En weekend med hele to store rivalopgør i England står for døren, og eksperten Thomas Schyth har endnu engang taget kampene under lup.

Først en beklagelse: Denne optaktsartikel bliver væsentligt kortere end de tidligere - ganske simpelt på grund af tidspres fra midtugerunde til weekenden. Formatet bliver derfor ændret en lille smule fra tidligere optakter, inden det så vender tilbage til næste uge.

Der vil således kort blive sat fokus på de vigtigste elementer omkring kampene, og så de "obligatoriske" spilforslag med korte begrundelser. Man kan på den anden side så sige, at det giver så meget desto mere mulighed for at debattere og nuancere i kommentartråden, så hold jer endelig ikke tilbage.

Tottenham - Arsenal

Spilles lørdag d. 02/03 kl. 13:30. Se mere info i vores matchcenter.

Tottenham spillede i midtugen et hårdt rivalopgør mod Chelsea, og her kort efter følger så endnu et. I et meget tæt opgør mod Chelsea endte Spurs som tabere, og det kan have ramt holdet på selvtilliden inden North London Derby.

Arsenal er i en anden situation, da de sikkert kørte Bournemouth over 5-1 - endda i en kamp, hvor de formåede at spare spillere. Til opgøret her er den rutinerede anfører Koscielny tvivlsom, hvilket er et minus for holdet, men man har stadig mange gode spillere - og en Özil, der stemplede ind med en flot præstation senest.

Tottenham - Arsenal: 2 til odds 3,75 hos Unibet

Arsenal har umiddelbart et fint matchup, hvor de bør kunne spille på omstillinger med deres hurtige spillere. Desuden bør de være mere friske og komme med bedre selvtillid end Spurs, og jeg synes, at markedet pt. gør styrkeforskellen mellem holdene lidt for stor.

Bournemouth - Manchester City

Spilles lørdag d. 02/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Bournemouth blev som nævnt kørt over af Arsenal senest, og det tegner ikke godt for dette matchup. Ikke fordi det enkeltstående nederlag var et problem, men fordi man har fået tæv i stort set alle kampe mod tophold. Man har simpelthen for store huller i et ukoordineret forsvar, og det er de gode mandskaber bare rigtig dygtige til at straffe.

Man har forventeligt unge Brooks tilbage fra skade hvilket kan hjælpe, og så vil man forsøge at udnytte, at City er uden deres vigtigste defensive spillere; Fernandinho og Laporte.

City klarede sig dog fint uden de to senest mod West Ham, hvor man ganske vidst blot vandt 1-0, men hvor man burde have scoret et flere mål.

Bournemouth - Manchester City: City -2,0 til odds 2,01 hos Bethard

Bournemouth har store problemer mod topholdene, hvor man ofte falder helt sammen, og et City-mandskab på jagt efter Liverpool i spidsen af ligaen er derfor nok næppe en ønskemodstander. City mangler vigtige folk, men det gør Bournemouth i særdeleshed også, og det bør blive et større problem for dem end for The Shark Team.

Brighton - Huddersfield

Spilles lørdag d. 02/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det taler for Brighton:

  • Brighton har spillemæssigt gjort det godt de seneste kampe, men været uheldige. Fordelt på spil og chancer burde de have fået mindst fem points i de seneste tre kampe, i stedet for det ene de har hentet.
  • Brighton dominerede det omvendte opgør og vandt fortjent kampen.
  • Brighton er normalt klart bedst på hjemmebane, mens Huddersfield er sæsonens næstringeste udehold.

Det taler for Huddersfield:

  • Huddersfield kan have tanket selvtillid med en rigtig flot præstation senest mod stærke Wolves, hvor man fortjent vandt.
  • Brighton er i resultatmæssig skidt form, og det kan ramme selvtilliden. Det bør Huddersfield kunne udnytte.
  • Brighton må forventeligt undvære den vigtige midtbanespiller Gross, der udgik med skade i seneste kamp.

Oddstanker:

Markedet åbnede med en hovedlinje på -0,75 med odds 2,09 - 1,83. Siden har der været en stigning i odds på Brighton, som så er faldet tilbage til oprindeligt niveau.

