Lørdag den 19. august starter en ny sæson i Premier League, hvor stjerner som Gerrard, Shevchenko, Henry, Rooney (når han har overstået sin karantæne...) og alle de andre slippes løs på de engelske fodboldbaner for at afgøre mesterskabet. Skal det være Chelsea igen-igen eller kan Manchester United, Liverpool eller et helt fjerde hold snige sig foran?

Åbningskampen står mellem Sheffield United og Liverpool: kl. 13.45.

Analyser af førsterunde-kampene og diverse langtids-væddemål findes hér på BetXperts PL-side: http://www.betxpert.com/ekspert/eng/

Optakt

Forneden følger et kig på de 20 hold i den nye sæson af den engelske Premier League. Jeg gennemgår alle holdenes transfers til den nye sæson – er de blevet stærkere eller svagere? og kommer med et bud på, hvilke spillere, på hvert hold, der bliver profiler, og hvilke man skal holde øje med og hvorfor.

Det er selvfølgelig en lang sæson og meget kan ske i løbet af sæsonen. Holdene kan blive forstærkede af nye spillere eller svækkede ved afgang. Skader kan også spille ind, især hvis det er profilerne.

Her følger et kig på hvert hold i Premier League sæsonen 2006/2007. (rækkefølgen er bestemt af sidste sæsons placering). Der kan være enkelte transfers, som undertegnede kan have glemt eller overset.

Chelsea

Stadion: Stamford Bridge, London
Kapacitet: 42.360
Startet: 1905
Kaldenavn: Blues
Manager: Jose Mourinho
Spilledragt: Blå / Blå / Hvide.
Placering 2005/2006: Nr. 1 (Direkte kvalifikation til Champions League)
Forventet 2006/2007 Placering: Nummer 1

Chelsea gjorde som man havde forventet før sæsonstart - nemlig at hjemtage det engelske mesterskab for 2. år i træk. Gennem hele sæsonen var man det hold, som viste det mest stabile spil, hvilket gjorde, at man ikke var i tvivl om, at Chelsea genvandt mesterskabet. På transfersiden har man luget lidt ud i truppen, men man har også hentet gode forstærkninger til klubben. Lige nu har man 5 nye spillere i truppen. M. Ballack (B. München), Hilario (Nacional), S. Kalou (Feyenoord), stortalentet J. Obi Mikel (Lyn) samt den ukrainske målmaskine A. Shevchenko (AC Milan) er kommet til klubben, mens man har solgt flere spillere, der ikke fik den store spilletid i klubben sidste sæson. Væk er bl.a. C. Cole (West Ham), Del Horno (Valencia), Duff (Newcastle), Gudjohnson (Barcelona), Veron (Estudiantes), Crespo (Inter) samt et par andre marginalspillere.
Samlet set, synes jeg, at holdet er blevet forstærket på flere pladser, i forhold til sidste sæson. Et lille hul på holdet, er den venstre side af forsvaret, hvor man er tyndt besat, men der er store rygter om, at Arsenals Ashley Cole bliver købt ind til den plads.

Profil: På et hold, som det Chelsea kan stille med til den nye sæson, så er det svært at udvælge en enkelt profil. Jeg har valgt at fokusere på midtbanegeneralen, Frank Lampard. Den engelske landsholdsspiller var en farlig herre på midtbanen for Chelsea sidste sæson, hvor han blev topscorer på holdet med 16 mål i bare 35 kampe, hvilket er mange for en midtbanespiller. Han bliver spændende at følge for at se, om han kan gentage denne flotte bedrift fra sidste sæson sammen med nyerhvervelsen Michael Ballack fra de tyske mestre, Bayern München, der er en spillertype meget á la Lampard.

Hold øje med: Normalt vil jeg komme med en af de unge spillere, som kan stå foran sit store gennembrud i denne sæson. Hos Chelsea er det dog svært, da jeg ikke tror, at de unge får den store spilletid på holdet i denne sæson – måske lige i Carling Cuppen. Men man skal holde øje med om den ukrainske bomber, Andrei Shevchenko, kan slå igennem i Premier League efter flere succesfulde år i den italienske Serie A for AC Milan. Jeg regner med, at Mourinho starter med ham og Drogba helt i front.

Bud på stærkeste opstilling (4-1-3-2):
Shevchenko - Drogba
Lampard - J. Cole - Ballack -
Makelele -
Gallas - Carvalho - Terry - Geremi -
Cech -

Placering: Næsten ikke mindre end en gentagelse af de seneste 2 sæsoners bedrift med at hjemtage det engelske mesterskab kan gøre det. I denne sæson stiler man også efter succes i Champions League, hvor man de seneste 2 sæsoner er blevet slået ud i de afsluttende runder. I skrivende stund kan man få det ”utrolige” odds af 1,50 på, at Chelsea bliver engelske mestre. Man har et af de bedste hold - om end ikke det bedste, men man vil satse på europæisk succes i denne sæson, så Premier League kan blive lidt tættere, end man har været vant til i de seneste par sæsoner. Jeg ser ikke værdi i at spille på Chelsea som mestre.

Manchester United

Stadion: Old Trafford, Manchester
Kapacitet: 68.174
Startet: 1878
Kaldenavn: Red Devils
Manager: Sir Alex Ferguson
Spilledragt: Rød / Hvid / Hvid
Placering 2005/2006: Nr. 2 (Direkte kvalifikation til Champions League)
Forventet 2006/2007 Placering: Nummer 5

Manchester United sluttede på 2. pladsen sidste sæson, hvilket også var forventet, for United var det hold, som kunne presse Chelsea mest i kampen om mesterskabet. Men man havde en længere down-periode, hvor man satte lidt for mange point til, for at kunne presse Chelsea. Manchester United har været meget stille på transfermarkedet, hvor man kun har hentet Michael Carrick hos Tottenham for ca. 200 millioner, mens man har solgt bl.a. Ruud Van Nistelrooy til spanske Real Madrid. Man skal dog ud på transfermarkedet og have hentet min. en central midtbanespiller samt en god angriber, da man ellers vil være meget sårbare overfor skader samt karantæner.

Profil: Manchester store profil i denne sæson må uden tvivl blive wonderboy Wayne Rooney, der med Ruuds afgang bliver ene mand om at trække læsset i angrebet. Desuden har man Saha samt Smith. Sidstnævnte er blevet omskolet til midtbanespiller, men kan også benyttes helt i front. Det er alle 3 gode spillere, men de indeholder ikke den samme klasse, som Rooney har. Kan Rooney få styr på temperamentet og spille det spil, som vi ved han kan mestre, så bliver han meget farlig i den kommende sæson.

Hold øje med: Med det hold, som United kan stille med i øjeblikket, så kan det blive sæsonen, hvor unge Giuseppe Rossi får sin chance i Premier League for United. Han kom til klubben i 2004, hvorefter han har vist sin store teknik på først ungdomsholdet og siden på 2. holdet. Han er en spillertype, der minder meget om Scholes, og er god til at finde hullerne i forsvaret og udnytte dem. Han kan spille både på den offensive midtbane samt helt i front, men spiller bedst, når han ligger lige bagved angriberne.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Rooney - Ronaldo
Giggs - Carrick - Scholes - Park -
Evra - Vidic - Ferdinand - Heinze -
Van der Sar -

Placering: Det bliver en svær sæson for United supporters, hvor man nok ikke skal regne med, at holdet kommer i top 4, hvilket betyder at Red Devils misser kvalifikationen sig til Champions League næste år. Det kan selvfølgelig ændre sig meget, hvis man får hentet et par gode spillere til midtbanen samt angrebet. Men som holdet er i skrivende stund (2. august), så spår jeg dem ikke de store chancer. Umiddelbart vil jeg give dem en 5. plads, som hvad man kan præstere i denne sæson.

