Lørdag den 11. august starter endnu en sæson af Premier League, hvor stjerner som Rooney, Gerrard, Ronaldo, Drogba, Terry og Torres slippes løs på de engelske fodboldbaner. Også danskere som Thomas Sørensen, Daniel Agger og Nicklas Bendtner vil prøve at gøre en god figur. Åbningskampen står mellem Sunderland og Tottenham, der fløjtes i gang kl. 13.45.

Analyser af førsterunde-kampene og diverse langtids-væddemål findes hér på BetXperts PL-side: http://www.betxpert.com/ekspert/eng/

Optakt

Her følger et kig på de 20 hold i den nye sæson af den engelske Premier League. Jeg gennemgår alle holdenes transfers til den nye sæson – er de blevet stærkere eller svagere? - og kommer med et bud på, hvilke spillere man skal holde øje med.
Det er selvfølgelig en lang sæson og meget kan ske. Holdene kan blive forstærket af nye spillere eller svækket ved afgang op til transfervinduet. Skader vil også spille en stor rolle i løbet af sæsonen, især hvis det er profilerne, og ligeledes kan formen på det rigtige tidspunkt afgøre en hel del.

Her følger et kig på hvert hold i Premier League sæsonen 2007/2008. (rækkefølgen er bestemt af sidste sæsons placering). Der tages forbehold for fejl. Der kan være enkelte transfers, som undertegnede har overset, eller som er sket efter dette skrives.

Manchester United

Stadion: Old Trafford, Manchester
Kapacitet: 76.000
Kaldenavn: The Red Devils
Manager: Sir Alex Ferguson
Placering 2006/2007: Nummer 1 (Direkte kval. til Champions League)
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 1-2

Sidste sæson:
Sidste sæson tog man, for undertegnede, noget overraskende det engelske mesterskab, da man ikke havde den bredeste trup til at deltage i alle turneringer herunder Champions League, Premier League, FA Cuppen samt Carling Cuppen, (hvor man dog stillede med reserver), men man havde heldet til, at man ikke fik nogen af sine centrale spillere skadet i længere tid.

Defensiv:
Sidste sæson havde man den aldrende målmand, Edwin Van der Sar, i mål, mens man havde Tomasz Kuszczak til låns fra WBA. Nu er den kontrakt gjort permanent, så man står med samme målmandsteam i den nye sæson. Man har sagt endeligt farvel til Tim Howard, der er skiftet til Everton på en permanent aftale.
Bredden på forsvaret var ikke den bedste i den sidste sæson, men man var skånet for alvorlige skader. Det samme kan ske igen, men det smarteste er nok at forstærke forsvaret, ellers ser det ikke godt ud mht et titelforsvar.

Offensiv:
Midtbanen og angrebet er blevet forstærket godt til den nye sæson. Man har hentet Nani, Anderson samt Hargreaves til midtbanen, mens man har sendt unge Kieran Richardson til Sunderland. Angrebet er blevet forstærket med Tevez, mens man har solgt unge Rossi til spanske Villarreal, mens fighteren Alan Smith er at finde i Newcastle i den nye sæson.

Profil:
En af de store profiler på Uniteds hold til den nye sæson, må være angriberen Wayne Rooney. Skal United have en større chance for at have succes i alle turneringer, så skal han spille op til sit potentiale og forsætte sin stime af mål.

Talent:
Nani eller Luis Carlos Almeida da Cunha, som hans borgerlige navn er, var jaget af mange storklubber i Europa, men han ville til Manchester United for at spille sammen med landsmanden, Ronaldo. Nani er et af de største talenter, som man har set i lang tid. Han har potentiale til at blive en af de helt store spillere i England i den kommende sæson.

Bud på stærkeste opstilling:
Rooney - Tevez
Nani – Carrick – Scholes – Ronaldo
Evra - Vidic – Ferdinand – Neville
Van der Sar

Placering:
Som jeg ser det, så får man svært ved at forsvare mesterskabet, hvis man ikke får forstærket forsvaret med min. én spiller af international klasse. Konkurrenterne bagfra har også gjort gode indkøb op til sæsonen, så man vil uden tvivl komme til at kæmpe for at gentage bedriften.

Chelsea

Stadion: Stamford Bridge
Kapacitet: 42.449
Kaldenavn: The Blues
Manager: Jose Mourinho
Placering 2006/2007: Nr. 2 (Direkte kval. til Champions League)
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 1-2

Sidste sæson:
Chelsea havde holdet til at gentage bedriften med at hjemtage det engelske mesterskab, men nogle uheldige skader til målmand Cech og kaptajn Terry viste sig at have så stor betydning, at man tabte det til United. Europæisk lykkedes det heller ikke at hente noget, mens det i det hjemlige blev til en Carling Cup triumf og en FA Cup-titel.

Defensiv:
På målmandsposten har man ikke ændret i forhold til sidste sæson, hvor man havde Cech som 1. målmand, mens Carlo Cudicini sad på pladsen som reservemålmand. Da Cech var ude i længere tid, fik Cudicini masser af spilletid.
I forhold til sidste sæson, har man forstærket defensiven. I Bolton har man hentet den stærke Tal Ben Haim. Ellers har man sendt Geremi til Newcastle, men han var ikke rigtigt i nærheden af startopstillingen.

Offensiv:
Midtbanen er blevet forstærket med Steve Sidwell. Han var en af de bærende kræfter hos Reading og en af grundene til holdets succes sidste sæson. Venstrefløjen er styrket af Malouda, som kommer til fra de franske mestre Lyon.
Angrebet er ligeledes blevet styrket, da man har hentet Claudio Pizarro i tyske Bayern München, så det ser umiddelbart ud til at man er dækket godt ind på pladserne.

Profil:
Det er svært at vælge, men man så sidste sæson, hvor meget forsvareren John Terry betyder for Chelsea i defensiven. Da han var skadet, fløj boldene ind i målet. Med Terry i kamp, så har man en spiller, der går forrest i tacklinger og fighterånden, hvilket man har brug for at være med i toppen.

Talent:
På dette stjernespækkede Chelsea hold, så er det noget svært at vælge en spiller, der vil slå igennem denne sæson. Jeg vil dog sige, at jeg har John Obi Mikel til denne plads. Han har talentet til at være med, hvis han kan få humøret med.

Bud på stærkeste opstilling:
Drogba - Pizarro
Robben – Essien – Lampard –Malouda
A. Cole – Terry – Haim – Carvalho
Cech

Placering:
Jeg synes, at Chelsea har fået styrket bredden på holdet, så man kan være med i alle turneringer på højeste niveau uden at man overbelaster spillerne for meget. Man har et hold der, hvis man kan undgå de helt alvorlige skader, kan gå hele vejen i England. Man vil nok komme til at kæmpe en alvorlig kamp mod Manchester United om mesterskabet denne sæson.

