Vi har fundet flere spilbare odds til U20-VM i fodbold der spilles i Sydkorea 20. maj-11. juni med Frankrig som favorit. Læs optakten.

Optakten gennemgår de 24 deltagerlande med kig på vejen til slutrunden, nøglespillere og markante fravær.

De forsvarende U20-verdensmestre fra Serbien er ikke med, og traditionelle fodboldstormagter som Brasilien og Spanien glimrer også ved deres fravær.

Med er derimod Frankrig der stiller med en lang række Ligue 1-profiler og forståeligt nok er turneringens topfavorit, side om side (mindre forståeligt) med Tyskland der ikke har én eneste fast Bundesliga-starter med i truppen, men jo har en kolossal talentmasse.

I den anden ende af spektret finder man Stillehavs-lilleputnationen Vanuatu der nok sendes hjem med nogle gevaldige øretæver i bagagen.

Spilforslag

Jeg vil ikke afvise at der er værdi i eet eller flere af vinderoddsene, fx ser England interessant ud til odds 23.

Men jeg holder mig umiddelbart til kamptips som jeg vil komme med løbende. Til 1. runde har jeg disse:

Lørdag 09:30 Argentina U20-England U20 (Asian 0:0) 2 2,10

Søndag 7:00 Zambia U20-Portugal U20 1X 2,10

Mandag 10:00 Ecuador U20-USA U20 X2 1,70

Lande-gennemgang

Sydkorea

Vinder-odds: 21,0 Bet365*, 888Sport*, Unibet*

Som værtsland er Sydkorea automatisk deltager. Måske meget godt, for landet deltog i den asiatiske VM-kvalifikation i Bahrain i oktober, men blev kun nr 3 i indledende gruppe og kom altså end ikke i kvartfinalen.

Uheld – det blev til 6 point ligesom gruppens nr 1 og 2 – og evt tvivlsom motivation kan dog have spillet ind, for sydkoreanerne har vist klassen i anden sammenhæng:

I Suwon JS Cup i maj sidste år vandt Sydkorea foran Brasilien, Frankrig og Japan. I november blev det 2-1 over England. Og i marts vandtes en turnering foran Zambia, Ecuador og Honduras (Sydkorea tabte dog til Ecuador).

Begge mål mod England blev sat ind af den målfarlige back Lee Yoo-Hyeon der til dagligt spiller for Jengnam Dragons i hjemlandet – hvor han dog vist mest er reserve.

Næsten alle i truppen spiller i den hjemlige liga (hvor de fleste nok kun reserver). Men der er tre undtagelser: Målmand Ahn Joon-Soo fra japanske Cerezo Osaka samt midtbanefolkene Paik Seung-Ho og Lee Seung-Woo fra Barcelonas B-hold (reserver).

Sydkorea råder normalt over et tredje Barca-talent, venstre wingback Jang Gyeol-Hee, men han er ikke med i VM-truppen. Han var dog heller ikke med i Suwon Cup eller i sejren over England.

Guinea

Vinder-odds: 51,0 Bet365*

Guinea vandt bronze ved De Afrikanske U20-mesterskaber i februar-marts. Sneg sig videre fra indledende gruppe som 2er med 4 point (tab mod Zambia), tabte semifinalen mod Senegal og vandt så bronzekampen mod Sydafrika.

Den 18-årige offensiv-midtbanemand Morlaye Sylla scorede 2 mål (1 på straffe) og kom på Turneringens Hold.

Han spiller på U19-holdet i den portugisiske klub Arouca og er dermed én af en håndfuld udlandslegionærer i Guineas trup. Der er også fx defensiv-midtbanemand Oumar Touré der spiller på Juventus' Primavera-hold.

