De forsvarende danske mestre KIF Kolding København blev i overlegen stil grundspilsmestre, og efter deres exit i Champions League er de storfavoritter til at tage guldet igen, men der er nogle interessante outsidere, fx Bjerringbro-Silkeborg med fristende vinderodds. HCM har overrasket de fleste ved at tage en slutspilsplads, mens Aalborgs unge drenge også har imponeret. Flere hold har skuffet i løbet af grundspillet – specielt Skjern skiller sig ud her. Vi har kigget nærmere på holdene.

Pulje 1

Pulje 2

Vinderodds

De to puljer

Holdene er opdelt i to slutspilspuljer af 4 hold, hvor de 2 bedste går videre til semifinalerne. Nummer 1 og 2 fra grundspillet har 2 point med over i puljerne, mens nr. 3 og 4 fra grundspillet har 1 point med over.

KIF Kolding KBH 2 Aalborg Håndbold 2
Team Tvis Holstebro 1 Bjerringbro/Silkeborg 1
Skjern Håndbold 0 HC Midtjylland 0
Århus Håndbold 0 GOG 0

 

Pulje 1

KIF Kolding København

Det storsatsende hold fra Kolding har cruiset sig til en 1. plads i grundspillet. Trods skader hos spillerne Kim Andersson og Lasse Andersson, har de klaret sig ganske sikkert i grundspillet. Begge spillere er dog spilleklar igen. Kolding har kun tabt 3 kampe i løbet af sæsonen i ligaen. Den ene kamp var til Aalborg, hvor nederlagene til henholdsvis GOG og Århus var på et tidspunkt, hvor holdet næsten havde sikret sig 1. Pladsen.

Kolding røg lidt overraskende ud af Champions League til Zagreb og kan derfor fokusere 100% på slutspillet. Magnus Landin har været en åbenbaring på venstrefløj, hvor han lidt overraskende meget hurtigt slog Martin Dolk af – en spændende spiller, som vi måske snart ser på landsholdet efter Anders Eggerts midlertidige exit. De rutinerede drenge fra Kolding er storfavoritter til guldet, hvilket oddset også indikerer.

På trods af Koldings favoritstatus, så mener vores ekspert Roman Empire, at bookmakerne gør dem til for store favoritter. Se dette spil, der går på, at Kolding IKKE bliver mester. 

Team Tvis Holstebro

TTH hentede inden sæsonen en kæmpeprofil i Jonas Larholm, der kom fra Pick Szeged. Han slog dog ikke igennem i første omgang, men efter vinterpausen har hans spil set noget bedre ud. Larholms spil bliver endnu mere vigtig for TTH, da holdets topscorer Michael Damgaard misser slutspillet. Damgaard har haft en fantastisk sæson, og uden ham får TTH det svært. Anders Oechsler har ikke været den perfekte erstatning for Klaus Thomsen, som skiftede til BSV forud for denne sæson.

TTH er stadig med i EHF-cuppen, hvor de er videre til kvartfinalerne. Holdet har 1 point med over i slutspilspuljen, hvilket kan blive meget vigtigt. Det må forventes, at TTH og Skjern skal kæmpe om 2. pladsen i puljen.

Skjern Håndbold

Mange havde store forventninger til Skjern forud for denne sæson. Holdet havde hentet store Nikolaj Markussen. En bagkæde med Markussen, Mølgaard og Søndergaard så på papiret skræmmende ud. Men det har ikke fungeret optimalt for vestjyderne – specielt defensivt. Målmændene har været alt for svingende, mens skaderne også har haft påvirkning på Skjerns præstationer, da bredden i truppen ikke er vildt stor. Dog har de to keepere på det seneste vist opløftende takter, hvilket kan blive altafgørende for Skjern i den kommende tid. Kasper Søndergaard har på det seneste været ude med en skade, men han skulle dog ikke være ude resten af sæsonen.

Skjern er ligesom TTH videre til EHF-cup kvartfinalerne. Holdet er en outsider til guldet, men de skal spille op til deres bedste, hvis de skal videre fra denne pulje. Holdet starter uden point, hvilket betyder, at de formentlig skal vinde begge kampe mod TTH og Århus. Spillermaterialet er helt klart til en DM-finale.

Århus Håndbold

Århusianerne tog den sidste slutspilsplads i sidste runde af grundspillet. Holdet havde et forfærdeligt efterår, hvor skaderne væltede ned over holdet. Foråret har dog været en hel anden historie. Holdet har fået sine skadede spillere tilbage, mens unge Emil Nielsen har leveret den ene pragtkamp efter den anden.