Det er interessant, at Brighton er gjort til så store favoritter, som de ikke har været før denne sæson. Det giver dog alligevel fin mening, når man ser, at de møder ligaens svageste hold. For samme hovedlinje som i kampen her lukkede Newcastle - Huddersfield i odds 2,25 til hjemmeholdet, og spørgsmålet er, om Brighton skal vurderes så meget bedre end Magpies?

Brighton - Huddersfield: Huddersfield +0,5 til odds 2,10 hos Unibet (nu odds 2,12 hos Bethard)

Brighton er gode og har leveret fine præstationer, men i forhold til lignende bundhold synes jeg, markedet overvurderer dem en smule på deres pointhøst. Huddersfield kan komme med selvtillid her, og det kan give dem et skub mod flere points.

Burnley - Crystal Palace

Spilles lørdag d. 02/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Burnley tabte lidt uheldigt i seneste runde til Newcastle i et opgør, der var ganske tæt (og en smule kedeligt), men det ændrer ikke på, at deres præstationer efter nytår har været rigtig solide - helt i stil med hele sidste sæson, hvor man endte som nr. 7 i ligaen.

Palace er til gengæld meget svingende i deres præstationer, og de kan få problemer med fysikken mod netop stærke Burnley, da man mangler den store Sakho i midterforsvaret. Palace havde desuden en rigtig fin mulighed for at tage point mod et voldsomt skadesplaget United-mandskab senest, men trods en god præstation lykkedes det ikke.

Palace vil forventeligt være det mest offensive af mandskaberne her, og det kan ramme dem hårdt på omstillinger.

Burnley - Crystal Palace: Burnley +0 til odds 2.02 hos Bethard (nu odds 2,05)

Burnley ser enormt solide ud i deres præstationer, og selvom Palace også generelt leverer stærkt, er de mere svingende. Hvis Palace - som jeg forventer - forsøger at tage initiativ i kampen, kan de desuden ende med en ulempe i matchuppet, og det kan Burnley udnytte.

Manchester United - Southampton

Spilles lørdag d. 02/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Manchester United havde store problemer senest mod Palace, allerede inden opgøret startede. Det meste af holdets startende offensiv var nemlig skadet, og derfor var det et ganske reservespækket hold, der drog til London. United vandt dog kampen, og selvom Palace fordelt på spil og chancer havde fortjent point, så må selvtilliden i United-lejren være endnu højere, end den var i forvejen.

Nu har United så Rashford klar og er på hjemmebane, så pludselig kan man trods fravær stille ganske stærkt, og det skal der selvfølgelig tages højde for.

Southampton leverede lidt af en pligtsejr i deres opgør mod Fulham - en sejr, der endte med at koste Fulhams manager jobbet. En langt sværere opgave finder holdet her, hvor deres tunge forsvar skal forsøge at håndtere Uniteds dynamiske offensiv.

Man Utd - Southampton: Man U -1,5 til odds 2,28 hos Nordicbet (nu odds 2,29 hos Bethard)

United er fraværsramt, men jeg synes, markedet overvurderer betydningen af deres fravær kontra selvtillid og seneste resultater. Holdet kan stadig stille særdeles stærkt, og Southampton er utrolig svingende i deres præstationer.

Wolverhampton - Cardiff

Spilles lørdag d. 02/03 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Wolves er et ganske specielt hold, fordi man ofte er så solide, at man bør være med i topkampen (lige udenfor top 6), men man har bare så mange problemer med at spille de kampe, hvor man er store favoritter, at man mangler det sidste skridt for rigtig at være skræmmende. Senest leverede man en jammerlig præstation ude mod rækkens svageste hold - Huddersfield - hvor man fortjent tabte. Spørgsmålet er, om man kan rejse sig til opgøret her?

Cardiff tabte deres kamp mod Everton senest og producerede tæt på ingen chancer. Man holdt til gengæld en stærk modstander fra de helt store, oplagte muligheder, så selvom man tabte, var der lidt positivt at tage med fra opgøret.

Det er positivt for Cardiff, at man har Morrisson og Camarasa tilbage fra skader, og det er en væsentlig forstærkning af holdet, da de er enormt vigtige. Nårr man samtidig ved, at Wolves har det svært i opgør som dette, hvor man skal tage kontrol, så er det ikke sikkert, Cardiff er alt for nervøse her.

