BetXperts cykelekspert Sredna er klar med en optakt med odds og spiltanker til det franske cykelløb Paris-Roubaix. 

Hvert monument har sin helt egen charme, men jeg ser personligt altid meget frem til Paris-Roubaix. Løbet er på sin vis meget unikt, da ingen andre løb overhovedet kommer tæt på i forhold til mængden af brosten. Det er ikke højdemeter, løbet afgøres på, og det er lidt det, jeg finder så spændende ved løbet: at det står som direkte kontrast til det, der så ofte skaber udskilningen.

Paris-Roubaix slutter normalt sæsonen af i foråret som det sidste store brostensløb, men i de senere år er det at nød blevet flyttet. Og sidste år helt aflyst.

Det er en næsten helt flad rute med uanede mængder brostenspassager, der afsluttes på velodromen, hvor vinderen får sit ikoniske brostenstrofæ.

Odds på Paris-Roubaix: van Aert er bookmakernes favorit

Herunder får du en oversigt over markedets bedste odds på Paris-Roubaix 2021. Løbet køres nu på søndag den 3. oktober. 

Vinderodds på Paris-Roubaix 2021 Højeste odds Bookmaker
Wout van Aert 4,50
Mathieu van der Poel 6,50
Mads Pedersen 15,00
Peter Sagan 15,00
Florian Senechal 17,00
Jasper Stuyven 19,00
Kasper Asgreen 21,00
Zdenek Stybar 26,00
Yves Lampaert: 29,00
Nils Politt 30,00
Dylan van Baarle 31,00
Michael Valgren 41,00
Stefan Küng 41,00
Sep Vanmarcke 71,00
Arnaud Démare 100,00
Greg van Avermaet 126,00
Søren Kragh Andersen 126,00
Magnus Cort Nielsen 151,00

OBS: Odds på Paris-Roubaix er fra torsdag den 30. september klokken 11.04.

Odds på Paris-Roubaix hos LeoVegas

Paris-Roubaix er et løb for de tunge hårdføre gutter, der kan træde allerflest watt over en meget lang distance. Deraf er det ofte de helt store motorer, som gør sig gældende. Samtidig er det historisk nok også monumentet med flest chok-sejre, hvor specielt Haymans sejr i 2016 foran Tom Boonen er noget helt specielt.

Wout van Aert - den store favorit

Wout van Aert skuffede lidt til VM, men ruten blev simpelthen kørt så hårdt, at han kom til kort. Denne rute helt uden relevante højdemeter burde dog passe ham fremragende, og hans chancer er i hvert fald bedre end hos den nyslåede verdensmester Alaphilippe.

Wout van Aert har alle evnerne til at vinde, inklusiv en fremragende sprint. Den pågældende sprint har dog skuffet lidt et par gange efter en hård dag, hvilket jeg finder ret interessant. 

Dertil er hans hold heller ikke fantastisk. Teunissen virker trods alt træt, selvom han i mine øjne kørte et ret flot VM. Han skal nok yde pæn hjælp, men ellers så er det altså lidt tyndt, når de andre hold for alvor spiller ud. Jeg skal i hvert fald ikke spille ham til odds 4,5, som han netop findes i hos Danske Spil*

Mathieu van der Poel - den evige rival

Mathieu van der Poel var aldrig rigtig med i kampen til VM. Dertil kommer endvidere, at den her rute måske er lige flad nok til at passe ham ideelt. Han debuterer trods alt i løbet, så det er ikke noget, han har vist, at han kan før.

Selvfølgeligt skal han nok være med blandt de bedste, men VM efterlod mig bare med et indtryk, der siger, at han muligvis kommer til at mangle lidt for meget. Dertil er holdet heller ikke det bedste.

Hollænderens klasse er unægtelig, men jeg har lidt svært ved at se, at han skal være den andenstørste favorit til løbet.