Liverpool

Stadion: Anfield Road, Liverpool
Kapacitet: 45.000
Kaldenavn: The Reds
Manager: Rafael Benitez
Placering 2006/2007: Nummer 3 (3. Kval. runde Champions League)
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 3

Sidste sæson:
Som sædvanlig kunne man ikke følge med United og Chelsea i Premier League, da man satte for mange ”dumme” point til mod dårligere modstandere. Derimod kom man hele vejen til finalen i Champions League, hvor man dog måtte se sig slået med 2-1 af italienske AC Milan. Alt i alt var hele sæsonen godkendt.

Defensiv:
I forhold til sidste sæson, så er der ikke den store ændring i mål eller forsvar. Dudek har forladt klubben, da han kunne se, at han ikke havde den store fremtid som 2. målmand, men man har unge Scott Carson, der sidste sæson var udlejet til Charlton. Forsvaret er der ikke ændret på i forhold til sidste sæson.

Offensiv:
Der er sket mange ting på den offensive side af Liverpool til denne sæson. Midtbanen er styrket på fløjene med Babel og Benayoun (væk er så Zenden), og man har hentet Fernando Torres og Andriy Voronin, så bredden er stadig intakt på trods af salg af Bellamy, Fowler samt Cissé (var udlånt sidste sæson).

Profil:
Man havde nok aldrig troet, at dagen ville komme, men i sommer kom den – Fernando Torres forlod Atl. Madrid. Det var Liverpool, der var villig til at lægge £20 millioner for angriberen. Alle de penge kommer til at gøre, at han skal have noget succes før man er tilfreds i Liverpool, men det har spanieren også mulighed for at levere.

Talent:
Danske Daniel Agger fik sit helt store gennembrud sidste sæson, hvor han mere eller mindre overtog pladsen fra finske Sami Hyypiä ved siden af Carragher. Agger fik en stor sæson i Liverpool, hvor han blev årets unge spiller i klubben. Nu skal han bevise, at det ikke var en tilfældighed.

Bud på stærkeste opstilling:
Torres - Kyut
Babel – Gerrard – Alonso - Benayoun
Finnan – Agger – Carragher – Riise
Reyna

Placering:
Liverpool har altid haft en stabil defensiv, men mange gange har det svinget lidt med at skabe og udnytte chancer, men med tilgangen af Babel og Torres, så burde man være i stand til at producere flere chancer samt udnytte disse. Jeg ser dem dog ikke som en trussel mod Chelsea og Manchester United, men som en rimelig sikker 3’er, der igen vil have fokus på diverse cup-turneringer.

Arsenal

Stadion: Emirates Stadium, London
Kapacitet: 60.432
Kaldenavn: The Gunners
Manager: Arsene Wenger
Placering 2006/2007: Nummer 4 (3. Kval. runde Champions League)
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 4-5

Sidste sæson:
Sidste sæson havde man igen store problemer med at tage den vigtige 4. plads, der giver Champions League kvalifikation til denne sæson. Men man sejrede i den yderst vigtige kamp mod Bolton, der kunne have kostet pladsen. Man var ramt af skader igennem hele sæsonen, hvor man bl.a. savnede troldmanden, Thierry Henry i flere kampe.

Defensiv:
I forhold til sidste sæson, er der ikke sket de store ændringer. Man har dog mhp fremtiden hentet en talentfuld målmand, Lukasz Fabianski, ind på holdet; forrest står stadig Lehmann og Almunia. Forsvaret er ikke ændret meget i forhold til sidste sæson – dog har man hentet talentfulde Bacary Sagna (højreback; kan også spille til venstre) i Auxerre, hvilket styrker bredden i kæden.

Offensiv:
Offensiven ser jeg som svækket i forhold til sidste sæson. Man har sagt farvel til Henry, og al respekt for Da Silva og Bendtner, så har de altså ikke hans klasse. Derudover har man sagt farvel til Ljungberg, der var meget skadet sidste sæson, samt den unge angriber, Jeremie Aliadiere, hvilket betyder, at der er en konkurrent mindre til Bendtner. Ditto med den skade der har ramt Adebayor.

Profil:
Skal Arsenal have succes i denne sæson, så vil jeg sige, at det er vigtigt, at midterforsvarer Kolo Toure spiller en stort set fejlfri sæson og har godt styr på de unge spillere. Hans erfaring og spilforståelse skal vise vise de unge, hvordan man skal spille kontrolleret fodbold.

Talent:
Sidste sæson havde jeg den danske bomber Nicklas Bendtner som den spiller, som man skulle holde øje med, men han endte med at blive lejet ud til Birmingham hvor han gjorde det godt. Han er en stærk targetmand i hovedspillet, hans store force. Han vil få forholdsvis meget spilletid, da han pt. ligger som 3. angriber i truppen.

Bud på stærkeste opstilling:
Adebayor – Da Silva
Van Persie – Fabregas – Gilberto – Rosicky
Clichy - Gallas – Toure - Eboue
Lehmann

Placering:
Det er før set med Arsenal, at de går meget ned efter salget af en af deres største stjerner. Og salget af Henry kan sagtens få en stor betydning for holdet. Al respekt for Arsenal, for de har et rigtig godt hold, men man mangler en spiller, der kan lave disse uforudsigelige ting på banen. Jeg ser dem til en placering mellem de 5 bedste, men en CL-plads kan blive snuppet af fx Tottenham (omend Arsenal trods alt stadig er favorit til den).

Tottenham

Stadion: White Hart Lane, London
Kapacitet: 36.200
Kaldenavn: Spurs
Manager: Martin Jol
Placering 2006/2007: Nr. 5 (UEFA Cup)
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 4-5

Sidste sæson:
Sidste sæson kunne man ikke helt leve op til de forventninger, som mange havde til holdet. Man måtte nøjes med en 5.plads i Premier League, mens man dog kom forholdsvis langt i diverse cups, men altså endnu en sæson uden sølvtøj.

Defensiv:
Målmandsposten er der ikke rørt det store ved til denne sæson. Det er stadig Paul Robinson, der er det klare førstevalg til pladsen, mens 2. målmand ser ud til at blive unge Ben Alnwick, der kom til klubben for ikke så lang tid siden.
Sidste år var man længe uden sin styrmand, Ledley King i forsvaret, og man har til denne sæson garderet sig godt ind på de bagerste pladser. Younes Kaboul (kan også – i øvrigt lige som King – spille på den defensive midtbane) og Gareth Bale er rigtig store talenter, og det er forventet, at de vil starte i nogle kampe.