Liverpool

Stadion: Anfield, Liverpool
Kapacitet: 45.000
Startet: 1892
Kaldenavn: The Reds
Manager: Rafael Benitez
Spilledragt: Rød / Rød / Rød
Placering 2005/2006: Nr. 3 (3. kval. runde til Champions League)
Forventet 2006/2007 Placering: Nummer 2

Liverpool var tippet, som den største trussel til Chelsea om mesterskabet sidste sæson, men man fokuserede på alt for meget, og var tæt på ikke at få noget ud af det. Man hev dog et trofæ hjem til Anfield, da man slog West Ham United i FA Cup finalen efter straffespark.
Liverpool er blevet forstærket godt over sæsonpausen, hvor man har hentet Jermaine Pennant og Mark Gonzalez til wingpladserne, mens defensiven er blevet styrket af Fabio Aurelio og Gabriel Paletta. I angrebet er Morientes og Cisse væk, og her er Craig Bellamy hentet som erstatning. Samlet set synes jeg, at Liverpool ser ud til at være stærkere på midtbanen og i forsvaret end sidste sæson.

Profil: Steven Gerrard er den ubestridte konge af Anfield. Der kommer ikke nogen i nærheden af ham i klubben. Gerrard er en farlig spiller, der spiller bedst, når han ligger på den centrale midtbane, hvorfra han kan fordele boldene til angriberne, men han har også et meget farlig skud selv, så forsvaret ved sjældent præcist, hvad han vil gøre. Kan han spille på samme måde i denne nye sæson, så bliver han igen et spændende bekendtskab.

Hold øje med: En spiller, som bliver interessant at følge, er nyindkøbet, Jermaine Pennant, som man har hentet hos nedrykkerne fra Birmingham. Pennant var i sidste sæson den spiller i Premier League, der havde flest indlæg (497 - næsten 14 indlæg pr. kamp), og med 2-meter manden Peter Crouch i boksen, burde han få en del assist i denne sæson, hvis Benitez altså vælger at benytte ham på fløjen.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Fowler - Crouch
Gonzalez - Alonso - Gerrard - Pennant -
Riise/Aurelio - Hyypiä - Carragher - Finnan
Reyna

Placering: Jeg ser lige pt. Liverpool som den største trussel til Chelsea i kampen om mesterskabet, da man har hentet gode forstærkninger til klubben op til sæsonen. Som minimum burde det være muligt at hente 3. pladsen og dermed få Champions League kampe i sæsonen efter. Samlet set er holdet blevet stærkere, hvor man dog kan bruge en ekstra angriber, så man har 4 top - angribere til det pressede program med Premier League, Champions League, FA Cup samt Carling Cuppen, hvor man sandsynligvis ikke helt kan undgå skader.

Arsenal

Stadion: Emirates Stadium, London
Kapacitet: 60.000
Startet: 1886
Kaldenavn: The Gunners
Manager: Arsene Wenger
Spilledragt: Bordeaux / Hvid / Bordeaux
Placering 2005/2006: Nr. 4 (3. kval. runde til Champions League)
Forventet 2006/2007 Placering: Nummer 3

Arsenal skulle komme sig ovenpå tabet af styrmanden Patrick Vieria, hvilket man først kom meget sent på sæsonen. Det hele endte dog med, at The Gunners hentede den meget vigtige 4. plads i sidste spillerunde, hvilket giver adgang til 3. kvalifikationsrunde af Champions League. Det var ligeledes den sidste sæson på Highbury, hvor man havde haft hjemmebane siden 1913. Nu er man kommet på et helt nyt stadion, hvor der er plads til hele 60.000 tilskuere.
Arsenal har, ligesom United, været meget stille på transfermarkedet indtil videre. Eneste spiller, som er kommet ind på holdet er den tjekkiske stjerne, Tomas Rosicky. Det er en klar forstærkelse af midtbanen hos Arsenal, hvor der vil være endnu en mand til at fodre Henry i front med afleveringer. Ud af klubben er der også røget et par spillere. Væk er store spillere som Bergkamp (stoppet), Sol Campbell (transferfri) og Pires (Villarreal), og man har som sagt ikke hentet andre ind endnu.

Profil: Arsenals forventede store profil i den kommende er ingen anden end Henry. Hele holdet arbejder godt sammen som en helhed, men det er klart Henry, som er den spiller, man ligger mest mærke til på holdet. De seneste 4 sæsoner har givet Henry stor kredit i Premier League, som en farlig mand, hvilket han har gjort sig fortjent til. Det er blevet til hele 106 mål i bare 138 kampe i Premier League, hvilket må siges at være acceptabelt. Han er også spilleren, som gør det uventede med en bold, og på trods af det store antal mål, så er han ikke den selviske type. Odds 3,5 for at Henry bliver topscorer i Premier League er ikke meget over 12 måneder set i lyset af, at Shevchenko bliver en alvorlig trussel. Dog skal man have in mente at Shevchenko ikke er sikker på at spille hver gang.

Hold øje med: Her havde jeg valgt danske Bendter, som jeg regnede med ville slå igennem i denne sæson i Arsenal trøjen, men han er siden blevet lejet ud til Birmingham. I stedet for har jeg valgt venstre back, Gael Clichy. Han er godt nok skadet lige pt. og står som substitut på venstre backpladsen efter stærke Ashley Cole, men Cole er på vej væk, så denne sæson kan blive hans store gennembrud. Cole var skadet meget af sidste sæson, hvor det så var forventet at Clichy skulle vise sit værd, men skæbnen ville at han også skulle sidde ude med en skade stort set hele sæsonen. Hans største konkurrent til pladsen er Flamini, der normalt er midtbanespilleren, men som gjorde det godt på venstre back - pladsen sidste sæson.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Henry - Adebayor
Hleb - Gilberto - Rosicky - Ljungberg -
Cole - Toure - Senderos - Lauren -
Lehmann -

Placering: Jeg forventer, at Arsenal kommer i top 4 igen i denne sæson. Forsvaret er godt nok svækket en smule, da Campbell er smuttet, og venstre backen Cole på vej væk. Erstatninger skal hentes ind til forsvaret, da bredden her ikke er stor nok til at klare en hel sæson. Offensivt er man godt besat til kampene, og med Henry i front, er der garanti for mange mål. Spørgsmålet er bare om Wenger vil spille med Henry alene på top eller om Adebayor skal assistere ham oppe foran.

