I den kommende weekend er der sæson-premiere i den engelske Premier League - en åbningsweekend der endda byder på hele to klassikere: Tottenham-Liverpool, og søndagsbraget Chelsea-Manchester United.

Vi har til denne sæson fået tilgang af Torben W. Ibsen som makker til Steen H. Jessen, og de to Premier League-eksperter har kigget lidt i krystalkuglen og kommer herunder med deres bud på hvad vi kan vente os af den kommende sæson.
______________________________________________

Så er det langt om længe tid til at få nogle af verdens dyreste fodboldben i aktion igen. Denne gang med TV dækning på TV5 udover Canal+. Den første kamp, der vises her er Tottenham Vs Liverpool lørdag d. 14/8 kl. 13.45.

Premier League tegner i år til at blive mere lige end længe - specielt 3 hold skiller sig markant ud, nemlig Manchester United, Arsenal og Chelsea.

Arsenal viste sidste sæson uhyggelig styrke med 38 kampe uden nederlag, hvilket aldrig tidligere er set. Kan Arsenal holde dette eller har ny rige Chelsea spenderet rublerne rigtigt? Og hvad kan Manchester United med tilbagevenden af Rio Ferdinand i september byde på, efter sidste sæson der "kun" sluttede med hæder i FA Cup?

Liverpool og Newcastle må betragtes som største outsidere, men det er svært at forestille sig de ender med pokalen efter sidste spillerunde. Liverpool må anses som favorit til at tage den vigtige 4. plads og dermed komme i Champions League igen i år.

Udover disse velkendte favoritter eksisterer et par hold det bliver spændende at følge.

Birmingham har købt godt ind og endda fået dansk islæt i truppen i form af Jesper Grønkjær. Ydermere er sidste års topscorer Fossell igen blevet lånt i Chelsea samtidig med at Birmingham har købt fornuftigt ind til bredden i truppen.

Tottenham med Frank Arnesen på direktionsgangen, har ligeledes gennemgået store ændringer. Ny ledelsesstruktur med ny manager samt en række nye ansigter i omklædningsrummet betyder at der er mange spørgsmål, der skal besvares i den kommende sæson. Truppen virker dog til at mangle lidt bredde, og specielt på midtbanen kan en lang sæson godt give problemer.

Middlesbrough har også købt en række nye ansigter. Mest opsigtsvækkende er Reiziger, Viduka og Hasselbaink. Specielt angrebsduoen kan blive en kæmpe gevinst, da Middlesbrough var rækkens 3. mindst scorende hold sidste sæson.

De 3 oprykkere virker til at få det svært som sædvanligt, og ligner sammen med Everton, Manchester City og muligvis Portsmouth kandidater til nedrykningen. Specielt Everton er meget sårbare over en hel sæson, da deres trup er meget smal. Både City og Everton er meget afhængige af enkeltmanspræstationer fra henholdsvis Anelka og Rooney.

Dette er blot gætterier og vi er alle meget klogere d. 14. maj 2005!

Med nu 2 eksperter på Premier League kan vi her på BetXpert.com forhåbentlig øge fokus på Premier League, med øget antal analyser og dermed forhåbentligt ekstra tunge punge til brugerne til følge.