Argentina

Vinder-odds: 10,0 Bet365*

Argentina er VMs tredjestørste favorit. Hvad er årsagen til de høje forventninger? Jeg må indrømme at jeg har svært ved at se det. Vel er det et land med traditionelt stor talentmasse (Maradona, Messi med mange flere), og vel er Argentina landet med flest U20 VM-titler (seks styk, senest i 2007), men:

Dette argentinske hold blev kun nr 4 ved sidste års sydamerikanske VM-kvalifikation, i Ecuador (det skal dog med at der blev spillet højt oppe, dvs i tynd luft).

Og truppen imponerer ikke umiddelbart. Langt de fleste af spillerne er kun reserver/indskiftere hos klubber i den bedste argentinske række eller spiller på klubbernes ungdomshold.

Kun tre kan siges at være faste eller hyppige startere på et argentinsk Primera-klubførstehold: Estudiantes-midtbanefolkene Ascacibar (defensiv) og Rodriguez (offensiv) samt Racing Club-angriber Martinez. Dertil kommer angriber/fløj Ponce der har fået temmelig meget spilletid i den spanske Primera-klub Granada (men dog kun scoret 2 mål i 25 kampe, 10 fra start).

Balancemand Ascacibar og teknisk dygtige Martinez (5 mål) var sammen med San Lorenzo-angrebsindskifter Conechny og Boca-angrebsreserve Torres (5 mål; hovedstødsstærk) Argentinas bedste ved sidste års VM-kvalifikation. Hvor argentinerne måske ikke imponerede spillemæssigt, men i hvert fald viste stor vilje. De udlignede sent mod både Uruguay og Brasilien.

England

Vinder-odds: 23,0 bwin*

England er kun nr 9 på bookmakernes favoritliste. Er fodboldens moderland for én gangs skyld undertippet ved en slutrunde, eller er oddsvurderingen korrekt?

En forklaring på de lave forventninger kunne være en svær indledende gruppe der ud over overkommelige Guinea tæller altid farlige Argentina og værtslandet Sydkorea (som England tabte 1-2 til i november).

Desuden nåede England kun semifinalen (tabte til Italien) ved U19-EM sidste sommer.

Men undervejs blev det 2-1 over de senere EM-vindere (og VM-favoritter) fra Frankrig. En antifransk gevinst (1-0) der blev gentaget da England vandt en turnering i Frankrig i marts.

Den engelske VM-trup mangler dog tre af de 11 startere mod Frankrig ved sidste sommers EM, midterforsvarer/anfører Moore, midtbanemand Rossiter og angriber Brown, men råder til gengæld over offensivmand Armstrong der scorede det enlige mål i marts-sejren over Frankrig.

Armstrong spiller dog kun i den næstbedste række i England til dagligt – for Barnsley – og det er kendetegnende for den engelske trup. Der er ikke én eneste der kan prale af at være fast starter på et Premier League-hold.

Bevares, der er 14 der tørner ud for PL-klubber, men de spiller som udgangspunkt for klubbernes U23-hold. Inkl Chelsea-angrebstalentet Solanke der gjorde det glimrende ved U19-EM sidste år (og scorede mod Frankrig), men som endnu ikke har fået chancen for London-storklubbens førstehold.

Der er kun tre der har været oppe at snuse til et PL-førstehold i år: Everton-folkene Calvert-Lewin (midtbane) og Lookman (offensiv) har fået henholdsvis fem og tre kampe fra start i år, og Spurs-angriber Onomah har fået to.

Desværre er Man Utd-angrebsstortalentet Rashford ikke med til VM.

Men alt i alt en interessant trup med mange store talenter som vi nok kommer til at høre mere til i årene fremover. Og de kan allerede være slagkraftige – bare spørg Frankrig.