Offensiv:
Midtbanen er en smule forstærket i forhold til sidste sæson. Man har solgt Ghaly, der ikke slog til i Tottenham (sidste nyt er dog at Birmingham har sendt ham tilbage), mens man har hentet stortalentet Kevin-Prince Boateng i Hertha Berlin. Angrebet er forstærket med den stærke angriber, Darren Bent. Udover ham har man også Jermain Defoe, Robbie Keane samt Dimitar Berbatov, så man er rigtig godt besat på angrebsposterne, hvilket kan få Defoe til at se sig om efter nye græsgange. Mido, der ikke fik ret meget spilletid, er også på vej væk.

Profil:
Profilen på dette Tottenham hold må blive kaptajnen Ledley King. Den stærke forsvarer mistede nogle kampe sidste sæson, og det var tydeligt i disse kampe, at man savnede ham meget. Han har et stort overblik og stor forståelse for spillet. Han træffer sjældent nogle dårlige beslutninger.

Talent:
Gareth Bale er udråbt til den næste store spiller på venstreback pladsen. Alle klubber var ude efter denne talentfulde 17-årige spiller. Det blev Tottenham, der løb med spilleren, der så bedst mulighed for spilletid og udvikling på White Hart Lane.

Bud på stærkeste opstilling:
Berbatov - Bent
Malbranque – Zokora – Jenas – Lennon
Assou-Ekotto/Bale – King – Dawson – Chimbonda
Robinson

Placering:
Tottenham ser ud til at have forstærket truppen godt på de vigtige pladser, hvor man havde lidt problemer sidste sæson. Jeg ser god mulighed for, at Tottenham kan drille de andre store hold i Premier League. Helt op mellem de første 3, tror jeg dog ikke det bliver til, men en 4.plads er bestemt indenfor rækkevidde. Arsenal er favorit til at snuppe pladsen, men Spurs har pæne muligheder for at overhale indenom.

Everton FC

Stadion: Goodison Park, Liverpool
Kapacitet: 40.200
Kaldenavn: The Blues
Manager: David Moyes
Placering 2006/2007: Nummer 6 (UEFA Cup)
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 6-8

Sidste sæson:
Everton kunne koncentrere sig fuldt ud om de engelske kampe, da man ikke var med i Europa. Man lå en overgang godt til i forhold til de bedre placeringer, men man havde en mindre down periode, hvor man så i den sidste ende måtte nøjes med 6. pladsen, men man kom med ud i Europa, hvilket var målet.

Defensiv:
Nu er målmand Howard Everton-spiller permanent, da han er købt i United, hvorfra han var på lån i sidste sæson. Ellers er Jagielka kommet til fra Sheffield United, mens man har sagt farvel til Naysmith, der dog ikke fik ret meget spilletid i sidste sæson. Samlet ser jeg det som et forstærket forsvar til den kommende sæson.

Offensiv:
Offensiven er blevet forstærket af Steven Pienaar, som man har hentet til klubben på et sæsonlangt lån hos tyske Dortmund. Ellers er der ikke sket det store på de forreste pladser.

Profil:
Midtbanemand Cahill og forward Johnson ser ud til at blive de helt store profiler på dette Everton hold i den kommende sæson. Med Cahills blik for spillet og hans præcise afleveringer krydret med Johnsons evne til at placere sig de helt rigtige steder, så bliver de en meget farlig duo i den blå trøje.

Talent:
19 årige Victor Anichebe er kommet op gennem Evertons egne rækker, og sidste sæson fik han et par kampe for klubben, hvor han scorede mål i den sidste kamp. Han er en stor, men alligevel hurti, targetman, som man kan spille bolden op til. Han er god til at holde på bolden og fordele den ud til holdkammeraterne. I år kan blive hans gennembrud, da han ligger som den 3. angriber i klubben, og så har man jo også europæiske kampe i et hårdt engelsk program.

Bud på stærkeste opstilling:
Johnson
Cahill
Arteta – Pienaar – Carsley – Osman
Neville – Lescott – Yobo – Jagielka
Howard

Placering:
Umiddelbart vil jeg sige, at Everton er lige så stærke som sidste sæson, og man er godt besat på de fleste pladser til de mange kampe. Man kan godt bruge en forsvarer eller 2 mere op til sæsonen, så man har en god bredde på holdet, da man nok vil ramme nogle skader i løbet af en lang og hård sæson. Placeringsmæssigt tror jeg, at man godt kan forsvare den 6. plads, som man hentede i sidste sæson – det kan dog også blive til lidt mindre. Man har et godt hold og også et par interessante unge spillere, der er ved at være klar til at slå igennem.

Bolton Wanderers

Stadion: Reebok Stadium
Kapacitet: 28.000
Kaldenavn: Wanderers
Manager: Sammy Lee
Placering 2006/2007: Nummer 7 (UEFA Cup)
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 9-11

Sidste sæson:
Bolton havde en rigtig god sæson, hvor man var tæt på Champions League kvalifikation, men man gik kollektivt ned, da det kom frem, at Sam Allardyce trak sig som manager for Bolton. Man fik dog reddet en UEFA Cup-billet hjem, så man kan til dels sige, at sæsonen blev reddet.

Defensiv:
Målmandsposten er der ikke blevet rørt ved fra Sammy Lee, så det er stadig finske Jussi Jaaskelainen, der er det sikre 1. valg i målet.
Bolton har mistet deres bedste centrale forsvarer, Tal Ben Haim, til Chelsea. I stedet for har man hentet den talentfulde Gerald Cid i franske Bordeaux. Dog ligner det en svækkelse af holdet, da Haim var en vigtig mand.

Offensiv:
Der er sket et par ændringer på midtbanen hos Bolton, der er kommet flere spillere ind på holdet, hvilket gør, at bredden er blevet en smule større. De spillere, der har forladt klubben har ikke været så tæt på kampe i trøjen for Bolton. Angrebet, med Diouf og Anelka som mest markante, er det samme som sidste sæson.

Profil:
Midtbanemand Kevin Nolan er indbegrebet af Bolton. Han er en fighter af Guds nåde, og han giver sig altid 100 procent i alle tacklinger. Det har givet knubs i kampene, men han ofrer sig for fansene, og de er vilde med ham. Han er nød til at give sig fuldt ud igen, hvis Bolton skal have en fornuftig sæson.

Talent:
Op til denne sæson har man hentet den bare 20-årige Dzemaili, som, på trods af sin unge alder, var kaptajn i Zürich, og han var ligeledes med i den schweiziske landsholdstrup til VM. Han har også noget erfaring fra Europa med i bagagen, og det bliver spændende at se, om han kan falde til i det engelske.