Tottenham

Stadion: White Hart Lane, London
Kapacitet: 36.200
Startet: 1882
Kaldenavn: Spurs
Manager: Martin Jol
Spilledragt: Sort-Hvid / Sort / Sort
Placering 2005/2006: Nr. 5 (UEFA Cuppen)
Forventet 2006/2007 Placering: Nummer 4

Tottenham havde deres bedste sæson i mange år, og nu er man klar til at forsvare den. Man lå inden sidste runde til at spille Champions League i denne sæson, men smed det hele væk i sidste runde, så ærkerivalerne fra Arsenal smuttede forbi - ikke den afslutning, som mange Spurs tilhængere havde håbet på. Tottenham har hentet forstærkninger til klubben i form af 3 rigtig gode spillere samt et stort fransk talent. Til klubben er Benoit Assou-Ekotto, Didier Zokora samt Dimitar Berbatov kommet, mens man har hentet Dorian Dervitte, som er en fremtidens mand i forsvaret. Man har dog sagt farvel til Carrick samt et par spillere, som ikke fik den store spilletid. Samlet har Spurs lavet nogle fornuftige handler over sommeren, og det ligner et forstærket hold.

Profil: Dimitar Berbatov er hentet i tyske Leverkusen, hvor han har scoret mål på samlebånd de seneste sæsoner. Kan han fortsætte denne gode scoringsstime, så bliver han en farlig mand i Premier League, hvor han dog må kæmpe, med både den engelske landsholdsspiller, Jermain Defoe samt publikumsfavoritten, Robbie Keane, om pladserne i front. Kigger man på formen hos angriberne, så ligner det startpladser til Defoe og Berbatov, men man kan ikke komme uden om Keane, der er en utrolig farlig spiller i boksen.

Hold øje med: Aaron Lennon skød frem på den engelske himmel i sidste sæson, hvor hans hurtighed og gode indlæg blev belønnet med Årets Unge Spiller i Tottenham samt en plads i VM-truppen for England. Kan han fortsætte sin udvikling, så får Tottenham en farlig højre side, hvor også Stalteri huserer på backpladsen.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Keane - Berbatov
Tainio - Zokora - Jenas - Lennon
Assou-Ekotto - King - Dawson - Stalteri
Robinson -

Placering: Tottenham har købt godt ind til denne sæson, og selvom man måtte sælge Carrick til United, så tjente man godt på ham. Man har til denne sæson fundet de pladser, hvor man var svagest i sidste sæson og forstærket dem. Tottenham har ikke bare brugt penge på at købe spillere, men har været fornuftige med hensyn til deres køb. Samlet set, har man fået et bedre hold, og igen burde man kæmpe med om de 4 bedste placeringer i Premier League, der giver adgang til Champions League.

Blackburn

Stadion: Ewood Park, Blackburn
Kapacitet: 31.300
Startet: 1875
Kaldenavn: Rovers
Manager: Mark Hughes
Spilledragt: Blå-Hvid / Hvid / Hvid
Placering 2005/2006: Nr. 6 (UEFA Cuppen)
Forventet 2006/2007 Placering: 6

Det lignede længe en stor sæson for Blackburn, og det blev det også på en måde. 6. pladsen i Premier League, og dermed kvalifikation til europæisk fodbold er godt, men man lå med i kampen om 4. pladsen sammen med Tottenham og Arsenal. Her blev Rovers imidlertid den lille i det drama, og man var tæt på at glide længere ned i tabellen. Ligeledes kom holdet hele vejen frem til semifinalen i den lille cupturnering, Carling Cuppen, men røg ud til Manchester United, der vandt finalen med 4-0 over Wigan.
Blackburn har holdt fast i det meste af holdet til denne sæson – eneste udskiftning har været i angrebet, hvor Bellamy (Liverpool) og Dickov (Man. City) er væk. I stedet for dem har man hentet 3 gode angribere, så på papiret er man dækket godt ind til en lang sæson som også inkludere UEFA Cup kampe. Ind har man hentet Francis Jeffers (Charlton), Roberts (Wigan) samt McCarthy (Porto). Alt i alt så har man stort set samme hold som sidste sæson.

Profil: Norske Morten Gamst Pedersen kom til Blackburn for 2 år siden, og har siden slået sit navn fast i engelsk fodbold. Han gør det uventede på venstre kanten, hvor han huserer. Flere klubber har været ude efter ham, men han elsker klubben, og de elsker ham. Sidste sæson blev han intern topscorer med 10 mål, hvilket siger en del om holdets kaliber. Man har flere spillere, som er målfarlige, og derfor er det svært for modstanderne at forsvare mod Blackburn.

Hold øje med: Benedict McCarthy er kommet til klubben fra portugisiske FC Porto, hvor han sidste sæson ikke havde den bedste sæson - det blev kun til 3 mål i 23 kampe. Han var en del af det Porto hold, som Mourinho førte til Champions League trofæet forrige sæson, og allerede der var Blackburn ude efter ham. Nu er han endelig kommet til Premier League, hvor det bliver spændende at se, om han kan falde til. Han har målnæsen til at være med fremme - det har han bevist tidligere i Portugal, Spanien samt da han startede sin karriere i Ajax Amsterdam.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
McCarthy - Roberts
Pedersen - Savage - Reid - Emerton -
Matteo - Nelsen - Todd - Neill
Friedel

Placering: Det tegner til at blive endnu en af de gode sæsoner i Premier League. Man har formået at holde fast på stort set hele holdet med undtagelse af angrebet, som er blevet en smule bredere, hvilket ikke gør noget, da der vil komme nogle småskader i løbet af en sæson, hvor man også skal spille lidt UEFA Cup kampe. Jeg ser Blackburn som et hold, der igen skal være med i top 6 af Premier League. Man mangler lige den sidste bredde over hele banen samt nogle verdensklasse spillere for at nærme sig top 5. Men endnu en 6. plads er et meget realistisk bud på deres placering.

Newcastle

Stadion: St. James’ Park, Newcastle
Kapacitet: 52.200
Startet: 1881
Kaldenavn: Toons
Manager: Glenn Roeder
Spilledragt: Sort-Hvid / Sort / Sort
Placering 2005/2006: Nr. 7 (InterToto Cuppen)
Forventet 2006/2007 Placering: 8

Newcastle fik for 2. sæson i træk en katastrofal start på sæsonen, men sidste sæson endte man alligevel på en fortrøstningsfuld 7. plads. Ligeledes var man inde i kampen om billetter til UEFA Cuppen, men Toons har i stedet kvalificeret sig til 2. kvalifikationsrunde gennem InterToto Cuppen, hvor man ”bare” skulle forbi norske Lillestrøm. Legenden, Alan Shearer, har stoppet sin karriere, og Chopra er solgt til Cardiff, og det har efterladt et stort hul i front, som man endnu ikke har fyldt ud. Ligeledes blev Michael Owen skadet under VM, så man har kun Ameobi til pladserne oppe foran, mens man på midtbanen har mistet Lee Bowyer til West Ham. Eneste forstærkning, der er hentet, er Damien Duff, som kommer til fra rivalerne fra Chelsea.

Profil: Før sidste sæson hentede man Scott Parker i Chelsea, og han er hurtigt blevet en populær herre i Newcastle trøjen. Parkers rolle på holdet sidste sæson var som den store oprydningsmand på midtbanen. I denne sæson vil Roeder bruge ham lidt mere offensivt og lade Nicky Butt være oprydningsmand. Parker har mange gode kvaliteter

Hold øje med: Der kommer til at hvile et stort pres på den unge Ameobi, der skal tage over for legenden Alan Shearer. Ameobi har bestemt kvaliteter til det. Han har god speed og meget farlig i boksen, hvilket han har vist i træningskampene (2 mål i 1½ kamp) samt Inter Toto Cuppen, hvori det også er blevet til 2 mål i ca. 1½ kamp. Det kan blive hans helt store sæson i år, hvor han næsten er garanteret en del spilletid, da der ikke er hentet nogen erstatning ind for Shearer endnu.

