Det gamle år er stedt til hvile, og et nyt er oprundet. Friskt, kækt og sprængfyldt med energi. Men før vi på BetXpert for alvor sætter gang i 2005 og diverse nye og spændende tiltag, skal vi lige skue bagud en stund og uddele præmier til de eksperter, der gjorde sig bedst bemærket i december.

Med Betandwin som sponsor af i alt 10 pengegaver, præmierer vi de fem øverste på indtjeningslisten samt fem eksperter, der har ydet en ekstraordinær indsats.

De bedste indtjenere

Jens Bøye får 600 kr for indtjeningslistens førsteplads, som blev opnået via en usædvanligt harmonisk tid med Le Championnat i det døende år. Den franske skøge er ellers berygtet for sin upålidelighed og hang til utroskab, men i december lykkedes det Jens at hente 3123 kr i overskud – en tilbagebetaling på 187% - for 12 tip, hvoraf 10 gik hjem.

Nummer 2 på indtjeningslisten (500 kr) blev Martin P. Andersen fra engelsk League 2. Martin har så meget styr på hold som Yeovil, Scunthorpe og Kidderminster, at han i december kunne hente sig et overskud på 2138 kr, dvs en tilbagebetaling på 123 procent – og det på grundlag af hele 26 tip!

Lige efter Martin kom BetXperts nye golfmand, Kristian Mølholm, der har et sikkert greb om såvel driver som putter og skriver nogle meget indsigtsfulde og altså også indbringende analyser. 9 rigtige ud af 11 tip gav 1834 kroner i overskud. Kristian præmieres med 400 kr.

Peter Seeberg fra Elitserien skøjtede sig til en fjerdeplads og en præmie på 300 kroner. Og så er svensk ishockey ikke engang hans stærkeste område. Peter er egentlig NHL-ekspert, men eftersom verdens bedste ishockey-liga er konflikramt og ligger stille, har han midlertidigt indtaget den tomme ekspertpost på svensk ishockey. Med et overskud på 1305 kroner i december, må man sige, at vikaren gør det meget godt i Elitserien...

Endelig får håndboldekspert Ole Kusk 200 kroner for sin femteplads på indtjeningslisten. Hans tip gav et overskud på 1084 kroner.

Ekstraordinære indsatser

Ud over indtjenings-præmien, får Ole Kusk også 200 kr for en ekstraordinær indsats. Især i forbindelse med EM i kvinde-håndbold, hvor Ole ud over godt 30 tip skrev en fremragende introduktion til slutrunden, de deltagende hold, deres chancer og bedste spillere. I øvrigt er Ole ikke bare ekspert i håndbold; i december bidrog han også med analyser af Champions League-fodbold...

4 andre eksperter får også hver 200 kr for en ekstraordinær indsats i december:

Ud over at dække Bundesligaen minutiøst – hver eneste kamp får en grundig, indsigtsfuld og underholdende analyse bundet i halen – er Per Marxen koordinator på BetXperts UEFA cup-dækning. Per yder en jætteindsats.

Nicolai Kristensen har haft en lidt uheldig december, men er ellers næsten altid at finde i toppen af vores indtjeningsliste. Men ud over at være træfsikker, er han ekstremt flittig. Cirka 60 vintersportstip blev det til i løbet af måneden... Dertil kom såmænd også et par travtip, og så er Nicolai i øvrigt også en del af Dagens Fidus-teamet.

Seref Dogan sidder med ansvaret for den svære tyrkiske liga, hvorfra han i december pumpede 20 grundige og velresearchede analyser ud. Seref bidrog i øvrigt også med et par UEFA Cup-tip.

Endelig får Steen Jessen en præmie for sin dækning af Premier League. Alene i juledagene bidrog han med 6 analyser – foruden en introduktion til den traditionsrige Boxing Day-runde. Havde vi haft flere præmier til uddeling, kunne de øvrige ”englændere” – lige fra Morten Jensen og Torben W. Iversen i PL til Klaus Bertelsen og Martin Andersen i de lavere rækker – i øvrigt også have fortjent at blive begavet. Fremragende analyser – blandt andet i de travle juledage!

Bemærkelsesværdig december- og/eller juleflid og dygtighed sås også hos fx NBA-ekspert Frank Sørensen, travmand Alex Christensen, håndboldekspert Kenneth Bech, ishockeymand Poul V. Nielsen, Henrik Posborg fra Serie A og B, Steffen Nielsen fra skotsk fodbold, John Dorf og Anders Kristensen fra Dagens Fidus, Verwolht & Svendsen fra spansk bold, etc, etc – og også hér kan vi kun beklage, at vi kun har 10 præmier til uddeling.

Alt i alt levede BetXperts eksperter - ikke bare i december, men i hele 2004 - i høj grad op til prædikatet ”Danmarks bedste ekspertpanel”.