Bud på stærkeste opstilling:
Diouf - Anelka
Nolan - Dzemaili - McCann – Giannakopoulos
Michalik - Meite - Cid – Hunt
Jaaskelainen

Placering:
Savnet af Big Sam bliver svært for Bolton. Han var rigtig god til at få meget ud af ingenting, så han bliver bestemt savnet. Hans erstatning er den tidligere assistent, Sammy Lee, og det bliver spændende at se, om det samme kan lykkedes for Lee. Normalt, når Bolton har europæiske opgaver, så får man en mellemsæson, hvor man ikke når det store, og det er sådan én jeg tror de får i denne sæson. En midterplacering er et godt bud.


Reading

Stadion: Majesky Stadium
Kapacitet: 24.200
Kaldenavn: Royals
Manager: Steve Coppell
Placering 2006/2007: Nummer 8
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 18-20

Sidste sæson:
Man var sidste sæsons store overraskelse, da man gik direkte fra Championship og ind på en placering i den bedste halvdel af Premier League. Man havde også det nødvendige held.

Defensiv:
Der er ikke sket ændringer i målet eller i forsvaret til den kommende sæson. Så det skulle være det samme som sidste år. Man bør nok hente et par forstærkninger, da man sidste sæson var heldig med, at man ikke blev ramt af alvorlige skader.

Offensiv:
Man har mistet Steve Sidwell på den centrale midtbane, en klar svækkelse, da han var en vigtig del af den succes, som Reading havde. Som erstatning har man hentet Kalifa Cissé ind på holdet, men umiddelbart ligner det en svækkelse i forhold til sidste sæson. Der skal nok hentes et par forstærkninger ind på de offensive pladser, hvis man ikke skal have en meget svær sæson.

Profil:
Den amerikanske målmand, Marcus Hahnemann, der har stået fast mellem Royals stænger i de sidste 4 sæsoner. Han spillede i den amerikanske MLS liga, inden Fulham hentede ham til England for nogle sæsoner siden. Han var en stor del af den succes Reading havde sidste sæson. Skal man have en chance for at blive i det fine selskab, så skal man se nogle af de kvaliteter han viste sidste sæson.

Talent:
Leroy Lita er en talentfuld U21-landsholdsangriber, som har fået en del spilletid de seneste sæsoner, og han fik lidt af et gennembrud sidste sæson, hvor man havde et par skader i angrebet. Han fik 22 kampe fra start, og scorede 7 mål i løbet af sæsonen.

Bud på stærkeste opstilling:
Doyle - Lita
Convey - Cisse - Harper - Ki-Hyeon
Murty - Shorey - Sonko - Ingimarsson
Hahnemann

Placering:
Man har ikke gjort det store på transfermarkedet, hvilket vil sige, at man stort set holder samme trup, der skaffede det flotte resultat som sidst. Man skal dog huske at indregne den faktor, der hedder ”2. sæson”: Kan man holde kursen, trods en lidt smal trup? Jeg regner med, at Reading kommer til at slås hårdt for at undgå nedrykning i denne sæson.

Portsmouth

Stadion: Fratton Park, Portsmouth
Kapacitet: 20.200
Kaldenavn: Pompey
Manager: Harry Redknapp
Placering 2006/2007: Nummer 9
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 6-8

Sidste sæson:
Portsmouth var spået en god sæson, da man havde forstærket sig godt i alle kæder, og de spillere levede op til deres høje niveau og skaffede Portsmouth en rigtig flot 9.plads i Premier League. Der var dog perioder, hvor man savnede et par vigtige spillere, og her kunne man kunne se, at bredden ikke var den bedste i truppen. Alligevel havde man en fantastisk sæson, som man var tæt på at krone med en plads i UEFA Cuppen.

Defensiv:
Man havde en god defensiv sidste sæson, men der var ikke så meget bredde på den, hvilket kom til syne, når man havde skader. Det har man gjort noget ved til denne sæson med indkøb af Sylvain Distin, Hermann Hreidarsson samt unge Martin Cranie. Det styrker bestemt bredden i forsvaret, og det bliver spændende at se, hvordan Harry Redknapp blander kortene, for man har nu 6 gode forsvarere i truppen.

Offensiv:
Sidste sæson havde man en lidt tynd offensiv, men det har man gjort noget ved til denne sæson. Man har forstærket angrebet med angriberne, David Nugent (Preston) og John Utaka (Rennes, Frankrig). Derudover har man forstærket midtbanen med den ghanesiske landsholdsspiller, Muntari. Man har kun sagt farvel til Todorov, så alt i alt en klar styrkelse.

Profil:
Sol Campbell har haft en noget fortumlet karriere, men ser ud til at have fundet ro i Portsmouth, hvor han sammen med Stefanovic styrer forsvaret med hård hånd. Det er vigtigt at han igen har en god sæson.

Talent:
Den engelske U21-landsholdsangriber, David Nugent, scorede mål på samlebånd i Preston, og interessen fra Premier League var stor. Det var dog i Portsmouth, at han så de bedste muligheder for udvikling og spilletid. Han ligger lige omkring landsholdet, hvor han scorede i sin debut, og han bliver derfor utrolig spændende at følge i den kommende sæson.

Bud på stærkeste opstilling:
Ukata - Nugent
Kranjcar – Davis - Muntari – O’Neill
Stefanovic - Primus - Campbell - Lauren
James

Placering:
Portsmouth ser ud til at have forstærket bredden på truppen, så man ikke er så svækket, når der skulle komme nogle alvorlige skader. Alt i alt, så burde det være muligt at hente mindst en lige så god placering som sidste sæson.

Blackburn Rovers

Stadion: Ewood Park, Blackburn
Kapacitet: 31.300
Kaldenavn: Rovers
Manager: Mark Hughes
Placering 2006/2007: Nummer 10
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 6-8

Sidste sæson:
Man havde en noget blandet sæson. Man var ude at spille europæisk fodbold hvor man havde rimelig succes. Man kom videre fra UEFA Cup-gruppespillet, hvorefter man røg ud til tyske Leverkusen. I de hjemlige turneringer kom man til semifinalen i FA Cuppen, hvor man tvang Chelsea ud i forlænget spilletid.

Defensiv:
I forhold til sidste sæson, så har man hentet den unge færøske målmand, Gunnar Nielsen, i Frem, men det forventes ikke, at han slår Brad Friedel af holdet. Forsvaret er blevet svækket med afgangen af Gray og Todd, da det var spillere, der havde en hel del erfaring.

Offensiv:
Blackburn har ikke skiftet meget på det offensive pladser, men man har dog handlet gode spillere til holdet. Angrebet er forstærket med Roque Santa Cruz, der var blevet i overskud efter Bayern Münchens store indkøb før denne sæson. Derudover har man hentet Maceo Rigters, der var en meget ombejlet herre i diverse klubber. Begge er angribere og de skal kæmpe med McCarthy om pladserne i den forreste kæde.

