fra hans præstation ved VM. Han var intet mindre end fantastisk, og jeg tror bestemt på, at han tager en plads i top 4.
 
Gary Anderson "The Flying Scotsman"
Han har vundet Premier League to gange og været verdensmester to år i træk og kan spille helt fantastisk. Han døjer dog med en dårlig ryg for tiden. Han testede ryggen ved The Masters i weekenden, hvor han nåede semifinalen og tabte til MvG. Hvis ryggen bliver bragt i orden, så kan han vinde turneringen og bør minimum komme i top 4. Hvis hans rygproblem fortsætter i de kommende måneder, så tvivler jeg på ham. Han viste ved The Masters, at han kan lave fine gennemsnit på omkring 95, selv om ryggen drillede lidt, men det er næppe nok til at komme i top 4 her. 
 
Daryl Gurney "SuperChin"
Debutant. Hans store gennembrud i 2017 kom ved World Grand Prix, hvor han vandt sin første Major-titel. Hans største styrke ligger nok i, at han et stærk på lukningerne, men han kan også score tungt. Det forholdsvis korte format med max 12 legs kan godt være en fordel for ham, men jeg tvivler dog på, at han kommer i top 4. Over nedrykningsstregen som nr. 6 eller 7 virker mere sandsynligt.
  
Mensur Suljovic "The Gentle"
Debutant. Ham glæder jeg mig til at følge! Jeg er jo lidt skabsfan af ham. Jeg tror også, han bliver populær rundt omkring på de store scener, især i Berlin. Han er så stabil, at han bør være i spil til en god placering. Traditionelt har der gennem årene været en del debutanter, der har set lovende ud, som så er faldet lidt igennem ude på de store scener. Det tror jeg bare ikke, Suljovic gør. De fleste af hans modstandere vil gerne have en god rytme i spillet, men det får man ikke rigtigt mod ham. Han er temmelig uortodoks og langsom i sit spil. En placering i top 4 vil måske være ønsketænkning, og hvis ellers Anderson og Wright spiller som forventet, vil hans mest sandsynlige placering nok være som nummer 5 eller 6.
 
Simon Whitlock "The Wizard"
Whitlock er rutineret og har spillet Premier League før. Jeg tror, han fik sit wild-card på det yderste mandat. Han er nummer 8 på Order of Merit, så det er absolut ikke ufortjent, at han har fået en plads, men det har nok været et spørgsmål om ham eller unge spillere som Dimitri Van den Bergh eller Jamie Lewis, som begge gjorde det fantastisk ved VM. Han kan spille fremragende og trylle nogle superhøje lukninger frem, men han panikker ofte, når der kommer pres på. Han er bestemt i spil til en plads som en af de to spillere, der rykker ud på Judgement night, hvilket oddset også indikerer.
 
Raymond van Barneveld "Barney"
Barney virker skarp for tiden. Han har fået ny manager og spiller med et nyt set-up, som ser ud til at passe ham fortræffeligt. Han har kæmpe rutine og vandt turneringen her i 2014, hvilket var den seneste tv-turnering, han
har vundet. Han virker meget opsat på en stor sæson. og jeg har ham som en outsider til top 4. Har han tur i den, kan han på en god dag også vinde over MvG. Odds på ham ser fristende ud.  
 
Michael Smith "Bully Boy"
Han er 27 år og kan næsten ikke kaldes et talent mere. Michael Smith er etableret som en stjerne, der kan vinde turneringer - dog foreløbig ikke tv-turneringer. Han fik debut i Premier League i 2016, så det er anden gang, han er med. Første gang kunne han ikke rigtig få det til at køre og rykkede ud. Han er humørspiller og kan vinde over hvem som helst, når det kører. Han er svær at vurdere, men det er nok mest sandsynligt, at han kommer til at kæmpe for at undgå nedrykning. 
 