Holdet spås ikke mange chancer i denne dynamitpulje, selvom de som det eneste hold i denne pulje har slået favoritterne fra Kolding. Dog skal man aldrig afskrive Erik Vejes tropper, som har en ekstrem bred trup. Mon ikke Mads Lind og Jan ’Tromle’ Nielsen gerne vil slutte flot af.

Pulje 2

Aalborg Håndbold

Aalborg blev ikke spået en specielt stor sæson, efter de sidste år mistede Mads Mensah, Jakob Bagersted og Johan Jakobsson. Men de unge drenge fra Aalborg har leveret en flot sæson, der gav en 2. plads i grundspillet, samt en 1/8-delsfinale mod selveste Barcelona. Sander Sagosen har været en ekstrem vigtig spiller for holdet – den unge knægt har klasse. Aalborg skal levere i defensiven, hvor Barud går forrest sammen med de to keepere Erevik og Westphal.

Aalborg har i store dele af sæsonen været uden Olafur Gustafsson, som måske kommer tilbage til slutspillet. Aalborg bør gå videre via deres 2 point fra grundspillet, deres imponerende hjemmebane, samt deres overkommelig pulje. Aalborg har som det eneste hold haft styr på KIF i løbet af sæsonen med 3 point ud af 4 mulige.

Bjerringbro/Silkeborg

Der var forud for denne sæson stor udskiftning i truppen hos BSV, hvilket selvfølgelig betød startvanskeligheder hos holdet fra Midtjylland. Holdet har dog spillet en fornuftigt sæson, hvilket gav dem en 3. plads i grundspillet og 1 point med i slutspillet. Holdet har manglet Klaus Thomsen, Kristian Kjelling, Theis Baagøe og Benjamin Jakobsen.

De tre sidstnævnte kommer formentlig ikke i spil i denne sæson, men et muligt Kjelling-comeback er ikke utænkeligt. Sebastian Skube, Michael Knudsen og Søren Rasmussen har været nogle meget gode indkøb. Med Kjelling og Skube i bagkæden ser BSV farlige ud. De kunne sagtens ligne en spændende kandidat til DM-titlen, og oddset ser samtidigt interessant ud.

HC Midtjylland

HCM kom til denne sæson som oprykkere, men de har imponeret de fleste. Midtjyderne lavede to klasseindkøb i Tim Winkler og Vignir Svavarsson – de har begge spillet en stor sæson. De rutinerede kræfter i Kristian Gjessing, Jakob Østergaard, Martin Hansen og ikke mindst Heino Holm Knudsen har været stærke. Specielt Heino Holm har været ekstra godt skydende på det seneste – det hænger naturligt sammen med, at bl.a. Martin Hansen samt Rasmus Porup er skadet, hvilket har medført, at Heino Holm har været nødsaget til at tage mere ansvar.

Rasmus Porup skulle være ude resten af sæsonen, mens Martin Hansen forventes at blive spilleklar. HCM skal være glade for deres pulje, som i forhold til den anden, er markant nemmere. Dog skal holdet toppræstere, hvis de skal hive en semifinaleplads i land.

GOG

GOG startede sæsonen skidt ud med mange dumme pointtab. Det blev der dog ændret på senere hen, og klubben hentede nok point til en 7. plads. Holdets unge stortalent Niclas Kirkeløkke spillede vanvittigt flot i starten af sæsonen – en skulderskade satte ham dog ud af spillet og han forventes ikke at spille mere i denne sæson. Et hårdt slag for GOG, der derved skal spille med en højrehåndet højreback.

På målmandsposten har Søren Haagen og Frank Mikkelsen på skift spillet stort i GOG målet på trods af, at de begge startede dårligt ud i sæsonen. GOG ligner ikke en kommende semifinaledeltager, men de skal bestemt ikke undervurderes. Hvis Minik Dahl fyrer en vild sæsonslutning af, kan det måske blive til en semifinaleplads.

Følg vores tre kyndige håndboldeksperter her:

Chipurin

Roman Empire

Matias Mortensen

Vinderodds

Vinder af herreligaen

Bedste odds Bookmaker
KIF Kolding KBH 1,38
Danske Spil
Aalborg Håndbold 10,00
Unibet
Skjern Håndbold 12,00
Danske Spil
Bjerringbro/Silkeborg 13,00
Unibet
Team Tvis Holstebro 17,50
NordicBet
HC Midtjylland 126,00
Unibet
GOG 126,00
Unibet
Århus Håndbold 175,00
NordicBet