Profil:
McCarthy havde en fantastisk sæson sidste år, og det fik både Manchester United og Chelsea til at byde på ham. Han ville dog hellere blive i Blackburn, hvor han ville være stjernen i stedet for at forsvinde i mængden. Han scorede mål på samlebånd, og med indkøbet af Cruz og Rigters, så ser Blackburn ud til at være godt besat på de forreste pladser.

Talent:
Maceo Rigters spillede på det hollandske U21-landshold, der slog England ud i sommerens EM efter en stor straffesparkskonkurrence. Med indkøbet af Cruz, må han forvente, at det måske ikke bliver til så meget spilletid, men så må han bevise, at han er en plads værd i startopstillingen.

Bud på stærkeste opstilling:
Cruz - McCarthy
Gamst – Dunn – Savage – Emerton
Ooijer - Nelsen - Samba – Khizanishvili
Friedel

Placering:
Man har forstærket angrebet markant, hvor man stort set kun havde McCarthy sidste sæson, mens forsvaret ser en smule svækket ud i bredden. Man skal også ud og spille i Europa i sæsonen (i skrivende stund har man – ligesom AaB – kvalificeret sig til 2. kval runde af UEFA Cuppen), så alt efter, hvordan det kommer til at gå i Europa, kan det have en effekt på Premier League. Holdet har dog efter min mening potentiale til at ligge omkring nummer 6-8.

Aston Villa

Stadion: Villa Park, Birmingham
Kapacitet: 42.573
Kaldenavn: The Villians
Manager: Martin O’Neill
Placering 2006/2007: Nummer 11
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 12-14

Sidste sæson:
Sidste sæson var utroligt svingende. Man startede ud med at blande sig i toppen af Premier League, for så til sidst at kæmpe for at undgå nedrykning. Dog blev sæsonen sluttet rimelig godt af, og man fik en hæderlig placering som nr. 11.

Defensiv:
Defensiven er pt. svækket med afgangen af Hughes og Samuel. Ikke faste startere, men det svækker bestemt bredden på en kæde, der var ramt af en del skader sidste sæson.
Danske Thomas Sørensen er fortsat førstekeeper (han misser dog sæsonstarten pga en skade), og foran ham ligger en stærk skandinavisk duo, dels landsmand Martin Laursen, der forhåbentligt endelig får en sæson uden alvorlige skader, dels den svenske jernmand Mellberg.

Offensiv:
Offensiven er forstærket med Marlon Harewood og Reo-Coker, der begge er hentet til klubben fra West Ham. Man har ikke mistet spillere af betydning, kun McCann var nogenlunde fast mand.

Profil:
At finde en stor profil på dette Villa-hold er alligevel sværere end jeg havde ventet, så jeg er kommet frem til den konklusion, at det er sammenholdet, der er det vigtigste på holdet, og det skal holde hele sæsonen. Sidste sæson viste holdet tydeligt, at når man rammer en krise, så er det virkelig hele holdet, der går ned.

Talent:
Luke Moore fik nogle kampe sidste sæson, men han fik meget af sæsonen ødelagt på grund af skader. Han er en ung hurtig angriber, der, selvom han kun fik 7 kampe fra start, lynede 4 gange. Kan han få noget selvtillid, spilletid og ikke mindst være skadesfri i denne sæson, så kan man godt forvente, at han gør det godt.

Bud på stærkeste opstilling:
Harewood – Carew - Agbonlahor
Petrov - Reo-Coker – Barry
Bouma – Mellberg – Laursen – Delaney
Sørensen

Placering:
Man har fået styrket bredden på holdet, men om de spillere, der slog godt igennem sidste sæson, kan gøre det igen, bliver spændende at følge. Jeg tror det bliver endnu en mellemsæson for Aston Villa, da flere af de andre hold har en stærkere og bredere trup. Kan man holde sig skadesfri, så kan man dog overraske positivt.

Middlesbrough

Stadion: Riverside Stadium, Middlesbrough
Kapacitet: 35.100
Kaldenavn: Boro
Manager: Gareth Southgate
Placering 2006/2007: Nummer 12
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 9-11

Sidste sæson:
Det var træner Southgates debutsæson sidste år. Han overlevede det, men det var ikke altid lige kønt, det som blev præsteret i kampene. Man fik hentet en hæderlig placering som nummer 12 ind, og man går efter at forbedre den i denne sæson.

Defensiv:
Det er stadig gode gamle Mark Schwarzer, der er målmand i Boro til denne sæson. Man har hentet Jonathan Woodgate ind på en permanent kontrakt fra Real Madrid – han var kun til låns sidste sæson. Derudover er højrebacken forstærket med Luke Young, som man hentede hos nedrykkerne fra Charlton. Samlet er det ca. det samme som sidste sæson.

Offensiv:
Offensiven var i forvejen rimelig stærk, og man behøvede ikke de store indkøb, men man har alligevel hentet Tungay Sanli ind på en fri transfer samt Jeremie Aliadiere, der var blevet i overskud i Arsenal. Man har mistet Mark Viduka, men man har dækket ham godt ind til denne sæson med erhvervelsen af disse to angribere.

Profil:
Profilen ser ud til at blive venstrewingen Stuart Downing som mange engelske klubber har været ude efter. Han har en god boldkontrol, god sans for spillet, hurtigt antrit samt et godt venstre ben til at ligge præcise afleveringer med. Det er primært fra den side, de målsøgende afleveringer kommer fra.

Talent:
Lee Cattermole ser ud til at få sit store gennembrud i denne sæson. Han har spillet på stort set alle ungdomshold op gennem aldersrækkerne. Han fik 22 kampe fra start i Premier League sidste sæson, og han ligger til igen at blive en forholdsvis fast starter på midtbanen, hvor han kan bruges centralt eller på højrekanten.

Bud på stærkeste opstilling:
Tungay – Yakubu
Downing – Boateng - Cattermole – Rochemback
Pogatetz – Woodgate – Huth – Young
Schwarzer

Placering:
Man har forstærket sig ret godt til denne sæson, men sådan har det også set ud til de sidste mange sæsoner, og man har alligevel skuffet hver gang. Jeg vil spå dem til at ende omkring samme placering som sidste sæson.

Newcastle United

Stadion: St. James Park, Newcastle
Kapacitet: 52.200
Kaldenavn: The Toons / Magpies
Manager: Sam Allardyce
Placering 2006/2007: Nummer 13
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 9-12

Sidste sæson:
Man havde endnu en katastrofal sæson, der blev ødelagt af en masse skader og dårligt spil. Alt dette kostede Glenn Roeder jobbet hen mod slutningen af sæsonen. I stedet har man hentet Sam Allardyce, der senest var i Bolton.