Vinderodds

Vinder U20 VM

Bedste odds Bookmaker
Frankrig 8,00
Bwin
Tyskland 8,00
Bet365
Argentina 10,00
Bet365
Portugal 11,00
888sport
Italien 13,00
Bet365
Uruguay 13,00
Bwin
Zambia 21,00
Bet365
Sydkorea 21,00
Unibet
England 23,00
Bwin
Mexico 23,00
888sport

Gruppe B

Venezuela

Tyskland

Vanuatu
Mexico

Venezuela

Vinder-odds: 67,0 888Sport*, Unibet*

Venezuela fik bronze ved De Sydamerikanske Ungdomsmesterskaber i januar-februar. Sneg sig med nød og næppe videre fra indledende gruppe, som 3er efter Uruguay og Argentina, men fik så 7 point i 5 kampe i finalerunden, inkl sejr over turneringsvinder Uruguay (der dog havde vundet slutrunden på det tidspunkt) og værtslandet Ecuador.

I de i alt 9 kampe scorede venstrefløj Soteldo 3 mål, angriber Chacon og midtbanemand Herrera hver 2.

Herrera er et stort defensiv-midtbanetalent der ejes af Man City og spiller for New York City.

Hold desuden øje med målmand Farines der i en alder af 19 år allerede er noteret for 3 A-landskampe.

Og med offensivmand Peñaranda der har fået 2 Primera-kampe (1 fra start) for Málaga dette forår. I efteråret fik han en del Serie A-indskiftninger i Udinese. I 2015/16 var han sågar temmelig fast Primera-starter for Granada og scorede 5 mål i 23 kampe (21 fra start).

Tyskland

Vinder-odds: 8,0 Bet365*


Tyskland har en kolossal talentmasse og har de seneste mange år haft stor succes med fra ungdomsårene at fokusere på intelligente fodboldspillere. De tyske Knaben er da også turneringens favoritter sammen med Frankrig.

Men det kan nu godt være at A-landsholdets og Bundesligaens bedrifter forblænder tipperne lidt.

Tyskerne var på hjemmebane i sidste års U19-EM (som landet havde vundet i 2014), men havnede alligevel kun på femtepladsen. Seneste træningskamp op til slutrunden i Sydkorea blev tabt med 1-2 til Schweiz. Og går man truppen efter i sømmene, ser den knapt så imponerende ud som ved første øjekast.

Det 20-årige højrewingback-stortalent Henrichs er fast starter i Leverkusen, men efter at have deltaget ved sidste års U19-EM (han scorede det afgørende straffespark mod Holland i playoff-kampen der gav tyskerne en femteplads og en VM-plads), glimrer han ved sit fravær i VM-truppen. Han ville have pyntet.

Bemærk også at Hertha-forsvarer Torunarigha og Fortuna-angriber Iyoha først tager til Sydkorea efter sidste BL-spillerunde 20. maj. De går derfor glip af åbningskampen mod Venezuela. Torunarigha er ellers blandt de få i den tyske VM-trup der får hyppig spilletid i Bundesligaen.

(Opdatering: Hertha-kollegaen, venstrekantsspiller Mittelstädt, er med fra VM-begyndelsen, i modsætning til hvad jeg oprindeligt skrev i denne optakt. Desuden: Wolfsburg-midterforsvarer Horn og 1860-midtbanemand Neuhaus går glip af 1. og 2. runde - uvist om de deltager i 3. runde).

Seks af truppens 21 mand spiller til dagligt for klubber i de nedre tyske rækker. 14 spiller for Bundesliga-klubber, men de fleste af disse 14 spiller på klubbernes andethold (ind i mellem tredjehold), dvs på cirka samme niveau som de førnævnte seks.

Blandt de 14 er der tre undtagelser der uden at være decideret faste startere på førsteholdet har fået en del Bundesliga-spilletid dette forår: Wolfsburg-midterforsvarer/venstreback Horn (8 kampe fra start) samt Hertha-forsvarstalenterne Torunarigha (midterforsvarer) og Mittelstädt (venstrekant/-back) der begge har fået 4 starter dette forår. Torunarigha scorede endda for berlinerklubben mod Darmstadt 13. maj.

Dertil kommer højreback/midterforsvarer Ananou der er fast starter i hollandske Roda.

Men få BL-profiler til trods har tyskerne nok stadig et godt hold. Hold bl.a. øje med fløjspiller Ochs der scorede 4 mål (2 på straffe) til EM.