Wolverhampton - Cardiff: Cardiff +0,5 til odds 2,75 hos Unibet

Cardiff har et fint spillemæssigt matchup, da de vil fortsætte deres defensive, solide stil, mens Wolves skal forsøge at skabe en offensiv kamp, og det er de ofte ukomfortable med.

West Ham - Newcastle

Spilles lørdag d. 02/03 kl. 18:30 Se mere info i vores matchcenter.

West Ham var fraværsramte senest mod City, og selvom man blot tabte 1-0, var spil og chancer markant imod holdet, så man var aldrig tæt på at få point. Nu kan man så glæde sig over, at man forventeligt har flere af de bærende spillere klar igen, og rammer de hinanden, er de et yderst farligt hold.

West Hams problem er deres ustabilitet i præstationer. Man har et højt topniveau og lavt bundniveau, og det er alt for svingende, hvad der træder frem til den enkelte kamp. Det problem har Newcastrle til gengæld ikke - de spiller bundsolidt og på samme måde i hver eneste kamp, og det giver dem positive resultater.

West Hams fordel her kan ligge i, at de får en del af deres bedste, kreative spillere klar, og det kan være nøglen til at åbne Newcastle.

West Ham - Newcastle: 1 til odds 2,16 hos Nordicbet (nu odds 2,17)

West Ham er i ren styrke en del bedre end Newcastle, og med flere playmakere klar bør de have bedre forudsætninger for at håndtere den defensive stil, Magpies kommer med.

West Ham - Newcastle: Under 2,5 mål til odds 1,83 hos Nordicbet (nu odds 1,85 hos Betfair Sportsbook)

Begge mandskaber er solide defensivt, og det kan komme til at dominere opgøret fra start til slut. Selv hvis et hold kommer foran, kan modstanderne have svært ved at levere et ordentligt tryk den anden vej, og holdene kan generelt have fokus på at lukke opgøret efter en eventuel føring.

Watford - Leicester

Spilles lørdag d. 03/03 kl. 13:00 Se mere info i vores matchcenter.

Watford er et hold, der svinger meget i præstation, og senest fik man klø af Liverpool i et opgør, hvor man blev kørt over 5-0. Det er dog ikke imod hold som Liverpool, at man skal forsøge at hente points, og generelt er Watford et rigtig svært hold at møde, fordi de både kan kontrollere kampe - men i særdeleshed er stærke på omstillinger.

For Leicester er det nu en ny mand, vi får at se ved roret - eller en gammel kending, om man vil. Den tidligere Swansea- og Liverpool-manager Brendan Rodgers er nemlig hentet fra skotske Celtic som afløser for Puel, der blev fyret sidste uge. Rodgers foretrækker en offensiv, boldbesiddende spillestil, og det er den, han vil bringe med til klubben. Det fortsætter lidt i Puels ånd, men spørgsmålet er, om Rodgers har spillermaterialet til spillestilen - og om han kan gennemføre det på så kort tid efter sin start.

Watford - Leicester: 1 til odds 2,55 hos Bet365

Jeg synes generelt, markedet har undervurderet Watfords styrke det meste af sæsonen - og omvendt overvurderet Leicester. Det ændrer sig ikke fra dag 1 med Rodgers som manager, og selvom der er stor optimisme omkring klubben, så er det tvivlsomt, hvilken effekt han reelt kan få på blot et par dages forberedelse.

Watford - Leicester: Over 2,5 mål til odds 1,98 hos Nordicbet

Vi har at gøre med to hold, der generelt foretrækker at være direkte, men samtidig offensive, og to hold der er enormt dygtige på omstillinger. Uanset stillingen i kampen vil mindst et af holdene have et positivt matchup offensivt, og det kan skabe en særdeles underholdene affære, der bølger meget fra felt til felt.

Fulham - Chelsea

Spilles lørdag d. 03/03 kl. 15:05 Se mere info i vores matchcenter.