Defensiv:
Målmandsposten besættes stadig af Shay Given med Steve Harper som reserve. Så det ser ud til, at Big Sam har været tilfreds her. Forsvaret har aldrig været tip top hos Magpies, og Big Sam gjorde også kort proces med det meste af forsvaret. Næsten alle mand ud, og man er ved at bygge et nyt forsvar op fra bunden. Indtil videre har man fået hentet Geremi og Rozehnal (kan også spille defensiv midtbane) ind i forsvaret, men der kommer nok mere i løbet af sæsonstarten.

Offensiv:
Midtbanen er stort set den samme, man har dog har skiftet Parker ud med Barton, og det bliver spændende at se, om den uligevægtige ballademager (voldsmand) kan falde til ro under Sam Allardyces ledelse. Angrebet har fået noget rutine ind med erhvervelsen af Mark Viduka. Holder Owen sig skadesfri denne sæson, så har man et yderst kompetent angreb til rådighed.

Profil:
Profilen på holdet er svær at udpege, da man mest skal kæmpe som et kollektiv, som Allardyce er kendt for gennem hans tid i Bolton. Skal man udpege en enkelt mand, så må det blive Barton og temperamentet. Er der kommet styr på det, så bliver han en værdifuld spiller på den centrale midtbane som erstatning for Scott Parker.

Talent:
Steven Taylor er en af de få forsvarere, som Allardyce har holdt fast ved, så han må være tiltænkt en forholdsvis stor rolle i den kommende sæson. Taylor er en dygtig forsvarsspiller, der har stor spilforståelse og som regel kommer godt af med bolden. Han har is i maven til at spille bolden, hvis det brænder på i forsvaret.

Bud på stærkeste opstilling:
Owen - Martins
Duff - Dyer - Barton - Emre
Geremi – Rozehnal - Taylor - Carr
Given

Placering:
Mange nye spillere ind og et nyt forsvar, der skal spilles sammen. Det vil nok give pointtab i starten af sæsonen, men det skulle ikke overraske mig, hvis Newcastle får en ok sæson, da Big Sam får mirakler ud af de mindste ting – og faktisk er potentialet bestemt til stede; et godt hold på papiret. Dog tror jeg ikke, at de når det helt store i år.

Manchester City

Stadion: Stadium of Manchester, Manchester
Kapacitet: 48.500
Kaldenavn: The Citizens
Manager: Sven Göran Eriksson
Placering 2006/2007: Nummer 14
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 9-11

Sidste sæson:
Arbejderklubben i Manchester havde en sæson, der lignede mange af de tidligere. Man drillede de store hold lidt, når de kom til byen, mens man tog sig kærligt af de lavere rangerende modstandere. Alt var dog ikke idyl i klubben, da man satte en meget negativ rekord ved kun at score 10 mål på hjemmebane i 19 kampe. Så ingen tvivl om at angrebet skal oprustes i pausen. Den nye manager, Eriksson, har i hvert fald fået en velvoksen pengepung mellem hænderne.

Defensiv:
I målet har man mistet Nicky Weaver, der var reservemålmand hele sæsonen. Han fik dog nogle kampe, da Isaksson ikke var klar hele sæsonen. Isaksson går i øvrigt glip af sæsonens første 3-4 uger pga en skade - uden at det unge keepertalent Kasper Schmeichel nok af den grund skal regne med en masse spilletid. City leder nemlig efter en (mere rutineret) afløser for Isaksson.
Man har mistet Sylvain Distin, der er skiftet sydpå – til Portsmouth. Han var en rigtig god spiller for City sidste sæson, og til at løfte arven, har man hentet Vedran Corluka i Zagreb.

Offensiv:
Offensiven var det store problembarn sidste sæson, og det ser man ud til at have gjort noget ved i år. Ud er røget Barton og Sinclair, men man har hentet store forstærkninger ind i form af Petrov, Giovanni, Fernandes Bojinov samt Bianchi. Ifølge diverse rygter, så skulle det dog ikke stoppe her, og flere spillere meldes på vej til City.

Profil:
Rolando Bianchi scorede hele 18 mål i Serie A sidste sæson for Reggina. Der er dog forskel på Serie A og Premier League, og spørgsmålet er om han kan gøre det bedre end Shevchenko, der ligeledes var måltyv i Serie A, men ikke har ramt det helt store i England.

Talent:
Det er nok en spiller, som Stephen Ireland, som man skal holde et vågent øje med på det ”nye” City hold. Man er gået godt til den med indkøb på midtbanen, men umiddelbart ser det ud til at unge Ireland skal kæmpe med gamle Hamann om pladsen på den centrale midtbane. Ireland har vist godt spil i de kampe, som han har fået i City-trøjen.

Bud på stærkeste opstilling:
Bianchi - Bojinov
Fernandes - Giovanni – Ireland - Petrov
Ball – Dunne – Corluka – Richards
Isaksson

Placering:
Med alle Citys store indkøb til den nye sæson, så kan det blive en spændende sæson i arbejderklubben i år. Men nu skal alle disse spillere også slå til i den engelske liga, hvor programmet er noget hårdere end i Serie A, hvor de fleste af spillerne er hentet. Jeg forventer dog, at de rykker lidt frem i forhold til sidste sæson, så de vil være at finde på en placering omkring 9-11, når sæsonen er slut.

West Ham United

Stadion: Upton Park, London
Kapacitet: 35.600
Kaldenavn: The Hammers
Manager: Alan Curbishley
Placering 2006/2007: Nummer 15
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 12-14

Sidste sæson:
West Ham havde fået forstærket truppen til sidste sæson, og det så ud til, at man kunne forsvare den flotte placering fra sæsonen forinden. Men ak. Man endte derimod med at kæmpe for at undgå nedrykning, hvilket man først nåede i sidste kamp med en sejr på Old Trafford.

Defensiv:
Målmandsposten er blevet yderligere styrket, da man har hentet Richard Wright på en fri transfer i Everton. Defensivt har man sagt farvel til Konchesky, mens det ikke er blevet til nogen indkøb endnu. Samlet set er det en mindre svækkelse af Hammers.

Offensiv:
Offensivt er der sket meget for Hammers op til denne sæson. Væk er bl.a. Reo-Coker, Harewood, Benayoun samt Tevez, men de er blevet erstattet af spillere som Faubert, Parker, Bellamy samt Ljungberg. Alt i alt vil jeg sige, at man er svækket en smule i angrebet, men man er alligevel meget godt besat.

Profil:
Det må blive en spiller som Parker, der skal tage over efter Reo-Coker, der er skiftet til Aston Villa. Parker spillede godt i Newcastle sidste sæson, hvilket gjorde, at West Ham gav ca. 100 mio. for ham. Han skal spille op til samme niveau i London, hvis man skal have valuta for pengene. Han placerer sig godt på banen og lægger gode afleveringer.