Vanuatu

Vinder-odds: 1001,0 Bet365*, 888Sport*, Unibet*

Vanuatu kvalificerede sig ved at snuppe andenpladsen ved Oceaniens U20-mesterskaber sidste år.

Hvilket jo lyder ganske imponererende, men: Ud over Australien der har valgt at spille i Asian har Oceanien kun eet land der kan gøre sig bare så nogenlunde, og det er New Zealand – der da også snuppede guldet. Ved at tæve Vanuatu med 5-0.

I øvrigt blev turneringen spillet på Vanuatu, så sejrene over New Caledonia, Fiji, Papua New Guinea og Solomon-Øerne skal også ses i dét lys.

Vanuatus topscorere blev midtbanemand Tenene og angriber Wilkins med hver 2 mål. Hold desuden øje med den store midterforsvarer Thomas og midtbanemand Kalo der begge figurerer på Vanuatus A-landshold.

Mexico

Vinder-odds: 23,0 888Sport*, Unibet*

Mexico er traditionelt det stærkeste land i nord- og mellemamerika, men måtte i februar-marts se ærkerivalen USA løbe med førstepladsen i CONCACAFs U20-mesterskaber. Fik ikke engang sølv (men slog dog i indledende gruppe Honduras der nåede finalen mod USA).

Mexico scorede 15 mål i fem kampe og lukkede kun to ind, men den afgørende kamp, mod USA i mellemrunden, blev tabt med 0-1.

Angriber Cisneros blev turneringens topscorer med seks mål. Midterforsvarer Alvarez og højrefløj Antuna (tre mål) gjorde sig også bemærket.

Den mexicanske trup ser ganske stærk ud, men må dog undvære midtbanemand Cordova.

Gruppe C

Zambia

Portugal
Iran
Costa Rica

Zambia

Vinder-odds: 21,0 Bet365*

Zambia kvalificerede sig ved at snuppe førstepladsen ved De Afrikanske U20-Mesterskaber i februar-marts. 

Zambia havde fordel af hjemmebane, men må også have nogle spillemæssige kvaliteter: Fik maksimumpoint i indledende gruppe (slog bl.a. Egypten), slog Sydafrika i semifinalen (via forlænget spilletid) og vandt finalen mod Senegal med 2-0.

Turneringssejren blev fulgt op i slut-marts med træningskamps-gevinster mod Ecuador og Honduras: 2-0 og 4-1.


Den blot 18-årige angriber Daka blev Afrika-turneringens topscorer (delt) med 4 mål og kåret som den bedste spiller. På turneringens hold kom desuden målmand Banda, midterforsvarer S. Sakala, venstre wingback F. Sakala (3 mål) og midtbanemand Chilufya (scorede også 4 mål).

Hold også øje med Kenneth Kalunga, en talentfuld offensivmand/kantspiller der har spillet for FCM-rugekassen Ikast FS. Han og Daka (Liefering i den næstbedste række i Østrig) er to af i alt fem udlandslegionærer; ellers består Zambia-truppen af spillere fra hjemlandets klubber.

Portugal

Vinder-odds: 11,0 Bet365*, 888Sport*, Unibet*

Portugal nåede semifinalen ved sidste års U19-EM (tabte til Frankrig). Holdets syv mål (i fire kampe) blev sat ind af seks forskellige spillere, så det er et hold med med en bred vifte af måltrusler.

To mål blev scoret af kantspiller Buta der var holdets bedste sammen med målmand Silva, forsvarer Dias og midtbanemand Rodrigues.

Men lige præcis Buta er ikke med i VM-truppen – han blev skadet kort før udtagelsen.

Med er heller ikke midtbanefolk Carvalho og Neves samt forsvarerne Fonseca og Mata der i stedet er inde i billedet til U21-EM i næste måned. De var dog ikke med til U19-EM, så savnes ikke lige som Buta.