Gerwyn Price "The Iceman"
Han har ikke spillet dart i særlig lang tid. Efter han stoppede med professionel rugby, tog han dart op på fuld tid i 2014. Han er en kantet type, som fejrer sig selv med udbrud, når han laver noget godt. Flere old-school dartspillere kan ikke tåle synet af ham og hans lidt brovtende facon. Men han har haft mange gode resultater. og hans bedste resultat var sidste år ved UK Open, hvor han tabte finalen mod Peter Wright. Han spillede også fint ved VM, hvor han i tredje runde gav Michael van Gerwen hård kamp. Det bliver dog nok en kamp for ham at undgå nedrykning.
 

Tidligere vindere af Premier League of Darts

2005 Phil Taylor
2006 Phil Taylor
2007 Phil Taylor
2008 Phil Taylor
2009 James Wade
2010 Phil Taylor
2011 Gary Anderson
2012 Phil Taylor
2013 Michael van Gerwen
2014 Raymond van Barneveld
2015 Gary Anderson
2016 Michael van Gerwen
2017 Michael van Gerwen
 

Spilledatoer og spillesteder

Dag 1 - 1. februar
3Arena Dublin
Mensur Suljovic v Simon Whitlock
Gary Anderson v Michael Smith
Daryl Gurney v Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen v Rob Cross
Peter Wright v Gerwyn Price
 
Dag 2 - 8. februar
Motorpoint Arena Cardiff
Michael Smith v Daryl Gurney
Rob Cross v Simon Whitlock
Michael van Gerwen v Peter Wright
Gerwyn Price v Gary Anderson
Raymond van Barneveld v Mensur Suljovic
 
Dage 3 - 15. februar
Metro Radio Arena, Newcastle
Mensur Suljovic v Michael Smith
Daryl Gurney v Gerwyn Price
Peter Wright v Rob Cross
Gary Anderson v Michael van Gerwen
Simon Whitlock v Raymond van Barneveld
 
Dag 4 - 22. februar
Mercedes-Benz Arena, Berlin
Michael Smith v Simon Whitlock
Gerwyn Price v Mensur Suljovic
Michael van Gerwen v Daryl Gurney
Rob Cross v Raymond van Barneveld
Peter Wright v Gary Anderson
 
Dag 5 - 1. marts
Westpoint Arena, Exeter
Gary Anderson v Rob Cross
Daryl Gurney v Peter Wright
Mensur Suljovic v Michael van Gerwen
Raymond van Barneveld v Michael Smith
Simon Whitlock v Gerwyn Price
 
Dag 6 - 8. marts
First Direct Arena, Leeds
Michael van Gerwen v Simon Whitlock
Gerwyn Price v Raymond van Barneveld
Peter Wright v Mensur Suljovic
Gary Anderson v Daryl Gurney
Rob Cross v Michael Smith
 
Dag 7  - 15. marts
Motorpoint Arena, Nottingham
Michael Smith v Peter Wright
Simon Whitlock v Daryl Gurney
Mensur Suljovic v Rob Cross
Gerwyn Price v Michael van Gerwen
Raymond van Barneveld v Gary Anderson
 
Dag 8 - 22. marts
The SSE Hydro, Glasgow
Daryl Gurney v Mensur Suljovic
Michael van Gerwen v Michael Smith
Gary Anderson v Simon Whitlock
Peter Wright v Raymond van Barneveld
Rob Cross v Gerwyn Price
 
Judgement Night - 29. marts
The SSE Arena, Belfast
Mensur Suljovic v Gary Anderson
Michael Smith v Gerwyn Price
Raymond van Barneveld v Michael van Gerwen
Daryl Gurney v Rob Cross
Simon Whitlock v Peter Wright
 
Dag 10 - 5. april
Echo Arena, Liverpool
 
Dag 11 - 12. april
The FlyDSA Arena, Sheffield
 
Dag 12 - 19. april
Rotterdam Ahoy
 
Dag 13 - 26. april
The Manchester Arena
 
Dag 14 - 3. maj
Arena Birmingham
 
Dag 15 - 10 maj
The BHGE Arena, Aberdeen
 
Play-Offs - 17. maj
The O2, London