Talent:
Dean Ashton. Den store stærke angriber, der har scoret en del mål i de klubber, hvor han har spillet, ser ud til at spille denne sæson. Han skiftede til West Ham sidste sæson, men så blev han langtidsskadet og sad ude hele sæsonen. Denne sæson bliver hans første hele sæson i West Ham, og han ser ud til at danne angrebspar med nyindkøbte Bellamy.

Bud på stærkeste opstilling:
Bellamy - Ashton
Etherington – Parker – Bowyer - Ljungberg
Dailly – Ferdinand – Gabbidon – McCartney
Green

Placering:
Nu skal man i gang med den 3. sæson i Premier League efter at man med nød og næppe overlevede den svære 2. sæson. Masser af nye ansigter på holdet, og de skal selvfølgelig lige spilles sammen, hvilket kan give nogle pointtab i starten af sæsonen. Placeringsmæssigt ser jeg dog en mulighed for fremgang, da man er kommet af med et par af de spillere, der skabte en smule dårlig stemning på holdet.

Fulham

Stadion: Craven Cottage, London
Kapacitet: 22.200
Kaldenavn: Cottagers
Manager: Lawrie Sanchez
Placering 2006/2007: Nummer 16
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 15-17

Sidste sæson:
Sidste sæson kæmpede Fulham for at undgå nedrykning, hvilket kostede Coleman jobbet i klubben. I stedet fik man hentet Lawrie Sanchez til klubben fra en position som nordirsk landstræner. En plads, hvor han havde stor succes. Fulham var meget svingende sidste sæson, og man reddede først sit skind i de sidste runder, hvor man havde mere at spille for end sine modstandere.

Defensiv:
Fulham havde ikke just den bedste defensiv sidste sæson, og det har Sanchez prøvet at gøre noget ved. Han har hentet Chris Baird, Hughes samt Konchesky ind til styrke defensiven.

Offensiv:
Man har sagt farvel til flere stærke spillere på midtbanen, og det ser ud til at man er en smule svækket, hvis man kigger over hele linien. Claus Jensen, Mark Pembridge samt Michael Brown, der var holdets bedste sidste sæson, er skiftet ud med Davis og Cook. Angrebet er styrket med Kamara og Healy, der scorer mål på samlebånd for det nordirske landshold. Alt i alt, så er midtbanen svækket i mine øjne, mens der er kommet lidt bredde på angrebet.

Profil:
David Healy må blive en af profilerne på dette Fulham hold. Han har vist sig som en stor målscorer – især på landsholdet. Nu skal han vise, at han kan score mål i en af de bedste ligaer i Europa på et hold, der, ligesom landsholdet, har brug for alle de mål, han kan levere.

Talent:
Midterforsvareren Zat Knight, der for alvor slog igennem i forrige sæson, hvor daværende manager Chris Coleman gav ham chancen i forsvaret. Knight er meget stærk i hovedspillet og har et godt blik for spillet. Hans højde på næsten 2 meter giver ham en væsentlig fordel i luftspillet. Han er også blevet belønnet med flere kampe på det engelske landshold.

Bud på stærkeste opstilling:
Kamara - Healy
Dempsey – Smertin – Diop – Bullard
Konchesky – Baird - Knight - Bocanegra
Niemi

Placering:
Umiddelbart spår jeg endnu en svær sæson for Fulham, der nok vil komme til at kæmpe mod nedrykning igen i denne sæson. Sanchez har lavet mange ændringer i truppen, og det vil nok koste lidt, at man ikke er helt inde i sammenspillet de første kampe af sæsonen. Dog tror jeg, at Fulham kommer til at klare det, men det bliver som sagt nok en svær sæson.

Wigan Athletic

Stadion: JJB Stadium, Wigan
Kapacitet: 25.000
Kaldenavn: The Latics
Manager: Chris Hutchings
Placering 2006/2007: Nummer 17
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 15-17

Sidste sæson:
Wigan skuffede meget sidste sæson, da der var forventninger om samme placering som i deres 1. Premier League sæson, hvor det blev til en plads omkring midten. Men man måtte i stedet kæmpe gevaldigt for at undgå nedrykning, hvilket man undgik med en sejr i sidste runde.

Defensiv:
Man har skiftet en del ud i defensiven til den nye sæson. Man har skilt sig af med meget rutinerede spillere, som blandt andet Matt Jackson, Arjan De Zeeuw samt David Unsworth. I stedet for dem har man hentet unge talentfulde spillere ind, men jeg synes, at der mangler noget rutine i forsvaret til denne sæson.

Offensiv:
Offensiven er blevet en smule bedre med tilgangen af især Brown og Sibierski, mens man ikke har mistet det store på disse pladser. Så man har fået lidt bredde på de forreste kæder, har hentet spillere ind, der har bevist noget på dette niveau.

Profil:
Titus Bramble er kommet til klubben fra Newcastle, og han har en meget tung arv, som han skal løfte i Wigan. I Newcastle viste han ikke noget lederskab, men det skal han i Wigan, ellers går det galt. Lykkedes det ham ikke at leve op til sit talent, så bliver det nok en svær sæson.

Talent:
Julius Aghahowa, 25-årig nigerianer, der kom til klubben i januar 2007, og har gjort en god figur i de få kampe han fik. Han har tidligere spillet 7 sæsoner i ukrainske Shakhtar Donetsk, hvor han vandt 3 mesterskaber. Han er en hurtig og intelligent angriber med et godt øje for bolden og holdkammerater, som han gerne spiller, hvis de står i en bedre position.

Bud på stærkeste opstilling:
Camara - Heskey
Landzaat - Brown – Koumas – Sibierski -
Melchiot - Bramble - Boyce - Barnes -
Kirkland -

Placering:
Jeg forudser en meget svær sæson for Wigan, da man har skilt sig af med det meste af den erfaring man havde i den bagerste 4-kæde. Det er gode spillere der er i forsvaret, men man mangler erfaring og en ledertype. Samlet trækker det ned, og man ender nok omkring samme placering som sidste sæson.

Sunderland

Stadion: Stadium of Light, Sunderland
Kapacitet: 49.000
Kaldenavn: The Black Cats
Manager: Roy Keane
Placering 2006/2007: Nummer 1 i Championship (Direkte Oprykning)
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 15-17

Sidste sæson:
Man vendte hurtigt tilbage til Premier League efter bare én sæson i Championship. Man var forholdsvis sikker på oprykningen hele sæsonen. Man spillede rigtig godt, og man fik ”mesterskabet” i Championship hjem i skabet.

Defensiv:
Sidst man var i Premier League (2005/06) var det især forsvaret, der haltede. Man lukkede 69 mål ind på 38 kampe, hvilket er næsten 2 mål i snit. Det er alt for meget, og man ser også ud til at have fået forstærket forsvaret til den nye sæson. Ind har man hentet Russell Anderson (Aberdeen), Paul McShane (WBA), Greg Halford (Reading), mens man ikke har sagt farvel til nogen i defensiven.