Bud på stærkeste opstilling (4-5-1):
Ameobi
Duff - Parker - Butt - Dyer - Solano
Babayaro - Bramble - Taylor - Carr
Given

En lille kommentar til opstillingen, da jeg synes, at Newcastle har mange gode spillere på midtbanen, hvor jeg dog ikke kan få plads til Albert Luque, der har spillet mange gode kampe op til sæsonen. Ligeledes har jeg ikke fundet plads til Charles N’Zogbia I front vil Owen selvfølgelig være 1.valget, men han er ude i meget lang tid endnu, og derfor har jeg sat Ameobi i front.

Placering: Kan Newcastle få en bedre start på sæsonen end man har fået de seneste par sæsoner, hvor det har været katastrofalt? Det er nok et af de store spørgsmål i denne sæson, og om bredden er stor nok. Midtbanen er bred nok, men angrebet halter noget, da man reelt set kun har Ameobi i front. Holdene over Newcastle har forstærket holdet, mens Newcastle ikke har hentet den store forstærkning til denne sæson, så en placering omkring nr. 8 virker ganske realistisk.

Bolton

Stadion: Reebok Stadium, Bolton
Kapacitet: 28.000
Startet: 1874
Kaldenavn: The Trotters
Manager: Sam Alardyce
Spilledragt: Hvid / Hvid / Hvid
Placering 2005/2006: Nr. 8 ()
Forventet 2006/2007 Placering: 12

Sidste sæson var Bolton’s første i Europa, og man klarede sig sådan set godt nok. I UEFA Cupen kom man videre fra gruppespillet og endte med at ryge ud til Marseille. I Premier League landede holdet på en 8. plads, hvilket var godkendt, og det betyder, at man kan koncentrere sig fuldt ud om Premier League i denne sæson.
Bolton har ryddet godt ud i truppen, men der er ikke kommet den samme styrke ind på holdet, så selvom man stadig har et godt hold, mangler man noget i bredden. Væk er bl.a. Jay Jay Okocha samt forsvarerne Jaidi og N’Gotty. Der er kun kommet Fortune (Man. United) samt Meite (Marseille) ind på holdet, og det er en klar svækkelse af især forsvaret til denne sæson.

Profil: Senegalesiske Diouf bør være den mest markante spiller på dette Bolton hold, der nok ikke skal regne med den helt store succes i denne sæson. Holdet er uden de store profiler, så det må være Diouf, som man skal ligge mærke til i den kommende sæson, hvis han kan få spillet til at fungere. Han blomstrede godt op efter skiftet fra Liverpool.

Hold øje med: Nyindkøbte Abdoulaye Meite, der er hentet i franske Marseille. Han er 25-årig og har, trods sin unge alder, spillet 4 år i den franske liga samt 20 landskampe for Elfenbenskysten. Det er ganske imponerende. Han har et godt blik for spillet, og er meget rolig i stressede situationer i forsvaret. Hans spillestil passer godt ind i Premier League, og han er nok den spiller, som bliver et af de største hits i denne sæson.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Davies - Diouf
Fortune - Speed - Nolan - Giannakopoulos -
Augustyn - Ben Haim - Meite - Hunt -
Jaaskelainen

Placering: Bolton skal ud på transfermarkedet, hvis man ikke skal kæmpe mod nedrykning i denne sæson. Det er en god starter, som man kan stille med, men når skader og karantæner kommer, så ser man meget tynde ud på alle pladser. Bolton har været med i den bedre halvdel de seneste par sæsoner, men i denne sæson får man det svært, da der er flere hold, som presser på.
En placering omkring nr. 12 er meget realistisk.

West Ham

Stadion: Boleyn Ground (Upton Park), London
Kapacitet: 35.600
Startet: 1895
Kaldenavn: The Hammers
Manager: Alan Pardew
Spilledragt: Rødvin / Hvid / Hvid
Placering 2005/2006: Nr. 9 (UEFA som tabende FA Cup finalist)
Forventet 2006/2007 Placering: 7

West Ham var oprykkere til sidste sæson, og man var én af de helt store overraskelser, da man endte i den bedre halvdel, samt at man kom hele vejen frem til FA Cup finalen, hvor man dog måtte se sig besejret af Liverpool efter straffespark, selvom man var foran 3-1 i 2. halvleg. Hammers råder over en af Englands største talentfabrikker, og man er rigtig god til at finde gode spillere til den rette pris.
Til denne sæson har man hentet forstærkninger til alle kæder. Forsvaret er blevet forstærket af Tyrone Mears (Preston), John Pantsil og George McCartney (Sunderland) samt amerikanske Jonathan Spector (Man. United). Midtbanen er forstærket af Newcastles ”problembarn” Lee Bowyer, der tidligere har spillet i West Ham, hvor han havde god succes. Angrebet er forstærket af Charlton Cole, der rejste fra Chelsea grundet manglende spilletid, hvilket han håber på i West Ham. Man har ikke mistet nogen spillere af stor betydning udover veteranmålmanden Shaka Hislop, der gjorde en god figur, mens Roy Carroll var skadet. I stedet har man hentet Robert Green i Norwich

Profil: Målmand Roy Carroll blev før sidste sæson hentet i Manchester United, og i sidste sæson har han nydt stor succes, hvor slutningen af sæsonen dog blev ødelagt af en rygskade. Men da havde man en rutineret erstatning i Shaka Hislop, der dog er taget til USA for at spille. Kan Carroll fortsætte det gode spil fra sidste sæson mellem stængerne i denne sæson, så bliver West Ham spændende at følge - og europæisk succes er ikke langt fra.

Hold øje med: Man kender efternavnet Ferdinand, men det er ikke Rio, som er kommet til West Ham for at spille igen, men derimod er det hans lillebror, Anton Ferdinand, som der er tale om. Anton havde en alle tiders sæson sidste år, hvor mange folk sammenlignede ham med hans mere kendte storebror. Anton er god i luften, læser spillet godt og skiller sig godt af med bolden, når angrebet presser på, for at få ham til at lave fejl.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Ashton - C. Cole
Etherington - Bowyer - Reo-Coker - Benayoun -
Konchesky - Ferdinand - Dailly - Gabbidon -
Carroll -

Placering: West Ham kan næsten kun skuffe folk, da man havde så god en sæson sidste år, men jeg ser stort potentiale i det hold, som West Ham kan stille med til denne sæson. Man har bredden til at fokusere på både UEFA Cuppen samt Premier League, hvor målet er en midterplacering. Holdet er forstærket på flere pladser, så man kan satse på succes i flere turneringer uden det går ud over Premier League.