Truppen rummer mange talenter, men ikke én eneste af dem er fast mand hos en klub i den bedste række i Portugal (eller et andet land) – de spiller som udgangspunkt i den næstbedste række (mange af dem for andetholdet i Porto, Benfica eller Sporting).

Portugal deltog i en turnering i Frankrig i marts hvor det blev uafgjort mod England og værtslandet, men 0-3 mod Senegal (der ellers tabte klart til de to andre lande).

Iran

Vinder-odds: 51,0 Bet365*

Iran kvalificerede sig via semifinalepladsen ved de asiatiske U19-mesterskaber i Bahrain i oktober. Blev nr 2 i indledende gruppe efter den senere mester Japan (spillede 0-0) og slog Uzbekistan i kvartfinalen før det i semifinalen blev 5-6 mod Saudi Arabien. Ja: 5-6.

Angriber Jafari scorede 3 mål i turneringen, forsvarer Razzaghpuor 2 (plus 1 selvmål).

Begge er med i VM-truppen der til gengæld mangler angrebsindskifter Karamolachaab (1 mål).

Costa Rica

Vinder-odds: 67,0 888Sport*, Unibet*

Costa Rica sneg sig på lykke og fromme videre fra kvalifikationen i februar-marts: CONCACAFs U20-mesterskaber.

Blev nr 2 i en svag indledende gruppe (vundet af El Salvador) og blev nr 2 med blot 1 point i 2 kampe i mellemrunden (efter Honduras). Undgik altså at møde de to stærkeste hold, USA og Mexico.

Det skal desuden med at turneringen blev afviklet i Costa Rica. Og ingen CR-spillere kom på Turneringens Hold.

Men hold øje med Mechelen-midtbanemand Leal der scorede 3 mål.

Gruppe D

Sydafrika

Japan

Italien

Uruguay

Sydafrika

Vinder-odds: 34,0 Bet365*, bwin*, Unibet*

Sydafrika blev nr 4 ved De Afrikanske U20-mesterskaber i februar-marts. Blev nr 2 i indledende gruppe (tabte 3-4 til Senegal) og tabte så både semifinalen mod Zambia (dog via forlænget spilletid) og bronzekampen mod Guinea.

Angriber Singh blev turneringens officielle topscorer (4 mål lige som 2 andre, men leverede også 2 assists) og kom som den eneste sydafrikaner på Turneringens Hold.

19-årige Singh fra Bragas b-hold er én af blot tre udlandslegionærer i truppen. Han har i øvrigt allerede fået debut på det sydafrikanske A-landshold.

Japan

Vinder-odds: 26 bwin*

Japan vandt de asiatiske U19-mesterskaber i Bahrain i oktober uden at indkassere eet eneste mål i 6 kampe (4 sejre, 2 uafgjorte). Scorede selv 13 mål. Dog ingen i finalen der blev vundet via straffesparkskonkurrence mod Saudi Arabien. Og heller ingen i gruppekampen mod Iran.

Midtbanemand Doan blev kåret som Turneringens Spiller. Angriberne Iwasaki og Ogawa scorede hver 3 mål, kollega Nakamura 2.

Sidstnævnte mangler dog i VM-truppen, og det gør to eetmålsscorere også: midtbanemand Hara og angriber Kishimoto.

Truppen består med én undtagelse udelukkende af folk fra den hjemlige liga. Undtagelsen er målmandsreserve Yamaguchi der spiller på U19-holdet i franske Lorient.

Italien

Vinder-odds: 13,0 Bet365*

Italien er en traditionel fodboldstormagt der typisk har talentfulde ungdomshold. Det gælder også dette hold der ved sidste års U19-EM slog værtslandet Tyskland i gruppespillet og England i semifinalen. I finalen uddelte Frankrig øretæver, men ellers var det en god italiensk slutrunde.

Men italienerne tabte i oktober/november til Schweiz og Tyskland, samt i marts til Polen.