Offensiv:
Offensiven hos Sunderland ser ud til at være styrket i forhold til sidste sæson. Man har renset en smule ud i de angribere, der ikke fik den store spilletid, mens man har hentet gode unge spillere ind på holdet. Offensiven ser ud til at være styrket i bredden, og man har flere gode og talentfulde spillere at tage af.

Profil:
Michael Chopra, der er kommet til fra Cardiff City, hvor han scorede 22 mål. Han har dog en fortid i Sunderlands ærkerivaler fra Newcastle, hvor han aldrig rigtig fik chancen eller tilliden for at bevise sit værd. Han er en hurtig angriber, der har en god finish og en god evne til at stå lige, hvor bolden kommer ned.

Talent:
Grant Leadbitter er en central midtbanespiller, der er kommet op gennem den Sunderlandske fodboldskole. Han er kun 21 år, og har masser af gode muligheder for at lære og tage den erfaring, det giver, når han kommer på banen. Sidste sæson blev det til 26 kampe fra start i Championship.

Bud på stærkeste opstilling:
Chopra - Connelly
Richardson - Miller - Whitehead - Edwards -
Collins - Varga - Anderson - Nosworthy -
Fulop -

Placering:
Umiddelbart ser det ud til, at Sunderland har lært af den lektie, som man fik sidste gang man var i den bedste række. Man har købt godt ind til at dække ind på flere pladser. Jeg ser Sunderland som et hold, der kan klare skærene i Premier League, men jeg tror dog ikke, at man vil ligge langt fremme, som man ellers har set andre oprykkerhold gøre i deres 1. sæson.

Hold: Birmingham City

Stadion: St. Andrews Ground, Birmingham
Kapacitet: 25.800
Kaldenavn: The Blues
Manager: Steve Bruce
Placering 2006/2007: Nummer 2 i Championship (Direkte Oprykning)
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 18-20

Sidste sæson:
Man rykkede ned i Championship, og man havde et klart mål – nemlig en hurtig tilbagevenden til den bedste række. Så man fik blandt andet danske Bendtner på lån fra Arsenal, og det viste sig at være det helt rette. Men nu er han væk, og har man spillere til at tage over?

Defensiv:
Det er stadig den rutinerede Maik Taylor, der vogter målet i Birmingham, men til denne sæson har han fået en konkurrent mere til pladsen, da man har hentet den ghanesiske målmand, Richard Kingson, der har erfaring fra blandt andet Tyrkiet.
Forsvaret er blevet styrket med erfaring i Queudrue (Fulham), Parnaby (Boro) samt Ridgewell (Villa), så man har ikke mistet det store i forhold til sidste sæson.

Offensiv:
Man har sagt farvel til Bendtner, der er taget tilbage til Arsenal samt Stephen Clemence, der blev kåret til årets spiller. Til midtbanen har man hentet et par unge spillere i bl.a. Arsenal samt Kapo i Juventus, mens Bendtner er erstattet af O’Connor, som man har hentet i Rusland, men han har tidligere spillet i Skotland. Samlet set, så ser jeg holdet som en smule svækket i forhold til sidste sæson.

Profil:
Gary McSheffrey er midtbanespiller for Birmingham ifølge deres hjemmeside, men han scorede rigtig mange mål sidste sæson (13 mål i 40 kampe). Han kan også benyttes helt i front med sin speed samt store tekniske kunnen. Det skal man se noget til igen, hvis han skal fortsætte sin gode stime af mål.

Talent:
Hos Birmingham ser jeg den unge svenske midtbanespiller Sebastian Larsson, der sidste sæson var på lejeaftale fra Arsenal, som det helt store talent. I denne sæson er den aftale blevet permanent. Han kan også bruges i forsvaret, men det er primært på midtbanen, at han er bedst. Præcise afleveringer og præcise frispark er det, som han er bedst kendt for.

Bud på stærkeste opstilling:
O’Connor - Jerome
McSheffrey – Larsson – de Ridder - Kapo
Queudrue – Jaidi – Ridgewell - Kelly -
Taylor -

Placering:
Man har mistet meget ved, at man ikke har Bendtner, og jeg tror ikke, at O’Connor er en fuldgod erstatning for ham til den nye sæson. Man får det svært i den kommende sæson, og jeg tror desværre ikke på, at man klarer skærerne.

Derby County

Stadion: Pride Park
Kapacitet: 33.597
Kaldenavn: The Rams
Manager: Billy Davies
Placering 2006/2007: 3. i Championship (Vinder Play Offs)
Forventet 2007/2008-placering: Nr. 18-20

Sidste sæson:
Derby var godt med i sidste sæson i Championship, hvor man sluttede på 3.pladsen. Man var også tæt på den direkte oprykning, men man måtte lige gennem Southampton og WBA i finalen for at sikre oprykningen til Premier League. Over hele sæsonen var man et af de bedre hold, så det var fortjent.

Defensiv:
I forhold til sidste sæson har man forstærket defensiven med noget erfaring på de centrale pladser. Man har bl.a. hentet Davis i Sheffield United og Andy Todd i Blackburn, hvilket er en forstærkning af det centrale forsvar.

Offensiv:
Der er ikke sket det store på de offensive pladser – dog har man hentet Robert Earnshaw ind til at supplere Steve Howard i angrebet. Begge er de farlige angribere, men om de kan samarbejde bliver det spændende spørgsmål. Bredden på midtbanen er ikke den største, og man vil derfor være svækket ved skader og karantæne.

Profil:
Robert Earnshaw, der er kommet til fra Norwich, scorer mål i alle de klubber han spiller i. Han er en hurtig og farlig angriber og den eneste spiller, der har scoret i alle 5 engelske divisioner, League Cup, FA Cup samt landskampe. Hvis Derby skal have en chance for overlevelse, kræver det især at Earnshaw bliver ved med at få netmaskerne til at blafre.

Talent:
Stephen Bywater, tidligere West Han målmand, der sidste år spillede hele sæsonen for Derby. Han stod i skyggen af bl.a. Roy Carroll og Robert Green. Han har dog spillet en del kampe i den næstbedste række, men han er uden erfaring fra Premier League. Han er en god målmand, der er meget talentfuld, og han har også spillet 6 U-21 kampe for England.

Bud på stærkeste opstilling:
Earnshaw - Howard
Barnes - Jones - Oakley - Teale -
Camara - Todd – Davis – Edworthy -
Bywater -

Placering:
Selvom man har et stærkt angreb, så ser det alligevel svært ud for Derby. Man vil være den ubekendte faktor i Premier League, da det er nogle år siden, at klubben sidst var i den bedste række. Jeg spår dog Derby til at rykke ned denne sæson, selvom man nok vil skabe et par gode resultater i løbet af sæsonen.