Trek Segafredo - førsteudfordrerne

Jasper Stuyven kørte et fremragende VM, hvor han viste sig endnu stærkere end Wout van Aert. Et meget flot løb, der næsten fik ham på podiet. 

Stuyven har før kørt med om podiet i Paris-Roubaix, og han ligner en af de bedste bud på at gøre det igen.

Trek har dog også et supervåben i Mads Pedersen, der godt nok lige har vist pæn form i Belgien, men alligevel har nogle usikkerheder omkring sig. Måske er han den allerhurtigste, hvis det bliver en sprint, men jeg vurderer ikke, at velodromsprinten er nogen specielt god sprint for ham.

Jeg synes, at danskeren er lidt overvurderet i markedet til omkring odds 11-15 lige nu. Stuyven lidt højere lige under 20 er heller ikke interessant i mine øjne.

Deceuninck - Quickstep - the wolf pack

Et meget spændende hold i mine øjne er Quickstep, der simpelthen er gået lidt under radaren i mine øjne. Kasper Asgreen, Zdenek Stybar, Yves Lampaert og Florian Senechal er en ren parade af vanvittigt dygtige ryttere. 

De har alle evnerne til at vinde i flere scenarier, og flere af dem har det som årets store mål. Jeg synes, at de er meget interessante, da de generelt alle har vist storform og kan lukrere på overtallet.

Spiltanker - Quickstep-bet frister

Asgreen til 21, Stybar til 23, Senechal til 19,5 på børsen og Lampaert til 21 giver et effektivt odds på 5,17. Jeg kan slet ikke se, at Quickstep skulle stå med under 20 procent chance for at vinde løbet, så jeg synes, at det ligner pæn værdi i alle fire ryttere. De er klart det bedste hold, og de har uden tvivl både evnerne og taktikken til at vinde.

Alle outsiderne

Peter Sagan står som løbets tredjestørste favorit, og det har jeg ærligt talt meget svært ved at se ræson i. Ganske vist finder han ofte lige niveauet frem her i Paris-Roubaix, men han har trods alt ikke for alvor været tæt på i de senere år. Odds 10-12, som han ligger i, virker helt skudt ved siden af.

Nils Politt viste rigtigt god form til VM, men han virker meget alene, og så synes jeg trods alt ikke, manden har vist nok siden sin 2.-plads til, at han skal spilles til under odds 30.

Van Baarle og Michael Valgren var begge flyvende til VM, men jeg synes simpelthen ikke, at ryttere uden den store chance i en sprint mod de allerbedste, og uden den store chance for at lukrere på et overtal, ser særligt attraktive ud til henholdsvis odds 26 og 34.

Måske kunne Stefan Küng være spændende eller Sep Vanmarcke, men jeg synes alligevel ikke, at oddsene er høje nok.

Så hvor ligger værdien?

Jeg har allerede været inde på det. I mine øjne så er der først og fremmest et kæmpe spænd af ryttere, der er rigtige dygtige og kan vinde under de rette omstændigheder, men de kræver alle sammen ret meget held. Hertil er de selvfølgeligt oddssat ud fra, hvor gode de generelt er, og hvis man har en god afsluttende sprint, så er det et pænt bonus.

Der er dog så mange ryttere, der ligger herimellem spændet, at de er rigtige dygtige, men enten ikke gode nok til at køre fra alle eller hurtige nok til at kunne tro på sin spurt. Deraf skal de ganske enkelt være lidt heldige, og jeg kan ikke pege på ryttere, der kan ramme momentet til at angribe og snyde alle de andre favoritter.

Jeg sætter høj værdi i kollektivet hos Quickstep, og jeg kan uanset hvad ikke komme med anden vurdering, end at på nuværende tidspunkt så er det den vej, jeg ville kigge. De har mange veje til sejren, og deres ryttere er slet ikke de fleste af konkurrenterne underlegne på rent niveau. Kan de slippe af med Wout van Aert eller isolere ham, så synes jeg, at de står ret godt.

Eventuelle spiltips vil følge separat fra optakten.