Og de fremstår markant svækkede til VM hvor de mangler EMs bedste målmand, Meret, og midtbanespilfordeler Locatelli der sammenlignes med Pirlo, bl.a. pga imponerende frisparksevner.

Meret er allerede så god at han er bobler på A-landsholdet. I øvrigt ved siden af målmandskollegaen, fænomenet Donnarumma, der blot er 18 år, men for længst har erobret en startplads i Milan. Heller ikke Donnarumma er med i truppen til U20-VM.


Hvad Locatelli angår, skal han nok til U21-EM der afholdes i næste måned. Og den italienske trup til dén turnering kommer nok også til at indeholde offensivstortalentet Chiesa. Han var ikke med til U19-EM sidste år, men kunne have pyntet på VM-truppen.

VM-truppen er dog stadig interessant og rummer fx klasse-midterforsvarer Romagna og venstreback Dimarco hvis venstreben er så godt at han sparker straffespark samt en del frispark (4 EM-mål, 3 på straffe, 1 på frispark).

Men det er småt med Serie A-stjerner i truppen. Fx er Dimarco mest på bænken i Empoli, og Romagna spiller i Serie B-klubben Brescia.

Midtbanemand Barella er fast starter i Cagliari, og backen Pezzella (venstrebenet, men kan også bruges til højre) har fået en del spilletid i Palermo, men ellers er der tale om Serie A-reserver, Serie B-spillere (eller -indskiftere) samt en lille håndfuld fra den tredjebedste række.

Uruguay

Vinder-odds: 13,0 bwin*

Vandt guld ved De Sydamerikanske Mesterskaber i januar-februar. Ganske imponerende i den tynde luft i højderne i Ecuador.

Undervejs blev det til sejr over bl.a. værtslandet, Argentina og Venezuela (og Brasilien der overraskende missede VM-kvalifikationen). Eet nederlag, mod Venezuela, men på det tidspunkt var førstepladsen reelt allerede sikret.

Angriber Amaral blev delt turneringstopscorer med 4 mål i 9 kampe. Kollega Schiappacasse og midtbanemand de la Cruz scorede hver 2.

Alle i truppen spiller i hjemlandet, bortset fra Schiappacasse fra Atléticos b-hold, midtbanemand Valverde fra Real Madrids ditto og forsvarer Bueno fra Barcelonas ditto. Dvs: Det er kun Valverde der kan siges at spille, det kniber vist med spilletiden for de to andre.

Det gør det også for de trupkollegaer der spiller i klubber i hjemlandet. Få kan siges at være faste eller hyppige startere: Midtbanefolkene Benavidez fra Defensor Sporting, Canobbio fra Fénix og Viera fra Liverpool (Uruguay-klubben) samt angriber/venstrefløj Ardaiz fra Danubio. 

Gruppe E

Frankrig

Honduras

Vietnam

New Zealand

Frankrig

Vinder-odds: 8,0 Bet365*, 888Sport*, Unibet*

Det virker umiddelbart logisk at Frankrig er turneringens favoritter (men mindre logisk at æren deles med Tyskland). Dels pga en gunstig lodtrækning: Den indledende gruppe ser overkommelig ud. Dels fordi det franske hold der rummer en del Ligue 1-profiler, vandt sidste års U19-EM i Tyskland, med suveræn 4-0-finalesejr over Italien.

Frankrig scorede selvmål og tabe åbningskampen mod England med 1-2, men stormede så derudad: Fire sejre i træk med målscoren 14-2.

Det er værd at bemærke at Frankrig (endda på hjemmebane) også tabte til englænderne ved en turnering i marts i år. England synes at være franskmændenes bête noire...


Den franske VM-trup mangler to markante spillere fra EM-holdet : Monaco-angrebsfænomenet Mbappé og Nancy-venstrekantsmand Maouassa.

En lidt mindre markant, men meget talentfuld, EM-spiller, Alaves-backen Theo Hernandez er heller ikke med. Mangler gør også midtbanetekniker Lopez og Montpellier-backen Mukiele (de var ikke med til EM, men har haft en god sæson for henholdsvis Marseille og Montpellier og var med U20-landsholdet i marts).