Wigan

Stadion: JJB Stadium, Wigan
Kapacitet: 25.000
Startet: 1897
Kaldenavn: The Latics
Manager: Paul Jewell
Spilledragt: Blå-Hvid / Blå / Hvid
Placering 2005/2006: Nr. 10 ()
Forventet 2006/2007 Placering: 11

Wigan var sidste sæsons store overraskelse sammen med West Ham. Wigan fik en fremragende sæsonstart, så selvom man gik lidt ned imod slutningen af sæsonen, så betød det ikke noget, da man allerede havde sikret sig endnu en sæson i Premier League. The Latics havde ligeledes en god portion cup succes, hvor man kom helt frem til finalen i den ”lille” turnering, Carling Cuppen – her måtte man dog se sig besejret af Manchester United med 4-0.
Set i forhold til sidste sæson, har man mistet Jamie Bullard (midtbane) samt Jason Roberts (angreb), men man har hentet godt ind til den nye sæson, hvor placeringen i top 10 skal forsvares, selvom målet er at undgå nedrykning. Heskey, Landzaat samt Fitz Hall er kommet ind til at forstærke holdet, mens man har hentet et par unge spillere til at styrke bredden på holdet.

Profil: Senegalesiske Henri Camara var en af de store årsager til, at Wigan klarede sig så godt sidste sæson. Han scorede hele 12 mål i de 24 kampe, han spillede, og endte som nummer 2 på Wigans topscorer liste, selvom han missede hele 5 uger, da han repræsenterede Senegal ved African Cup of Nations. Han har vist sig som den store målscorer i alle de klubber, han har repræsenteret. Især hans hurtighed, antrit, samt hans næse for, hvor målet står, er nogle af hans største forcer.

Hold øje med: Man har hentet Denny Landzaat i hollandske AZ Alkmaar, hvor han havde en rigtig god sæson - han scorede 10 mål fra sin plads på midtbanen. Han har spillet hele sin karriere i Holland, og det var også hans landsholdskollegaer, som synes, at det var et godt træk at flytte til England, hvor han ville passe godt ind. Han er rigtig målfarlig, og er en del af det berømte ungdomsarbejde i Ajax Amsterdam, hvor han dog kun har spillet én kamp på deres førstehold.

Bud på stærkeste opstilling (4-3-3):
Heskey - Camara - McColloch
Kavanagh - Landzaat - Teale -
De Zeeuw - Hall - Scharner - Chimbonda -
Pollitt

Placering: Det er den svære sæson 2 for Wigan, hvor man skal forsøge at bevise, at sidste sæson ikke blot var en enlig svale. De var dømt til nedrykning sidste sæson, men overraskede mange, da man blev oppe. Jeg regner med, at Wigan ender omkring midten af rækken igen. Holdet har hentet et par gode forstærkninger for at erstatte de spillere, man har mistet i løbet af sæsonen samt sommerpausen.

Everton

Stadion: Goodison Park, Liverpool
Kapacitet: 40.200
Startet: 1878
Kaldenavn: The Toffees
Manager: David Moyes
Spilledragt: Blå / Hvid / Hvid
Placering 2005/2006: Nr. 11 ()
Forventet 2006/2007 Placering: 9

Der var store forventninger til Everton før sidste sæson, da man var sluttet som nr. 4 og skulle spille kvalifikationskampe til Champions League. Det blev dog til et samlet nederlag i 3. kvalifikationsrunde, og man kom heller ikke videre til gruppespillet i UEFA Cuppen. I Premier League startede man med at vinde én af de første 8 kampe. Samlet set var det en katastrofal sæsonstart for The Toffies. Alligevel fik man hentet en meget hæderlig 11. plads hjem til Goodison Park. Til denne sæson er holdet blevet forstærket af yngre kræfter, hvor man har sagt farvel til Nigel Martyn (stoppet), Duncan Ferguson (stoppet) samt Li Tie (Sheffield U.). I stedet har man hentet Crystal Palace angriberen, Andrew Johnson, der for et par sæsoner siden var den næstmest scorende spiller, hvilket var godt klaret, når man spiller på et nedrykkerhold. I stedet for Martyn har man lånt Tim Howard i Manchester United, der nok bare skal varme en anden bænk i denne sæson. Derudover har man hentet et af Englands største talenter på højre backpladsen, idet man har købt Joleon Lescott i Wolves. I alt har man et hold på ca. samme niveau som sidste år.

Profil: Australske Tim Cahill kom til Goodison for 2 sæsoner siden, og han er blevet en fan favorit, og elsket af mange fans for hans fightervilje, der gør, at han kæmper alle 90 minutter. Det er næsten krævet, at Cahill får endnu en god sæson hos Everton, hvis man skal op og spille med, hvor det er sjovt.

Hold øje med: Andrew Johnson bliver det helt store angrebsnavn i Everton i denne sæson. Man har hentet den stærke angriber for £8,6 mio. i Crystal Palace, hvilket er en høj pris for en Championship spiller, men han har bevist at han har kvaliteterne til at klare sig på det højeste niveau i England. Han er meget farlig i feltet, mens han også er koldblodig fra 11meter pletten, hvor han, for Crystal Palace, var en sikker mand.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Johnson - Beattie
Arteta - Carsley - Cahill - Davies -
Neville - Yobo - Stubbs - Lescott -
Wright -

Placering: Som jeg ser Everton - holdet til denne sæson, så har man handlet fornuftigt ind. Man har en god målmand i Wright, men man tør ikke at satse på de 2 unge målmand som reserve, så derfor har man hentet Howard i United på en lånekontrakt. Lescott har spillet godt i træningskampene, og lignet et godt køb. Johnson og Beattie i angrebet sammen bliver meget spændende at følge. Man burde som minimum blive nr. 11 som sidste sæson, og jeg tror, at man får et mindre avancement til 9. pladsen i denne sæson.

Fulham

Stadion: Craven Cottage, London
Kapacitet: 22.200
Startet: 1879
Kaldenavn: Cottagers
Manager: Chris Coleman
Spilledragt: Hvid / Sort / Hvid
Placering 2005/2006: Nr. 12 ()
Forventet 2006/2007 Placering: 13

Fulham sluttede på en meget respektfuld 12. plads, og det var mest grundet deres gode hjemmebane, at man blev oppe, for man var ikke meget værd på udebane, hvor det kun blev til én sejr samt 4 uafgjorte i 19 kampe. Samlet set er Fulham blevet et lidt stærkere hold til denne sæson, hvor man har hentet Franck Queudrue (Middlesbrough), Jimmy Bullard (Wigan) samt et par unge spillere, der skal være med til at bygge holdet op til fremtiden. Det er især forsvaret, som er blevet trimmet en del, da man har sagt farvel til bl.a. Goma og Rehman - dog var det kun Goma, der var i nærheden af 1.holdet.

Profil: Det er svært at udpege en enkelt spiller som profil, da man går på banen som et hold, og alle kæmper for alle. Amerikanske Brian McBride skal fortsætte sit gode spil for Fulham, som han har præsteret over de ca. 1½ sæson, hvor han har været en del af Fulham med stor succes.

Hold øje med: Midterforsvareren Zat Knight, der for alvor slog igennem i sidste sæson, hvor manager Chris Coleman gav ham chancen i forsvaret. Knight er meget stærk i hovedspillet og har et godt blik for spillet. Hans højde på næsten 2 meter giver ham en væsentlig fordel i luftspillet. Han blev også belønnet med 2 kampe på det engelske landshold, og var tæt på at komme med til VM i Tyskland.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
McBride - Boa Morte
C. Jensen - Brown - Diop - Malbranque -
Queudrue - Knight - Bocanegra - Christanval -
Niemi -

Placering: Det bliver endnu en sæson for Fulham, hvor de skal klare sig på sin gode hjemmebane. Holdet er blevet en smule stærkere end sidste sæson, men jeg forventer ikke, at man rykker frem i stillingen i forhold til sidste sæson. En placering omkring nummer 13 er meget realistisk i denne sæson, hvor man igen skal satse på diverse cupturneringer, hvis man skal ud og spille i Europa.