Fulhams nederlag senest til Southampton blev for meget for klubbens ledelse, der for anden gang i sæsonen skiftede manager. Denne gang var det Leicesters tidligere mirakelmager, Ranieri, der måtte forlade jobbet i utide, og i stedet skal assistenten Parker overtage styringen -  i hvert fald midlertidig. Hvordan han vil sætte holdet op, kan være svært at vide, da han ikke selv har været førsteholdstræner før, og da han har været assistent under både den offensivt mindede Jokanovic og den defensive Ranieri.

Uanset hvad Parker vælge,r vil man dog nok blive presset tilbage i en defensiv organisering, da Chelsea forventeligt kommer til at tiltvinge sig styringen i opgøret som så ofte før. Holdet kan komme med selvtillid efter at have slået London-rivalerne fra Tottenham, omend det må være en lille bekymring, at man i opgøret var nødt til at skifte Hazard ud, da han så træt ud. Omvendt kan det være en fordel, at han på den måde blev "sparet", men spørgsmålet er, om han er generelt træt, eller han blot skulle have en pause.

Efter at være blevet "straffet" med en bænkplads efter den famøse Carabao Cup-finale har Chelsea formentlig Kepa tilbage som førstekeeper på stregen, og spørgsmålet er, om humøret er vendt fra negativt til positivt på en enkelt sejr? 

Fulham - Chelsea: Fulham +0 kort til odds 1,80 hos Bet365

Parker er i spidsen for Fulham, der forventeligt ikke ser meget til bolden i opgøret her. Parker har altid været indbegrebet af fight, tacklinger og energi som spiller, og det forventer jeg, at han vil forsøge at overføre til spillerne her. Spillerne vil til gengæld gerne vise sig frem overfor en ny mand, og så har de mange folk, der kan ende med at trække en advarsel.

Everton - Liverpool

Spilles lørdag d. 03/03 kl. 17:15 Se mere info i vores matchcenter.

Everton skaffede sig senest en fin 0-3-sejr over Cardiff, omend spillet ikke var prangende. Matchuppet her bør dog passe dem bedre, da man oftest er bedst på omstillinger, og mod ligaens førerhold bør man få lov til at satse på denne taktik.

Liverpool leverede en solid sejr senest, hvor Mane trådte i karakter, efter Firmino var ude med skade, og stjernen Salah er droppet gevaldigt i niveau på det seneste. Har Salah en lille "krise", så han præsterer under niveau i tiden, eller er dette hans reelle niveau, og så har han overpræsteret sidste sæson og i første halvdel af denne?

Liverpool vil håbe, at have Firmino tilbage til opgøret her, omend han fortsat står som tvivlsom.

Everton - Liverpool: Under 2,5 mål til odds 2,00 hos Betfair Sportsbook

Et typisk, engelsk, traditionsrigt derby er oftere kendetegnet ved fight og energi mere end poleret offensivt spil. Det omvendte opgør blev da også en målfattig affære, og det kan man også sagtens forestille sig her, da Everton generelt har en solid defensiv og en tam offensiv.

Everton - Liverpool: Mane over 1,5 afslutninger på mål til odds 2,87 hos Betfair Sportsbook

Mane har virkelig trådt i karakter efter Salah på det seneste er faldet i niveau. Med Firmino måske tilbage efter skade bør Mane igen blive sat fint op til chancer fra kanten, og det kan bringe ham over de 1,5 afslutninger på mål - Som han har været det i ca. hver anden kamp på det seneste.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Tips og resultater fra sidste runde

Kamp: Spilforslag: Odds: Resultat:
Cardiff - Everton Cardiff +0,25 2,07 Tabt
Huddersfield - Wolverhampton Over 2,0 mål 1,85 Tabt
Leicester - Brighton Brighton +0,5 2,01 Tabt
Newcastle - Burnley Burnley +0,25 2,14 Tabt
Arsenal - Bournemouth Arsenal -1,5 2,23 Vundet
Southampton - Fulham 1 1,95 Vundet
Chelsea - Tottenham X 3,50 Tabt
Crystal Palace - Manchester United 2 2,45 Vundet
Liverpool - Watford Watford +1,5 2,19 Tabt
Manchester City - West Ham Begge hold scorer 2,00 Tabt


Samlet for ugen: -3,37 units

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag

Hitrate: 149 af 306
Units: -5,61
Tbp: 98 %