Den mangeårige akilleshæl på det danske landshold, venstre back, er atter i vælten efter FCN-backens exit fra landsholdet...

Det er efterhånden så lang tid siden at det danske landshold havde høj kvalitet på venstre back-positionen, at den yngste del af BetXperts brugere knapt kan huske det, og ovenpå det danske 1-3-nederlag i Milano tirsdag er der atter kommet fokus på positionen, der gennem stort set hele Morten Olsens tid som landstræner, har givet anledning til dybe panderynker på sidelinjen.

Om Patrick Mtiliga var løsningen er nok tvivlsomt - 31 år, 6 landskampe - da han ikke just havde fremtiden foran sig, men det ændrer dog ikke på at landsholdet står svagere uden FCN-spilleren, der tirsdag blev smidt af landsholdet permanent - i hvert fald så længe Morten Olsen står i spidsen for det - efter at have nægtet at starte kampen da den udsete starter Simon Poulsen måtte opgive at komme i kamp. Michael Silberbauer overtog og havde en off-day - så ved fx 2-0-scoringen ikke specielt godt ud.

Silberbauer havde naturligvis ikke den letteste opgave foran sig, da han dels ikke var udset som starter - hverken i første eller anden omgang - dels ikke spillede på sin bedste position, men det understreger blot det markante fravær af profiler på positionen at en midtbanespiller er den tredjebedste løsning på venstre back.

Ikke første gang

Det er dog ikke første gang i landsholdets historie at en spiller - ja, sågar en venstre back - har pådraget sig landstrænerens vrede for sin opførsel efter at være blevet vraget. Jan Heintze forlod i 1991 landsholdslejren forud for EM-kvalkampen mod Jugoslavien efter dagen inden kampen at have fået at vide at han ikke ville starte inde. Konsekvensen var klar for Heintze, der ikke spillede igen på landsholdet før fem år senere.

Det hører med til den historie at Heintzes daværende klub PSV i første omgang havde anbefalet Heintze ikke at rejse til Beograd til kampen, da de havde en vigtig forestående kamp, hvor de gerne ville gøre brug af Heintze - efter at være blevet vraget kontaktede han holdet, som stadig gerne ville have ham i aktion i opgøret, hvorfor han tog hjem.

Er løsningen i sigte?

Simon Poulsen står umiddelbart som bedste løsning her og nu på venstre back, men trods nogle gode kampe fra ham i tidens løb ligner han ikke den langsigtede løsning på positionen.

Nicolai Boilesen har ofte været bragt frem som fremtidens mand - men det store spørgsmål er om de mange skader han har været ramt af kommer til at svække ham på sigt; og naturligvis om han kan holde sig fri af skader.

Hvad mener du?

Var det den rigtige beslutning at droppe Mtiliga på landsholdet efter hans opførsel tirsadg? Hvem er løsningen på positionen - hvis han er derude? Skal den stå på Simon Poulsen indtil Boilesen er klar, og hvem skal i givet fald være backup - Wass, der ikke har imponeret når han har spillet på positionen?