Charlton

Stadion: The Valley, Charlton
Kapacitet: 27.100
Startet: 1905
Kaldenavn: Addicks
Manager: Iain Dowie
Spilledragt: Rød / Hvid /Rødhvid
Placering 2005/2006: Nr. 13 ()
Forventet 2006/2007 Placering: 15

Charlton havde en blandet sæson sidste år, hvor man startede ud som lyn og torden - bare for at falde igennem rækken og slutte nede på 13. pladsen. Lidt skuffende efter den start på sæsonen, men holdet var ikke bedre end det.
Charlton har trimmet angrebssiden af holdet, hvor man har sagt farvel til hele 4 angribere, der ikke fik den store spilletid i klubben, mens der kun er hentet en enkelt ind - nemlig Jimmy Floyd Hasselbaink.

Profil: Angriberen Darren Bent, der havde en af sine bedste sæsoner i Charlton, var meget tæt på at komme med på det engelske landshold til VM, men måtte se sig overgået af unge Theo Walcott. Kan han fortsætte spillet fra sidste sæson, så bliver han spændende at følge i denne sæson, hvor han får den meget rutinerede angriber, Jimmy Floyd Hasselbaink, som sin makker i angrebet. Ellers har man også en anden Bent i truppen – nemlig Marcus, hvis uheldet skulle være ude med hensyn til skader.

Hold øje med: Forsvareren Luke Young havde en kanon sæson, men den endte alligevel i skuffelse, da han i april måned blev ankelskadet, og derfor ikke kom med det engelske landshold til VM. Han havde ellers vist sit store værd for holdet, og blev udnævnt til kaptajn. Han er en spiller, der altid giver sig selv 110 % for holdet, og udviser stor spilforståelse på højre back og ligeledes ved han, hvornår han skal gå med frem, og hvornår han skal blive tilbage.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Hasselbaink - D Bent
Bolanos - Faye - Holland - Ambrose -
Gibbs - Traore - Sorondo - Young -
Myhre

Placering: Charlton har forstærket holdet til denne sæson, så man burde blive bedre end den 13. plads, som man hentede i sidste sæson. Umiddelbart vil jeg flytte dem en smule højere op i tabellen, men det store spørgsmål er stabilitet og bredde på holdet. Bliver man ramt af skader og karantæner, så ser det svært ud for The Addicks. Alt i alt vil jeg spå dem til at ende omkring en 15. plads, men det bliver meget tæt omkring midten og et par pladser ned i Premier League.

Middlesbrough

Stadion: Riverside Stadium, Middlesbrough
Kapacitet: 35.100
Startet: 1876
Kaldenavn: Boro
Manager: Gareth Southgate
Spilledragt: Rød / Rød / Rød
Placering 2005/2006: Nr. 14 ()
Forventet 2006/2007 Placering: 17

Middlesbrough har de seneste par sæsoner haft et godt hold i Premier League, men man har aldrig fået det til at slå igennem nationalt – i UEFA Cuppen, derimod, kom man helt frem til finalen, hvor man dog fik smæk med 4-0 af spanske Sevilla. Alt i alt, så var sæsonen ikke godkendt, da man skuffede gevaldigt i Premier League. Manager Steve McClaren blev udnævnt som ny engelsk landstræner, så hev man Gareth Southgate ind som manager, selvom han ikke har de nødvendige licenser for at træne holdet, men der er søgt dispensation fra FA.
Man har ikke fået de forstærkninger ind på holdet, som man havde håbet på, hvor det kun er blevet til Julio Arca (Sunderland) samt unge Herold Goulon (Lyon), der dog ikke kommer på 1. holdet i denne sæson. Væk er derimod Southgate (forfremmet til manager), mens Doriva og Hasselbaink ikke fik forlænget deres respektive kontrakter efter en skuffende sæson.

Profil: Målmand Mark Schwarzer skal spille en fantastisk sæson, hvis Boro skal have den mindste chance for at være med i den bedre halvdel. Middlesbrough er svækket kraftigt på hele den defensive linie, hvor savnet af Southgates kølige overblik bliver stort. Schwarzer spillede sidste år en god sæson, hvor han var en af årsagerne til succesen i UEFA Cuppen.

Hold øje med: Aiyegbeni kom til Riverside inden sidste sæson fra Portsmouth. Han har vist, at pengene var givet godt ud på angriberen, der nettede 13 gange sidste sæson i Premier League, og blev topscorer på holdet. Hans store statur gør, at han er ideel at spille bolden op til, så han kan fordele boldene videre ud på fløjene.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Aiyegbeni - Viduka
Downing - Boateng - Mendieta - Rochemback -
Pogatetz - Riggott - Ehiogu - Parnaby -
Schwarzer -

Placering: De seneste par sæsoner har jeg udråbt Middlesbrough som holdet, der kan blande sig i toppen af engelsk fodbold, men man har altid skuffet mig meget. Så i år gør jeg det modsatte, og siger, at de ikke kommer i den bedste halvdel, og man skal satse på national cup succes, hvis man skal ud og spille i Europa. Kommer der ikke nogle forstærkninger til holdet, går man en meget svær sæson i møde, hvor især defensiven ser noget skrøbelig ud, og det kan ende med nedrykning, men Middlesbrough har rutinen på holdet til, at man skal nok klare det, selvom det bliver en svær sæson.

Manchester City

Stadion: City Of Manchester Stadium, Manchester
Kapacitet: 48.500
Startet: 1880
Kaldenavn: Citizens
Manager: Stuart Pearce
Spilledragt: Lyseblå / Hvid / Hvid
Placering 2005/2006: Nr. 15 ()
Forventet 2006/2007 Placering: 14

Manchester City endte på en 15. plads sidste sæson, men man var aldrig rigtig i fare for nedrykning i løbet af sæsonen. Til denne sæson har Stuart Pearce været i gang med den helt store udrensning, hvor man sagde farvel til hele 10 spillere - dog ikke nogen, der var i nærheden af at være faste spillere på 1. holdet. Man har styrket offensiven med ankomsten af Paul Dickov og Bernardo Corradi, der skal kæmpe med Andy Cole, Darius Vassell samt Georgios Samaras om pladserne helt i front. Midtbanen er forstærket af ankomsten af Hamann og Dabo, mens Trabelsi har forstærket backpladsen.

Profil: Manchester City har gjort noget af et scoop, da man hentede den svenske landsholdsmålmand, Andreas Isaksson til klubben fra franske Rennes. Han ved, at den engelske liga er hårdere end den franske, da målmanden ikke er lige så beskyttet i det engelske som i andre europæiske ligaer. Han er kun 24 år, men har allerede spillet omkring 40 landskampe for Sverige, så han tyder på at blive en profil i den engelske liga.