Endelig kunne det have været godt for holdet at have Dortmunds 20-årige driblekonge Dembélé med (han var dog heller ikke med til EM).


Men truppen er stadig imponerende. 17 af 21 spiller til dagligt i Ligue 1-klubber, og mange af disse er faktisk faste eller hyppige startere på førsteholdet: Målmand Lafont og midterforsvarer Diop i Toulouse, defensiv-midtbanemand Tousart i Lyon, kreatør Harit i Nantes, fløjspiller Blas i Guingamp, fløjspiller Saint-Maximin i Bastia. Dertil kommer fx PSG-talenterne Augustin (angriber) og Nkunku der får en del spilletid på førsteholdet. Ditto for de to backs Michelin (Toulouse) og Pierre-Gabriel (Saint-Étienne).

Augustin blev i øvrigt både topscorer og kåret som bedste spiller ved sidste års U19-EM. Han scorede seks mål i fem kampe, Mbappé scorede fem.

Honduras

Vinder-odds: 101,0 Bet365*, 888Sport*, Unibet*

Honduras vandt sølv ved CONCACAFs U20-mesterskaber i februar-marts. Tabte til Mexico i indledende gruppe, men slap til gengæld i mellemrunden for USA og gik videre til finalen hvor netop USA ventede: 0-0 og amerikansk sejr på straffespark.

Dét og 0-1-tabet mod Mexico tyder på en ganske god Honduras-defensiv. I slut-marts tabte Honduras dog en træningskamp mod Zambia med 1-4. Tabte desuden 2-3 mod Sydkorea og 1-2 mod Ecuador.

Hold øje med angriber Alvarez der scorede 3 mål i CONCACAF-mesterskaberne.

Vietnam

Vinder-odds: 501,0 Bet365*, 888Sport*, Unibet*

Vietnam kvalificerede sig ved at nå semifinalen ved de asiatiske U19-mesterskaber sidste år i Bahrain. Sneg sig videre fra indledende gruppe som 2er efter Irak, men i kvartfinalen blev det 1-0 over værtsnationen. I semifinalen vankede der dog tæv mod Japan der vandt 3-0.

I de 5 kampe scorede Vietnam kun 4 mål og indkasserede 6.

Fire forskellige målscorere der alle er med i VM-truppen – der i øvrigt kun rummer folk fra den hjemlige liga.

New Zealand

Vinder-odds: 501,0 888Sport*, Unibet*

New Zealand kvalificerede sig ved at vinde guld ved Oceaniens U20-mesterskaber sidste år.

Hvilket jo lyder ganske imponererende, men: Uden Australien der har valgt at spille i Asian kniber det med reel modstand i Oceanien. I finalen vandt New Zealand 5-0 over værtsnationen Vanuatu.

New Zealands og turneringens topscorer blev angriber Bevan. Midtbanemand Dyer scorede 4, angriber Imrie 3.

Hold desuden øje med højreback Ingham der kun er 17 år, men allerede har fået debut på Nw Zealands A-landshold.

Helt bør man ikke afskrive New Zealand: Ved seneste U20-VM, i 2015, nåede landet i ottendedelsfinalen (og tabte dér kun 1-2 til Portugal). Dog efter at have tabt 0-4 til USA i indledende gruppespil hvor 0-0 mod Ukraine var det imponerende resultat.

Gruppe G

Ecuador

USA

Saudi Arabien

Senegal

Ecuador

Vinder-odds: 41,0 888Sport*, Unibet*

Vandt sølv ved De Sydamerikanske Mesterskaber i januar-februar. Det skal med at det var på hjemmebane, oppe i den tynde luft i Quito, men 3-0 over Argentina og Colombia er nu ganske imponerende alligevel.

Offensiv-midtbanemand Cabezas blev delt turneringstopscorer med 5 mål. Venstreback Estupiñan scorede 4.