Hold øje med: Ikke én bestemt spiller, som jeg vil udpege her, men derimod hele angrebet, hvor man i denne sæson har 5 klasseangribere, og hvem der bliver sorteper i det spil er svært at sige. Dog regner jeg med at Cole nok bliver den store sorteper. Den snart 35-årige angriber må i denne sæson give plads til andre og yngre kræfter. Man har også spillere som Darius Vassell, Georgios Samaras, Paul Dickov samt Bernardo Corradi – de 2 sidstnævnte er kommet ind til denne sæson, så de må være fremme i orden, mens Vassell er engelsk landsholdsspiller.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Vassell - Dickov
Barton - Dabo - Hamann - Sinclair -
Thatcher - Distin - Dunne - Trabolsi -
Isaksson -

Placering: Manchester City har forstærket holdet på et par pladser, men bredden på midtbanen og i forsvaret ser meget tynd ud, og det kan komme til at gøre ondt i løbet af sæsonen, hvor skader og karantæner vil komme til at spille ind. I angrebet har man hele 5 gode angribere, så oplever en angriber en scoringskrise, så står en anden klar i kulissen til at tage over.
Samlet regner jeg ikke med, at City rykker det store frem i tabellen. Jeg vil mene, at en plads omkring nr. 14 er meget realistisk for Manchester City i denne sæson, men som skrevet tidligere, så er der meget stor jævnbyrdighed i midten af tabellen.

Aston Villa

Stadion: Villa Park, Birmingham
Kapacitet: 42.600
Startet: 1874
Kaldenavn: Villans
Manager: Martin O’Neill
Spilledragt: Rød - lyseblå / Hvid / Lyseblå
Placering 2005/2006: Nr. 16 ()
Forventet 2006/2007 Placering: 18

Aston Villa sluttede på en meget skuffende 16. plads i sidste sæson, hvor man var ramt af mange skader og karantæner. Til denne sæson har der ikke været gang i nogle transfers, men derimod har der været stor ballade i klubben i løbet af sommerpausen. David Leary blev fyret af bestyrelsesformand Doug Ellis, efter han i medierne kritiserede bestyrelsen og ledelsen af Aston Villa. I skrivende stund ser det ud til at den amerikanske milliardær Randy Lerner køber klubben. Om det bliver godt eller skidt må tiden vise, men der er bestemt brug for forstærkninger til klubben, hvis man ikke skal være i akut fare for at rykke ned. Til at overtage managerstolen efter David Leary har man ansat Celtics tidligere succesmanager, Martin O’Neill.

Profil: Den danske landsholdsmålmand, Thomas Sørensen, skal spille op til sit allerbedste over hele sæsonen, hvis Aston Villa skal bevare sin Premier League status. Han har været næsten fast mand over de seneste 3 sæsoner, hvor han i alt kun har misset 4 kampe i Premier League. Samlet set er han vurderet som en af de bedste målmand i Premier League, men det har været defensiven, som har ladt Sørensen i stikken.

Hold øje med: Den 19-årige engelske angriber, Gabriel Agbonlahor, regner jeg med, kan blive den helt store oplevelse i Villa-trøjen, når han får noget spilletid. Han er nok kun 4. valg på angrebsposterne, da Baros, Phillips samt Angel naturligvis må stå foran ham. Han har imponeret meget i træningskampene, hvor det er blevet til hele 4 mål i bare 5 kampe. En ting er træningskampe mens turneringskampe er noget helt andet, men han skal nok få chancen i denne sæson.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Baros - Phillips
Hendrie - Djemba-Djemba - McCann - Davis -
Bouma - Mellberg - Barry - Delaney -
Sørensen -

Placering: Indrømmet, så har man en stærk første 11 i Aston Villa, men når man går længere ned i spillertruppen, så halter det en smule med kvaliteten af spillerne. Med den mulige ankomst af Lerner og sine mange penge, er det muligt, at der bliver købt nogle forstærkninger ind til holdet. Allerede nu er Celtic-spiller Stilian Petrov nævnt som en mulig forstærkning, da han kender manageren godt efter deres fælles fortid i Skotland hos Celtic. Kommer der ikke nogen forstærkninger, så bliver det en svær sæson, hvor jeg ikke umiddelbart vil sige, at Villa undgår nedrykning.

Portsmouth

Stadion: Fratton Park, Portsmouth
Kapacitet: 20.200
Startet: 1898
Kaldenavn: Pompey
Manager: Harry Redknapp
Spilledragt: Blå / Hvid / Rød
Placering 2005/2006: Nr. 17 ()
Forventet 2006/2007 Placering: 10

Sidste sæson var endnu en af dem, hvor man var nød til at kæmpe for at undgå nedrykning. Dog lykkedes det allerede inden sidste runde, så man var ikke tvunget frem og vinde for at blive. Harry Redknapp har foretaget en stor udrensning af holdet og har skruet ambitionerne i vejret. På transfermarkedet har man været ude efter flere store navne, og man har fået fat i Sol Campbell (fri transfer) og David James (Man. City). Derudover har man hentet David Thompson (fri transfer) samt Glen Johnson (sæsonlån fra Chelsea). Man har skilt sig af med flere spillere, der ikke fik det store gennembrud i Pompey’s blå spilletrøje.

Profil: Profilen i denne sæson må blive den nyindkøbte forsvarsgeneral, Sol Campbell, som man har hentet på en fri transfer fra Arsenal. Han har et glimrende blik for spillet, og er en meget hovedstødsstærk spiller, og derfor også ganske målfarlig ved dødbolde. Skal Portsmouth have succes i denne sæson, så kræver det storspil fra den store engelske forsvarsklippe.

Hold øje med: Benjani Mwaruwari kom til klubben i januars transfervindue fra franske Auxerre. Han spillede med blandet succes 3 sæsoner i det franske, men han følte sig aldrig rigtig tilpas i den franske liga, så da muligheden bød sig fra Premier League, var han ikke lang tid om at sige ja tak. Han vil hurtigt vænne sig til den engelske spillespil, hvor han med en højde på ca. 190 cm er meget stærk i hovedspillet. Han bliver en spændende spiller at følge i denne sæson.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Benjani - LuaLua
Hughes - O’Neil - Thompson - Mendes -
Griffin - Stefanovic - Campbell - G. Johnson -
James -

Placering: Portsmouth har fået et stærkt hold til denne sæson, og man kan meget vel blive det hold, som overrasker positivt i denne sæson. Man har hentet flere gode forstærkninger til holdet, hvor især Sol Campbell sammen med målmand David James kan vise sig som store gevinster for holdet. Portsmouth har en god manager samt en god organisation, så kan spillerne få det til at fungere på banen, er der udsigt til Pompey’s bedste sæson i mands minde. Står man og mangler en forstærkning, så har man en rigmand i ryggen, der har udtalt, at Redknapp har et stort råderum på transfermarkedet, så er det bare med, om man kan lokke spillerne til Portsmouth.
Portsmouth ser jeg som den positive overraskelse i denne sæson, hvor en plads i den bedre halvdel ikke er helt urealistisk.

Reading

Stadion: Madejski Stadium, Reading
Kapacitet: 24.200
Startet: 1871
Kaldenavn: Royals
Manager: Steve Coppell
Spilledragt: Blå-Hvid / Hvid / Hvid
Placering 2005/2006: Nr. 1 i Championship (Direkte oprykning)
Forventet 2006/2007 Placering: 16

Reading var helt suveræne i Championship sidste sæson, hvor holdet kun tabte én enkelt kamp på hjemmebane og én på udebane gennem hele sæsonen. Man vandt med hele 16 point ned til Sheffield United og med hele 25 point ned til 3. pladsen. Man havde også fornøjelsen af at teste holdet mod et par Premier League hold i sidste sæson gennem de engelske cups. I Carling røg man ud til Arsenal med 3-0 på Highbury - et respekteret resultat, mens det i FA Cuppen blev til et møde med West Bromwich og Birmingham, hvor man måtte ud i omkamp mod Birmingham før man røg ud. Ellers har Royals holdt fast i holdet, som det var sidste år. Udover det har man forstærket sig med Seol Ki-Hyeon fra Wolverhampton, der bliver spændende at følge.

Profil: Det er svært at udpege en bestemt spiller, men duoen Kitson/Doyle i angrebet bliver meget spændende at følge i Premier League for Reading. Det blev til samlet 36 mål i Championship sidste sæson, og kan man fortsætte det makkerskab, så er der håb forude.
Udover de 2 har man også Leroy Lita, der scorede 11 mål sidste år, så angrebsmæssigt er man meget godt besat til den nye sæson.

Hold øje med: Den amerikanske målmand, Marcus Hahnemann, der har stået fast mellem Royals stænger i de sidste 3 sæsoner. Han har spillet i den amerikanske MLS liga, inden Fulham hentede ham til England for nogle sæsoner siden. Han var en stor del af den succes, som Reading havde sidste sæson, hvor han holdt målet rent i 22 kampe. Han var udtaget til den amerikanske VM-trup, men stod i skyggen af Kasey Keller og Tim Howard, men der er store kvaliteter i keeperen, hvilket han viste sidste sæson.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
Doyle - Kitson
Harper - Sidwell - Little - Convey -
Murty - Shorey - Sonko - Ingimarsson -
Hahnemann -

Placering: Reading har et stærkt og kompetent hold, der har som mål at overleve i deres første Premier League sæson. Det mål ser jeg ikke problemer i at nå, men det bliver en hård kamp i bunden, hvor der vil være flere hold, man skal kæmpe med. Man har et meget kompetent hold, der står meget godt defensivt, og med en meget målfarlig offensiv.
Holdets store problem kan blive bredden i truppen. Man har et godt hold, men kvaliteten af de spillere, der står lige under de startende er tvivlsom på Premier League niveau, hvilket kan blive et stort problem for Reading.

Sheffield United

Stadion: Bramall Lane, Sheffield
Kapacitet: 30.400
Startet: 1889
Kaldenavn: Blades
Manager: Neil Warnock
Spilledragt: Rød / Rød / Rød
Placering 2005/2006: Nr. 2 i Championship (Direkte oprykning)
Forventet 2006/2007 Placering: 19

Lige så suveræne, som Reading var på 1. pladsen, så suveræne var Sheffield United på 2. pladsen. Der var ikke den store tvivl, da pladsen skulle besættes. Blades havde hele 9 point til 3. pladsen, da sæsonen var slut, og selvom man var noget svingende imod slutning af sæsonen, havde man allerede opbygget et godt forspring til efterfølgerne, der slog hinanden indbyrdes, så 2. pladsen aldrig rigtig kom i fare.
Sheffield United har været ude på transfermarkedet for at se, om man kan hente noget erfaring ind til holdet. Rob Hulse (angriber), David Sommeli (forsvar) samt Li Tie (midtbane) er nok de største navne, man har hentet til klubben optil denne sæson. Derudover har man også hentet Claude Davis, der havde en rigtig god sæson for Preston i det centrale forsvar. Mens det største afsavn bliver Garry Flitcroft, hvori man har mistet en stor del rutine, man godt kunne have brugt i denne første Premier League sæson. Udover ham har man også sagt farvel til nogle spillere, som ikke har slået igennem i klubben.

Profil: Den rutinerede David Unsworth, der er bedst kendt i den blå Everton trøje, spiller nu i Sheffield United. Han bliver en vigtig del af det Sheffield United forsvar, som skal spille op til sit allerbedste, hvis man skal have en chance for at blive i Premier League.

Hold øje med: Den 23-årige Michael Tonge har hele sin karriere spillet for Sheffield United. Han er et produkt af Manchester Uniteds fodboldskole. Allerede som 15-årig skrev han kontrakt med Sheffield United, og er siden da blevet bedre og bedre. Han har stort set været fast mand over de seneste 4 sæsoner, hvor han har spillet over 200 kampe for Blades. Hans bedste spil ser man, når han ligger på den centrale midtbane, men han kan også spille på wingen.

Bud på stærkeste opstilling (4-3-3):
Shipperley - Akinbiyi - Webber
Jagielka - Tonge - Armstrong -
Bromby - Morgan - Unsworth - Ifill -
Kenny -

Placering: Det bliver en svær sæson for Sheffield United, som jeg ser det. Man har ikke hentet spillere, som har mulighed for at slå sig direkte ind på holdet i denne sæson. Bredden er derfor blevet en smule bedre, men jeg tror desværre, at Sheffield må en tur ned i Championship igen.
Jeg regner dog ikke med, at Sheffield tager sidstepladsen i Premier League - dertil har man et for stærkt hold, men en plads som nr. 19 er nok det mest realistiske for Sheffield.

Watford

Stadion: Vicarage Road Stadium, Watford
Kapacitet: 22.100
Startet: 1881
Kaldenavn: Hornets
Manager: Aidy Boothroyd
Spilledragt: Gul / Rød / Rød
Placering 2005/2006: Nr. 3 i Championship (PlayOff vinder)
Forventet 2006/2007 Placering: 20

Watford endte som nr. 3 i sidste sæson, hvorefter man måtte gennem playoff - kampe for at vinde sin plads til Premier League. Man gik forholdsvis sikker gennem semifinalen, hvor Crystal Palace blev overvundet, mens man vandt meget sikkert over Leeds i finalen. Watford har ikke solgt ud af holdet til denne sæson, men man har heller ikke købt det store ind til denne sæson. Midtbanen er blevet forstærket af Darren Francis fra Wigan, mens forsvaret er blevet forstærket af Shittu og Powell, sidstnævnte giver noget erfaring til det bagerste geled.

Profil: Målmand Ben Foster havde en fremragende sidste sæson, hvor han var i udkanten til det hold, som Sven-Göran Eriksson udtog til VM. Han er blevet udråbt som et af de største engelske målmandstalenter i sin tid, hvilket gjorde at Manchester United lagde £3 mil. på bordet for ham, og dette indbragte en kontrakt til den talentfulde keeper – dog er han stadig lejet ud til Watford.
Foster skal fortsætte sit gode spil for Watford i den kommende sæson, så vil han have gode muligheder for at slå sit navn fast i Premier League.

Hold øje med: Ashley Young bliver den helt store spiller at holde øje med. Han kan både spille på højrekanten samt i angrebet. I sidste sæson endte det med 14 mål i 41 kampe. Han slog for alvor igennem sidste sæson, hvor han også fik vist sin farlighed direkte på frispark.

Bud på stærkeste opstilling (4-4-2):
King - Henderson
Chambers - Mahon - Spring - Young -
Doyley - Mackay - DeMerit - Stewart -
Foster -

Placering: Desværre ser jeg ikke den store mulighed for at Watford bliver endnu en sæson i Premier League, og man må tilbage til Championship igen. Holdet har desværre ikke bredden eller kvaliteterne til at blive oppe. Man skal nok drille nogle af de større hold i løbet af sæsonen, men ikke nok til at blive oppe.