Cabezas spiller i øvrigt i den italiensk Serie A-klub Atalanta hvor han dog kun har fået 22 minutter på banen i denne sæson. Estupiñan spiller på Granadas b-hold.

Ecuador-truppens har derudover kun én udlandslegionær: målmand Carabali fra chilenske Colo-Colo.

I marts deltog Ecuador i en turnering i Sydkorea og slog værtsnationen samt Honduras. Tabte dog til Zambia.

USA

Vinder-odds: 34,0 Bet365*, bwin*

USA vandt de nord- og mellemamerikanske U20-mesterskaber i februar-marts, i Costa Rica. Åbnede med nederlag mod Panama, men vandt derefter fem kampe i træk (om end finalen mod Honduras skulle ud i straffesparkskonkurrence), inkl mod den evige rival Mexico.

Med den tidligere landsholdsprofil Tab Ramos ved trænerroret er USA et dynamisk hold der presser højt og slår hurtige kontraer.

USA må undvære Schalke-talenterne Mckennie og Taitague - de var dog heller ikke med i CONCACAF-mesterskaberne. Det var derimod højreback Fossey, men han misser VM pga en skade. Pga skader er der desuden tvivl om formen hos midterforsvarerne Carter-Vickers (Tottenham) og Palmer-Brown (der også kan spille defensiv midtbane).

Men hvis de kan spille, og det kan de nok, er der tale om dygtige folk (Palmer-Brown blev Turneringens Spiller ved CONCACAF-mesterskaberne). Og hvis det skal være, er der et glimrende alternativ i Justin Glad.

Hold også øje med den høje målmand Klinsmann (ja, søn af Jürgen), boks til boks-midtbanemanden Adams, fløjspiller Lennon og angriber Sargent.

Sidstnævnte er kun 17 år og var ikke med ved U20-mesterskaberne, men scorede 5 mål i 6 kampe for USA ved CONCACAFs U17-mesterskaber i april/maj og ligner VM-truppens mest talentfulde og formstærkeste angriber.

Klinsmann, Palmer-Brown, Glad, Lennon og højreback Fossey kom alle på Turneringens Hold ved U20-mesterskaberne i marts.

Forventet startellever: Klinsmann – ?, Palmer-Brown, Carter-Vickers, Acosta – Zelalem, Jones Adams – Lennon, Sargent/Ebobisse, De La Torre

Saudi Arabien

Vinder-odds: 67,0 Bet365*


Vandt sølv ved de asiatiske U19-mesterskaber i oktober. I indledende gruppespil tabte sauderne til værtslandet, men slog Sydkorea.

Både kvartfinale og især semifinale var meget målrige: 2-2 mod Irak og 6-5 over Iran. På den baggrund var finalen lidt af et antiklimaks: 0-0 mod Japan der vandt straffesparkskonkurrencen.

Midtbanemand Al-Najeai og angriber A. Al-Yami blev turneringstopscorere med hver 4 mål. Angriber Al-Anaze scorede 3, midtbanemand Al-Khulaif 2. Alle fire er med i VM-truppen.

Senegal

Vinder-odds: 26,0 Bet365*, 888Sport*, Unibet*

Vandt sølv ved De Afrikanske U20-Mesterskaber i februar/marts. På vejen mod finalen (tabt med 0-2 til Zambia) blev det bl.a. 4-3 over Sydafrika.

Midterforsvarer Diagne (kan også spille på den defensive midtbane) og offensiv-midtbanemand Niane blev holdets topscorere med hver 2 mål.

Begge kom på Turneringens Hold sammen med midterforsvarer Mbaye og højre wingback Diatta.

Senegal deltog i en turnering i Frankrig i marts. Tabte klart til England og værtslandet, men vandt til gengæld 3-0 over Portugal.

Truppen inkluderer seks udlandslegionærer, inkl førnævnte Diatta der er indskifter i norske Sarpsborg.